2469

Μάκης Μηνδρινός

Δύο μικρά και δύο… μικρές

Χαιρετώ! Ομολογώ πως δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά (αν υπήρχε κιόλας…) που ξεκίνησαν τα ματς και στο πρώτο 5λεπτο έχανα με 1-0 στα δύο από τα τρία ματς που επέλεξα (Ολνταμ, Γουίκομ) και 2-0 στο τρίτο (Πόρτσμουθ). Ηταν λες και τα είχα παίξει με χάντικαπ και τα τρία. Εντάξει, να συμβεί με ένα ή δύο ματς, αλλά και με τα τρία; Βέβαια, στην πορεία έστρωσαν λίγο: Ολνταμ (είχε δοκάρι στα χασομέρια) και Γουίκομ δεν έχασαν, ενώ η Πόρτσμουθ ήταν αρκετά καλή και μείωσε σε 2-1.

Ένα ακόμα δείγμα, ότι στην Αγγλία δεν… σκίζουμε ποτέ δελτίο πριν σφυρίξει λήξη. Στο νέο κουπόνι, στις επάλξεις και πάλι όλα τα πρωταθλήματα της Αγγλίας. Υπενθυμίζω ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε διακοπή σε Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο, λόγω αγώνων για το Κύπελλο. Και μια και είπα Κύπελλο, ο 1ος γύρος θα διεξαχθεί αρχές Νοέμβρη (03-06/11), όπου μπαίνουν και οι ομάδες της Λιγκ 1 και της Λιγκ 2.

Θα συναντήσουμε πολλές «μικρούλες», για τις οποίες ήδη έχουμε εικόνα και έχουμε μιλήσει αρκετά… Όταν έρθει η ώρα θα επανέλθουμε. Πρέμιερ Λιγκ * Καταρχάς υπάρχει το σημερινό Γουέστ Χαμ – Μπράιτον. Ένα νορμάλ φαβορί ο άσος, στο 1.85. Δεν συγκρίνεται το υλικό των δύο ομάδων, μπορεί να είναι ισόβαθμες αλλά έτσι όπως τις έχω εγώ στο μυαλό μου, η Γουέστ Χαμ είναι ομάδα για να διεκδικεί 10άδα και η Μπράιτον για να υποβιβάζεται.

Δεν είναι η ευκαιρία της χρονιάς ο άσος, αλλά νομίζω έχει καλές πιθανότητες. * Το Τσέλσι – Γουότφορντ είναι αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο απ’ όλα, για το αν θα παίξω διπλό (το οποίο είναι στο 10.00 αυτή τη στιγμή). Αν δω ξερά αριθμούς χωρίς να υπολογίσω τα ονόματα των δύο ομάδων, ναι, παίζω διπλό. Η Τσέλσι δεν είναι καλά, δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα, γκέλα και στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρόμα (3-3), γενικά στοιχίσει και με το παραπάνω η απουσία του Καντέ.

Και έχει αμφίβολους του Νταβίντ Λουίς και Μπακαγιόκο, οπότε σημαίνει σοβαρό θέμα στη μεσαία γραμμή. Από την άλλη, η Γουότφορντ είναι αήττητη εκτός έδρας (3-1-0), μας έχει ήδη πληρώσει σε μεγάλες αποδόσεις, ενώ προέρχεται από νίκη με ανατροπή επί της Αρσεναλ. Το 10άρι, λοιπόν, είναι εκτός κάθε λογικής. Από ‘κει και πέρα, όμως, επειδή έχω καλή εικόνα και από τις δύο ομάδες έχοντας δει σχεδόν όλα τους τα ματς ως τώρα (εννοώ ολόκληρα, όχι στιγμιότυπα), οφείλω να αναφέρω ότι η Γουότφορντ είναι σε φάση που της βγαίνουν όλα: στο 92’ κέρδισε την Αρσεναλ, στο 95’ πήρε 2-2 από τη Γουέστ Μπρομ, στο 90’ νίκησε στο Σουόνσι.

Αυτά είναι τα τρία τελευταία της. Και κόντρα στην Αρσεναλ, γλίτωσε πολλές φορές από το δεύτερο γκολ. Που θέλω να καταλήξω; Είναι μια ομάδα που δεν θα κλειστεί για να κλέψει αποτέλεσμα. Το έχει πολλές φορές και ο ίδιος ο Σίλβα: «έχουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, δεν τον αλλάζουμε ανάλογα με τον αντίπαλο». Δεν είναι, δηλαδή, Γουέστ Μπρομ.

Κι αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό για ματς όπως αυτό με την Τσέλσι. Ναι μεν δείχνει ότι δεν φοβάσαι τον αντίπαλο, από την άλλη όμως η επιθετική ποιότητα του αντιπάλου είναι δεδομένη και σε ένα ματς… ροντέο προφανώς είναι δυσκολότερο να πάρεις αποτέλεσμα από ομάδες τύπου Τσέλσι. Στοιχηματικά, εκτός από την απόδοση του διπλού που είναι λάθος, λάθος υπάρχει και στο goal/goal.

Κακώς είναι αουτσάιντερ, θα το περίμενα στο 1.70 και είναι στο 1.90-1.95. * Σε θεωρητικό επίπεδο, κοντράρονται και η Στόουκ (που έρχεται από 7άρα) και η Σαουθάμπτον (που εντός έδρας έχει κερδίσει 3 ματς όλα κι όλα από τον περσινό Δεκέμβρη!). Απλά θα ήθελα η Μπόρνμουθ να μου ‘χει δείξει κάτι παραπάνω και η Γουέστ Μπρομ να έχει μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στα παιχνίδια της.

Και τα δύο ματς έχουν αρκετό Χ μέσα… Τσάμπιονσιπ * Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η πρώτη νίκη της Μπόλτον στο πρωτάθλημα (2-1 τη Σέφιλντ Γουέν. την προηγούμενη αγωνιστική) σημάνει και την… ανάσταση της ομάδας του Billara. Ισως, όμως, αξίζει τον… κόπο στο 3.10, από τη στιγμή που πετυχαίνει μια ΚΠΡ ντεφορμέ και χωρίς εκτός έδρας νίκη μέχρι στιγμής.

* Με προβληματίζει το Μίλγουολ – Μπέρμιγχαμ. Δεν την κοντράρω εύκολα την Μίλγουολ εντός εδρας, το «Ντεν» είναι από τις παραδοσιακές έδρες στην Αγγλία. Κάτι, όμως, οι απουσίες που έχουν προκύψει, κάτι ότι βγάζει ένα σκαλωματάκι στα τελευταία (2 σερί ήττες), κάτι ότι η Μπέρμιγχαμ έκανε νίκη (και τι νίκη, την πρωτοπόρο Κάρντιφ) στο πρώτο ματς του Κότεριλ, με βάζουν σε (σοβαρές) σκέψεις.

Στο 3.60 είναι, ένα κλικ παραπάνω το ήθελα πάντως, για να είμαι ειλικρινής. Λιγκ 1 * Διαβασμένο το διπλό στο Ντονς – Ολνταμ (3.25). Με τον Γουέλενς στον πάγκο η Ολνταμ είναι αήττητη 3-1-0 και –δικαίως- από υπηρεσιακός έγινε μόνιμος, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο. Δεν είμαι, όμως, τόσο ζεστός για 3.25. * Αναφέραμε την Μπέρι μεσοβδόμαδα, έχασε στο Μπλάκπουλ 2-1, αλλά η εμφάνισή της ήταν και πάλι καλή.

Τώρα πηγαίνει στο Σάουθεντ (αήττητη εντός), η οποία έμεινε τρίτο χωρίς νίκη μετά το 1-1 με την Πίτερμπορο. Στο 4.00 κυκλοφορεί το διπλό, έχει όμως και Χ μέσα… * Η καταμέτρηση συνεχίζεται για την Σριούσμπερι: 10-4-0 πλέον, ενώ μεσοβδόμαδα έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στους Ρόβερς (4-0). Αύριο υποδέχεται τη Φλίτγουντ, μια ομάδα που αν έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με μία λέξη, αυτή θα ήταν «ύπουλη».

Θυμίζει λίγο… Ιπσουιτς, για να καταλάβετε. Ή Γουέστ Μπρομ. Σε κάτι τέτοια ματς είναι που την κοιτάζω σοβαρά… Από ‘κει και πέρα, προφανώς μιλάμε για ρίσκο όταν ο αντίπαλος είναι η μόνη αήττητη ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ. Στο 3.75 το διπλό. * Αν ξεφύγει από το 1-1, δεν αποκλείω να πάει στο 1-2 το Ντόνκαστερ – Γουόλσολ. Εξακολουθεί να μην με πείθει ιδιαίτερα η Ντόνκαστερ, την οποία κόντραρα και μεσοβδόμαδα.

Στο 4.50 η Γουόλσολ. Λιγκ 2 * Επικίνδυνο το Εξετερ – Πορτ Βέιλ, με το διπλό όμως πλέον να έχει κατρακυλήσει (ήταν στο 4.00+), τώρα στο 3.50. Εκεί, καμία αξία. * Η Κόβεντρι είναι τρία χωρίς γκολ, προέρχεται από δύο σερί ήττες, μεσοβδόμαδα έχασε από την προτελευταία Φόρεστ Γκριν (την οποία έπαιξα στο εντός με τη Νιούπορτ και έφαγε τετράμπαλο και μεσοβδόμαδα πήγε και κέρδισε μέσα στην Κόβεντρι!).

Η Κόλτσεστερ έχει στρίψει, έχει 2 σερί διπλά και 3 αήττητη εκτός. Στο 4.75 κυκλοφορεί το διπλό, σηκώνει και κάλυψη. Νάσιοναλ Λιγκ * Επεσε στο 3.30 το διπλό της Γκέιτσχεντ στην έδρα της Ιστλιχ (άνοιξε 3.60+). Με νέο προπονητή οι φιλοξενούμενοι, καλό υλικό έχουν, ενώ σε πολλά εκτός έδρας έφτασαν κοντά στη νίκη κι ας μη την έχουν πάρει ακόμα (4 ισοπαλίες, 3 ήττες).

Ντεφορμέ η Ιστλιχ, το… κερασάκι ήταν ο αποκλεισμός από τη Χέρεφορντ στο Κύπελλο. * Τη Λέιτον την έχουμε συζητήσει πολλές φορές φέτος. Από τα φαβορί για άνοδο, που όμως δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά. Παρ’ όλα αυτά οι μπουκ εξακολουθούν να τη φοβούνται. Εφτά ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, βάλτε και ότι έπαιξε μεσοβδόμαδα Κύπελλο με τη Ντάγκεναμ (1-0).

Πιο ξεκούραστη η Μάκλσφιλντ (έκανε περίπατο το Σάββατο κόντρα στην Στόουρμπριτζ στο Κύπελλο, 5-0 εκτός έδρας), που έχει 4 σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Στο 3.20 το διπλό, για την ομάδα με τα περισσότερα διπλά στο στην Νάσιοναλ (μαζί με την Ντόβερ). * Αν διάλεγα μια ισοπαλία θα ήταν στο Ντάγκεναμ – Ρέξαμ. Βορράς * Βλέποντας τις αποδόσεις, το Μπράκλι – Μπλάιθ Σπάρτανς είναι ξεκάθαρα για κόντρα (3.

80 το διπλό). Η Μπράκλι είναι ντεφορμέ, αποκορύφωμα η ήττα από την –γνωστή μας πλέον- Μπίλερικεϊ του Πέναντ, την Τρίτη στο Κύπελλο. Είχαν προηγηθεί 6 ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη (0-4-2). Εντός έδρας, βέβαια, είναι αήττητη (4-2-0). Εχει και μια σημαντικότατη απουσία στην άμυνα (τιμωρημένος ο Γκάτζερ). Οι Σπάρτανς δεν είχαν ματς μεσοβδόμαδα, απέκλεισαν εκτός έδρας την Στόκπορτ στο Κύπελλο (το προηγούμενο Σάββατο), είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας (37 γκολ).

Εκτός έδρας οι επιδόσεις της τα… σπάνε: 5 νίκες στα 6 τελευταία, και στα 6 έβαλε από 3 γκολ και πάνω. Στην ήττα της, έβαλε 4 γκολ (έχασε 5-4 από την Κίντερμινστερ, σε ματς που είχαμε ποντάρει). Μοναδικό αστεράκι; Οτι υπήρχαν κάποιες φήμες ότι θα αποχωρήσει ο προπονητής Αρμστρονγκ. Μιλάμε για τον τύπο που τους ανέβασε πέρσι και που φέτος τους οδηγεί σε πορεία πρωταθλητισμού.

Με επίσημη ανακοίνωση, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος, διέψευσαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο αποχώρησης. Δεν μπορώ να μαντέψω αν υπάρχει θέμα, ή αν όντως ήταν απλά φήμες…  * Η Τσόρλι έγραψε ιστορία μεσοβδόμαδα, καθώς κέρδισε 4-3 στην παράταση την Μπόστον και θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια στον 1ο γύρο του Κυπέλλου. Εκεί, θα αντιμετωπίσει την γειτόνισσα Φλίτγουντ, με την οποία έχει εξαιρετικές σχέσεις και έχει δανειστεί και δύο παίκτες (τον βασικό γκολκίπερ και τον βασικό φορ).

Το ματς, μάλιστα, θα είναι τηλεοπτικό, οπότε καταλαβαίνετε για τι ενθουσιασμό μιλάμε! Το γεγονός, όμως, ότι επιβαρύνθηκε από το μεσοβδόμαδο ματς (παίζοντας παράταση και τελειώνοντας το ματς με 10 παίκτες), με βάζει σε σκέψεις για το αυριανό εντός έδρας με την Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ. Η οποία δεν είναι κανένα θηρίο, αποκλείστηκε μάλιστα από την Τέλφορντ στο Κύπελλο (3-1), αλλά που και που κάνει κάτι… κουλά αποτελέσματα και με βάση τις εμφανίσεις της θα έπρεπε να είναι λίγο ψηλότερα στη βαθμολογία.

Στο 6.00 το διπλό. * Χτυπάει στο μάτι το φουλ… κοκκίνισμα της φόρμας της Σάουθπορτ σε συνδυασμό με τον χαμηλό άσο, αλλά στο εντός έδρας με την Γκέινσμπορο θα έχει νέο προπονητή έναν παλιό γνωστό μας, τον Κέβιν Ντέιβις, μεγάλη καριέρα στην Μπόλτον (επιθετικός), ο Billaras τον ξέρει καλά. Και, μάλιστα, αποκάλυψε πως συμβουλεύεται συχνά-πυκνά τον Αλαρντάις.

Νότος * Τσέλμσφορντ – Ντάρτφορντ είναι ντέρμπι μεταξύ ομάδων που κυνηγούν την άνοδο. Η Τσέλμσφορντ έπαιξε τη Δευτέρα Κυπέλλο, ουσιαστικά έπαιξε 2 ματς σε τρεις ημέρες κόντρα στην Μπαθ (την απέκλεισε, κερδίζοντας 1-0 τη Δευτέρα). Δεν είναι στα τοπ της, στο πρωτάθλημα κέρδισε μόνο ένα από τα 6 τελευταία της. Και ό,τι ήττα έχει κάνει είναι εντός έδρας (3-2-2).

Η Ντάρτφορντ πιο ξεκούραστη, προκρίθηκε στο Κύπελλο κόντρα σε αδύναμη ομάδα, γενικά αν εξαιρέσουμε μια ήττα εκτός προγράμματος από την Σούπερ Μάρε, ήταν πολύ καλή στα υπόλοιπα από τον Σεπτέμβρη κι έπειτα. Στο 3.20 το διπλό. * Στο Χάβαντ – Πουλ έχουμε δύο ομάδες που έχουν πάρει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας απ’ ό,τι στο σπίτι τους.

Η Χάβαντ, που αποκλείστηκε το προηγούμενο Σάββατο στο Κύπελλο από την Μέιντενχεντ (2-1 εκτός), στα 5 τελευταία στο γήπεδό της κέρδισε μόνο την… πεταμένη Γουάιτχοκ (έχει πέσει και δεν το ξέρει), μετρώντας 3 ήττες και μία ισοπαλία στο διάστημα αυτό. Η δε Πουλ Τάουν, έχει να παίξει από τις 07/10, καθώς δεν είχε υποχρεώσεις στο Κύπελλο. Τότε, είχε επικρατήσει 3-2 της Οξφορντ, αυτή ήταν η τρίτη της εκτός έδρας νίκη, τη στιγμή που εντός ακόμα δεν έχει κάνει… σεφτέ! Στο 4.

00 το διπλό. Εκτός Αγγλίας τίποτα. Πάμε να τα ξεδιαλέξουμε: ανέφερα δύο ματς για παρολί στην Πρέμιερ Λιγκ: Γουέστ Χαμ άσο (1.85), Τσέλσι goal/goal (1.95), συν τα Τσέλσι – Γουότφορντ, Στόουκ – Μπόρνμουθ και Σαουθάμπτον – Γουέστ Μπρομ ως υποψήφια για κόντρα του φαβορί (με την υποσημείωση ότι τα δύο τελευταία έχουν και μπόλικο Χ). Στην Τσάμπιονσιπ, Μπόλτον (3.

10) και Μπέρμιγχαμ (3.60), στη Λιγκ 1 πιο ζεστός για Γουόλσολ (4.50) και Φλίτγουντ (3.75). Στη Λιγκ 2 μόνο «λίγο» Κόλτσεστερ (4.75), στη Νάσιοναλ Γκέιτσχεντ (3.30) και Μάκλσφιλντ (3.20). Στον Βορρά Σπάρτανς (3.80), Γιουν. οφ Μάντσεστερ (6.00) και στο Νότο Ντάρτφορντ (3.20) και Πουλ Τάουν (4.00). Και κάπου εδώ βγαίνει το… τσεκούρι! Προφανώς δεν γίνεται να παιχτούν όλα αυτά.

Η δυάδα με τα μικρά στην Πρέμιερ Λιγκ μου αρέσει (άσο η Γουέστ Χαμ στο 1.85 και goal/goal Τσέλσι στο 1.90). Από ‘κει και πέρα, θέλω να παίξω Σπάρτανς μόνη της, οπότε στην άκρη κι αυτό. Εχω άλλες 30 μονάδες να ξοδέψω. Ή θα πάω σε ένα τρίξι με Μπέρμιγχαμ, Φλίτγουντ και ένα εκ των Γκέιτσχεντ ή Μάκλσφιλντ, ή θα επιλέξω ένα από αυτά για ένα ακόμα μονό αποδεκτό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω πολύ ζεστός (σε χημείες αλλά και αποτελέσματα), οπότε δεν θα ανοίξω το παιχνίδι μου με πολλά σημεία. Εξάλλου, Μπέρμιγχαμ και Φλίτγουντ είναι περισσότερο έμπνευση… Από τα δύο ματς της Νάσιοναλ Λιγκ επιλέγω την καλύτερη ομάδα και κρατάω Μάκλσφιλντ. Οπότε μένω με τη δυάδα, τη Μάκλσφιλντ και τους Σπάρτανς.

Σύνολο 85 μονάδες, καλά είναι για Σ/Κ. Εννοείται πως είμαι από πάνω (έστω και λίγο) ακόμα κι αν έρθει μόνο το ένα από τα τρία. Νέα στήλη την Τρίτη, αν προκύψει κάτι το Σ/Κ θα γίνει update. Κάθε τόσο τα λέμε και από το twitter. ΥΓ. Στη φωτό, οι ιδιοκτήτες της Σάλφορντ (Σκόουλς, Γκάρι Νέβιλ, Γκιγκς διακρίνονται, οι Φιλ Νέβιλ και Μπατ δεν φαίνονται) με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον, στην εκδήλωση που έγινε για τη μετονομασία του γηπέδου της ομάδας σε «Peninsula Stadium».

Η συγκεκριμένη δικηγορική εταιρία, που τα… έσκασε, εδρεύει στο Σάλφορντ και έχει περισσότερους από 2.500 ανθρώπους προσωπικό παγκοσμίως… Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (17/10): 123 μονάδες Ποντάρισμα 20/10 Μονά Λέιτον – Μάκλσφιλντ 2 (3.20): 30 μονάδες Μπράκλι – Μπλάιθ Σπάρτανς 2 (3.80): 25 μονάδες Δυάδα Γουέστ Χαμ – Μπράιτον 1 (1.

85) Τσέλσι – Γουότφορντ G/G (1.90) * 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 85 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 38 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος