2470

Μάκης Μηνδρινός

Ενα εγγλέζικο σύστημα

Χαιρετώ! Κακό στοιχηματικά το Σ/Κ που έφυγε (για μένα τουλάχιστον), ήταν κακή η χημεία, δεν θα κέρδιζα ό,τι και να έπαιζα. Εκτός αν κρατούσα μόνο Γουότφορντ. Τουλάχιστον γλιτώσαμε τα… εμφράγματα. Δείτε εδώ τα ματς που ανέφερα, δείτε τι έγινε: η Πρέστον προηγήθηκε 2-0, ισοφαρίστηκε στα χασομέρια, η Χαλ επίσης προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις, η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε αλλά το ‘φαγε στο τέλος, η Γουέστ Μπρομ κι αυτή προηγήθηκε αλλά ισοφαρίστηκε στο 80’! Συν τη Γουότφορντ, που κέρδισε με ανατροπή στο 90’.

Δηλαδή, τα 4 χάθηκαν στο τέλος και το άλλο πέρασε στο τέλος… Το… καλό είναι ότι διάλεξα αυτά που χάθηκαν «αέρα». Η Φόρεστ Γκριν ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση απ’ όλες, την είχα για… στρίψιμο αλλά τελικά δεν στρίβει ούτε με ανάποδα τιμόνια. Η Εξετερ δεν ήταν καλή και μένει ικανοποιημένη είναι με τον βαθμό που πήρε στο Γουίκομ, ενώ η Τορκί το πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο, είχε κάποιες ευκαιρίες να προηγηθεί, αλλά όσο περνούσε η ώρα η Ολντερσοτ ανέβαζε στροφές (είχε και δοκάρι) και κέρδισε δίκαια στο τέλος.

Τόσο απλά ήταν τα πράγματα, καθαρά χάσαμε, πάμε παρακάτω γιατί ο… χαμός συνεχίζεται. Τρίτη αγωνιστική σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, πάντα είναι πολύ κρίσιμες οι τρίτες και τέταρτες αγωνιστικές σ’ αυτές τις διοργανώσεις. Εχουμε και εμβόλιμες σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2, έχουμε και κάποιους «επαναληπτικούς» στο Κύπελλο, σε ματς που έληξαν ισόπαλα το Σάββατο.

Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά. Τσάμπιονς Λιγκ Πρώτα τα σημερινά. Αδιάφορος στοιχηματικά ο 5ος όμιλος, με Μάριμπορ – Λίβερπουλ και Σπαρτάκ – Σεβίλλη. Στον 6ο, τίποτα το Φέγενορντ – Σαχτάρ, ματσάρα το Σίτι – Νάπολι. Θεωρητικά το σετ αδικεί τους Ιταλούς, αλλά στην κατάσταση που είναι η Σίτι η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καμία διάθεση να την κοντράρω αυτή τη στιγμή.

Λογικά θα έχουμε πολλά γκολ, μιλάμε για δύο από τις καλύτερες και πιο φορμαρισμένες επιθέσεις της Ευρώπης. Στον 7ο όμιλο, συζητιέται και το 3.50 της Πόρτο στη Λειψία, αλλά ακόμα περισσότερο το 5.75 της Μπεσίκτας στο Μονακό. Στην πρώτη περίπτωση το λάθος των μπουκ δεν είναι πολύ μεγάλο, στη δεύτερη όμως είναι. Η Μπεσίκτας έδειξε στις δύο πρώτες αγωνιστικές εξαιρετικά δείγματα, τη στιγμή που η Μονακό δεν είναι η περσινή Μονακό.

Μοναδικός αστερίσκος εδώ, ότι οι Τούρκοι έχοντας κάνει το 2 στα 2 ως τώρα, προφανώς δεν θα χαλαστούν με μία ισοπαλία. Στον 8ο όμιλο, σαν να μην υπάρχει στοιχηματικά το ΑΠΟΕΛ – Ντόρτμουντ, ενώ το Ρεάλ – Τότεναμ είναι κι αυτό ματσάρα. Από τέτοιου είδους παιχνίδια φαίνεται αν ομάδες όπως η Τότεναμ έχουν ανέβει επίπεδο. Κάνει καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια η Λονδρέζα, εμφανίζεται κάθε σεζόν πιο βελτιωμένη, στα ματς όπως αυτό με τη Ρεάλ θα φανεί αν μπορεί το βήμα παραπάνω.

Είναι κάτι που είπε και ο Ποκετίνο στη συνέντευξη Τύπου. Είναι τεράστια απώλεια ο Ντέλε Αλι, παρ’ όλα αυτά δεν θα μου κάνει εντύπωση αν οι Λονδρέζοι πάρουν αποτέλεσμα. Αρκεί να το πιστέψουν και να μην… ψαρώσουν από το Μπερναμπέου (μη ξεχνάμε ότι η Τότεναμ έχει στο ρόστερ πολλούς νεαρούς, είναι η ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην Πρέμιερ Λιγκ).

Πάμε στα αυριανά. Στον 1ο όμιλο, νορμάλ φαβορί νομίζω πως είναι η Γιουνάιτεντ στη Λισσαβώνα, κόντρα στην Μπενφίκα. Δεν πιάνεται κατά τη γνώμη μου το ΤΣΣΚΑ – Βασιλεία. Σαν να μην υπάρχουν τα ματς τους 2ου ομίλου, Αντερλεχτ – Παρί και Μπάγερν – Σέλτικ. Στον 3ο όμιλο, η Ατλέτικο αναμένεται να κερδίσει, το ίδιο περιμένω να κάνει και η Τσέλσι κόντρα στη Ρόμα.

«Ανύπαρκτες», όμως, οι αποδόσεις. Τέλος, στον 4ο όμιλο, το Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός δεν σηκώνει ιδιαίτερη ανάλυση, τα δεδομένα είναι γνωστά. Είναι από τα ματς που εξαρτώνται περισσότερο από τη μία ομάδα παρά από τις δύο. Αυτό ισχύει με τις περισσότερες ομάδες που πηγαίνουν στις έδρες συλλόγων όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Μπάγερν, κ.

λπ. Χωρίς στοιχηματικό ενδιαφέρον και το Γιούβε – Σπόρτινγκ, αν και εδώ ίσως να είναι πιο δύσκολο για τους Ιταλούς σε σχέση με αυτό που δείχνει η απόδοση. Λιγκ 1 * Νομίζω είναι ξεκάθαρα τα πράγματα για όσους παίζουν με συγκεκριμένη στοιχηματική λογική. Τέσσερα διπλά, τρία σε υπερβολικές τιμές και ένα σε πιο νορμάλ απόδοση, που όμως βοηθούν τα αγωνιστικά νέα.

* «Ψυχρά», τα στατιστικά βγάζουν άσο: αήττητη εντός η Μπλάκπουλ (4-1-0), αξιόπιστη στο γήπεδό της, τη στιγμή που η Μπέρι δεν έχει κάνει ακόμα σεφτέ μακριά από το σπίτι της. Υπάρχουν, όμως, κάποιες λεπτομέρειες που αλλάζουν τα δεδομένα: ότι η Μπλάκπουλ δεν πατάει καλά τελευταία, έχει 4 ματς χωρίς νίκη (2 ήττες, 2 ισοπαλίες) και γενικά βγάζει ένα… σκάλωμα.

Από την άλλη, η Μπέρι είναι ανεβασμένη και έκανε 2 σούπερ νίκες στα 3 πιο πρόσφατα: 3-1 την Μπράντφορντ και 3-0 την Οξφορντ. Στο 4.50 το συζητάω. * Από προβληματική εμφάνιση και ήττα (με ανατροπή) έρχεται η Μπράντφορντ, 3-1 εκτός, από την Μπέρι. Εντός έδρας είναι γνωστό ότι δεν χάνει εύκολα, αν και φέτος δείχνει περισσότερο ευάλωτη σε σχέση με πέρσι.

Η Ολνταμ, από την άλλη, έχει 4 στα 4 (σε όλες τις διοργανώσεις) με τον υπηρεσιακό προπονητή. Και δεν είναι απλές νίκες: Πίτερμπορο, Πόρτσμουθ και Μπλάκμπερν κέρδισε… Σαν να ξεφεύγει το 5άρι. * Σκαλωμένη, όπως είναι και η Μπλάκπουλ, μοιάζει η Σκάνθορπ που έρχεται από 3 σερί ήττες και συνολικά 4 δίχως τρίποντο. Βέβαια, τα 3 από τα 4 ήταν εκτός έδρας (στο εντός έχασε 2-1 από την πρωτοπόρο Γουίγκαν).

Η Φλίτγουντ είναι αποτελεσματική εκτός έδρας (3 νίκες σε 5 ματς), ενώ στις 2 πιο πρόσφατες εξόδους της κέρδισε σε Πλίμουθ και Μπράντφορντ. Στο 4.20 το διπλό. * Τα αγωνιστικά νέα βοηθούν στο Ντόνκαστερ – Πόρτσμουθ. Οι γηπεδούχοι, που έτσι κι αλλιώς εντός έδρας έχουν μόλις μία νίκη σε έξι ματς, έχουν σημαντικότατες απουσίες. Σε σχέση με το προηγούμενο (που έχασαν από την Τσάρλτον 1-0 εκτός έδρας), είναι να λείψει ο αρχηγός και καλύτερος μέσος της, Κόπιντζερ (εξαιρετικά αμφίβολος λένε…) και δύο επιθετικοί, ο Μέι (εξτρέμ) και ο Μαρκίς (πρώτος σκόρερ, 5 γκολ).

Λιγκ 2 * Στο 2.80 το διπλό της αήττητης εκτός έδρας Γουίκομ (4-2-0), στην έδρα της Καρλάιλ. Μοιάζει λίγο η συμπεριφορά των δύο ομάδων: με θεματάκια στα εντός, πιο αποτελεσματικές εκτός. Η Καρλάιλ έχει μόνο μία νίκη στο γήπεδό της, η Γουίκομ δεν νομίζω να είναι τόσο άστοχη όσο στο ματς με την Εξετερ το Σάββατο. Ανάποδα έπρεπε να είναι το σετ.

Στη σούμα. Πόρτσμουθ και Γουίκομ είναι οριακά κάτω από το 3.00, αλλά είναι οι βασικές μου επιλογές. Από τα υπόλοιπα τρία (Μπέρι, Ολνταμ, Φλίτγουντ) θα επιλέξω το μεγαλύτερο, την Ολνταμ (που είναι και πολύ φορμαρισμένη), κάνοντας και κάλυψη στο draw no bet. Η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες φορές είναι ότι θα πάω σε ένα σύστημα 2-3 και όχι σε μονά.

Τα Τσάμπιονς Λιγκ τα αφήνω στην ησυχία τους, τα Γιουρόπα Λιγκ θέλω να τα ξαναδώ. Και αν υπάρξει κάτι, θα γίνει update. Οπως και να ‘χει θα τα πούμε και στο twitter. ΥΓ. Εριξα μια ματιά και στα Κύπελλα, αλλά… τίποτα. Για τις μικρούλες θα τα ξαναπούμε την Παρασκευή. Twitter: @makismindrinos   Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (14/10): 163 μονάδες Ποντάρισμα 17/10 Σύστημα 2-3 Μπράντφορντ – Ολνταμ 2 dnb (3.

50) Ντόνκαστερ – Πόρτσμουθ 2 (2.90) Καρλάιλ – Γουίκομ 2 (2.80) Επί 12 οι δυάδες και 4 μονάδες στην τριάδα. Σύνολο: 40 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 40 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 123 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος