2454

Μάκης Μηνδρινός

Ιστορίες Κυπέλλου, έμπνευση και… τρέλα

Καλό μήνα! Μια χαρά ήταν το μεσοβδόμαδο, τόσο στην Τσάμπιονσιπ όσο και στα ευρωπαϊκά. Στην Τσάμπιονσιπ, όταν τα 7 από τα 12 ματς της αγωνιστικής είναι διπλά, καταλαβαίνετε ότι υπήρχε… καλό θέμα. Το κακό είναι ότι δεν έγινε το ιδανικό διάβασμα, με αποτέλεσμα να χάσουμε κάποια σημεία. Κι αυτό στο πρόγραμμα είναι, συνεχίζουμε… Η Μπόλτον προηγήθηκε 2 φορές στο Σάντερλαντ, έβαλε τρία γκολ σε εκτός έδρας ματς (μιλάμε για την ομάδα που μέχρι την Τρίτη είχε τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας), παρ’ όλα αυτά δεν έφταναν για να κερδίσει.

Είχαμε, τουλάχιστον, επιστροφή στο ποντάρισμά μας. Στο άλλο, η Τάμγουορθ προηγήθηκε κι αυτή, αλλά το 1-1 ήταν σε γενικές γραμμές δίκαιο, παρά το ότι μας ακύρωσαν ένα γκολ οι κόρακες ως οφσάιντ (δεν έχω άποψη, η κάλυψη ήταν από μία κάμερα, κεντρική, ένας Θεός ξέρει αν ήταν!). Αυτά με τα όσα έγιναν, πάμε στα φρέσκα, που είναι πολλά και ενδιαφέροντα.

Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ κανονική αγωνιστική, ένα ματς στη Νάσιοναλ Λιγκ και «κουτσές» αγωνιστικές σε Βορρά και Νότο, λόγω Κυπέλλου, όπου γίνεται ο χαμός. Είναι ο πρώτος γύρος, μπαίνουν ομάδες από Λιγκ 1 και Λιγκ 2 και υπάρχουν μέσα και κάμποσες ερασιτεχνικές. Για κάποιες από αυτές έχουμε μιλήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν, για κάποιες άλλες όχι, αφού είναι ακόμα πιο… ερασιτεχνικές! Κάθε χρόνο διαλέγω κάποια από τα 40 ματς και γράφω μερικές ιστοριούλες που (νομίζω πως) έχουν ενδιαφέρον, όχι μόνο για στοιχηματικούς λόγους, αλλά κυρίως για να νιώσουμε κάτι από την μαγεία αυτής της διοργάνωσης.

Οι μικρούλες ομάδες που συμμετέχουν το θεωρούν μέγιστη τιμή, γίνονται γνωστές μέσω του Κυπέλλου, ο κόσμος «ζει» για τα ματς αυτά, συν βέβαια ότι υπάρχουν και πολύ σημαντικά οικονομικά οφέλη, τόσο από τα τηλεοπτικά, όσο και από τα εισιτήρια. Θα πούμε και σήμερα κάποιες ιστοριούλες και θα καταλήξουμε στο στοιχηματικό μέρος, όπου τα δεδομένα είναι γνωστά: έμπνευση, απόδοση, αουτσάιντερ, ειδήσεις, προπονητές, τηλεοπτικά.

Αυτές είναι οι λέξεις-κλειδιά, είναι τυχαία η σειρά που τις ανέφερα. Πάμε να ξεκινήσουμε από τις αγωνιστικές στα πρωταθλήματα πρώτα. Πρέμιερ Λιγκ * Θεωρητικά μπορούμε να συζητήσουμε για κόντρα των γηπεδούχων και στα 10 παιχνίδια! Και για τα 10 μπορούμε να βρούμε λόγους που παίζεται η κόντρα των εκάστοτε γηπεδούχων: – Η Λέστερ έδειξε καλά δείγματα με τον ερχομό του Πιέλ, η Στόουκ αντέδρασε μεν, δεν την εμπιστεύομαι ακόμα δε.

– Η Νιουκάστλ δεν είναι ομάδα που μπορεί να «αντέξει» εύκολα αποδόσεις κάτω του 2.00 και η Μπόρνμουθ στο τελευταίο εκτός έβγαλε διπλό (Στόουκ). – Η Σουόνσι κέρδισε μόνο τη Χάντερσφιλντ εντός έδρας και η Μπράιτον θα παίξει φουλ άμυνα για να το κλέψει. – Η Γουέστ Μπρομ δεν κερδίζει εύκολα εκτός έδρας μέσα στο 2017, αλλά ισοπαλίες παίρνει και η Χάντερσφιλντ δεν είναι συνηθισμένη να παίζει με τη στάμπα του φαβορί.

– Η Λίβερπουλ έχει τη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα του πρωταθλήματος και ο Μπίλιτς (Γουέστ Χαμ) παίζει για μία ακόμα φορά τη θέση του. – Η Τότεναμ έρχεται από διαδοχικά σπουδαία ματς και ίσως είναι λίγο «άδεια» μετά τη σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ. Το ερώτημα είναι «μπορεί η Πάλας;». – Οι αποδόσεις αδικούν την Αρσεναλ, αλλά… – Ενας Θεός ξέρει τι ξημερώνει στην Εβερτον.

Αγωνιστικά, το διπλό της Γουότφορντ παίζεται. Την Κυριακή το ματς, οφείλουμε να περιμένουμε, ίσως αλλάξουν πράγματα ως τότε. * Σαουθάμπτον – Μπέρνλι: Δεν ξέρω αν σας κάνει κάποιο από τα παραπάνω. Δείτε τα, τσεκάρετε και αποδόσεις, προσωπικά για διάφορους λόγους τα αφήνω. Με τον αστερίσκο στο Εβερτον – Γουότφορντ, το οποίο θέλω να το ξαναδώ γιατί η κατάσταση στην Εβερτον είναι πολύ εύθραυστη.

Το Σαουθάμπτον – Μπέρνλι δεν γίνεται να μη μπει στο μικροσκόπιο: η Σαουθάμπτον έχει 4 νίκες στα 18 τελευταία της στο πρωτάθλημα και μόλις 4 εντός έδρας από τις 28/12/16. Οι 2 εξ αυτών ήταν φέτος: τη Γουέστ Χαμ την κέρδισε με ανύπαρκτο πέναλτι στα χασομέρια κι ενώ η αντίπαλος έπαιζε με 10 από το πρώτο ημίχρονο και την Γουέστ Μπρομ την νίκησε με τρομερό σόλο του Μπουφάλ στο 85’.

Η Μπέρνλι εκτός έδρας κέρδισε Τσέλσι και Εβερτον και πήρε Χ από Τότεναμ και Λίβερπουλ! Μόνο από τη Σίτι έχασε, αλλά κόντρα στη Σίτι χάνουν όλοι… Εκτός τόπου και χρόνου τα 6.50άρια. Μοναδικό αρνητικό, η ιστορία με τον Ντάιτς και τις φήμες που τον θέλουν να συζητά με την Εβερτον. Δεν μπορώ να μαντέψω αν θα επηρεαστεί, πάντως κόντρα στη Νιουκάστλ δεν φάνηκε κάτι… * Τσέλσι – Γιουνάιτεντ: Εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά, τα δεδομένα είναι γνωστά.

Ο Κόντε είναι υπό έντονη πίεση μετά την ήττα, και κυρίως τον τρόπο που ήρθε, από τη Ρόμα, γενικά είναι υπό πίεση από την αρχή της χρονιάς ο Ιταλός. Γνωστό, επίσης, ότι οι σχέσεις του με τον Αμπράμοβιτς δεν είναι ιδανικές, η φημολογία είναι έντονη πως ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις αν χάσει από τη Γιουνάιτεντ (και ήδη ακούγεται ο Αντσελότι).

Το καλό για τους «μπλε» είναι ότι –εκτός απροόπτου- θα έχουν ξανά πίσω τον Καντέ. Η Γιουνάιτεντ είναι πολύ «σφιχτή» φέτος, μηδέν ρίσκα από τον Μουρίνιο στα μεγάλα ματς, έχει ψυχολογία και είμαι σίγουρος ότι ο Πορτογάλος «πεθαίνει» να πάρει ρεβάνς από τον Ιταλό μετά το περσινό 4-0. Το σετ έπρεπε να είναι ισορροπημένο, κακώς το διπλό είναι πάνω από 3.

00. Προφανώς έχει και Χ. Τσάμπιονσιπ * Η Ιπσουιτς υποδέχεται την Πρέστον, ο άσος για κάποιο λόγο είναι αουτσάιντερ. Με σκαμπανεβάσματα οι γηπεδούχοι, αλλά δεν παύουν να είναι ομάδα του ΜακΚάρθι, καλά δουλεμένη και πολύ σκληρή. Συν ότι εντός έδρας είναι σχεδόν πάντα αποτελεσματική (4 νίκες σε 7 ματς). Ο βασικός λόγος που ασχολούμαι, εκτός από την απόδοση αουτσάιντερ του άσου, είναι η Πρέστον.

Η οποία εμφανέστατα δεν είναι καλά: 5 χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, 3 σερί ήττες, και στα 5 δέχθηκε από 2 γκολ και πάνω. Συν ότι έχει και απουσίες. Κοντά στο 3.00 άνοιξε ο άσος, τώρα είναι στο 2.75. Νάσιοναλ Βορράς * Με… προβλημάτισε πολύ το Στόκπορτ – Γιουν. οφ Μάντσεστερ. Είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Γιουνάιτεντ είναι με νέο προπονητή, αποχώρησε ο πρώτος και μοναδικός στην ιστορία της πριν από 10 μέρες.

Καλή αντίδραση στο πρώτο, 2-1 τη Νανίτον εντός έδρας. Όχι, όμως, με τόσο πειστική εμφάνιση. Βασικά δεν έχω θέμα με την επίθεσή της, κουτσά-στραβά γκολ βρίσκει. Πίσω είναι το θέμα της… Από την άλλη, δεν έχω κανένα πρόβλημα να κοντράρω τη Στόκπορτ. Η ομάδα του… goal/goal (6 σερί), 2 σερί ήττες εκτός, κακός ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδό της και κακή εμφάνιση στο τελευταίο με την Κιντερμίνστερ, που δέχθηκε… άπειρες φάσεις.

Μεγάλο το 5άρι. Νάσιοναλ Νότος * Μια μικρή σκέψη ήταν η Γουίλινγκ, που παίζει στην έδρα της Σεντ Αλμπανς (στο 3.50). Οι αριθμοί λένε διπλό (με βάση τη φόρμα). Ελα, όμως, που δεν μου άρεσε η Γουίλινγκ στο τελευταίο… Δεν είναι ότι έχασε, είναι ότι έφαγε πολλές φάσεις και γενικά δεν ήταν καθόλου καλή. Μπορεί να ήταν εξαίρεση στην καλή πορεία που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα, μπορεί όμως και όχι.

Το αφήνω. Κύπελλο * Το βράδυ, όσοι δεν δείτε Ευρωλίγκα ή κάποιο από τα ματς των μεγάλων πρωταθλημάτων που είχε, βρείτε και δείτε -έστω και για λίγο- το Χάιντ – Ντονς για να πάρετε μια γεύση από ατμόσφαιρα Κυπέλλου! Η Χάιντ είναι τρεις κατηγορίες κάτω από την Κόνφερενς! Το 2015 έπαιζε την Κόνφερενς, τότε υποβιβάστηκε μετά από 10 χρόνια.

Θέλω να πω δεν είναι εντελώς άγνωστη, κάποτε την παρακολουθούσαμε πιο στενά. Δύσκολα τα τελευταία χρόνια, πέρασε στα χέρια των οπαδών της, είχε οικονομικά προβλήματα και έσκαγε ο ένας υποβιβασμός μετά τον άλλον (τρεις υποβιβασμοί σε 4 χρόνια). Κλειδί αποδείχθηκε η συμφωνία της με την Μάντσεστερ Σίτι (8 μίλια απέχει το γήπεδό της από το Ετιχαντ) το 2010, όταν η Σίτι έσκασε 200 εκατ.

λίρες για να φτιάξει εγκαταστάσεις για τις ακαδημίες χρησιμοποιώντας και το γήπεδο της Χάιντ. Ως αντάλλαγμα της συνεργασίας, η Σίτι ζήτησε να φύγει για… ευνόητους λόγους το United από το όνομα της Χάιντ (πλέον λέγεται Hyde Football Club και όχι Hyde United) και τα χρώματά της να είναι σε μπλε απόχρωση και όχι σε κόκκινη (όλα με έξοδα της Σίτι).

Όπως και έγινε! Προσωρινά όμως, καθώς έπειτα από απαίτηση του κόσμου, τα χρώματα της ομάδα ξαναέγιναν κόκκινα και το όνομα Hyde United, αφού η συμφωνία με τη Σίτι έληξε! Θα δείτε, όμως, ότι το γήπεδο παραμένει μπλε, καθώς δεν υπήρχαν τα χρήματα για να ξαναγίνουν κόκκινο… Απόψε θα ζήσει και πάλι μεγάλες στιγμές, σε μια σεζόν που γενικά πηγαίνει «τρένο».

Από τα φαβορί για άνοδο και η μόνη αήττητη στην κατηγορία, ενώ γενικά μέσα στο 2017 έχασε μόλις 2 φορές σε όλες τις διοργανώσεις! Στο Κύπελλο έχει ήδη περάσει 5 προκριματικούς γύρους, βάζοντας 29.425 λίρες στο ταμείο της. Αλλα 100.000 θα προστεθούν μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του σημερινού! Μέρος των χρημάτων θα δοθεί για να φτιαχτεί το… tea bar του γηπέδου, που το κατέστρεψαν άγνωστοι πριν από 3 χρόνια.

Καταλαβαίνετε ότι βγαίνουν τα έξοδο για τα επόμενα χρόνια… Προπονητής ο Ντάρεν Κέλι, είχε ένα μικρό πέρασμα από την Ολνταμ πριν κάποια χρόνια. Η Χάιντ κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης ήττα στην ιστορία του Κυπέλλου, 26-0 από την Πρέστον το 1887, ενώ οπαδός της είναι ο παγκοσμίου φήμης μποξέρ, Ρίκι Χάτον, ο οποίος έχει και γυμναστήριο στην περιοχή.

Τους Ντονς τους ξέρουμε, προφανώς είναι το μεγάλο φαβορί (6 κατηγορίες χωρίζουν τις δύο ομάδες…), αλλά δεν είναι καλά αγωνιστικά (5 χωρίς νίκη) και δεν νομίζω ότι θα έχουν εύκολο έργο. Προφανώς υπάρχει sold out (3.000 κόσμος). Στο 11.00 ο άσος, προφανώς σηκώνει και κάθε είδους κάλυψη. * Αύριο το μεσημέρι, επίσης τηλεοπτικό, το Σο Λέιν Ακουαφορς – Μάνσφιλντ.

Η Σο Λέιν είναι νέα ομάδα, ιδρύθηκε το 2012, και πηγαίνει από άνοδο σε άνοδο. Είναι δύο κατηγορίες κάτω από την Κόνφερενς, στη 2η θέση της βαθμολογίας, από τα φαβορί για άνοδο, με τον μέσο Ντέιβιντ Νόρις (παλιά σε Πλίμουθ, Λιντς, μεταξύ άλλων) και τον μπακ Νιλ Οστιν (πολλά χρόνια στην Μπάρνσλεϊ) να ξεχωρίζουν στο ρόστερ. Το ματς θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού παίκτη της, Ντάνιελ Γουίλκινσον, που πριν από 14 μήνες έχασε τη ζωή του μέσα στο γήπεδο.

Το νούμερο «5» έχει αποσυρθεί, ενώ μία κερκίδα του γηπέδου της φέρει το όνομα του αδικοχαμένου παιδιού. Μάλιστα, οι γονείς του θα βρίσκονται ανάμεσα στους 2.000 που θα είναι στο γήπεδο. Προφανώς πολύ μεγάλη υπόθεση ότι για πρώτη φορά η τηλεόραση θα δείξει παιχνίδι της. Στο 6.50 ο άσος, αλλά ο Εβανς (Μάνσφιλντ) είναι προπονητής που γενικά δίνει προσοχή στα Κύπελλα.

  * Στα 41 του, ο Στιβ Τζόουνς, παίζει ακόμα μπάλα. Πολλές συμμετοχές στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας στο παρελθόν, έπαιξε και στην Τσάμπιονσιπ με τη φανέλα της Μπέρνλι. Πλέον, ανεβάζει τον μέσο όρο της ηλικίας του ρόστερ της Νάντγουϊτς, η οποία παίζει στην έδρα της Στίβενεϊτζ. Τερματοφύλακας είναι ο Γουίλ Γιάασκελαϊνεν, γιος του μεγάλου Γιούσι, που έχει κάνει μεγάλη καριέρα στα αγγλικά γήπεδα και στα 42 του αγωνίζεται κάπου στην Ινδία.

Μάλιστα, ο 19χρονος Γιάασκελαϊνεν, παίζει δανεικός από την Κρου, ενώ στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου ήταν ο ήρωας της Νάντγουϊτς, πιάνοντας πέναλτι στο 89’! * Πάμε και στο επίσης τηλεοπτικό της Δευτέρας, Τσόρλι – Φλίτγουντ, για το οποίο ήδη έχουμε μιλήσει από την Τρίτη. Είναι το ματς της ιστορίας της για την Τσόρλι, sold out, «πεθαίνουν» για το ματς αυτό απέναντι στη γειτόνισσα και φιλενάδα Φλίτγουντ.

Το εννοώ φιλενάδα. Το καλοκαίρι, η Φλίτγουντ δάνεισε δύο παίκτης στην Τσόρλι, τον γκολκίπερ Αργουϊν και τον μεσοεπιθετικό Χότον. Οι δυο τους είναι αναντικατάστατοι, ο Χότον είναι και πρώτος σκόρερ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ΔΕΝ επιτρέπεται να παίξουν κόντρα στην ομάδα που ανήκουν. Η Φλίτγουντ δεν έχει πρόβλημα να χρησιμοποιηθούν, αλλά οι κανονισμοί είναι σαφείς.

Μάλιστα, οι της Τσόρλι το πήραν στον χαβαλέ μετά την κλήρωση, βγάζοντας αγγελία στο twitter για τερματοφύλακα και επιθετικό.   * Στη Φάιλντ παίζουν, βασικοί μάλιστα, οι αμυντικοί Τάνικλιφ και Ανχόλ, οι οποίοι ήρθαν το καλοκαίρι από την προσεχή αντίπαλο της Φάιλντ, Κιντερμίνστερ. Από την Κιντερμίνστερ ήρθε και ο 20χρονος αμυντικός Ετζέγουελ, που είναι αναπληρωματικός.

* Για την Μπίλερικεϊ τα έχουμε πει ήδη πολλές φορές, τον Αύγουστο την αναφέραμε πρώτη φορά: με πλούσιο ιδιοκτήτη, στόχος να ανέβει γρήγορα κατηγορίες και να είναι σε λίγα χρόνια μέλος της Football League. Στο ρόστερ της μεγάλα ονόματα, όπως ο Πέναντ (πρώην Λίβερπουλ, μεταξύ άλλων) και ο Κοντσέσκι (επίσης πρώην Λίβερπουλ). Τυχερή στην κλήρωση, θα αντιμετωπίσει ομάδα ίδιας κατηγορίας, την Λέδερχεντ, την οποία νίκησε στο πρωτάθλημα (1-0).

* 1.500 οπαδοί της Λίνκολν θα ακολουθήσουν την ομάδα στο εκτός έδρας με τη Γουίμπλεντον. * Η Κρου υποδέχεται την Ρόδεραμ, με τον Ντέιβιντ Αρτελ να αντιμετωπίζει την ομάδα που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1998. * Ιδιαίτερο το ματς με την Ολντερσοτ, για τον Αλεξ Ρόντμαν, βασικό εξτρέμ της Σριούσμπερι. Ο 30χρονος, το 2011 έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και πήγε από την Τάμγουορθ στην Ολντερσοτ (Λιγκ 2 τότε), στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ηταν εξαιρετικός ως το τέλος της σεζόν, αλλά τον Γενάρη του 2012 διαγνώστηκε με σπάνια ασθένεια, χάνοντας το υπόλοιπο. Η ομάδα τον έδωσε δανεικό την επόμενη σεζόν και τον αποδέσμευσε το 2013, αφήνοντας τον Ρόντμαν με παράπονα… * Στην ίδια κατηγορία με την Χάιντ (αλλά σε άλλο όμιλο) είναι η Χέιμπριτζ Σουίφτς, που παίζει στο Εξετερ. Η Χέιμπριτζ έγινε… είδηση επειδή έχει στο ρόστερ της έναν Ισπανό φορ, τον Χοάν Λούκουε.

Ο 25χρονος φορ, που έχει πετύχει ήδη 14 γκολ φέτος, ήταν στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα (από τα 11 ως τα 13) και κολλητός με τον Μουνιέσα (μέχρι πέρσι στη Στόουκ), ενώ βρέθηκε αντίπαλος με τους Μοράτα και Καρβαχάλ σε ένα ματς Κυπέλλου το 2010, όπου οι δύο προαναφερθέντες ήταν στα… τσικό της Ρεάλ. Ο Λούκουε, για να… συμπληρώσει, δουλεύει και ως σερβιτόρος σε εστιατόριο στο Τσέλμσφορντ.

* Οι παίκτες της Τέλφορντ πλήρωσαν 500 λίρες από την τσέπη τους προκειμένου να προσληφθεί προπονητής για τους… οπαδούς, έτσι ώστε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο εκτός έδρας με την Χέρεφορντ. Η Χέρεφορντ ανακοίνωσε sold out (4.683), θα έχει ρεκόρ προσέλευσης! * Ειδικές-συλλεκτικές εμφανίσεις για το ματς με την Τσάρλτον θα φορούν οι παίκτες της Τρούρο, καθώς είναι εγγεγραμμένες πάνω στην εμφάνιση οι λεπτομέρειες του ματς.

Στοίχημα * Μια σκέψη είναι η Τσέλμσφορντ στην έδρα της Γκέιτσχεντ. Από τις ομάδες που διεκδικούν άνοδο στη Νάσιοναλ Λιγκ η Τσέλμσφορντ, καλή εκτός έδρας, τη στιγμή που η Γκέιτσχεντ ψάχνεται αγωνιστικά και δεν τη λες υπόδειγμα αξιοπιστίας. Πάντως, μια μικρή βελτίωση με τον νέο προπονητή, υπάρχει. * Γουίγκαν – Κρόουλι, το διπλό στο 10.

00. Προφανώς καλύτερη ομάδα η Γουίγκαν, όμως δεν είμαι σίγουρος το πόσο ζεστά θα δει τη διοργάνωση. Ομάδα που παραδοσιακά κάνει καλές πορείες στα Κύπελλα, το πήρε το 2013, αλλά πλέον ο στόχος είναι η άνοδος και τίποτα άλλο. Ισως γίνουν αλλαγές στην ενδεκάδα. Από την άλλη, η Κρόουλι δείχνει κάποια σημάδια ζωής και ο Κιούελ θα το κυνηγήσει όσο δεν πάει… * Η Λίνκολν, το είπαμε και παραπάνω, πάει κόσμο να παίξει στο Γουίμπλεντον, έτσι κι αλλιώς είναι πολύ καλή φέτος, ενώ πέρσι έκανε πορειάρα στο Κύπελλο, φτάνοντας μακριά.

Δεδομένα, όμως, η Γουίμπλεντον θα το κυνηγήσει, είναι στο DNA της. Στο 3.60 το διπλό. * Η Πλίμουθ έχει κάμποσες απουσίες και όλο το βάρος πέφτει στο πρωτάθλημα, όπου προσπαθεί να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της Λιγκ 1. Η Γκρίμσμπι εκτός έδρας είναι καλή, έχει προπονητή που κυνηγάει προκρίσεις (Σλέιντ) και εδώ νομίζω ότι το διπλό στο 4.

00 είναι καλή περίπτωση. * Η Φάιλντ έκανε δύο νίκες και αντέδρασε μετά το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Την είχαμε κοντράρει και κόντρα στην Ρέξαμ, αλλά κέρδισε. Δεν βγάζει μάτια με την απόδοσή της όμως. Υποδέχεται την Κιντερμίνστερ, η οποία ήταν εξαιρετική στο τελευταίο με την Στόκπορτ, μένοντας 7 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις (5 νίκες).

Όπως έγραψα ήδη στις ιστοριούλες παραπάνω, οι δύο ομάδες είχαν μεταγραφικά πάρε-δώσε. Το σκέφτομαι σοβαρά το 5.25. * Για την Μάκλσφιλντ έχουμε μιλήσει πολλές φορές από ‘δω, τρενάκι ήταν στη Νάσιοναλ Λιγκ μέχρι να κάνει δύο σερί ήττες. Μου αρκεί ότι ακόμα και στις ήττες της δεν είναι κακή. Είναι όντως από τα φαβορί για άνοδο. Πέρσι απέκλεισε τη Γουόλσολ εκτός έδρας, ομάδα της Λιγκ 1.

Η Φόρεστ Γκριν ψάχνει τα πατήματά της στη Λιγκ 2 και σιγά σιγά αρχίζει και τα βρίσκει. Ερχεται από τρεις σερί νίκες, βέβαια μεσοβδόμαδα ηττήθηκε από την U23 της Σουόνσι στο Τρόφι. Στο 4.00 το διπλό. * Από πιο μικρά, νορμάλ φαίνονται Νοτς Κάουντι (απόψε, στο 2.87). Πάμε να βγάλουμε μια άκρη, γιατί προφανώς δεν γίνεται να παιχτούν όλα. Το Κύπελλο, είπαμε, δεν θέλει πολύ ανάλυση, είναι ο γύρος που οι περισσότεροι θα παίξουν με βασικούς, από ‘κει και πέρα, δείτε αποδόσεις, βάλτε έμπνευση και… βουρ.

Από Πρέμιερ Λιγκ πιο ζεστός είμαι για Μπέρνλι και Γιουνάιτεντ και θέλω να ξαναδώ την Κυριακή την Εβερτον. Από Τσάμπιονσιπ την Ιπσουιτς, από Βορρά Νάσιοναλ τη Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ. Και από Κύπελλο, στην επόμενη φάση της διαλογής έχουν περάσει Χάιντ (σήμερα), Κιντερμίνστερ, Μάκλσφιλντ και Γκρίμσμπι. Μου αρέσουν και τα τέσσερα.

Τα κρατάω όλα λοιπόν, συν την Μπέρνλι. Παίζω συνολικά 90 μονάδες, αν έρθει ένα από 5 παίρνω σχεδόν όλο το ποντάρισμα πίσω. Οσοι δεν θα αντέξετε ενδεχόμενες συντριβές, μην ασχοληθείτε με Κύπελλο, το λέω γιατί το να κερδίσει η μεγάλη τη μικρούλα είναι πάντα το πιο πιθανό σενάριο… Θα τα ξαναπούμε την Κυριακή αν υπάρχει update με Τσέλσι ή Γουότφορντ, διαφορετικά νέα στήλη την Τρίτη.

Και φυσικά τα λέμε και στο twitter. ΥΓ. Στη βασική φωτό βλέπετε τα δημοσιογραφικά των… όνειρων μου, από το γήπεδο της Σο Λέιν. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (31/10): 40 μονάδες Επιστροφές από 31/10: 25 μονάδες Νέο υπόλοιπο 03/11: 65 μονάδες Ποντάρισμα 03-04/10 Χάιντ – Ντονς 1 dnb (9.00): 10 μονάδες Σαουθάμπτον – Μπέρνλι 2 dnb (4.

33): 20 μονάδες Φάιλντ – Κιντερμινστερ 2 (5.25): 20 μονάδες Φόρεστ Γκριν – Μάκλσφιλντ 2 (4.00): 20 μονάδες Πλίμουθ – Γκρίμσμπι 2 (4.00): 20 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 90 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -25 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος