427

Μάκης Μηνδρινός

Λίγες οι επιλογές (Update)

Χαιρετώ! Είμαστε σε φάση… νεκράς πριν πατήσουμε ολοκληρωτικά το φρένο, που θα σημάνει το τέλος της στοιχηματικής σεζόν. Περισσότερο αγωνιστικό είναι το ενδιαφέρον, παρά στοιχηματικό από ‘δω και πέρα.

Τι είδαμε μεσοβδόμαδα; Μια ΑΕΚ να κάνει επίδειξη δύναμης κόντρα στον ΠΑΟΚ, παίρνοντας ένα δίκαιο –βάσει αγωνιστικής εικόνας- νταμπλ.

Στην Ισπανία έγιναν… ωραία πράγματα, με τη νίκη της Βαγιαδολίδ επί της Μπαρτσελόνα και της Χετάφε στην έδρα της Μπέτις, που σημαίνει ότι η Εσπανιόλ μετά το… επικό 3-3 (από 0-3) κόντρα στην Ατλέτικο είναι πιο κοντά στον υποβιβασμό παρά στην παραμονή. Είδαμε φυσικά και μια ωραιότατη δυάδα του Bill χθες, με Μαγιόρκα και Λουγκάνο, έτσι για να μη ξεχνιόμαστε!

Πάμε στα φρέσκα.

Ξεχωρίζουν φυσικά οι τελικοί στην Αγγλία. Τελικοί σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 και η συμβουλή μου είναι δείτε όσους περισσότερους μπορείτε. Εκτός του ότι συνήθως έχουμε ματσάρες, δείτε ένταση και ατμόσφαιρα! Ένα γενικό σχόλιο, είναι ότι βλέπω… τρία φαβορί να ανεβαίνουν. Δηλαδή Λούτον, Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Στόκπορτ. Δεν ξέρω αν θα είναι στο 90λεπτο, ή σε παρατάσεις ή πέναλτι, αλλά αν πόνταρα κάτι θα ήταν η άνοδος και των τριών φαβορί.

Προφανώς δεν αξίζουν οι αποδόσεις, αλλά ο καθένας αποφασίζει αναλόγως το παιχνίδι του.

Στα υπόλοιπα:

  • Στην Πρέμιερ Λιγκ έχουμε τελευταία αγωνιστική. Ξέρουμε τις τέσσερις ομάδες που θα παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ (Σίτι, Αρσεναλ, Γιουνάιτεντ, Νιουκάστλ), ξέρουμε τις δύο που θα παίξουν στο Γιουρόπα Λιγκ (Λίβερπουλ, Μπράιτον).

    Μένει να μάθουμε ποια εκ των Αστον Βίλα (μέσα με Μπράιτον), Τότεναμ (στο Λιντς) ή Μπρέντφορντ (μέσα με Σίτι) θα κατακτήσει την 7η θέση που δίνει ακόμα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και μένει να δούμε ποιες δύο εκ των Λιντς, Λέστερ, Εβερτον θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία.

  • Προφανώς κάθε τελευταία αγωνιστική είναι για live. Pregame, θα έλεγα άσο και over το Αστον Βίλα – Μπράιτον, με νίκη οι γηπεδούχοι είναι σίγουρα στην Ευρώπη ό,τι και να γίνει στα άλλα ματς, ενώ η Μπράιτον είναι αδιάφορη βαθμολογικά και ενδεχομένως «άδεια» μετά την επίτευξη του στόχου της, αλλά και πιο κουρασμένη.

    Θεωρώ ότι η Εβερτον θα κερδίσει, άρα αυτόματα γίνονται αδιάφορες Λέστερ και Λιντς. Είναι ματς που πρέπει να έχουμε το νου μας στο live.

  • Τελευταία αγωνιστική και στη Γερμανία. Με τη Ντόρτμουντ να είναι αγκαλιά με τον τίτλο. Τον παίρνει αν νικήσει την αδιάφορη και ντεφορμέ Μάιντζ εντός έδρας. Πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να την… πατήσει.

    Την ίδια ώρα η Μπάγερν παίζει στην Κολωνία. Ουνιόν (με Βέρντερ εντός) και Φράιμπουργκ (στη Φρανκφούρτη) διεκδικούν την τελευταία θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Λεβερκούζεν, Βόλφσμπουργκ, Αϊντραχτ διεκδικούν επίσης ένα ή δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια (εξαρτάται από το ποιος θα πάρει το Κύπελλο). Στην ουρά, τέσσερις ομάδες (Αουγκσμπουργκ, Στουτγάρδη, Μπόχουμ και Σάλκε) διεκδικούν δύο θέσεις.

  • Τι μπορούμε να παίξουμε; Μόνο η Σάλκε ίσως αξίζει, από την άποψη ότι θέλει μόνο νίκη (ίσως δεν της κάνει καν), τη στιγμή που η Λειψία είναι αδιάφορη βαθμολογικά. Εχουμε πει πολλές φορές, βέβαια, πως δεν αρκεί μόνο να θες κάτι, πρέπει και να μπορείς να το πάρεις. Από ‘κει και πέρα βλέπω πολύ ανοιχτό το Αϊντραχτ – Φράιμπουργκ. Τύπου goal/goal+over 3,5.

  • Στην Ιταλία είναι προτελευταία αγωνιστική. Στοιχηματικά ίσως έχει νόημα η κόντρα της Ιντερ, η οποία προέρχεται από την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στη Φιορεντίνα και ουσιαστικά χρειάζεται 1 βαθμό για να εξασφαλίσει το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Στο οποίο βέβαια μπορεί να παίξει κατακτώντας το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

    Όπως και να έχει, την τελευταία αγωνιστική θα παίξει με την αδιάφορη Τορίνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η Αταλάντα καίγεται, είναι ακόμα εντός διεκδίκησης τετράδας, αλλά παράλληλα δεν έχει καν εξασφαλισμένο το Γιουρόπα Λιγκ. Το 4άρι σαν να είναι μεγάλο.

  • Μια αδιάφορη που όμως είναι τέσσερα ματς αήττητη και αντιμετωπίζει μια ομάδα που καίγεται, είναι η Εμπολι.

    Η Βερόνα παίζει την ύπαρξή της, αλλά δεν πείθει αγωνιστικά. Οι αποδόσεις, ακριβώς επειδή η γηπεδούχος καίγεται και η φιλοξενούμενη είναι αδιάφορη, είναι 1,70 άσος-5,00 το διπλό! Θυμίζω την προηγούμενη αγωνιστική Εμπολι – Γιουβέντους 4-1.

  • Κανονικά, αγωνιστικά, και το Μόντσα – Λέτσε άσος είναι, στο 2,45, με τους γηπεδούχους να είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας (αν και αδιάφοροι) και να μη χαρίζονται σε κανέναν και τη Λέτσε να καίγεται αλλά να μην είναι καλά αγωνιστικά.

  • Στην Ισπανία, επίσης προτελευταία αγωνιστική. Αντε να πούμε για μια ισοπαλία στο Ατλέτικο – Σοσιεδάδ και τίποτα άλλο. Όλα τα ματς την ίδια ώρα, στην καλύτερη να προκύψει τίποτα στο live.

Και πάμε στο δια ταύτα. Τι παίζουμε; Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Από τα πιο μεγάλα μου αρέσει περισσότερο η Αταλάντα. Από τα πιο μικρά, Αστον Βίλα και over 3,5 Φράιμπουργκ.

Θα κάνω ένα update το πρωί με το παιχνίδι μου, που θα ξαναρίξω πάλι μια ματιά.

UPDATE

Τα ξαναείδα, τσέκαρα και ειδήσεις και καταλήγω στο Χ2+over 1,5 στο Λειψία – Σάλκε. Βλέπω από τη μία τη διάθεση για ροτέισον και γενικά αλλαγές καθώς ακολουθεί ο τελικός του Κυπέλλου, βλέπω από την άλλη και το τεράστιο κίνητρο της Σάλκε.

Που σε συνδυασμό με την απόδοση, με βάζουν στο τρυπάκι να πάω δεξιά. Οπότε Χ2 και over 1,5 στο 2,75. Θα μπορούσα να το συνδυάσω με τα πολλά γκολ στη Φρανκφούρτη ή με επίσης Χ2+over1,5 στο Ιντερ-Αταλάντα, αλλά τελικά θα το βάλω μόνο του.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος