2441

Μάκης Μηνδρινός

Κουβέντα για Εθνικές, Αγγλίες και Ακρόπολις

Χαιρετώ! Ξεκινώντας στοιχηματικά, τίγκα στην ισοπαλία ήταν το Σ/Κ που μας πέρασε. Τουλάχιστον σε όσα είχα βάλει εγώ στο μάτι. Ο,τι και να έπαιζα από την Αγγλία, θα το έχανα στο Χ (εκτός της Γκρίμσμπι, που έχασε). Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι παίξαμε ελάχιστα και πλέον από ‘δω και πέρα μπαίνουμε και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς.

Το Κύπελλο θα μας απασχολήσει ξανά αρχές Δεκέμβρη, οι δε Εθνικές ομάδες θα εμφανιστούν ξανά για κάτι φιλικά σε κάνα τρίμηνο. Οπότε από ‘δω και πέρα πάμε δίχως σταματημό. Ειδικά στην Αγγλία, είναι γνωστό τι χαμός γίνεται το δίμηνο Δεκέμβρη-Γενάρη. Υπομονή θέλει και… σύνεση, τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Κατά τ’ άλλα, ο τεράστιος Πολ Μπάστοκ έσπασε το ρεκόρ του Σίλτον, είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές ever σε επίσημα ματς (1.

250), ζει το όνειρό του: «Νιώθω λες και κέρδισα το X-Factor!», είπε. Επίσης, δεν ξέρω αν πετύχατε πουθενά στιγμιότυπα από το Φρέι – Ακρόπολις, αλλά ο αποκλεισμός της ελληνικής ομάδας ήταν κάτι σαν σκάνδαλο. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι ίδιοι οι Σουηδοί. Πέρα από το γεγονός ότι στα δύο ματς η Ακρόπολις ήταν πολύ καλύτερη και ειδικά στη ρεβάνς έχασε σωρεία ευκαιριών (είχε και δοκάρι), της ακυρώθηκε κανονικότατο γκολ στο 85’.

Ένα γκολ που (πιθανότατα) θα την έστελνε στη 2η κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ανέβασα το σχετικό βίντεο στο twitter, κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο ακυρώθηκε το γκολ (επιθετικό φάουλ μάλλον, μιλάμε για… ανακάλυψη!).  Στα προκριματικά του Μουντιάλ, η Ελλάδα πάλεψε όσο μπορούσε. Η πρόκριση κρίθηκε στο πρώτο ματς, το είχαμε πει και τότε, πως αυτή η Εθνική δεν είναι φτιαγμένη ώστε να κάνει τέτοιου είδους ανατροπές, σκοράροντας 3 και 4 γκολ.

Καλοί ήμασταν στη ρεβάνς, βγάλαμε πάθος, θέληση, αλλά ως εκεί. Δεν παίζαμε μόνοι μας, κάτι Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Μάτζουκιτς, Κάλινιτς, Μπρόζοβιτς παίζανε από την άλλη. Η επόμενη μέρα για την Εθνική έχει ενδιαφέρον, κυρίως να δούμε αν θα παραμείνει ο Σκίμπε στον πάγκο. Ο Γερμανός συμμάζεψε αυτό το… συνοθύλευμα που είδαμε στις προηγούμενες προκριματικές φάσεις, οι παίκτες τον θέλουν, αίσθησή μου είναι ότι θα παραμείνει.

Δεν διώχνεις εύκολα έναν προπονητή που στηρίζουν τόσο ανοιχτά οι παίκτες. Το αν πρέπει να παραμείνει είναι μια άλλη συζήτηση. Από τη μία αγωνιστικά δεν βλέπουμε κάτι ιδιαίτερο από την Εθνική, από την άλλη δεν είμαι τόσο σίγουρος αν μπορούμε να δούμε κάτι ιδιαίτερο με το συγκεκριμένο υλικό που έχουμε. Θεωρώ ότι αν ο Γερμανός παραμείνει και ξεπεράσει κάποια κολλήματα που έχει (όλοι έχουν, αλίμονο…) θα είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Από το Μουντιάλ θα λείψει η πρώτη αγαπημένη μου, η Ελλάδα, αλλά δυστυχώς θα λείψει και η δεύτερη, η Ιταλία. Μια Αργεντινή μένει, όμως δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για την πορεία της. Τα Παγκόσμια Κύπελλα έχουν πάντα τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά μια ξενέρα την έχω για να είμαι ειλικρινής. Με βλέπω να κάνω καλοκαιρινές διακοπές νωρίς φέτος (γέλια)! Μια και έπιασα τις Εθνικές, είναι τρομερό αυτό που γίνεται στα μπαράζ: Β.

Ιρλανδία – Ελβετία 0-1 και 0-0 Κροατία – Ελλάδα 4-1 και 0-0 Σουηδία – Ιταλία 1-0 και 0-0 Δανία – Ιρλανδία 0-0 και η ρεβάνς είναι απόψε Ονδούρα – Αυστραλία 0-0, αύριο η ρεβάνς Ν. Ζηλανδία – Περού 0-0, αύριο η ρεβάνς ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ! Θα μου πεις «στα μπαράζ που δίνουν εισιτήριο για το Μουντιάλ περιμένεις να δεις θέαμα;». Προφανώς όχι.

Αλλά το να έρχονται τα 8 από τα 9 παιχνίδια των μπαράζ 0-1 γκολ και τα 5 εξ αυτών 0-0, ε, δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο. Anyway. Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν δούμε ακόμα ένα 0-0 απόψε, στη ρεβάνς Ιρλανδία – Δανία. Τα εγγλέζικα Πέρα από τις Εθνικές ομάδες, έχει και κάποια σκόρπια εγγλέζικα στο μεσοβδόμαδο: Ακρινγκτον – Γκάισλι, Μπέρι – Γουόκινγκ, Σκάνθορπ – Νορθάμπτον, Τρανμίρ – Πίτερμπορο (Τετάρτη) και Μπίλερικεϊ – Λίδερχεντ (Πέμπτη) στο Κύπελλο και Γιουν.

οφ Μάντσεστερ – Αλφρετον και Μπράκλεϊ – Σάουθπορτ στο Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ. Στοιχηματικά, τίποτα το ιδιαίτερο. Την Τρανμίρ σκέφτηκα πιο σοβαρά απ’ όλες, αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας, οπότε μεσοβδόμαδα παίρνουμε στοιχηματικό ρεπό. Εξάλλου, ήδη έχει ξεκινήσει το διάβασμα για τα ματς του Σ/Κ που ακολουθούν. Νέα στήλη κανονικά την Παρασκευή, με μεγάλο κουπόνι, επιστρέφουν όλα τα πρωταθλήματα, μπαίνουμε και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς.

Twitter: @makismindrinos   Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (11/11): 11 μονάδες Νέο υπόλοιπο (14/11): 11 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος