2463

Μάκης Μηνδρινός

Λιγκ Καπ και Νάσιοναλ Λιγκ

Χαιρετώ! Ούτε κρύο ούτε ζέστη το Σ/Κ που πέρασε, μιλώντας πάντα στοιχηματικά. Είχε καλά σημειάκια, ήταν θέμα χημείας να βγει καλό κέρδος. Προσωπικά ήμουν σχεδόν μία η άλλη, με ένα μόνο εύστοχο σημείο, την Μάκλσφιλντ, έβγαλα το ποντάρισμά μου και κάτι ψιλά. Για την ακρίβεια, δύο ήταν τα εύστοχα, αλλά η Γουέστ Χαμ χάλασε τη δυάδα που επέλεξα.

Ηταν τραγική η Λονδρέζα, έχασε απόλυτα δίκαια και πλέον ο Μπίλιτς είναι πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο. Στο μεσοβδόμαδο, γίνεται ένα μικρός χαμούλης. Κύπελλα φουλ, Λιγκ Καπ φουλ, μέχρι και εμβόλιμες αγωνιστικές σε Ιταλία, Βέλγιο και Πρέμιερ Σκωτίας έχουμε. Αν και με μια γρήγορη ματιά που έριξα στα εκτός Αγγλίας είδα 2-3 περιπτώσεις που θα μπορούσαμε να σταθούμε πιο σοβαρά (π.

χ. Κιέλ στη Γερμανία), θα επιμείνω με τα εγγλέζικα. Εχουμε τη φάση των 16 του Λιγκ Καπ, εμβόλιμη στη Νάσιοναλ Λιγκ και από 2 εξ αναβολής ματς σε Βορρά και Νότο. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά. Λιγκ Καπ * Η Αρσεναλ θα κατέβει με αλλαγές, θα παίξει σχεδόν όπως παίζει στα ματς του Γιουρόπα Λιγκ. Θεωρητικά σηκώνει κόντρα το εντός με τη Νόριτς, η οποία πάει… τρένο αυτό το διάστημα, όμως δεν γνωρίζω πόσο πολύ θα το κυνηγήσει.

Προφανώς μεγάλη η απόδοση του διπλού, αλλά προσωπικά δεν σκοπεύω να μπλέξω πριν από την έναρξη του ματς. Στο live βλέπουμε… * Καλύτερες προϋποθέσεις για κόντρα του φαβορί βρίσκω στο Μπόρνμουθ – Μίντλεσμπρο. Ο Χάουι είναι ένας από τους προπονητές που παραδοσιακά κάνουν αλλαγές στα Κύπελλα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η Μπόρνμουθ κατεβαίνει για να χάνει! Καμία σχέση.

Απλά ισχύει κάτι το οποίο για μένα είναι το σημαντικότερο απ’ όλα: σε περίπτωση αποκλεισμού δεν θα υπάρχει γκρίνια! Εδώ δεν υπάρχει γκρίνια για την κακή πορεία στο πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού. Από την άλλη, η Μίντλεσμπρο θα το κυνηγήσει. Από τα μεγάλα φαβορί για άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν έχει ξεκινήσει καλά, ψάχνει από κάπου να πιαστεί για να πάρει τα πάνω της.

Στο 5.00 το διπλό. * Μεγάλη πτώση στον άσο της Σουόνσι, η οποία υποδέχεται την Γιουνάιτεντ. Ο λόγος, ότι ο Μουρίνιο ανακοίνωσε ροτέισον. Είναι, όμως, Μουρίνιο, ένας προπονητής που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Το βασικότερο, δεν με πείθει η Σουόνσι, οπότε τίποτα. Ομοίως τίποτα και στο Σίτι – Γουλβς, παρά το γεγονός ότι η ο Γκουαρντιόλα είπε ότι θα αλλάξει και τους 11 παίκτες.

Η ποιότητα στο ρόστερ των «σίτιζενς» είναι δεδομένη και δεν έχω καμία διάθεση αυτή την εποχή να τους κοντράρω. Εστω κι αν αντίπαλος είναι μια καλή ομάδα, πρωτοπόρος στην Τσάμπιονσιπ. * Τα δύο αυριανά (Τσέλσι – Εβερτον, Τότεναμ – Γουέστ Χαμ) σηκώνουν κουβέντα. Η Εβερτον θα είναι με υπηρεσιακό προπονητή, τη Δευτέρα το μεσημέρι έγινε αυτό που όλοι περιμέναμε, ο Κούμαν απολύθηκε.

Φανερά δεν μπορούσε να εμπνεύσει τους παίκτες του, ήταν λίγο παρά φύσει με τόσο καλό υλικό, η Εβερτον να είναι τόσο κακή. Αγνωστο πως θα αντιδράσει. Θα πάει με βασικούς ή θα έχει το μυαλό της στο ματς με τη Λέστερ στο πρωτάθλημα, όπου πλέον βρίσκεται εντός ζώνης υποβιβασμού; Είναι ή δεν είναι πολυτέλεια το Λιγκ Καπ, για μια ομάδα που έχει και Γιουρόπα Λιγκ μπροστά της; Δεν έχω ιδέα και η κατάσταση μπερδεύτηκε ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που θα έχει υπηρεσιακό.

Πάντως, οι παίκτες φαίνεται να θέλουν τον υπηρεσιακό Ντέιβντ Ανσγουορθ για μόνιμο. Η Τσέλσι θα έχει αλλαγές, αλλά δεν ξέρω, είναι μπερδεμένο, θέλω να το ξαναδώ ως αύριο. Το Τότεναμ – Γουέστ Χαμ είναι λονδρέζικο και η ιδιαιτερότητα είναι πως ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Σλάβεν Μπίλιτς, παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για να παραμείνει στον πάγκο.

Για την ακρίβεια παίζει το προτελευταίο, το τελευταίο είναι κόντρα στην Πάλας το Σάββατο, για το πρωτάθλημα. Ο Ποκετίνο προφανώς θα κάνει αλλαγές στην Τότεναμ. Το σκέφτηκα, αλλά προς το παρόν είμαι στο No bet, απογοητεύτηκα όσο δεν πάει την Παρασκευή απ’ αυτό το πράγμα που είδα και δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν οι παίκτες θα παλέψουν για τον Μπίλιτς ή αν έχουν ξενερώσει με την πάρτη του.

Υπό διερεύνηση είναι αυτό, αν αλλάξει κάτι ως αύριο θα γίνει update. Νάσιοναλ Λιγκ * Η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, εκείνη που μας πλήρωσε το Σάββατο, η Μάκλσφιλντ, δίνεται πάλι σε απόδοση αουτσάιντερ, είναι στο 3.75 στην έδρα της Ντάγκεναμ. Δεν θα είναι εύκολο, η Ντάγκεναμ στο γήπεδό της είναι καλή και στην ήττα από τη Ρέξαμ το Σάββατο (0-1), δεν ήταν κακή.

Ισως αν δεν έμενε με 10 από το μισάωρο (όπως και να ‘χει είναι σημαντικότατη η απουσία του αμυντικού Λόκο στο σημερινό) να το έπαιρνε. Ακόμα και με 10 είχε κάμποσες ευκαιρίες. Αλλά από την άλλη, είπαμε, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, 5 σερί νίκες, 6 διπλά σε 8 εξόδους. * Οι αποδόσεις αδικούν τη Γουόκινγκ (παίζει στην έδρα της Ντόβερ, 4ος-2ος είναι και το διπλό κυκλοφορεί στο 5.

50), όμως έχει απουσιούλες στην άμυνα κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνω πίσω. * Κακώς για μένα είναι αουτσάιντερ η Ρέξαμ στην έδρα της Φάιλντ. Η Ρέξαμ κάνει πρωταθλητισμό, έρχεται από σπουδαίο διπλό στην έδρα της Ντάγκεναμ (έστω και με παίκτη παραπάνω για μισή ώρα), έχει και καλή φόρμα. Από την άλλη, το ματς της Φάιλντ διεκόπη στις αρχές του β’ λόγω βροχής (κέρδιζε 2-1), λογικά θα είναι πιο ξεκούραστη, όμως δεν παύει να είμαι μια μικρομεσαία ομάδα της κατηγορίας.

Που παλεύει κοντά στις θέσεις παραμονής και που εντός έδρας έχει μόλις μία νίκη σε 7 ματς. Πριν από λίγες ημέρες οι δύο ομάδες έπαιξαν στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο, η Φάιλντ νίκησε 1-0. Θεωρώ πολύ δύσκολο να κάνει δεύτερη σερί ήττα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αυτή η Ρέξαμ από αυτή τη Φάιλντ. Στο 2.90 το διπλό. Βορρας/Νότος * Στο Βορρά έχουμε Γκέινσμπορο – Τέλφορντ και Χαρογκέιτ – Μπράντφορντ.

Η Μπράντφορντ δεν πείθει για τη… μαγκιά κόντρα στην πρωτοπόρο, ενώ στο άλλο νομίζω ότι θα είναι πιο δύσκολο το ματς για την Τέλφορντ από αυτό που δείχνει το 1.90 του διπλού. Η Γκέινσμπορο μπορεί να μην είναι σούπερ, αλλά στα τελευταία παλεύει πολύ. Εχει, βέβαια, και Χ το ματς. * Στο Νότο, μου είναι αδιάφορο το Χάμπτον – Σεντ Αλμπανς.

Στο Μπαθ – Ντάρτφορντ όμως μπορούμε να σταθούμε λίγο παραπάνω. Η Μπαθ έφτασε κοντά στη νίκη το Σάββατο, θα ήταν η πρώτη με τον νέο προπονητή, αλλά ισοφαρίστηκε στο 85’. Στο 0-0 είχε χάσει και πέναλτι. Εντός έδρας, πάντως, μετά τις 2 σερί ήττες στο ξεκίνημα, έμεινε αήττητη στα επόμενα 5 (2 νίκες, 3 ισοπαλίες). Η Ντάρτφορντ είναι στα χαρτιά μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν άνοδο.

Ακόμα, όμως, δεν έχει βρει ρυθμό. Μια μπρος, μια πίσω είναι. Εκτός έδρας κέρδισε μόνο την ουραγό Γουάιτχοκ και την Χίμιλ. Στο τελευταίο, έχασε 1-0 εκτός από την Τσέλμσφορντ, σε ματς που έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 19’. Το μόνο που με προβληματίζει είναι κάποιες απουσίες που έχουν προκύψει στη Μπαθ, στη μεσαία γραμμή. Πάμε να δούμε τι έχουμε πει: Μίντλεσμπρο (5.

00) από Λιγκ Καπ και τσεκ για τα αυριανά, Εβερτον και Γουέστ Χαμ. Στη Νάσιοναλ Λιγκ, Μάκλσφιλντ στο 3.75 και Ρέξαμ στο 2.90. Και από τον Νότο της Νάσιοναλ Λιγκ την Μπαθ στο 3.20. Κρατάω Μίντλεσμπρο στo draw no bet (3.50) και Ρέξαμ (στο 2.90). Τελευταία στιγμή, περισσότερο λόγω ενστίκτου, κόβεται η Μάκλσφιλντ, εξαιτίας των απουσιών δεν παίζω Μπαθ. Αν προκύψει κάτι με τα αυριανά θα γίνει update στη στήλη.

Twitter: @makismindrinos   Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (20/10): 38 μονάδες Επιστροφές από 21/10: 96 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 134 μονάδες Ποντάρισμα 24/10 Μονά Μπόρνμουθ – Μίντλεσμπρο 2 dnb (3.50): 30 μονάδες Φάιλντ – Ρέξαμ 2 (2.90): 35 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 65 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 69 μονάδες

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος