2479

Μάκης Μηνδρινός

Ενα σε κάθε κατηγορία

Χαιρετώ! Λίγο πριν ξεκινήσει το road trip Αθήνα – Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη μας σύναξη, εδώ είμαστε! Για να είμαι ειλικρινής τη σημερινή στήλη ξεκίνησα να τη γράφω από την Τρίτη (ψάχνοντας το ρεπορτάζ για το Βορρά και το Νότο της Νάσιοναλ Λιγκ), την Τετάρτη πρόσθεσα κάποιες… πινελιές από Λιγκ 1 και Λιγκ 2 και σήμερα έγραψα τα της Νάσιοναλ Λιγκ, μαζί με την τελικό διάβασμα και τη μελέτη.

Δεν είναι τυχαίο ότι κανονίζουμε να ανέβουμε Θεσσαλονίκη όταν το πρόγραμμα είναι πιο χαλαρό. Ανεβαίνουμε στην πόλη της… χαλαρότητας, οπότε «πρέπει» το πρόγραμμα να είναι χαλαρό και, άρα, κι εμείς να είμαστε χαλαροί! Στο μαγαζί μας περιμένουν, καμιά 50αριά θα μαζευτούμε, όσοι έχετε ξανάρθει ξέρετε πως κινούμαστε, οι «νέοι» θα πάρετε μια γεύση του τι χάνατε τα προηγούμενα χρόνια που μείνατε σπίτι σας :)))) Στα στοιχηματικά, δύο ματς αναφέραμε την Τρίτη από τη Νάσιοναλ Λιγκ: την Τορκί και τη Λέιτον.

Η Τορκί (Τόρκι, όπως λένε και οι Αγγλοι) κέρδισε, η Λέιτον έχασε από την Τρανμίρ (Τράνμιρ, σύμφωνα με τους Αγγλους). Επέλεξα, για τους λόγους που ανέφερα, τη Λέιτον, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν άξιζε κάτι περισσότερο, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε. Πολύ… φρου-φρου για την κατηγορία μου φάνηκε, η Τρανμίρ το πήγε στο πάθος και τη δύναμη και δικαιώθηκε.

Αυτά για τα μεσοβδόμαδα. Πάμε στα φρέσκα. Εθνικές ομάδες, το γνωρίζετε, δεν με απασχολούν στοιχηματικά. Ούτε ευκαιρίες βρίσκεις εύκολα, ούτε τα ματς τα ψυχολογείς με τον ίδιο τρόπο. Οπότε θα κινηθούμε στα κλασικά, στα δικά μας: Λιγκ 1 (έχει 9 ματς), Λιγκ 2, Νάσιοναλ Λιγκ και Βορρά/Νότο. Πριν περάσω στο παρασύνθημα, να πούμε ότι αύριο, Σάββατο, είναι η καθιερωμένη Non League Day της σεζόν.

Είναι η γιορτή των μικρών κατηγοριών, θεσπίστηκε το 2010, και γιορτάζεται πάντα σε κάποια διακοπή των μεγάλων πρωταθλημάτων. Εχει τη στήριξη της Πρέμιερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ και συνήθως στη συγκεκριμένη μέρα γεμίζουν όλα τα γηπεδάκια των τοπικών κατηγοριών, διεξάγονται διάφορα event και είναι ουσιαστικά «η γιορτή των μικρών».

Λιγκ 1 * Προφανώς κακώς είναι αουτσάιντερ η πρωτοπόρος και μοναδική αήττητη ομάδα στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, Σριούσμπερι. Η Γουόλσολ δεν είναι κάνα φόβητρο… Από την άλλη, βέβαια, η Γουόλσολ είναι μια σκληρή ομάδα εντός έδρας, δεν έχει χάσει ακόμα, και έχω την αίσθηση πως το ματς έχει και μπόλικη ισοπαλία. * Νορθάμπτον – Μπρίστολ Ρόβερς ο άσος στο 3.

00. Βλέπει κάποιος τη φόρμα της Νορθάμπτον (0-2-3, στα 4 τελευταία δεν σκόραρε καν) και μπορεί να σου πει «πού πας και μπλέκεις;». Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η Νορθάμπτον από τότε που ανέλαβε ο Χάσελμπαϊνκ είναι σαφώς βελτιωμένη. Εκανε δύο νίκες, αλλά μετά κόλλησε. Κοιτάξτε, όμως, με ποιες ομάδες έπαιξε: Σάουθεντ εκτός 2-2 (αήττητη εντός η Σάουθεντ), Γουίγκαν εκτός 1-0 (η Γουίγκαν είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στη Λιγκ 1), Μπράντφορντ εντός 1-0 (3η στη βαθμολογία η Μπράντφορντ και αήττητη εκτός έδρας), Ντονς εκτός 0-0 (το ‘χαμε παίξει αυτό, η Νορθάμπτον το πήγε δυνατά και θα μπορούσε να το πάρει) και Ρόδεραμ 1-0 εκτός (5 νίκες σε 6 ματς έχει εντός η Ρόδεραμ).

Αυτά ήταν τα 5 ματς που δεν κέρδισε η Νορθάμπτον με τον Χάσελμπαϊνκ στον πάγκο. Όλα στο όριο! Απέναντι, λοιπόν, σε μια Μπρίστολ Ρόβερς που δέχεται πολύ εύκολα γκολ (3η χειρότερη εκτός έδρας άμυνα της κατηγορίας) και που μακριά από το γήπεδό της έχει μία νίκη-τέσσερις ήττες, το 3.00 παίζεται. * Επειδή είμαι σίγουρος ότι θα με ρωτήσετε, όντως το Ντόνκαστερ – Σάουθεντ είναι υπό συζήτηση, από τη στιγμή που η Ντόνκαστερ δεν έχει κερδίσει ακόμα εντός και η Σάουθεντ έρχεται από τρεις σερί νίκες (στο 3.

50 το διπλό). Απλά δεν την εμπιστεύομαι πολύ εκτός έδρας τη Σάουθεντ, συν ότι η Ντόνκαστερ άξιζε περισσότερα στις τελευταίες ήττες της, οπότε το αφήνω. * Υπουλο το Τζίλιγχαμ – Πόρτσμουθ της Κυριακής. Η Πόρτσμουθ έχει απουσιούλες, η εικόνα της Τζίλιγχαμ με τον υπηρεσιακό είναι πιο μαζεμένη. Θα το ξαναδούμε αυτό ως την Κυριακή. Λιγκ 2 * Ελάχιστα πράγματα, περισσότερο κουβέντα… αέρος-αέρος θα κάνουμε.

* Παρόμοιο με το Γουόλσολ – Σριούσμπερι, είναι το Καρλάιλ – Εξετερ, με το διπλό στο 2.80. Κι εδώ κάτι με χαλάει… * Διαβασμένο το Κόλτσεστερ – Μάνσφιλντ. Είχα στο νου μου να κοιτάξω την Μάνσφιλντ, που έκανε μεγάλη νίκη επί της Νοτς Κάουντι, αλλά οι μπουκ μας πρόλαβαν… * Ο Χάρι Ρέντναπ ανέλαβε ρόλο συμβούλου στη Γέοβιλ. Ρε, λες να κάνει κάνα… κουλό στο Νιούπορτ; Καθαρά αγωνιστικά, πάντως, δεν είναι ματς που μπλέκεις αυτή τη στιγμή, ούτε οι μεν ούτε οι δε είναι άξιοι εμπιστοσύνης.

Νάσιοναλ Λιγκ * Προσπαθώ να ψυχολογήσω το Γκέιτσχεντ – Μπρόμλι. Στη γηπεδούχο έφυγε ο προπονητής (Ασπιν), που πήγε στην Πορτ Βέιλ. Αγωνιστικά, βγάζει ένα… σκάλωμα τελευταία, αλλά εντός έδρας δεν χάνει εύκολα. Από την άλλη, η Μπρόμλι, που τη θεωρώ ζημιάρα και ικανή να πάρει αποτέλεσμα εκεί που δεν το περιμένεις. Στο 3.80 αξίζει να είναι στην αρχική διαλογή.

Και, από ‘κει και πέρα, βλέπουμε… * Η Ντάγκεναμ δεν είναι τόσο αποτελεσματική εκτός σε σχέση με τα εντός. Για την ακρίβεια, έχει 5 Χ εκτός έδρας σε 7 ματς (μία νίκη, μία ισοπαλία). Από την άλλη, η Γουόκινγκ είναι στην καλύτερή της φάση, με 4 νίκες και 1 ισοπαλία στα 5 τελευταία, ενώ εντός έδρας είναι μια χαρά (5-1-1). Και έρχεται και από σπουδαία εμφάνιση στην έδρα της Τσέστερ.

Ξεφεύγουν οι αποδόσεις (3.75 ο άσος). * Για την Τορκί τα είπαμε και την Τρίτη. Ηταν βελτιωμένη με τον νέο προπονητή, ήρθε και η πρώτη νίκη, με εμφατικό τρόπο μάλιστα (4-0 την Μέιντενχεντ). Δεύτερο σερί εντός έδρας ματς, αν η εμφάνισή της είναι ανάλογη, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη Ντόβερ, η οποία έπεσε από την κορυφή μετά το μεσοβδόμαδο 2-2 με τη Σάτον.

Ισοφάρισε, μάλιστα, στα χασομέρια. Δεν είναι εύκολη ομάδα η Ντόβερ, αλλά ίσως το μομέντουμ να ευνοεί αυτή τη στιγμή την Τορκί (στο 3.40 ο άσος, άνοιξε αρκετά παραπάνω). Βορράς * Στοιχηματικά δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αγωνιστική στον Βορρά. Η είδηση που ξεχωρίζει είναι η παραίτηση του Μάρτιν Γκρέι από τον πάγκο της Ντάρλινγκτον, για να αναλάβει τη Γιορκ.

Στην τελευταία, μετά τον αποκλεισμό-σοκ από το Κύπελλο από την Σάουθ Σιλντς (3-2), απολύθηκε ο Γκάρι Μάιλς. Η Ντάρλινγκτον, που τώρα υποδέχεται την Στόκπορτ, είναι προς το παρόν με υπηρεσιακό, ενώ η Γιορκ φιλοξενεί σε επικίνδυνο ματς την Μπράκλι, στο ντεμπούτο του Γκρέι. * Για να είμαι ειλικρινής σκέφτηκα για λίγο την κόντρα της Γιορκ.

Στη λογική ότι δεν πατάει καλά, έρχεται και από δυνατό αποκλεισμό στο Κύπελλο, από ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Συν ότι εντός έδρας δεν έχει κάνει ακόμα μια πραγματικά μεγάλη εμφάνιση. Από την άλλη, η Μπράκλι δείχνει να… ξεμπούκωσε μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, ξεσπώντας στην Μπρέιντρι στο Κύπελλο (4-1).

Επεσε στο 3.00 το διπλό (ήταν 3.30+). Ομως, από τη στιγμή που η Γιορκ πήρε προπονητή, δεν έχει νόημα να το συζητήσω πιο σοβαρά, δεν έχω ιδέα τι αντίδραση θα έχει με τον Γκρέι στον πάγκο. * Αντίστοιχα, δεν ξέρω πως θα εμφανιστεί η Ντάρλινγκτον στο πρώτο ματς μετά την απομάκρυνση του προπονητή της. Η Στόκπορτ θεωρητικά μπορεί να κάνει τη ζημιά, ωστόσο ούτε πολύ δυνατά πατάει, ενώ είχε και ματς μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο (αποκλείστηκε από την Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ, 1-0, την Τρίτη).

Οπότε, σβήνεται κι αυτό. * Μία σκέψη είναι η κόντρα της πρωτοπόρου Χάρογκεϊτ, στην έδρα της Κάρζον. Η γηπεδούχος είναι 4 ματς εντός έδρας αήττητη (2-2-0), ενώ σε εξ αναβολής ματς την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησε 1-0 της Ντάρλινγκτον. Για να τα λέμε όλα, πάντως, η εμφάνισή της δεν ήταν ιδιαίτερα πειστική, γλίτωσε κάμποσες φορές στο 0-0 και το έβαλε στο τέλος.

Από την άλλη, η εντυπωσιακή Χάρογκεϊτ, η οποία έχει πετύχει 35 γκολ σε 12 ματς ως τώρα! Ομως, την εβδομάδα που διανύουμε έπαιξε δύο ματς σε τρεις μέρες (Σάββατο, Δευτέρα), με την ίδια ομάδα (Μπράντφορντ PA), στο Κύπελλο. Και είχε μόλις μία αλλαγή στην ενδεκάδα της σε αυτά τα δύο ματς. Σημαίνει, πως ίσως βγάλει κούραση. Στο 4.33 ο άσος. Αν η Κάρζον ήταν καλή με την Ντάρλινγκτον θα το είχα αποφασίσει, θα έπαιζα άσο.

Τώρα, έχω τις επιφυλάξεις μου… * Τέλος, ένα διπλό δίκαιο στο 2.62 είναι αυτό της Τσόρλι, στην έδρα της Αλφρετον. Η Αλφρετον εξακολουθεί να μην είναι καλά, δέχεται γκολ σχεδόν σε όλα, έρχεται και από αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Στόουρμπριτζ (εκτός, 3-1). Η Τσόρλι, πέρασε στο Κύπελλο (1-0 εκτός την Αστον Γιουν.) και γενικά είναι από τις αξιόπιστες εκτός έδρας ομάδες της κατηγορίας.

Ξαναλέω, όμως, δεν υπάρχει λάθος στην απόδοση, νορμάλ είναι το 2.62. Νότος * Σε ανύποπτο χρόνο, παραμονές ενός εξ αναβολής αγώνα Ιστ Θάροκ – Σεντ Αλμπανς (1-1), είχα αναφέρει πως θέλω να δω πως θα εμφανιστεί η Σεντ Αλμπανς γιατί ήταν ήδη σταμπαρισμένη για κόντρα στο ματς με την Μπαθ. Τίποτα ιδιαίτερο η εμφάνισή της, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε.

Ακολούθησε το εντός έδρας 2-1 επί της Μπρίντπορτ στο Κύπελλο, πάλι χωρίς να εντυπωσιάσει. Όλα της τα εντός έδρας ματς ήταν goal/goal, ενώ στα 6 τελευταία στο πρωτάθλημα κέρδισε μόλις το ένα. Από την άλλη, η Μπαθ έχει βρει ρυθμό με τον υπηρεσιακό προπονητή Τζιμ Ρόλο, μετράει 4 νίκες στα 5 τελευταία στο πρωτάθλημα, ενώ κέρδισε και στο Κύπελλο, 3-0 την Χίμιλ (όχι τόσο εύκολα, στο τέλος το καθάρισε).

Στο 3.80 το διπλό. * Η Ιστ Θάροκ είναι αήττητη εκτός έδρας (4-2-0), κέρδισε στο Κύπελλο (την αδύναμη Χάρλοου), γενικά είναι από τις καλές ομάδες της κατηγορίας, έκανε και δύο μεταγραφές μέσα στην εβδομάδα. Παρ’ όλα αυτά δίνεται αουτσάιντερ (έστω και οριακά, στο 2.60) στην έδρα της Χάνγκερφορντ, η οποία όχι μόνο έπαιξε μεσοβδόμαδα Κύπελλο, αλλά έφαγε και 6 (6-1) από την Μπίλερικεϊ, ομάδα μικρότερης κατηγορίας.

* Το Τσέλμσφορντ – Ιστμπουρν έχει ενδιαφέρον. Η Τσέλμσφορντ είναι ντεφορμέ (0-4-1 στο πρωτάθλημα), εκτός έδρας είναι πιο αποτελεσματική (4-2-0) απ’ ό,τι εντός (2-2-2), ενώ στο Κύπελλο δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην Γουέιμαουθ (μικρότερης κατηγορίας) εντός έδρας (το μοναδικό γήπεδο σ’ αυτή την κατηγορία που έχει στίβο). Η Ιστμπουρν είναι μόλις 3 πόντους πίσω από την Τσέλμσφορντ, αρκετά καλή εκτός (2-2-2), ενώ προέρχεται από αποκλεισμό στο Κύπελλο, 0-2 από την Μπόγκνορ, σε ματς που δεν έδειξε να… καίγεται κιόλας.

Η απόδοση είναι μια χαρά (4.20), το μόνο που με προβληματίζει είναι ο τραυματισμός του Νιγηριανού φορ της Ιστμπουρν, Οντουμπάντε, που θα λείψει το επόμενο διάστημα (3 γκολ είχε φέτος). Καταλήγω σε Νορθάμπτον, Γουόκινγκ και Μπαθ. Η τελική διαλογή είναι θέμα του καθενός, βάλτε τα κάτω και κάντε τα κουμάντα σας. Νέα στήλη κανονικά, την Τρίτη.

Με τους Θεσσαλονικείς τα λέμε σύντομα και από κοντά! ΥΓ. Μου μετέφεραν έναν άσο, στην τελευταία αγωνιστική της 2ης κατηγορίας της Ιρλανδίας. Ο Γιάννης Αλυσανδράτος, για την ακρίβεια, που έχει τη… λόξα τους με τους Ιρλανδούς. Σάββατο μεσημέρι, Κομπ – Γουότερφορντ το ματς, 2ος – 1ος. Όλα έχουν κριθεί, απλά στη Γουότερφορντ ανακοίνωσαν ότι θα κατέβουν με πολλές αλλαγές.

Με βασικούς αναμένονται οι γηπεδούχοι, που θέλουν να κερδίσουν τους πρωταθλητές. Από το 3.60 ως το 3.80, ανάλογα την εταιρία. ΥΓ1. Πιθανά over που με ρωτάτε: Πλίμουθ – Φλίτγουντ, Ακρινγκτον – Λούτον, Γουόκινγκ – Ντάγκεναμ. ΥΓ2. Παρέλειψα στην προηγούμενη στήλη να δώσω και από ‘δω συγχαρητήρια στους διοργανωτές του 2ου Trail Race Ανδρου, όπου βρέθηκα κι εγώ το προηγούμενο Σ/Κ.

Εκαναν μεγάλη προσπάθεια και –όπως και πέρσι- το αποτέλεσμα τους δικαίωσε 100%, καθώς άπαντες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένη από τη φιλοξενία και την οργάνωση των αγώνων (5 χλμ., 10 χλμ., 24 χλμ.). Προσωπικά, ποτέ δεν έκρυψα ότι… βαριέμαι απελπιστικά να τρέχω μόνος μου χωρίς μπάλα στα χέρια ή στα πόδια μου, όμως όταν το τρέξιμο γίνεται μέσα σε βουνά, μονοπάτια και χωριά, αποκτά άλλη αξία.

Ειδικά όταν αυτά τα βουνά είναι γνώριμα… Είχα πει πως αν ποτέ γίνει αγώνας τρεξίματος σε βουνό στην Ανδρο, θα έπαιρνα μέρος. Πέρσι, στον 1ο Trail Race, έτρεξα για πρώτη φορά σε αγώνα και μάλιστα 10 χλμ. (στο βουνό). Τα είδα όλα στις ανηφοριές, αλλά βγήκε. Φέτος, ένα χρόνο πιο έμπειρος (και με 2-3 ακόμα αγώνες στα πόδια μου) βγήκε πιο άνετα.

Το μόνο που μπορώ να ευχηθώ σε όλους όσους συμμετείχαν, είτε τρέχοντας στα βουνά είτε τρέχοντας για να βγει όπως πρέπει η διοργάνωση, είναι «και του χρόνου να ‘μαστε καλά»! Twitter: @makismindrinos   Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (04/10): 219 μονάδες Νέο υπόλοιπο (06/10): 219 μονάδες Ποντάρισμα 07/10 Νορθάμπτον – Μπρίστολ Ρόβ.

1 (3.00): 30 μονάδες Γουόκινγκ – Ντάγκεναμ 1 (3.75): 25 μονάδες Σεντ Αλμπανς – Μπαθ 2 (3.80): 25 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 80 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 139 μονάδες

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος