2524

Μάκης Μηνδρινός

Δύσκολη η διαλογή

Χαιρετώ! Βλέπετε, ότι δεν χρειάζονται πολλά επιβεβαιωμένα σημεία για να βγει κέρδος. Μικρό-μεγάλο δεν έχει σημασία, σημασία έχει να μπαίνει κάτι στην τσέπη. Ένα στα τρία αρκεί για να είμαστε από πάνω, πολλές φορές αρκεί και ένα στα τέσσερα, ανάλογα τις αποδόσεις. Η Μπέρτον πέρασε, η Ακρινγκτον δεν μπόρεσε απέναντι στους βασικούς της Γουέστ Μπρομ (η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα από τον Πιούλις να παίξει μόνο με βασικούς), η Καρλάιλ το πάλεψε, η Νότιγχαμ προκρίθηκε αλλά στην παράταση.

Κρίμα, θα μπορούσε να σκάσει κι αυτή η μπόμπα, η Νότιγχαμ τη ζόρισε πολύ τη Νιουκάστλ και μάλιστα είχε και δοκάρι στο τέλος της κανονικής διάρκειας σε απευθείας φάουλ. Όλα καλά, συνεχίζουμε… Φουλ πρόγραμμα το Σ/Κ, από βδομάδα χαλαρώνουμε πάλι καθώς έχει τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Δεν αποκλείω να έχουμε τις πρώτες απολύσεις προπονητών, πάντα οι αγωνιστικές πριν από τις διακοπές «προσφέρονται».

Στοιχηματικά, δεν αλλάζει κάτι ως προς τη φιλοσοφία. Είπαμε πως θα έχουμε περισσότερα χειροπιαστά πράγματα από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος (τέλος Αυγούστου) και που οι ομάδες θα έχουν περισσότερα επίσημα ματς στα πόδια τους. Μέχρι τότε, δεν υπάρχει λόγος για ανοίγματα, συνεχίζουμε στους ίδιους ρυθμούς. Εξακολουθώ να ασχολούμαι μόνο με Αγγλία, πάμε να τα πάρουμε από την αρχή.

Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ έχουν πρόγραμμα για καλή κουβέντα, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 είναι σχεδόν αδιάφορες αυτή την εβδομάδα. Θα πούμε πραγματάκια και για τις Νάσιοναλ Λιγκ. Πρέμιερ Λιγκ * Για τη Νιουκάστλ τα λέμε από την αρχή της σεζόν. Υπάρχει γκρίνια από την προετοιμασία (για τις μεταγραφές), ήρθε και η κακή εικόνα της στις πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ, ήρθε και ο αποκλεισμός από το Λιγκ Καπ για να… δέσει το γλυκό.

Ούτε η Γουέστ Χαμ ξεκίνησε καλά. Αλλά το ρόστερ της είναι εξαιρετικό, πιθανότατα θα ‘χει πίσω τον υπερπολύτιμο Κουγιατέ, στο Σαουθάμπτον πάλεψε σαν σκύλα με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, ισοφαρίστηκε με ανύπαρκτο πέναλτι στο 93’. Στο 3.10 άνοιξε το διπλό, έπεσε λίγο χθες και τώρα είναι στο 3.40. Εκεί, ναι, παίζεται. * Πάνω-κάτω και η απόδοση της Χάντερσφιλντ.

Ανοιξε κοντά στο 4.00, έπεσε χθες στο 3.60, τώρα στο 3.90. Ξεκίνησε σούπερ, δύο νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ, είναι λες και παίζει χρόνια στην κατηγορία. Πολύ διαβασμένος ο Βάγκνερ, εξαιρετικά τα δείγματα γραφής του. Η Σαουθάμπτον σαν να ψάχνεται. Παρά το γεγονός ότι το ρόστερ της δεν έχει αλλαγές σε σχέση με πέρσι, φαίνεται ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής ο νέος προπονητής, Πελεγκρίνο.

Τη Γουέστ Χαμ είπαμε πως την κέρδισε, μεσοβδόμαδα ήρθε και η σφαλιάρα στο Λιγκ Καπ, μάλιστα έπαιξε με πολλούς βασικούς κόντρα στη Γουλβς (0-2). Κακώς σε εκτός έδρας ματς απέναντι σε αήττητη ομάδα, είναι στο 2.10. * Και στο Τσέλσι – Εβερτον τα δεδομένα τα ‘χουμε πει μέσες-άκρες. Η Τσέλσι αντέδρασε και μαγκιά της. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις την Τότεναμ μετά από τέτοια σφαλιάρα και γκρίνια.

Ο Κόντε έπαιξε άμυνα φουλ, 5 πίσω, 3 αμυντικά χαφ, τη βρήκε την άκρη, έχοντας και τύχη. Άλλο ματς αυτό με την Εβερτον. Η Τσέλσι θα βρει απέναντί την… Τσέλσι. Όπως έδειξε και κόντρα στη Σίτι, η ομάδα του Κούμαν θα παίξει όπως η… Τσέλσι απέναντι στην Τότεναμ! Οσο υπάρχει γκρίνια για τον Κόντε και φημολογία περί απομάκρυνσής του, τόσο οι «μπλε» θα είναι δύσκολο να βρουν ρυθμό.

Υπερβολικά τα 8.50άρια του διπλού. Εστω κι αν η Εβερτον παίζει στα… κόκκινα συνεχώς (είχε ματς στην Κροατία την Πέμπτη, όπου ο Κούμαν έκανε κάποιες αλλαγές μπροστά). Τσάμπιονσιπ * Σαν να στρώνει η Αστον Βίλα, όχι που δεν θα την έβρισκε την άκρη ο Μπρους. Δεν είναι κακή ομάδα η Μπρίστολ Σίτι, έρχεται και από σπουδαία νίκη στο Γουότφορντ στο Λιγκ Καπ, αλλά ως τώρα μόνο την προβληματική Μπάρνσλεϊ κέρδισε… Σημερινό το ματς, στο 3.

40 το διπλό. * Υπουλο και το άλλο σημερινό, Χαλ – Μπόλτον. * Πάλι εντός έδρας αουτσάιντερ η Ιπσουιτς (πάνω από 3.00) που έχει το απόλυτο (4/4 νίκες), κόντρα στη Φούλαμ, η οποία ακόμα δεν έχει κερδίσει (0-3-1)! Καλή ομάδα η Φούλαμ αλλά ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό. Είχε, βέβαια, και δύσκολο πρόγραμμα. * Ξεφεύγει το 4.00 του άσου της Μπέρτον απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Η γηπεδούχος έρχεται από δύο καλές νίκες, κόντρα σε Μπέρμιγχαμ και Κάρντιφ (Λιγκ Καπ), τη στιγμή που η Γουένσντεϊ ψάχνεται και αγωνιστικά (αποκλείστηκε από την Μπόλτον στο Λιγκ Καπ) και εξωαγωνιστικά. * Δύο οριακά αουτσάιντερ είναι η Γουλβς στην Μπρέντφορντ (στο 2.87) και η Ντέρμπι στο Μπράμαλ Λέιν (στο 2.75). Λιγκ 1 * Προκαλεί λίγο το 3.70 της Φλίτγουντ απέναντι στη Μπρίστολ Ρόβερς.

Η Φλίτγουντ έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα, με σκαμπανεβάσματα οι Ρόβερς. Λιγκ 2 * Σκέψεις για το Κέμπριτζ – Μόρκαμ. Στη λογική ότι το ξεκίνημα της Κέμπριτζ δεν είναι το ιδανικότερο και δεν αναφέρομαι μόνο στο αγωνιστικό. Γκρίνια για τον Ντέρι, που μοιάζει λες και δίνει εξετάσεις σε κάθε ματς. Η Μόρκαμ είναι η… κλασική Μόρκαμ.

Την υποτιμούν όλοι και που και που κάνει… κουλά αποτελέσματα. Στο 4.50. Νάσιοναλ Λιγκ * Το μοναδικό λαθάκι που βλέπω είναι στο Ντάγκεναμ – Μπρόμλεϊ. Αήττητες και οι δύο, αλλά με πιο σοβαρές εμφανίσεις από πλευράς Μπρόμλεϊ. Κακώς είναι στο 4.25 το διπλό. Νάσιοναλ Βορράς * Κανονικά θα έπρεπε να είναι πιο ισορροπημένο το Σάουθπορτ – Γιορκ, είναι και οι δύο καλές ομάδες, ο άσος της αήττητης Σάουθπορτ στο 3.

20. Αλλά, ΟΚ, δεν έχω διάθεση σ’ αυτή τη φάση να κοντράρω τη Γιορκ που βρίσκει ρυθμό. * Υπερβολικό μου φαίνεται και το 4.75 της Τάμγουορθ, που πηγαίνει στην έδρα της αήττητης Χάρογκεϊτ. Της Χάρογκεϊτ της πάνε όλα δεξιά. Κέρδισε ακόμα και στο τελευταίο, την αδύναμη Γκέινσμπρο, σε ματς που έφαγε 4 γκολ και έβαλε 5, με το νικητήριο στο 83’! Γενικά της έκατσε καλό πρόγραμμα ως τώρα, αυτό είναι το πρώτο πραγματικά δύσκολο ματς που έχει.

Η Τάμγουορθ είναι σε φάση που ανεβαίνει… Νάσιοναλ Νότος * Είπαμε την Τρίτη για την απομάκρυνση του Γκόρντον Μπάρτλετ από τον πάγκο της Γουίλντστοουν έπειτα από 22 χρόνια. Ο Μπάρτλετ, λοιπόν, ναι μεν δεν θα είναι ο προπονητής της ομάδας, αλλά έγινε άμεσα τεχνικός διευθυντής. Και προπονητής ήρθε ο Μπόμπι Γουίλκινσον, που αποχώρησε από την Χάνγκερφορντ μετά από 7 χρόνια, αφήνοντας εξαιρετική δουλειά εκεί.

Το ντεμπούτο του Γουίλκινσον θα γίνει στην έδρα της Ιστμπουρν Μπόρο, η οποία δεν μπορούμε να πούμε πως εντυπωσιάζει. Στο 3.10 το διπλό. * Ο Γουίλκινσον, είπαμε, έφυγε από την Χάνγκερφορντ και μαζί του έφυγαν κι άλλα 6 άτομα (!) του τιμ. Την ομάδα αναλαμβάνουν προσωρινά (;) δύο εν ενεργεία παίκτες, αμφότεροι βασικοί, ο αμυντικός Μπόρντμαν και ο 33χρονος μέσος Χέρινγκ.

Αγωνιστικά δεν είναι καλά, έρχεται από 3 σερί ήττες (στο τελευταίο 3-2 από την ασταθέστατη και με πολλά αμυντικά προβλήματα Γίλινγκ), στα 4 από τα 5 παιχνίδια της δεν σκόραρε καν! Και τώρα υποδέχεται την Γκλόουτσεστερ. Η οποία δεν είναι καμιά ομαδάρα, αλλά έρχεται από την πρώτη νίκη της, 1-0 την καλή Χίμιλ (θα μπορούσε το σκορ να είναι και μεγαλύτερο).

Μου φαίνεται ξεφεύγει το 4.20 του διπλού. Για πρώτη φορά φέτος μαζεύονται τόσα πολλά. Τα λέω γρήγορα ακόμα μια φορά: Χάντερσφιλντ, Γουέστ Χαμ, Εβερτον από Πρέμιερ Λιγκ. Βίλα, Γουλβς, Μπέρτον, Ιπσουιτς, Ντέρμπι από Τσάμπιονσιπ. Φλίτγουντ από Λιγκ 1, Μόρκαμ από Λιγκ 2. Μπρόμλεϊ από Νάσιοναλ Λιγκ, Τάμγουορθ και Σάουθπορτ από Βορρά και Γουίλντστοουν και Χάνγκερφορντ από Νότο.

Πάμε να κάνουμε τα πολλά λίγα. Η διαλογή είναι δύσκολη, θέλει και έμπνευση. Από την Πρέμιερ Λιγκ αφήνω τη Χάντερσφιλντ, κρατάω Γουέστ Χαμ και ξαναβλέπω ως την Κυριακή την Εβερτον. Αρα Γουέστ Χαμ στο 3.40. Από Τσάμπιονσιπ δεν μπλέκω με τα σημερινά, λόγω ενστίκτου αφήνω την Ιπσουιτς, λόγω απόδοσης τη Ντέρμπι. Αρα μένω μόνο με την Μπέρτον στο 4.

00. Τίποτα από Λιγκ 1, Λιγκ 2 και Νάσιοναλ Λιγκ. Και από τις ερασιτεχνικές, Γκλόουτσεστερ στο 4.20. Και στο 2.90 το ασιατικό 0 (draw no bet). Και Γουίλντστοουν. Με το μονό ή τη δυάδα του συστήματος είμαι από πάνω. Σε περίπτωση που προκύψει οτιδήποτε (π.χ. Εβερτον) θα γίνει update. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (22/08): – 76 μονάδες Επιστροφές από 22/08: 100 μονάδες Νέο υπόλοιπο (22/08): 24 μονάδες Ποντάρισμα 25/08 Μονό Μπέρτον – Σέφιλντ Γουέν.

1 (4.00): 25 μονάδες Σύστημα 2-3 Νιουκάστλ – Γουέστ Χαμ 2 (3.40) Χάνγκερφορντ – Γκλόουτσεστερ 2 AH 0 (2.90) Ιστμπουρν – Γουίλντστοουν 2 (3.10) * Επί 10 οι δυάδες, επί 5 η τριάδα: Σύνολο 35 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 60 μονάδες Νέο υπόλοιπο: – 36 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος