532

Μάκης Μηνδρινός

Μετρημένα αλλά καλά σημεία

Χαιρετώ! Βλέπεις τι γίνεται δίπλα μας, τι τραγωδία έχει χτυπήσει Τουρκία και Συρία, περνούν από μπροστά σου εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες που γίνονται για να απεγκλωβιστεί ο κόσμος και συνειδητοποιείς πόσο εύκολα μπορούν να αλλάξουν όλα από τη μία στιγμή στην άλλη. Εκεί που κοιμάσαι! Κάτι για το οποίο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Αν σε βρει, σε βρήκε. Τζόκερ, τζακπότ. Δεν υπάρχουν λόγια, πραγματικά…

Η ζωή συνεχίζεται, πάμε στα δικά μας, στα λιγότερο σοβαρά απ’ όλα.

Η Σάντερλαντ το πάλεψε όπως το περιμέναμε, ακόμα κι όταν το ματς έμοιαζε χαμένο, όμως η Φούλαμ έβγαλε την ποιότητά της, τη βοήθησε και το γρήγορο γκολ και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Στα υπόλοιπα, δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη το αποτέλεσμα στο χθεσινό ΑΕΚ – Ολυμπιακός, είναι μια εικόνα που περίμενα και το είπαμε άλλωστε και την Τετάρτη στη στήλη. Ναι, ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς παίκτες από τη μέση και μπροστά, αλλά… that’s all. Χωρίς πλάνο, με προβλήματα τόσο στο διάβασμα των αγώνων, όσο και στην καθοδήγηση κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Χθες είδαμε από τη μία δουλεμένη ομάδα με βαθύ ρόστερ έτοιμο να ανταπεξέλθει στο πλάνο του προπονητή και από την άλλη 11 παίκτες χωρίς αγωνιστικό πλάνο και ανέτοιμοι και ψυχολογικά για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Πάμε παρακάτω, πάμε στα φρέσκα, δεν θα σας κουράσω πολύ σήμερα γιατί νομίζω πως τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τη Σίτι. Θεωρώ δεδομένο ότι θα τιμωρηθεί, το θέμα είναι με ποιο τρόπο. Η Λιντς ψάχνει προπονητή, πολλά ακούγονται, όμως τίποτα οριστικό ακόμη. Εβγαλε αντίδραση πάντως μεσοβδόμαδα, 2-2 στο Ολντ Τράφορντ και την Κυριακή παίζει πάλι με τη Γιουνάιτεντ, στο Ελαντ Ρόουντ. Δεν πιστεύω ότι σε δεύτερο σερί ματς θα της κόψει βαθμούς, αλλά δεν παίζω κάτι.

Στα υπόλοιπα, ένα γενικό συμπέρασμα από τα τελευταία ματς είναι ότι οι ομάδες που βρίσκονται χαμηλά, κάνουν την προσπάθειά τους. Τουλάχιστον οι περισσότερες εξ αυτών. Η Εβερτον με νέο προπονητή νίκησε την πρωτοπόρο Αρσεναλ. Η Γουέστ Χαμ πήρε ισοπαλία στο Νιουκάστλ. Για τη Λιντς είπαμε. Η Γουλβς έριξε τριάρα στη Λίβερπουλ. Η Νότιγχαμ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Αγγλία.

Κυριολεκτώ! Μέσα στο 2023 η Νότιγχαμ είναι η καλύτερη ομάδα –βάσει βαθμών- στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας σε 5 ματς 11 βαθμούς. Οσους και η Γιουνάιτεντ, αλλά με ένα ματς παραπάνω. Και μετά ξέρετε ποιες ακολουθούν; Η Μπράιτον, η Μπρέντφορντ και η Αστον Βίλα, με 10 βαθμούς! Και ξέρετε ποια είναι τελευταία σε αυτή τη βαθμολογία του 2023; Η Λίβερπουλ! Με 1 βαθμό όλο κι όλο, έναν έχει και η Μπόρνμουθ.

Ενώνοντας όλα τα παραπάνω, καταλήγω σε δύο σημεία από την αγωνιστική. Και τα δύο με πολύ ρίσκο: το ένα είναι η Νότιγχαμ στη Φούλαμ, στο 4,20. Και κυρίως το άλλο, η Εβερτον στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, με το διπλό να βρίσκεται στο 6,50. Η Εβερτον πριν από δύο χρόνια έσπασε μία πολύ αρνητική παράδοση στο «Ανφιλντ», στο οποίο είχε να κερδίσει από το 1999.

Με τον Ντάιτς πέτυχε τεράστια νίκη την προηγούμενη αγωνιστική και ανέβηκε ψυχολογικά. Μπορεί ο Ντάιτς να μην συγκαταλέγεται στους τοπ προπονητές, αλλά το να συσπειρώνει μια ομάδα και να τη σκληραίνει, μπορεί να το κάνει και με το παραπάνω. Για τη Λίβερπουλ τα λέμε κάθε εβδομάδα, πολλά τα θέματά της, δεν βελτιώνεται. Δεν ξέρω αν στο ντέρμπι εμφανιστεί πιο αποφασισμένη, όμως η εικόνα της αυτή τη στιγμή είναι για κόντρα.

Τη Δευτέρα το ματς βέβαια, έχουμε ακόμα…

Στην Τσάμπιονσιπ μία ξεκάθαρη σκέψη είναι η Χαλ, στο Στόουκ. Η Στόουκ και φέτος εμφανίζεται κατώτερη των προσδοκιών, ανήμπορη να διεκδικήσει πλέι οφ και όχι μόνο αυτό, είναι στο +5 από τη ζώνη υποβιβασμού. Για κάθε καλή της εμφάνιση, ακολουθούν σερί άσχημες. Όλα αυτά τη στιγμή που η Χαλ είναι στην καλύτερή της φάση από το ξεκίνημα, τη βοήθησε πολύ η αλλαγή προπονητή, έχει σερί καλές εμφανίσεις και πλέον βρίσκεται μόλις στο -4 από τα πλέι οφ.

Στο 3,80 το διπλό.

Επιπλέον, κοιτάζω λίγο τη Χάντερσφιλντ, η οποία απέλυσε τον Φοθέρινγκχαμ μετά από 4 μήνες και ψάχνει πάλι προπονητή. Με υπηρεσιακό απέναντι στην ουραγό Γουίγκαν, η οποία έχει και αυτή τα χάλια της. Στο 3,40 είναι το διπλό εδώ.

Στη Λιγκ 1 ξεχωρίζει το Ιπσουιτς – Σέφιλντ Γουένσντεϊ τόσο αγωνιστικά όσο και στοιχηματικά.

Οι δύο ομάδες ίσως ανέβουν παρέα στην Τσάμπιονσιπ, θα δείξει, είναι σίγουρα οι δύο από τις 3-4 καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όμως, η Σέφιλντ πατάει πολύ καλύτερα από την αντίπαλό της. Η Ιπσουιτς έχει μόλις μία νίκη στα 5 τελευταία της και η πρωτοπόρος Σέφιλντ  προέρχεται από 6 σερί νίκες και στα 5 πιο πρόσφατα δεν δέχθηκε καν γκολ.

Στο 3,40 το διπλό.

Στη Λιγκ 2 ένα ματς είναι πολύ ύπουλο, το Μάνσφιλντ – Τζίλιγχαμ. Η γηπεδούχος προφανώς είναι καλύτερη ομάδα, παρ’ όλα αυτά αφενός βγάζει κούραση στα τελευταία, αφετέρου έχει πολλές απουσίες και έχει επηρεαστεί. Από την άλλη η Τζίλιγχαμ ενισχύθηκε και όχι μόνο δείχνει σημάδια ζωής, αλλά ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, μετρώντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία.

Στο 4,75 το διπλό.

Αυτά είναι, όχι πολλά η αλήθεια. Από Πρέμιερ είπαμε για Νότιγχαμ και κυρίως Εβερτον που όμως είναι τη Δευτέρα. Από Τσάμπιονσιπ Χάντερσφιλντ αλλά κυρίως Χαλ, από Λιγκ 1 Σέφιλντ Γουένσντεϊ και από Λιγκ 2 Τζίλιγχαμ. Σίγουρα θα παίξω Χαλ και θα ξαναδώ τα υπόλοιπα. Μπορεί να κάνω update αύριο με Σέφιλντ ή Τζίλιγχαμ και είναι πολύ πιθανό να κάνω update και τη Δευτέρα με την Εβερτον.

Στο παιχνίδι από σήμερα μπαίνει μόνο η Χαλ.

Τα λέμε και στις 16:00 ραδιοφωνικά!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος