2444

Μάκης Μηνδρινός

Θα το πάρουν (χ)αλαρά…

Οι δύο πρώην συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Σίτι, Κερλ (Καρλάιλ) και Ρούσλερ (Φλίτγουντ), συγκρούνται για δεύτερη φορά φέτος με τον πρώτο να «καίγεται» για βαθμούς. Βραδιά πρόκρισης στα πέναλτι αναμένεται στο Μπρίστολ. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ *Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο (16 όμιλοι, 8 Βορράς, 8 Νότος), περνούν στην επόμενη φάση των νοκ-άουτ αγώνων.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους, παίζουν μεταξύ τους μόνο μία φορά, καθώς δεν υπάρχει δεύτερος γύρος. Σε περίπτωση ισοπαλίας, στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, η κάθε ομάδα παίρνει από έναν βαθμό. Αμέσως μετά ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι, με τη νικήτρια ομάδα να παίρνει ακόμη έναν βαθμό. *Οι 48 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, υποχρεούνται να έχουν στο βασικό σχήμα, τουλάχιστον πέντε παίκτες από την πρώτη ομάδα.

*Οι 16 ομάδες από το πρωτάθλημα ανάπτυξης (U23) υποχρεούνται να έχουν στο βασικό σχήμα τουλάχιστον έξι παίκτες κάτω των 23 ετών. *Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων θα αγωνιστούν εντός έδρας στον πρώτο γύρο των νοκ-άουτ. ΚΑΡΛΑΪΛ – ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1462 Γήπεδο: ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΠΑΡΚ (17.949), ΚΑΡΛΑΪΛ Απόσταση (χλμ): 151 Σετ αποδόσεων: 2.

00 – 3.30 – 3.25 *1-0-0 η συνολική παράδοση με γηπεδούχο την Καρλάιλ. *Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο για το Λιγκ Καπ στην έδρα της Φλίτγουντ με την Καρλάιλ να παίρνει την πρόκριση στην παράταση (2-1). *Ο Κιθ Κερλ (Καρλάιλ) με τον Ούβε Ρούσλερ (Φλίτγουντ) υπήρξαν συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Σίτι το 1996. *1ος όμιλος (Βορράς).

ΚΑΡΛΑΪΛ (Λ2) Ρεπορτάζ: Εντυπωσιακή για μία ώρα στο ματς κυπέλλου με την Ολνταμ σημειώνοντας τρία γκολ. Από εκεί και πέρα είχε «αυτοκτονικές» τάσεις οι οποίες όμως δεν κόστισαν (3-2). Επόμενος αντίπαλος στον δεύτερο γύρο η Τζίλιγχαμ στο Κεντ. Η χθεσινή νίκη (στα πέναλτι) της Μόρκαμ κόντρα στις ρεζέρβες της Λέστερ της έκατσε μια χαρά για δύο λόγους.

Ο πρώτος γιατί πλέον όλα είναι στο χέρι της αφού με μία νίκη στα 90’ ή στα πέναλτι θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και ο δεύτερος ότι η Φλίτγουντ εξασφάλισε την πρόκριση (και ουσιαστικά και την πρωτιά) και πάει στο «Μπράντον Παρκ» αδιάφορη. Τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν πριν από ακριβώς ένα μήνα (εντός με Εξετερ).

Εκτοτε «τρέχει» ένα αήττητο πέντε αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας ωστόσο τρεις ισοπαλίες. Με αλλαγές ο Κερλ καθώς ακολουθεί το «ύπουλο» παιχνίδι κόντρα στη Γέοβιλ (εντός) για το πρωτάθλημα. Bet info: Στα τελευταία 17 παιχνίδια εντός έδρας έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν μόλις μια φορά. Αγωνιστικά νέα: Για ένα ακόμη παιχνίδι θα απουσιάσει ο αρχηγός και αριστερός μπακ Γκρέινγκερ (14/3), με το κενό να καλύπτεται από τον… δεξιοπόδορο Μίλερ (11/1).

Σταθερά εκτός αποστολής οι μέσοι Κένεντι (6/0) και Ο’ Σάλιβαν. ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ (Λ1) Ρεπορτάζ: Από του χάρου τα δόντια γλίτωσε στο κύπελλο κόντρα στην Τσόρλι. Εμεινε πίσω στο σκορ (58’), αλλά και με παίκτη λιγότερο (69’). Ωστόσο όταν οι ερασιτέχνες Τζάνσεν έμειναν από δυνάμεις «χτύπησε» δύο φορές παίρνοντας τη νίκη με γκολ στο 90’ (2-1).

Πρόκριση στον δεύτερο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει εντός τη Χέρεφορντ. Στη φυσική κατάσταση στάθηκε και ο Ρούσλερ τονίζοντας ότι ουσιαστικά αυτό ήταν ο βασικός λόγος που η ομάδα του πήρε την πρόκριση. «Ηταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, ειδικά μετά την αποβολή. Είμαι χαρούμενος γιατί δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς.

Εχουμε μπροστά μας ένα ακόμη ματς εκτός έδρας. Εχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση ωστόσο θέλουμε και την πρώτη θέση», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός ο οποίος αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές για το αποψινό παιχνίδι. Μετά τη νίκη της Μόρκαμ στα πέναλτι απέναντι στη Λέστερ (ρεζ.) ομάδα του εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση και απέχει έναν βαθμό για να κλειδώσει και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Bet info: Εχει μείνει στο μηδέν μόλις σ’ ένα από τα τελευταία 25 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Αγωνιστικά νέα: Τουλάχιστον οκτώ θα είναι τα νέα πρόσωπα στην αποψινό βασικό σχήμα σε σχέση με το ματς κυπέλλου. Σίγουρα εκτός ο αμυντικός Μπόλγκερ (15/0), οι φορ ΜακΑλενι (7/2) και Γκραντ (14/2). ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ – ΣΟΥΙΝΤΟΝ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1461 Γήπεδο: ΜΕΜΟΡΙΑΛ (12.

300), ΜΠΡΙΣΤΟΛ Απόσταση (χλμ): 73 Σετ αποδόσεων: 1.91 – 3.40 – 3.40 *4-3-1 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο την Μπρίστολ Ρόβερς. *3ος όμιλος (Νότος). ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ (Λ1) Ρεπορτάζ: Στα πρώτα 12 λεπτά είχε σημειώσει δύο γκολ μέσα στην έδρα της Νοτς Κάουντι. Από εκεί και πέρα πίστεψε ότι η υπόθεση πρόκριση τελείωσε. Ωστόσο, μέχρι το τέλος του αγώνα είχε δεχθεί τέσσερα γκολ (2-4) μένοντας εκτός θεσμού.

«Ημαστασν αδύναμοι και παράλληλα φοβηθήκαμε μια ομάδα που τα έκανε όλα σωστά από ένα σημείο και μετά. Φυσικά και θα υπάρξουν μεγάλες και ριζικές αλλαγές τον Ιανουάριο. Εχουμε μπροστά ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι στο οποίο θα δώσω χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν έχουν παίξει αρκετά φέτος», δήλωσε ο υπό πίεση Ντάρελ Κλαρκ, ο οποίος βλέπει την ομάδα του να έχει χάσει τα τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Με τις ρεζέρβες της Γουέστ Χαμ να έχουν προκριθεί, η Μπρίστολ θα προσπαθήσει να πάρει το δεύτερο εισιτήριο που απομένει. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κερδίσει είτε στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης είτε στα πέναλτι. Bet info: Τελευταία ισοπαλία εντός έδρας τον Φεβρουάριο του 2016. Αγωνιστικά νέα: Παραμένει εκτός ο αμυντικός Τ.

Κλαρκ (1/0), όπως και ο πρώτος σκόρερ Μπόντιν (12/7). Πρόβλημα έχει και ο δεύτερος σκόρερ Χάρισον (15/4) που είναι αμφίβολος. Ανάσες αναμένεται να πάρει ο μέσος Λάινς (16/0), σίγουρα εκτός ο αμυντικός Μόργκαν. ΣΟΥΙΝΤΟΝ (Λ2) Ρεπορτάζ: Πέρασε αέρας από την έδρα της Ντάρτφορντ (5-1) δείχνοντας σοβαρότητα και πειθαρχεία στο παιχνίδι της, ενώ παράλληλα έδειξε για μια ακόμη φορά τι μπορεί να κάνει εκτός έδρας.

Μακριά από το σπίτι της θα παίξει και στον δεύτερο γύρο όπου θα φιλοξενηθεί στο Στίβενεϊτζ. Η επόμενη αποστολή της είναι επίσης εκτός έδρας και στόχος η πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Τρόφι. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κερδίσει μέσα στο Μπρίστολ κάτι που έχει κάνει μόλις μια φορά στις τελευταίες οκτώ επισκέψεις της. Ωστόσο οι έξι νίκες στα τελευταία οκτώ ταξίδια της (σε όλες τις διοργανώσεις) την κάνουν εξαιρετικά επικίνδυνη, αλλά και άκρως παραγωγική καθώς έχει σκοράρει 14 φορές στα τελευταία πέντε εκτός έδρας ματς.

Στο Μπρίστολ πάντως βολεύεται και με νίκη στα πέναλτι. Bet info: Χωρίς ισοπαλία στα τελευταία 25 ταξίδια της. Αγωνιστικά νέα: Πολλές πιθανότητες για να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια ο βασικός κίπερ Βίγκορου ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τον Σεπτέμβριο. Αμφίβολος ο πρώτος σκόρερ Νόρις (14/7), σίγουρα εκτός ο μέσος Γκόνταρντ (7/1). Πηγή: KingBet  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος