2522

Μάκης Μηνδρινός

Η μεγάλη μέρα…

Καλημερα σε ολους! Πρωι πρωι σημερα, καθ' οτι απο νωρις το μεσημερι αρχιζει σημερα το Ευρωμπασκετ, η διοργανωση που μας χαρισε ενα σωρο επιτυχιες… Δύο χρυσα μεταλλια, ενα αργυρο, δυο χαλκινα και ενα σωρο αναμνησεις που κανουν οχι μονο καθε μπασκετοφιλο, αλλα καθε ΕΛΛΗΝΑ να θυμαται και να ανατριχιαζει! Τις προηγουμενες μερες καναμε οοοοολες τις αναλυσεις που αφορουσαν τις ομαδες και χθες δοθηκαν τα μακροχρονια στοιχηματα της διοργανωσης.

Σημερα θα ασχοληθουμε με τα στοιχηματα των πρωτων παιχνιδιων. Ειναι σαφες οτι οι πρωτες προβλεψεις ειναι παντα πιο επιφοβες,καθ οτι το δειγμα που εχουμε μεχρι τωρα, ειναι απο φιλικα προετοιμασιας. Οπως και να το κανουμε, αλλο φιλικα,αλλα επισημα ματς. Εδω ομως δεν ειναι πρωταθλημα, οπου εχουμε την πολυτελεια να περιμενουμε εναν μηνα,να περασουν 4-5 επισημα ματς και μετα να ξεκινησουμε…οποτε παμε δυνατα απο σημερα! Συνηθιζεται μετα απο καθε τελικο, ο αρχηγος της θριαμβευτριας ομαδας με την βοηθεια των συμπαικτων του, να κοβει και να μαζευει τα δυχτακια απο τα καλαθια.

Ετσι και στον αγωνα της εθνικης μας με τους Ισλανδους και ας μην ειναι τελικος. Οι Ισλανδοι,πρακτικα σκεπτομενοι, θα μαζεψουν σιγουρα τα διχτυα για να πανε για πυροφανι…ο Μισσας μας λεει οτι εχουν λεει εναν 2.10 και τον φοβομαστε…τι μας λες ρε Μισσα…ο αλλος ο Αντετοκουνμπο λεει οτι τρεχουνε γρηγορα το γηπεδο! Ελα ρε….. Τελος παντων,κατι πρεπει να πουν τα παιδια,αλλα δεν ειναι ντροπη να πουμε οτι θα κερδισουμε με οση διαφορα θελουμε εμεις….

. Η εθνικη μας ομαδα πιστευω οτι θα κερδισει με μεγαλη διαφορα! Εχουν αναγκη μετα απο οσα γινανε στην προετοιμασια,να δειξουν οτι ειναι ενωμενοι, εστω και επιπλαστα! Να περασουν και ενα μηνυμα προς ολες τις κατευθuνσεις και στους ελληνες φιλαθλους που ειναι παγωμενοι και στις ξενες ομαδες, οτι η Ελλαδα ειναι εδω! Θα δουν το ματς σαν μια ευκαιρια να βρουν αγωνιστικο ρυθμο,γιατι ακολουθουν ντερμπυ με Γαλλια και Σλοβενια.

Το Χαντικαπ εχει βγει στους -16.5 ποντους για την ομαδα μας. Αλλα σ αυτην την περιοχη δεν παιζουμε, διοτι ειναι η περιοχη του….μπουκ! δεν εχει νοημα να στοιχηματιζω μαζι του,αν συμφωνω μαζι του! Μπορω να συμφωνω και χωρις να πληρωσω την γκανιοτα! Θα <<πειραξουμε>> το λαιν και θα το ανεβασουμε στους -23.5 για την ομαδα μας, σε αποδοση 3.

40. Εδω παιζουμε σε τιμες αουτσαιντερ, οποτε ΝΑΙ! Στον αγωνα Σλοβενια-Πολωνια, οι Σλοβενοι ειναι το ξεκαθαρο φαβορι. Η διαφορα των δυο ομαδων ειναι πολυ μεγαλη και οι Πολωνοι χωρις τον Γκορτατ δεν μπορουν να φανουν ανταγωνιστικοι. Το λαιν εδω ειναι στους -6 για την Σλοβενια. Θα το ανεβασουμε κι εδω και θα το παρουμε στους -12.5 σε αποδοση 3.

30. Πιστευω οτι οι Σλοβενοι θα μπουν πολυ δυνατα στο τουρνουα και η Πολωνια προσφερεται για να δημιουργησουν εντυπωσεις! Στον αγωνα Λιθουανια-Γεωργια το σετ κατα την γνωμη μου εχει βγει λαθος! 1.35 για τους Λιθουανους και 3.30 για τους Γεωργιανους! Οι αποδοσεις δε λενε σε καμια περιπτωση την αληθεια και αν και φαβορι οι Λιθουανοι,δεν αξιζουν οι Γεωργιανοι με την τοσο καλη παρουσια στα φιλικα να ειναι τοσο μεγαλο αουτσαιντερ.

Δεν θα παρω το διπλο,γιατι αφου πονταρα ηδη τους Γεωργιανους οτι θα βγουν πρωτοι στον ομιλο σε αποδοση 21,δεν εχει νοημα να τους κυνηγησω σε ενα ματς εναντιον της θεωρητικα καλυτερης ομαδας στον ομιλο. Αν κερδισουν,θα ειμαι πιο κοντα στο 21…η αξια παντως βρισκεται στο 3.30. Στην αυριανη μερα, νωρις μετα το μεσημερι λαμβανει χωρα ο αγωνας Βελγιο-Μεγ.

Βρεταννια. Με τον ασσο του Βελγιου στο 1.41 και το διπλο των Βρεταννων στο 3. Δεν μιλαμε για χαντικαπ, αλλα για ΝΙΚΕΣ!! Δεν ξερω τι πινουν και δεν μας δινουν εκει που βγαζουν τις αποδοσεις, αλλα μαλλον καποιοι εκει περα δεν ξερουν και πολυ μπασκετ….δεν εξηγειται αλλιως, η Βρεταννια ειναι ομαδα ισοδυναμη αν οχι και λιγο καλυτερη απο το Βελγιο, αθλητικη και πολυ σοβαρη για το επιπεδο της! Πιστευω οτι θα κερδισει το ματς οποτε θα παρω το 3 της νικης της! Αυριο το απογευμα διεξαγεται το Σερβια-Λετονια, ενα παιχνιδι, που θα αποτελεσει βαρομετρο για μελλοντικες κρισεις των δυο ομαδων.

Δυνατο τεστ και για τους δυο…οι Σερβοι ειναι καλυτερη ομαδα το δευτερο φαβορι της διοργανωσης,αλλα αναμεσα στους παμπολους αποντες της, προστεθηκαν την τελευταια στιγμη και ο Καλινιτς που τελικα δεν τα καταφερε με τον Νεντοβιτς. Εχουν αποδεκατιστει, πριν ακομα ξεκινησει ο πολεμος…. οι αποδοσεις εχουν βγει στο 1.33 για νικη των Σερβων και 3.

40 για τους Λετονους. Το χαντικαπ αντιστοιχα ειναι τους 7 ποντους σε αποδοση 1.90. θα παρω το χαντικαπ για την Λετονια στους + 6.5 ποντους σε αποδοση 1.95 Σημερα το μεσημερι θα παιξουν οι Γερμανοι κοντρα στους Ουκρανους. Το σετ δινει στους Ουκρανους 9 ποντους αβαντζο! Θα ανεβασουμε λιγο το λαιν για τους Γερμανους,θα το παμε στο -10.5 ποντους σε αποδοση 2.

05. Τα δυο τελευταια θα γινουν μια δυαδα. Συνοψιζοντας: ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 1000 Μοναδες ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ: 100 Μοναδες ΠΡΩΤΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΣΛΟΒΕΝΙΑ 6.50: 30 ΓΕΩΡΓΙΑ 21.00: 20 ΚΑΤΑΚΤ. ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΛΕΤΟΝΙΑ 17.00: 25 ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ 5.00: 25 Ισλανδια – Ελλαδα (-23.5) > 2 (3.40): 25 Μοναδες Σλοβενια (-12.5) – Πολωνια > 1 (3.30): 25 Μοναδες Βελγιο – Μ.

Βρετανια > 2 (3,00): 30 Μοναδες Σερβια – Λετονια (+6.5) > 2 (1.95)  + Γερμανια (-10.5) – Ουκρανια >1 (2.05): 3.99: 20 Μοναδες ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 800 Μοναδες Καλη μας τυχη λοιπον! Επομενο κειμενο το σαββατο το πρωι με τους αγωνες του Σαββατοκυριακου!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος