2498

Μάκης Μηνδρινός

Λάθη στα χαμηλά της Αγγλίας

Χαιρετώ! Το ‘χουμε νιώσει πολλές φορές αυτό το συναίσθημα: να κερδίζεις και να αισθάνεσαι ότι έχεις χάσει! Κάπως έτσι ήταν την Τρίτη: η Λέστερ κέρδισε τη Λίβερπουλ και έφερε κέρδος, αλλά την ίδια στιγμή η Λιντς έτρωγε γκολ στο 97’ και χάθηκε ένα σημείο που θα έκανε τη διαφορά (θα παίρναμε και το διπλό στο 4.50, αλλά και τη δυάδα Λιντς-Λέστερ, δηλαδή συν 180 μονάδες), με τα «παγόνια» να παίρνουν την πρόκριση στην παράταση.

Τα fun bet της Τετάρτης δεν βγήκαν, αλλά αυτά ήταν κάτι σαν… bonus, το καταλάβατε τόσο από το μικρό ποντάρισμα που έκανα όσο και με αυτά που έγραψα στο Update. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Η Αγγλία παραμένει η βάση μου, γύρω από αυτήν θα γίνεται το 90% του παιχνιδιού μου φέτος. Ακόμα δεν έχω βάλει στο παιχνίδι μου ματς τα εκτός Αγγλίας, κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό, προς το παρόν συνεχίζουμε όπως είμαστε.

Επιστροφή και των μικρών, του Βορρά και του Νότου της Νάσιοναλ Λιγκ, που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν διακοπή (λόγω Κυπέλλου). Ένα γενικό σχόλιο για το πρόγραμμα είναι ότι σε Πρέμιερ Λιγκ έχουμε λίγα πράγματα και σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 το πρόγραμμα είναι… ψόφιο. Υπενθυμίζω, όμως, ότι μεσοβδόμαδα έχουμε φουλ αγωνιστικές σ’ αυτές τις κατηγορίες.

Πρέμιερ Λιγκ * Κακώς η Χάντερσφιλντ είναι στο 3.90, στην έδρα της Μπέρνλι. Η Μπέρνλι προς το παρόν κάνει κάτι… κουλά εκτός έδρας αποτελέσματα, αλλά γενικά δεν δείχνει το ίδιο στιβαρή με πέρσι. Μεσοβδόμαδα έπαιξε με αρκετούς βασικούς, παράταση, και αποκλείστηκε από τη Λιντς. Η Χάντερσφιλντ έπαιξε με πολλές αλλαγές και έχασε 1-0 από την Πάλας στο Λιγκ Καπ.

Αλλά στο πρωτάθλημα η εικόνα της είναι μια χαρά ως τώρα. Σου παίρνει αποτέλεσμα χωρίς να το καταλάβεις. Για να τα λέμε όλα, βέβαια, είναι ένα ματς που έχει και πολύ Χ. * Σε κανένα ομαδικό άθλημα δεν είναι εύκολο το αουτσάιντερ να κερδίζει το φαβορί δύο φορές σε διάστημα 5 ημερών. Αναφέρομαι στο Λέστερ – Λίβερπουλ. Την Τρίτη την πήραμε τη Λέστερ, τώρα θα κάνω πίσω.

Θεωρώ ότι οι «ρεντς» θα σκοράρουν, πολύ δύσκολα θα μείνουν ξανά στο μηδέν. Πίσω έχουν τα θέματά τους, αλλά μπροστά δεδομένα είναι δυνατοί. Πολύ πιθανό το over (1.70). * Στο 3.25 το διπλό της Γουότφορντ στο Σουόνσι. Η Σουόνσι ίσως βελτιωθεί στη συνέχεια (όταν προσαρμοστούν αυτοί που ήρθαν τελευταίες ημέρες μεταγραφών), προς το παρόν όμως είναι μια ομάδα που ακόμα δεν έχει καν σκοράρει εντός έδρας, ενώ μεσοβδόμαδα κέρδισε πολύ δύσκολα τη Ρέντινγκ στο Λιγκ Καπ, παίζοντας με αρκετούς βασικούς.

Η Γουότφορντ είναι ξεκούραστη (δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα), πιστεύω ότι θα συνέλθει άμεσα μετά την πρώτη ήττα της σεζόν κόντρα στη Σίτι (0-6). Εξάλλου, στην τελευταία της έξοδο, στο Σαουθάμπτον, δεν δέχθηκε ούτε φάση από την αντίπαλό της. * Κακώς το goal/goal στο Στόουκ – Τσέλσι είναι σε απόδοση αουτσάιντερ (1.85). Τσάμπιονσιπ * Μόνο ένα σκέφτομαι σοβαρά: την κόντρα της ΚΠΡ, που υποδέχεται την Μπέρτον.

Ξεφεύγει το 5.25 του διπλού, η ΚΠΡ δεν θεωρείται ακόμα ομάδα της 6άδας για να δικαιολογείται τόσο μικρή απόδοση. Συν ότι στα τελευταία δέχθηκε γκολ απ’ όλους. Η Μπέρτον είναι βελτιωμένη, μόνο από την πρωτοπόρο Λιντς έχασε στα 5 τελευταία. Υπάρχει, βέβαια, το… αστεράκι Λιγκ Καπ για την Μπέρτον: μεσοβδόμαδα έπαιξε κόντρα στη Γιουνάιτεντ, σε ματς όμως που ο Κλαφ δεν κυνήγησε με τόση θέρμη (9 αλλαγές έκανε).

Λιγκ 1 * Στο «ναι μεν, αλλά…» είμαι για το Σριούσμπερι – Μπλάκμπερν. Με βάση τους αριθμούς, ο άσος στο 3.20 αδικεί τη Σριούσμπερι, η οποία έχει 4 στις 4 νίκες εντός έδρας. Από την άλλη, η Μπλάκμπερν είναι το φαβορί της κατηγορίας, αλλά έχει κάνει γκελίτσες. Δεν ξέρω, είναι η αίσθηση ότι αυτό με τη Σριούσμπερι δεν είναι τόσο φυσιολογικό και ότι κάποια στιγμή θα επανέλθει στην… κανονικότητα.

Anyway, ή άσος ή τίποτα. Προς το δεύτερο είμαι. * Δύο πιθανά over: Μπρίστολ Ρόβερς – Μπλάκπουλ (1.80) και Νορθάμπτον – Μπράντφορντ (2.05). Λιγκ 2 * Η Εξετερ είναι η μόνη αήττητη ομάδα στην κατηγορία, όμως το διπλό της στην έδρα της Κόβεντρι είναι πάνω από 3.00 (3.35). Δεν είναι εύκολο ματς, η Κόβεντρι μπορεί να έρχεται από ήττα κόντρα στην Κέμπριτζ αλλά η εμφάνιση ήταν καλή.

Απλά χτυπάει στο ματς το «αήττητη-αουτσάιντερ». * Στο 2.85 ο άσος της Νοτς Κάουντι, που υποδέχεται τη Λίνκολν. Αήττητη εντός η Νοτς Κάουντι, δυνατή αμυντικά, ανάποδα έπρεπε να είναι το σετ. * Υπουλο το Στίβενεϊτζ – Μόρκαμ. * Πιθανό over το Νιούπορτ – Γκρίμσμπι, κακώς είναι αουτσάιντερ (1.95). Η Γκρίμσμπι εκτός έχει 4/4 over. Νάσιοναλ Λιγκ * Για την Τρανμίρ τα έχουμε ξαναπεί.

Στην αρχή της σεζόν από τα φαβορί για άνοδο, μεγάλο όνομα για την κατηγορία, αλλά ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό, σε καμία περίπτωση. Η Ρέξαμ έρχεται από 6 ματς δίχως ήττα (3-3-0, 3 σερί ισοπαλίες), έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας και το διπλό είναι στο 6.00! * Η Φάιλντ έχει να κερδίσει από τα τέλη Αυγούστου, είναι οριακά πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού.

Η Γουόκινγκ έχει 4 νίκες στα 5 τελευταία, το διπλό κυκλοφορεί στο 5.25. Δέχομαι ότι η Γουόκινγκ είναι ομάδα έδρας, αλλά ξεφεύγει η απόδοση… Βορράς * Μικρή σκέψη η Ντάρλινγκτον στο 2.75. Η Μπόστον έπαιξε μεσοβδόμαδα Κύπελλο, έτσι κι αλλιώς δεν είναι καλά. Αλλά με προβληματίζει τελευταία και η Ντάρλινγκτον, οπότε θα το αφήσω. * Τσόρλι – Τέλφορντ, το διπλό για κάποιο λόγο είναι στο 5.

00 (3.50 το dnb). Η Τσόρλι έτρεξε ένα καλό σερί, το οποίο διακόπηκε την προηγούμενη αγωνιστική, που έχασε δικαιότατα από τους Σπάρτανς (2-0, δέχθηκε και τα 2 γκολ παίζοντας με 10 παίκτες, αλλά θα μπορούσε να τα φάει και πιο πριν). Για την Τέλφορντ έχουμε ξαναμιλήσει, είναι εξαιρετική εκτός έδρας, έχοντας 4 νίκες σε 5 ματς, ενώ δέχθηκε μόλις ένα γκολ! Πολύ καλή εμφάνιση στο τελευταίο, νίκησε 3-2 την Στόκπορτ, πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το σκορ.

Και οι δύο ομάδες πέρασαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αποκλείοντας συλλόγους από μικρότερες κατηγορίες. * Στο πλαστικό τερέν της πρωτοπόρου Χάρογκεϊτ, δεν νομίζω ότι η Γιορκ θα έπρεπε να δίνεται φαβορί. Εστω και οριακά. Περιμένουν, μάλιστα, ρεκόρ προσέλευσης οπαδών, το sold out είναι δεδομένο. * Αντίστοιχη περίπτωση με την Τέλφορντ είναι και η Μπλάιθ Σπάρτανς.

Και αυτή έχει 4 εκτός έδρας νίκες σε 5 ματς, ενώ έρχεται από 4 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. Στο τελευταίο με την Τσόρλι ήταν πολύ καλή (2-0), μπορεί τα γκολ να τα έβαλε παίζοντας με παίκτη παραπάνω, όμως σε όλη τη διάρκεια του ματς είχε ευκαιρίες. Η Κίντερμινστερ προφανώς είναι ένα από τα καλά ονόματα της κατηγορίας, όμως ακόμα δεν το έχει δείξει, ενώ εντός έδρας έχει 2 νίκες όλες κι όλες κι αυτές με το ζόρι.

Στο τελευταίο έχασε δίκαια 2-1 από την Τάμγουορθ, αν κι έχασε στο τέλος μια ευκαιριάρα για να ισοφαρίσει. Νωρίτερα, θα έπρεπε να έχει δεχθεί εύκολα 4-5 γκολ. Κακώς είναι στο 4.00 οι Σπάρτανς. * Η Σπένιμουρ εκτός από το… μπάζο τη Νορθ Φέριμπι την προηγούμενη αγωνιστική, δεν έχει κερδίσει κανέναν στα 7 τελευταία παιχνίδια της. Μέχρι και στο Κύπελλο αποκλείστηκε, εντός έδρας, από ομάδα μικρότερης κατηγορίας.

Από την άλλη, η Αλφρετον είναι 7 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Σκόραρε σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της, αλλά έχει μόνο μία νίκη μακριά από το σπίτι της (τα τρώει κιόλας…). Το κακό είναι ότι έπαιξε μεσοβδόμαδα, ρεβάνς Κυπέλλου, με την… ιστορική (τη θυμάστε φαντάζομαι…) Ράσντεν & Ντάιαμοντς. Στο 4.33 το κυκλοφορεί το διπλό.

Νότος * Δεν είναι καλό το πρόγραμμα και υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με ομάδες που άλλαξαν προπονητή (Μπαθ, Γουάιτχοκ). Αυτό που θα έπρεπε να είναι λίγο πιο ισορροπημένο είναι το Ιστ Θάροκ – Τρούρο. Η Ιστ Θάροκ είναι η μόνη αήττητη στο πρωτάθλημα, αλλά η Τρούρο είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία, με 5 σερί νίκες. Και εκτός τα πηγαίνει μια χαρά.

Κακώς είναι στο 4.00 το διπλό. Από Πρέμιερ Λιγκ ανέφερα Χάντερσφιλντ (με πολύ Χ όμως), Γουότφορντ και goal/goal στο Στόουκ – Τσέλσι. Από Τσάμπιονσιπ την Μπέρτον, από Λιγκ 1 δύο over: Μπρίστολ Ροβ. – Μπλάκπουλ και Νορθάμπτον – Μπράντφορντ. Από Λιγκ 2 Εξετερ, Νοτς Κάουντι και over στο Νιούπορτ – Γκρίμσμπι. Από Νάσιοναλ Λιγκ Ρέξαμ και Γουόκινγκ, από Βορρά Τέλφορντ, Μπλάιθ, Αλφρετον και από Νότο Τρούρο.

Δεν είναι εύκολη η διαλογή. Σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 το έγραψα ήδη, το πρόγραμμα δεν μου αρέσει. Οριακά μένει εκτός η Μπέρτον και κρατάω δύο over, σε Μπρίστολ (1.80) και Νιούπορτ (1.90). Μετά την Μπέρτον κόβεται οριακά και η Ρέξαμ, ενώ αν έπαιζα ένα ματς κοντά στο 3.00 θα ήταν η Γουότφορντ. Κρατάω, επίσης, Τέλφορντ και Μπλάιθ Σπάρτανς, δύο ομάδες που είναι από τις καλύτερες εκτός έδρας στο Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ.

Η μία είναι στο 5.00, η άλλη στο 4.00. Με ένα από τα τρία είμαι από πάνω. Η χημεία είναι υπόθεση του καθενός, γι’ αυτό αναφέρω και τα υπόλοιπα. Αν αλλάξει κάτι θα υπάρχει update, θα τα πούμε και μέσω twitter. Νέα στήλη την Τρίτη, με ευρωπαϊκά και εμβόλιμες αγωνιστικές σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (19/09): 119 μονάδες (προσμετρούνται και οι 20 της Τετάρτης) Επιστροφές από 19/09: 100 μονάδες Νέο υπόλοιπο (22/09): 219 μονάδες Ποντάρισμα 19/09 Μονά Τσόρλι – Τέλφορντ 2 dnb (3.

50): 30 μονάδες Κίντερμινστερ – Μπλάιθ Σπάρτανς 2 (4.00): 20 μονάδες Δυάδα Μπρίστολ Ροβ. – Μπλάκπουλ over (1.80) Νιούπορτ – Γκρίμσμπι over (1.95) * 25 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 75 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 144 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος