2475

Μάκης Μηνδρινός

Λιγκ 2 και… λίγο Κύπελλο

Χαιρετώ! Ο,τι πρέπει ήταν το μεσοβδόμαδο για ανάσες. Χαζέψαμε λίγο Εθνικές ομάδες, όλα καλά για την Ελλάδα με την πρόκρισή της στα μπαράζ, θρίλερ στην Αμερική με Παναμά, Ονδούρα, ΗΠΑ, Χιλή, Περού και φυσικά Αργεντινή. Ειδικά στο ματς του Παναμά με την Κόστα Ρίκα (2-1 με ανατροπή), είδαμε για μία ακόμα φορά τι ανεπανάληπτες στιγμές μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός.

Κυκλοφορούν τρομερά βίντεο, από τον κόσμο στην εξέδρα μέχρι τον αγωνιστικό χώρο και τα δημοσιογραφικά. Αν δεν τα έχετε δει, αξίζει τον κόπο… Επιστροφή, πλέον, σε κανονικούς ρυθμούς ή, καλύτερα, σχεδόν σε κανονικούς ρυθμούς. Το λέω αυτό γιατί μπορεί όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα να επέστρεψαν, αλλά στην Αγγλία, «λείπουν» ματς: Νάσιοναλ Λιγκ δεν έχει, ενώ σε Βορρά και Νότο το πρόγραμμα είναι «κουτσό» λόγω Κυπέλλου (από 4 ματς στην κάθε κατηγορία).

Πάμε να τα πάρουμε από την αρχή, ξεκινώντας με την Πρέμιερ Λιγκ. Πρέμιερ Λιγκ * Προφανώς το Λίβερπουλ – Γιουνάιτεντ είναι από τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς. Αγωνιστικά, σου βγάζει περισσότερη σιγουριά φέτος η Γιουνάιτεντ, από την άλλη όμως, σε τέτοιου είδους παιχνίδια η φόρμα περνάει συνήθως σε δεύτερο πλάνο. Τεράστια η απώλεια του Μανέ για τη Λίβερπουλ, η οποία έχει 4 χρόνια να κερδίσει εντός έδρας τη μεγάλη της αντίπαλο.

Να μην το κουράζω, το ματς είναι για να αράξουμε να το δούμε αύριο το μεσημέρι, στοιχηματικά όμως είναι εξαιρετικά μοιρασμένο από τους μπουκ, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε. * Ούτε στο Μπέρνλι – Γουέστ Χαμ υπάρχει λάθος, με τον άσο στο 2.75 και το διπλό στο 2.80. Πιστεύω ότι τώρα που στρώνει το πρόγραμμα της Γουέστ Χαμ θα «διορθωθεί» και η βαθμολογική της θέση, από την άλλη η Μπέρνλι νομίζω ως τώρα έχει πάρει περισσότερα απ’ αυτά που έπρεπε.

Αν επέλεγα μόνο με το ένστικτο, θα έλεγα διπλό. Αλλά, είπαμε, δεν βοηθάει η απόδοση. * Στο Γουότφορντ – Αρσεναλ υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κόντρα των «κανονιέρηδων». Εκτός έδρας δεν έχουν σκοράρει καν (!), μόνο αυτοί και η Πάλας έχουν μείνει στο μηδέν εκτός έδρας. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό, όμως από την άλλη φανερώνει τις όποιες αδυναμίες.

Η Γουότφορντ, τα έχουμε πει ήδη πολλές φορές, είναι μια χαρά ομάδα. Και η μοναδική της ήττα ως τώρα είναι από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι η Γουότφορντ παίζει το παιχνίδι της, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δεν κλείνεται, θέλει να παίζει μπάλα, ίσως αυτό δεν τη… βολέψει στη συγκεκριμένο περίπτωση. Πολύ πιθανό και το over.

* Η Λέστερ τα καλά της τα ματς ως τώρα τα έκανε κόντρα στους «μεγάλους» (Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ), αλλά δεν πήρε ούτε βαθμό. Στα ματς με ομάδες περισσότερο στα μέτρα της (Χάντερσφιλντ, Μπόρνμουθ) ναι μεν πήρε αποτέλεσμα, αλλά οι εμφανίσεις της δεν ήταν καλές. Μόνο απέναντι στην Μπράιτον ήταν καλή, στη μοναδική ως τώρα νίκη της (2-0).

Για τη Γουέστ Μπρομ τα δεδομένα είναι γνωστά: σου κλέβει αποτέλεσμα χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Καλό υλικό, εντυπωσιακή παράδοση στο Λέστερ (5-2-0 στα 7 τελευταία, το 1994 ο τελευταίος άσος!). Στο 4.20 το διπλό, θα το ξαναδούμε όμως ως τη Δευτέρα… Τσάμπιονσιπ * Αγωνιστική με δύο ματσάρες: Γουλβς – Αστον Βίλα και Ντέρμπι – Νότιγχαμ (Κυριακή μεσημέρι).

Μπορεί οι μπουκ να αδικούν και στα δύο ματς τους φιλοξενούμενους, αλλά είναι η φύση των αγώνων τέτοια, που δεν είναι για να μπλέκεις… * Η Χαλ ξέσπασε κόντρα στην Μπέρμιγχαμ (6-1) και πήγε με καλή ψυχολογία στη διακοπή. Ακόμα διπλό δεν έχει, αλλά υπενθυμίζω πως το ρόστερ της είναι από τα ποιοτικά της κατηγορίας. Τώρα αντιμετωπίζει τη Νόριτς, που και αυτή είναι καλά.

Το μομέντουμ ίσως ευνοεί τη Χαλ, στο 3.80 το διπλό. Υπάρχει, βέβαια, το ερωτηματικό: όντως η Χαλ έστριψε ή ήταν απλά μια αναλαμπή η εμφάνιση με την Μπέρμιγχαμ; * Σε εξαιρετική κατάσταση ήταν πριν από τη διακοπή η Πρέστον, που έφτασε τα 8 ματς αήττητη (4-4-0). Η Φούλαμ, από την άλλη, έκανε δύο καλές νίκες, αμφότερες εκτός έδρας (ΚΠΡ, Νότιγχαμ), όμως εντός προς το παρόν δυσκολεύεται.

Στο 3.75 κυκλοφορεί το διπλό, είναι υπό συζήτηση. Λιγκ 1 * Προφανώς πολύ πιθανό over το Μπρίστολ Ρόβερς – Οξφορντ, ίσως πάει και παραπάνω από τα 3 γκολ. Ενδεικτικά, το απλό over είναι στο 1.65, αλλά το over 3 στο ασιατικό (επιστροφή πονταρίσματος αν μπουν ακριβώς 3 γκολ) είναι πάνω από 2.00 (2.05). * Τελευταία (Πλίμουθ) κόντρα στην πρώτη και αήττητη Σριούσμπερι.

Δεν αποκλείω να σπάσει το αήττητο της φιλοξενούμενης, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ψήνομαι να την κοντράρω στο 3.50. * Στην κατηγορία των «ύπουλων» τα Ολνταμ – Μπλάκμπερν και Πόρτσμουθ – Ντονς. Στο 4.75 και τα δύο αουτσάιντερ, ψάχνω να βρω όμως τι με χαλάει… Λιγκ 2 * Ξανά αουτσάιντερ η πρωτοπόρος Εξετερ, στο 3.50 στην έδρα της Γουίκομ.

Το σετ θα έπρεπε να είναι περισσότερο ισορροπημένο, η Εξετερ στα 25 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα έχει μόλις 6 ήττες. Δεν είναι εύκολο, η Γουίκομ είναι από τις καλές ομάδες της κατηγορίας, παρ’ όλα αυτά οι 2 ήττες που έκανε στις 12 αγωνιστικές ήταν και οι δύο εντός έδρας. * Τη γυροφέρνει τη νίκη η Φόρεστ Γκριν. Μπορεί οι αριθμοί να «λένε» ντεφορμάρισμα, αλλά από την άλλη η εικόνα της ήταν βελτιωμένη.

Και, βασικό αυτό, δεν δείχνει να χάνει την ψυχραιμία της από τα διαδοχικά άσχημα αποτελέσματα. Στο τελευταίο, έφερε στα όριά της την –ως τότε- πρωτοπόρο Νοτς Κάουντι (ισοφαρίστηκε στο 96’!). Τη Νιούπορτ την κέρδισε ήδη μία φορά, στο Λιγκ Τρόφι, τον Αύγουστο (2-0). Δεν τρομάζει γενικά η Νιούπορτ, που είχε και ματς μεσοβδόμαδα με την Σουόνσι U23 στο Λιγκ Τρόφι (έχασε 2-1 παίζοντας με αρκετές αλλαγές).

Στο 3.60 ο άσος. * Υπουλο το Λούτον – Στίβενεϊτζ, υπερβολικό το 5.25 του διπλού, απλά αυτή τη στιγμή η Λούτον δεν δίνει δικαιώματα… Από τα ματς που δεν «φωνάζουν», αλλά… Βορράς, Νότος * Από 4 ματς στην κάθε κατηγορία λόγω Κυπέλλου. Τίποτα το ιδιαίτερο στοιχηματικά, το μόνο που κοίταξα λίγο παραπάνω αλλά έμεινε σε θεωρητικό επίπεδο ήταν το Λίμινγκτον – Γιορκ.

Η Λίμινγκτον από το πουθενά έκανε δύο τεράστιες νίκες, η πρώτη κόντρα στη φορμαρισμένη Μπράντφορντ (2-1 εντός) και η άλλη την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Σάλφορντ (3-2), που είναι το πρώτο φαβορί για άνοδο. Η Γιορκ είναι η γνωστή Γιορκ: εξαιρετικό υλικό αλλά με πολλά σκαμπανεβάσματα. Στο 5.50 ο άσος, όμως όσο καλά και να είναι η Λίμινγκτον, είναι ένα ματς που εξαρτάται αποκλειστικά από τις… ορέξεις των φιλοξενούμενων.

Κύπελλο * Αύριο Σάββατο, την ίδια ώρα με το Λίβερπουλ – Γιουνάιτεντ (14:30), έχει και ένα ματς για τα προκριματικά του Κυπέλλου Αγγλίας, ανάμεσα στην Σεντ Αλμπανς και την Μπόρεχαμ. Αν έχετε κάνα λάπτοπ ή τάμπλετ καβάτζα, ρίξτε μια ματιά παράλληλα με το ντέρμπι, δεν θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες να δούμε live ομάδα κάτω από τη Νάσιοναλ Λιγκ, όπως η Σεντ Αλμπανς.

Στοιχηματικά, το φοβούνται οι μπουκ. Οι γηπεδούχοι πάνε για άνοδο, είναι από τις καλές ομάδες στο Νότο της Νάσιοναλ Λιγκ (πρώτοι μαζί με την Μπρείντρι), καλή έδρα (5-1-1) και μόνο ότι θα τους δείξει η τηλεόραση, καταλαβαίνετε για τι ενθουσιασμό μιλάμε! Αλλά στο 2.90, δεν νομίζω ότι υπάρχει αξία. * Μια ματιά την έριξα σε κάποια από τα 32 ματς.

Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τα παιχνίδια που εμπλέκονται ομάδες κάτω από Βορρά και Νότο Νάσιοναλ Λιγκ. Το μόνο, πάντως, που στοιχηματικά μου έκανε κάτι, ήταν το Ολντερσοτ – Τορκί, ομάδες και οι δύο της Νάσιοναλ Λιγκ. Για την Τορκί μιλήσαμε πρόσφατα, άλλαξε προπονητή, νίκησε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και τώρα ζητούμενα είναι να βρει ρυθμό.

Η Ολντερσοτ ξεκίνησε καλά, αλλά πλέον είναι 4 ματς δίχως νίκη, βγάζοντας κούραση. Στο αντίστοιχο του πρωταθλήματος, στο ίδιο γήπεδο, η Ολντερσοτ νίκησε 3-2, αρκετά δύσκολα. Εχοντας ως στόχο τα πλέι οφ, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα το κυνηγήσει με… θέρμη του Κύπελλο. Πάντως, αγωνιστικά προβλήματα δεν προκύπτουν. Μεγαλούτσικο το 6.

50. Εκτός Αγγλίας, πάλι δεν θα ασχοληθώ. Θέλει προσοχή έτσι κι αλλιώς, η διακοπή είναι πάντα επικίνδυνη. Συν ότι προέκυψαν αρκετοί τραυματισμοί από τις Εθνικές ομάδες, συν ότι κάποιοι ενσωματώνονται σήμερα στις ομάδες του, βάλτε και τις πολλές αλλαγές προπονητών, αλλά και ότι μεσοβδόμαδα έχουμε την τρίτη αγωνιστική στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στα γρήγορα κάνω ένα briefing του τι είπαμε παραπάνω: από Πρέμιερ Λιγκ Γουέστ Χαμ, Γουότφορντ και Γουέστ Μπρομ (Δευτέρα). Από Τσάμπιονσιπ Πρέστον και Χαλ. Στη Λιγκ 1 η κουβέντα ήταν περισσότερο θεωρητική, ανέφερα και το over 3 στο Μπρίστολ Ρόβερς – Οξφορντ. Στη Λιγκ 2 Φόρεστ Γκριν και Εξετερ και στο Κύπελλο Τορκί (Τόρκι, που λένε και οι Αγγλοι).

Καταλήγω στα δύο ματς της Λιγκ 2: Φόρεστ Γκριν στο 3.60 και Εξετερ στο 3.50. Θα βάλω και ψιλά στην Τορκί (6.50), χωρίς καν κάλυψη. Με δύο σημεία όλο το Σ/Κ και βλέπουμε για την Γουέστ Μπρομ, τη Δευτέρα. Αν υπάρξει κάτι νεότερο θα γίνει update, έτσι κι αλλιώς θα τα λέμε και από το twitter. ΥΓ. Κάτσε να δεις, που τώρα η Νορθάμπτον θα τον κάνει τον άσο κόντρα στη Γουίμπλεντον και ‘μεις δεν θα έχουμε παίξει… Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (04/10): 139 μονάδες Επιστροφές από 04/10: 94 μονάδες Νέο υπόλοιπο (13/10): 233 μονάδες Ποντάρισμα 14/10 Μονά Φόρεστ Γκριν – Νιούπορτ 1 (3.

60): 30 μονάδες Γουίκομ – Εξετερ 2 (3.50): 25 μονάδες Ονλντερσοτ – Τορκί 2 (6.50): 15 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 70 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 163 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος