525

Μάκης Μηνδρινός

Η λάθος απόδοση και τα διπλά

Χαιρετώ! Όντως ήταν ένα και καλό η Σάντερλαντ μεσοβδόμαδα, πέρασε αέρας από το Λονδίνο, 3-0 την ΚΠΡ. Κατά τ’ άλλα, προφανώς θα έχανα αν έπαιζα Χάντερσφιλντ, θα κέρδιζα όμως αν έπαιζα Μονακό την Πέμπτη. Αυτά τα τρία ήταν που μου άρεσαν περισσότερο στο μεσοβδόμαδο.

Πάμε στα φρέσκα, δεν θα κουράσω πολύ σήμερα, είναι και ο χρόνος πολύ περιορισμένος (είμαι εκτός Αθηνών, γι’ αυτό και δεν θα κάνουμε εκπομπή σήμερα).

Στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι 2-3 ύπουλα ματς, γενικά είναι μια περίεργη αγωνιστική που πιστεύω θα έχει εκπλήξεις. Αναφέρομαι κυρίως στα Αστον Βίλα – Αρσεναλ και Μπράιτον – Φούλαμ. Στο τελευταίο, η απόδοση προκαλεί. Οσο καλή και να είναι η Μπράιτον, όσο καλό ποδόσφαιρο και αν έχει παίξει κατά διαστήματα, δεν έγινε ξαφνικά… Σίτι. Εξάλλου, αν προσέξετε, τις προβληματικές εμφανίσεις της, της έκανε κυρίως στα ματς που θεωρητικά ήταν στα μέτρα της.

Η Φούλαμ δεν είναι ομάδα της σειράς, δεν είναι ούτε Μπόρνμουθ ούτε Σαουθάμπτον. Ισόβαθμη είναι με τη Μπράιτον, έστω και με ματς παραπάνω.

Οσο ευχάριστη έκπληξη είναι η Μπράιτον, άλλο τόσο είναι και η Φούλαμ. Γύρισε και στις νίκες στο προηγούμενο, 2-0 τη φορμαρισμένη Νότιγχαμ. Δεν λέω ότι δεν είναι φαβορί η Μπράιτον, ειδικά εντός έδρας.

Λέω όμως ότι το 5,50 του διπλού είναι εκτός πραγματικότητας.

Στο Αστον Βίλα – Αρσεναλ, προφανώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και λόγω Εμερι. Ουσιαστικά απέτυχε στην Αρσεναλ, σαν αποτυχημένος έφυγε. Θα την αντιμετωπίσει πρώτη φορά από τότε που έφυγε, οπότε από μόνο του αυτό κάνει ιδιαίτερο το ματς. Πέρα όμως από το γεγονός αυτό, είμαστε σε μια περίοδο που η Αρσεναλ κάνει την κοιλιά της.

Κάποια στιγμή θα γινόταν. Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει, καθώς από την απάντηση είναι πολύ πιθανό να κριθεί ένας τίτλος.

Και φυσικά, να δούμε αν επηρεαστεί και ψυχολογικά η Αρσεναλ. Δεν είναι μαθημένη να κάνει πρωταθλητισμό και πλέον η διαφορά που είχε αποκτήσει, αποτελεί παρελθόν. Θέλει χαρακτήρα για να σταθείς στα πόδια σου και να ξαναπατήσεις γκάζι.

Τρία ματς χωρίς νίκη, δύο ήττες στο διάστημα αυτό, την έφτασε η Σίτι, πλησιάζει και η Γιουνάιτεντ, έστω κι αν η Αρσεναλ έχει ένα ματς λιγότερο.

Η Αστον Βίλα είναι περίεργη περίπτωση. Εδειξε βελτίωση όταν την ανέλαβε ο Εμερι, όμως από κάποιο σημείο και μετά τα σκαμπανεβάσματα είναι πολλά. Μία έτσι, μία αλλιώς είναι η φάση, παρ’ όλα αυτά είναι δεδομένο πως πρόκειται για μια ποιοτική ομάδα, για μια καλή μικρομεσαία ομάδα.

Και σε τέτοια ματς, με τους μεγάλους, συνήθως είναι συγκεντρωμένη. Θυμάμαι ένα Τότεναμ – Βίλα 0-2, ένα Βίλα – Γιουνάιτεντ 3-1, το 1-1 με τη Σίτι στον πρώτο γύρο. Στο 4,50 είναι ο άσος.

Αυτά από την Πρέμιερ Λιγκ όμως, ξαναλέω, ακόμα και ματς που στα χαρτιά φαίνονται εύκολα (π.χ. Τότεναμ – Γουέστ Χαμ ή Γουλβς – Μπόρνμουθ) δεν αποκλείω να έχουμε… θέμα!

Στα υπόλοιπα, στα γρήγορα να πω ότι ξεχώρισα Χάντερσφιλντ (2,60 με Μπέρμιγχαμ) στην Τσάμπιονσιπ, είδα λίγο Μπέρτον (3,40, στη Μπρίστολ Ρόβερς) και πιο πολύ Εξετερ (στο 3,10, με Πορτ Βέιλ) στη Λιγκ 1 και Κόλτσεστερ (3,60, με Καρλάιλ), Ντόνκαστερ (4,20, με Σάτον) στη Λιγκ 2.

Σε όλα είμαι στο ναι μεν, αλλά… Χάντερσφιλντ θα έπαιζα σίγουρα αν δεν είχε τόσες απουσίες (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η «γριά αλεπού» δεν μπορεί να κάνει το… θαύμα της), η Μπέρτον εκτός έδρας αδικεί τον εαυτό της, η Εξετερ ενώ γενικά είναι καλή ομάδα τελευταία βγάζει ένα σκάλωμα, η Σάτον είναι ο ορισμός της αψυχολόγητης ομάδας και όποτε προσπάθησα να μπλέξω στα παιχνίδια της δεν δικαιώθηκα.

Κόλτσεστερ όμως λέω να παίξω. Εχετε πάρει χαμπάρι ότι μετράει 5 σερί διπλά; Πέντε σερί διπλά σε αυτές τις κατηγορίες δεν κάνεις εύκολα. Στα 9 τελευταία της έχασε μόνο από την Τζίλιγχαμ, εντός έδρας. Την ίδια στιγμή η Καρλάιλ σαν να βγάζει κούραση. Τρία χωρίς νίκη και χωρίς να σκοράρει, ενώ την Τρίτη έφαγε τέσσερα εντός έδρας από τη Μάνσφιλντ.

Οπότε, στη σούμα, αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι η Αστον Βίλα, η Φούλαμ και η Κόλτσεστερ. Λέω να ρίξω μια ψιλή στη Φούλαμ (βλέπω την απόδοση και δυσκολεύομαι να το προσπεράσω) και Κόλτσεστερ. Αυτά τα δύο και τέλος. Αν προκύψει κάτι, προφανώς εδώ θα είμαστε!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος