518

Μάκης Μηνδρινός

Λάθη που δεν αγνοούνται!

Χαιρετώ! Λίγο πριν ξεκινήσει το τριήμερο της, εδώ είμαστε, για να πούμε τα δικά μας!

Καταρχάς, στα μεσοβδόμαδα που προηγήθηκαν, είδαμε και πάλι τη Ρεάλ να εμφανίζεται εκεί που πρέπει. Είναι εντυπωσιακό αυτό που γίνεται με τη συγκεκριμένη ομάδα και δεν γίνεται να μην την σέβεσαι, ακόμα κι αν υποστηρίζεις Μπαρτσελόνα (όπως εγώ).

Κατά τ’ άλλα, καμία έκπληξη ότι η Νάπολι πέρασε από τη Φρανκφούρτη, ενώ η Λειψία πήρε την ισοπαλία από τη Σίτι, σε ένα ματς που οι Αγγλοι έχασαν την ευκαιρία να το «καθαρίσουν» στο πρώτο ημίχρονο που ήταν πολύ ανώτεροι. Για το Ιντερ – Πόρτο, έχω την αίσθηση ότι αν δεν έμεναν με 10 οι Πορτογάλοι, το ματς δεν θα έφευγε από την ισοπαλία.

Αν έπαιζα μεσοβδόμαδα, θα ήταν μάλλον Πόρτο και Μπράγκα. Εχασαν και οι δύο, παρά το γεγονός ότι η Μπράγκα προηγήθηκε 2-0 στη Φλωρεντία. Σε ένα ματς που είδαμε και το… κουλό, ο διαιτητής να παίρνει άλλη απόφαση από εκείνη που υπέδειξε το Goal Line Technology, έπειτα από υπόδειξη του VAR. Κατά τ’ άλλα δεν νομίζω ότι είχαμε κάτι αξιοσημείωτο.

Ισως οι πολλές κόκκινες κάρτες που είδαμε χθες (συνολικά 6 στις δύο διοργανώσεις). A! Είδαμε και τύπο να μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να χτυπάει τον γκολκίπερ της Σεβίλλης, ο οποίος τον ακινητοποίησε με… συνοπτικές διαδικασίες!

Πάμε στα δικά μας. Αρχικά να πω ότι ο Γκράθια ανέλαβε τη Λιντς, θυμάστε ήταν κάποια στιγμή στη Γουότφορντ.

Μετριότατη επιλογή στα δικά μου τα μάτια και παρά τις καλές μεταγραφές που έκανε το χειμώνα, η Λιντς θα ‘χει ζόρια για την παραμονή. Το ίδιο και η Σαουθάμπτον, η οποία ανακοίνωσε τον Σελές ως πρώτο προπονητή (ήταν βοηθός και υπηρεσιακός).

Συνεχίζοντας με τους προπονητές, φυσικά ξεχωρίζει η μετακίνηση του Εϊνσγουορθ από τη Γουίκομ στην ΚΠΡ.

Εντάξει, επιβεβαιώθηκε πως αν κάποια στιγμή στη ζωή το ο Εϊνσγουορθ έφευγε από την Γουίκομ (στην οποία ήταν από το 2012), θα πήγαινε στην άλλη καψούρα του, την ΚΠΡ. Τη… μισή του ζωή, ο 49χρονος την έχει περάσει σε αυτές τις δύο ομάδες. Και ως παίκτης και ως προπονητής. Την προπονητική την ξεκίνησε από την ΚΠΡ έστω και ως υπηρεσιακός, το 2008.

Και τώρα γυρίζει ως πρώτος προπονητής, γυρίζοντας μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της Γουίκομ.

Και το… ντόμινο συνεχίστηκε, καθώς η Γουίκομ πήγε σε μια εντελώς ίδια λογική με εκείνη του Εϊνσγουορθ, αποκτώντας από την Κόλτσεστερ τον Μπλούμφιλντ, ο οποίος είχε κοντά στις 500 συμμετοχές με τη φανέλα της Γουίκομ, έχοντας μάλιστα πολλά χρονιά ως προπονητή τον… Εϊνσγουορθ!

Στοίχημα.

Τι κρατάμε. Τα αναφέρω αρχικά επιγραμματικά. Από Πρέμιερ Λιγκ Νότιγχαμ στο 5,00 και λίγο Γουλβς σήμερα (το 3,40 όμως, έγινε 3,00). Στην Τσάμπιονσιπ, η αρχική διαλογή έβγαλε Κάρντιφ (5,00), Γουίγκαν (3,30), Γουότφορντ (4,00) και Μίντεσμπρο (3,00). Στη Λιγκ 1 Πλίμουθ (3,40) και στη Λιγκ 2 τίποτα.

Τι παίζουμε; Πιο πολύ μου αρέσουν Νότιγχαμ, Γουότφορντ, Πλίμουθ.

Η Γουέστ Χαμ έτσι όπως είναι τώρα, δεν γίνεται να πληρώνει 1,75. Εντός ζώνης υποβιβασμού, με γκρίνια και φήμες για τον Μόγιες, αλλά και πολλά ονόματα να ακούγονται ήδη για αντικαταστάτες. Χωρίς αγωνιστικό πλάνο το τελευταίο διάστημα. Και από την άλλη, το λέγαμε και τις προάλλες, η Νότιγχαμ είναι από τις καλύτερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ μέσα στο 2023.

Μόνο από τη Φούλαμ έχει χάσει σε σχεδόν δύο μήνες. Δεν λέω ότι έγινε ομαδάρα, λέω όμως ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή έχει και ψυχολογία και ρέντα και φόρμα. Διπλό του 3,50 είναι στο 5,00.

Η Γουότφορντ έκανε την κοιλιά της και δείχνει πάλι να ανεβάζει στροφές. Πρώτα πήρε το 1-1 στην πρωτοπόρο Μπέρνλι και τις προάλλες νίκησε 3-2 τη Γουέστ Μπρομ και φαίνεται να πατάει πάλι το γκάζι.

Τα δύσκολα ματς συνεχίζονται, πηγαίνει στο Σέφιλντ να αντιμετωπίσει τη δεύτερη της βαθμολογίας, Γιουνάιτεντ. Το «Μπράμαλ Λέιν» δεν είναι εύκολη έδρα και τη σέβομαι. Από την άλλη, βλέπω και το μικρό σκάλωμα που έχει φάει η Σέφιλντ το τελευταίο διάστημα. Δύο ήττες στη σειρά με ισάριθμες τριάρες (από Μίντλεσμπρο και Μίλγουολ).

Τέλος, η Πλίμουθ, που είναι πρωτοπόρος στη Λιγκ 1 μαζί με την Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Παίζει στην Πίτερμπορο, μια ομάδα με πολλά πάνω-κάτω φέτος, αλλαγές προπονητή, που παρ’ όλα αυτά είναι ακόμα στο παιχνίδι για τα πλέι οφ. Η άποψή μου είναι ότι υπάρχουν καλύτερες ομάδες φέτος και η Πίτερμπορο δεν θα είναι στην εξάδα. Θα φανεί. Προέρχεται από νίκη επί της Μόρκαμ (δεν σκότωσε και κάνα θηρίο), ενώ είχαν προηγηθεί δύο ήττες, από τη Φλίτγουντ 1-0 και από την Μπόλτον εντός έδρας 5-0.

Γενικά με τις καλές ομάδες της κατηγορίας ζορίζεται πολύ. Την πρωτοχρονιά είχαμε δει και ένα Πίτερμπορο – Γουίκομ 0-3, αν θυμάστε. Η Πλίμουθ είναι σοβαρή και κακώς τόσο αουτσάιντερ (στο 3,40 πλέον, ήταν ακόμα ψηλότερα).

Θα παίξω Νότιγχαμ και Πλίμουθ. Αυτές μου αρέσουν πιο πολύ, αυτές θα μπουν στο παιχνίδι μου. Αφήνω Γουότφορντ μόνο και μόνο λόγω «Μπράμαλ Λέιν».

Πολλές φορές η Σέφιλντ μεταμορφώνεται εκεί, ειδικά κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους.

Να περάσετε καλά το τριήμερο και τα λέμε ξανά από βδομάδα!

ΥΓ. Την Καθαρά Δευτέρα δεν θα έχουμε εκπομπή στο YouTube, αλλά θα υπάρχει στο spotify (ή τελοσπάντων σε όποια πλατφόρμα podcast χρησιμοποιείτε), ένα φρέσκο podcast που έγραψα για την Μπρέντφορντ και τον προπονητή της, Τόμας Φρανκ.

Στις 18:00 θα ανέβει σε όλες τις πλατφόρμες ήχου.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος