2406

Μάκης Μηνδρινός

Με υγεία και… σύνεση!

Χαιρετώ! Το μπαμ έγινε στο Λιγκ Καπ, αλλά όχι εκεί που περιμέναμε. Η Γουέστ Χαμ αν και ήταν κυρίως με βασικούς, αγωνίστηκε εντελώς «αδιάφορα» απέναντι στην Αρσεναλ, σαν να μην έχει διάθεση καν να το κυνηγήσει. Ούτε μισή φάση σε όλο το ματς δεν έκανε. Από την άλλη, η Μπρίστολ Σίτι ζει το όνειρό της. Με… ήρωα τον Λουκ Στιλ που έφυγε ως αποτυχημένος από τον Παναθηναϊκό, έκανε το 2-1 στο 93’ και όσοι δεν είδατε τι ακολούθησε, ψάξτε να τα δείτε! Μερικές φωτογραφίες, έτσι για το… καλό: Περνάμε στα φρέσκα, τα χριστουγεννιάτικα.

Για το επόμενο 15θήμερο, θέλοντας και μη, άπαντες θα ασχοληθούν με την Αγγλία. Ακόμα κι αν όλη τη χρονιά δεν έχουν ακουμπήσει το παραμικρό από το Νησί, τώρα δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς γιατί δεν έχει πολλές επιλογές. Ή, μάλλον, μπορούν: να κάνουν μπρέικ, να μην παίξουν τίποτα αυτές τις ημέρες. Λέμε τώρα… Για εμάς δεν αλλάζει κάτι.

Μόνο με την Αγγλία ασχολούμαστε φέτος έτσι κι αλλιώς, το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και αυτές τις μέρες, προσαρμόζοντας βέβαια τα κείμενα ανάλογα με το πρόγραμμα των αγώνων. Υπενθυμίζω πως κανονικές αγωνιστικές έχουμε: Σάββατο 23/12, Τρίτη 26/12, Σάββατο 30/12, Δευτέρα 01/01 (με κάποια ματς αυτής της αγωνιστικής να γίνονται και μεσοβδόμαδα: Τρίτη-Πέμπτη), ενώ το Σ/Κ 6-7/01 διεξάγεται ο περιβόητος τρίτος γύρος του Κυπέλλου.

Ψυχραιμία θέλει και… σύνεση. Ο Βασίλης έχει τη χαρακτηριστική περίπτωση, που πριν κάποια χρόνια Σάββατο, παραμονές Πρωτοχρονιάς (ή Χριστουγέννων, δεν το θυμάμαι, αλλά δεν έχει και σημασία) έχει κάνει το απόλυτο μηδέν και δύο μέρες μετά το απόλυτο, Bingo. Στο πρόγραμμα είναι, οπότε όπως και να έχει θέλει ψυχραιμία. Στήλη δική μου ανεβαίνει σήμερα και η επόμενη θα είναι την Τρίτη νωρίς, ανήμερα των αγώνων της Boxing Day.

Και ό,τι προκύψει στο ενδιάμεσο, update ή twitter. Η άποψή μου για το πρόγραμμα του Σ/Κ, μέτριο προς κακό. Ειδικά στις μικρές κατηγορίες. Και μάλιστα σε Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι έχουμε να τις δούμε σε αγώνα πρωταθλήματος δύο εβδομάδες, αφού την προηγούμενη είχαν Λιγκ Τρόφι. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά, ξεκινώντας από την Πρέμιερ Λιγκ.

Πρέμιερ Λιγκ * Τετάρτη βράδυ έγινε κάτι που η αλήθεια είναι πως περίμενα να γίνει νωρίτερα: τέλος από τη Σουόνσι ο Πολ Κλέμεντ. Δεν ήταν μόνο αγωνιστικό το πρόβλημα, υπήρχαν θέματα στα αποδυτήρια. Ευθεία γραμμή η εικόνα της από την έναρξη της σεζόν. Ποιός θα αναλάβει; Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα πάει σε λύση τύπου Φαν Χάαλ ή Ντε Μπουρ που γράφτηκε… Προφανώς η ιδανική λύση είναι ο Πιούλις, ο προπονητής που απολύθηκε πρόσφατα από την Γουέστ Μπρομ και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στην καριέρα του.

Ενόψει του αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας την ομάδα θα κουμαντάρει ο Λίον Μπρίτον, που ακόμα δεν έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια! Στοιχηματικά δεν έχω να πω κάτι, ήταν που ήταν πολύ διαβασμένο το σετ, πλέον γίνεται ο ορισμός του No Bet. * Το σημερινό Αρσεναλ – Λίβερπουλ έχει μεγάλο ενδιαφέρον αγωνιστικά, αλλά στοιχηματικά δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο.

Σωστό το σετ, με μικρό φαβορί την Αρσεναλ (άσος στο 2.50, διπλό στο 2.85), αναμενόμενα χαμηλές οι αποδόσεις που αφορούν τα γκολ. * Το Στόουκ – Γουέστ Μπρομ με προβλημάτισε αρκετά. Η Στόουκ είναι στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών, όπως και στη Σουόνσι δεν είναι μόνο αγωνιστικά τα προβλήματα… Ο Χιουζ είναι με την πλάτη στον τοίχο, στο ματς με την Γουέστ Χαμ άκουσε πολλές φορές ρυθμικά το όνομά του από τους οπαδούς, οι οποίοι ζητούσαν την απομάκρυνσή του.

Αν το ματς με την Γουέστ Μπρομ στραβώσει, θα δούμε τα ίδια… Οι φιλοξενούμενοι είναι χωρίς νίκη με τον Πάρντιου στον πάγκο, με μόλις ένα διπλό μέσα στο 2017 και χωρίς τρίποντο στα 16 τελευταία! Παρ’ όλα αυτά, νομίζω αυτό το ματς είναι στα μέτρα τους. Εχει και Χ πάντως και μάλλον αυτή τη στιγμή είμαι προς το να το αφήσω. * Στο Εβερτον – Τσέλσι μπορούμε να μιλήσουμε πιο σοβαρά.

Ιδιες αποδόσεις νομίζω θα είχαμε (6.00 άσος-1.55 διπλό) και πριν από ένα μήνα, προτού ο Αλαρντάις αναλάβει την Εβερτον. Τα δεδομένα, όμως, είναι διαφορετικά τώρα. Η Εβερτον μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την απόδοσή της στα πρώτα ματς με τον Αλαρντάις στον πάγκο, αλλά ο έμπειρος προπονητής ξεκίνησε από το μηδέν, έστρωσε σε χρόνο dt την ανασταλτική λειτουργία (που ήταν το βασικό πρόβλημα) και, κυρίως, έδωσε ψυχολογία.

Παίκτες-κλειδιά που ήταν εξαφανισμένοι (Σίγκουρντσον, Ρούνεϊ, Γκουέιγ) είναι πολύ καλοί όσο διάστημα είναι ο Αλαρντάις στον πάγκο. Η Τσέλσι τρέχει ένα 8-1-1 στα 10 τελευταία στο πρωτάθλημα, χωρίς όμως να εντυπωσιάζει. Την Τετάρτη έπαιξε με πολλές αλλαγές κόντρα στην Μπόρνμουθ στο Λιγκ Καπ και κέρδισε με γκολ του Μοράτα (είχε μπει αλλαγή, όπως και ο Αζάρ που του έδωσε την ασίστ) στις καθυστερήσεις.

Ο Ισπανός, μάλιστα, είδε κίτρινη για τον πανηγυρισμό του και θα είναι τιμωρημένος στο «Γκούντισον Παρκ». Στα 6 τελευταία στην Πρέμιερ Λιγκ οι «μπλε» έχασαν από Πάλας και Γουέστ Χαμ, πήραν 1-1 στο Λίβερπουλ και κέρδισαν Μπόρνμουθ (1-0), Γουέστ Μπρομ (4-0) και Χάντερσφιλντ (3-1). Καλό πρόγραμμα όπως βλέπετε (εκτός Λίβερπουλ) αλλά πήρε μόνο 10 από τους 18 διαθέσιμους βαθμούς.

Η Εβερτον στα 6 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις είναι αήττητη (5-1-0), ενώ εντός έδρας μετράει 4 διαδοχικά τρίποντα. * Αλλαγή αποδόσεων στο Λέστερ – Γιουνάιτεντ, μετά την ήττα της ομάδας του Μουρίνιο από την Μπρίστολ Σίτι την Τετάρτη στο Λιγκ Καπ. Ο άσος άνοιξε πάνω από 5.00, πριν το Μπρίστολ Σίτι – Γιουνάιτεντ ήταν στο 4.75, τώρα είναι στο 4.

20. Αντίστοιχα, το διπλό από το 1.70 έχει ανέβει στο 1.83. Στο 5.00 το συζητούσα πολύ σοβαρά, στο 4.20 δεν τρελαίνομαι. Τα δεδομένα γνωστά: η Λέστερ είναι μια χαρά με τον Πιέλ στον πάγκο, θεωρώ ότι η κακή εμφάνιση κόντρα στην Πάλας ήταν απλά μια παρένθεση. Η Γιουνάιτεντ πηγαίνει στο όριο το τελευταίο διάστημα, ακόμα κι όταν κερδίζει δεν πείθει, κυρίως λόγω κούρασης.

* Και για το Μπέρνλι – Τότεναμ μπορεί να γίνει κουβέντα. Αν δούμε ψυχρά αριθμούς, εύκολα κάποιος παίζει το 7άρι της Μπέρνλι, είναι πολύ μεγάλο και η απόδοση επιτρέπει και καλύψεις. Μην ξεχνάμε πως αυτή τη στιγμή η Μπέρνλι είναι ψηλότερα από την Τότεναμ στη βαθμολογία, είναι τρία σερί ματς χωρίς να δεχθεί γκολ, έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας.

Από την άλλη, είναι… Μπέρνλι. Η Τότεναμ, από την άλλη, δεν πατάει καλά. Χωρίς νίκη στα 5 τελευταία εκτός και με μόλις 2 τρίποντα στα 7 τελευταία! Αυτό έγινε κυρίως λόγω των απουσιών που προέκυψαν στην άμυνα. Ο Αλντερβάιρελντ χτύπησε και ακόμα δεν έχει γυρίσει, ο Σάντσες τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές, ο Ποκετίνο άλλαξε το επιτυχημένο σύστημα (από 3-4-3 σε 4-2-3-1), ο Ντάιερ έφυγε από τα χαφ για να καλύψει τα κενά στην άμυνα, γενικά ανακατωσούρα.

Τώρα ο Σάντσες γυρίζει και πιθανότατα ο Ντάιερ θα επιστρέψει στη μεσαία γραμμή. Από την άλλη, η Μπέρνλι θα έχει δύο πολύ σημαντικές απουσίες στην άμυνα: ο Γουόρντ, που έλειψε και στα προηγούμενα, παραμένει εκτός, νέα απώλεια είναι ο στόπερ Ταρκόφσκι, που δεν είχε χάσει ούτε λεπτό των 18 αγώνων της ομάδας του ως τώρα. Χωρίς Γουόρντ (που θα κάλυπτε το κενό του Ταρκόφσκι) και Ταρκόφσκι λείπουν τα 2/4 βασικά κομμάτια της άμυνας, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάσει.

Υπενθυμίζω, χάρη στην άμυνά της η Μπέρνλι είναι εκεί που είναι. Αν όλα αυτά αρκούν για να δίνεται στο 1.50 η Τότεναμ, δεν το γνωρίζω, θα φανεί. Η προσωπική μου άποψη είναι πως το διπλό έπρεπε να είναι τουλάχιστον στο 1.90 και ο άσος κοντά στο 4.00. Το 4.00 με το 7.00 έχει μεγάλη διαφορά… Τσάμπιονσιπ * Μπαμ κάνει η απόδοση στο Γουλβς – Ιπσουιτς.

Ακου εκεί 11.00 το διπλό! Πρώτος-τελευταίος να παίζει, τέτοιες αποδόσεις στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας δεν υπάρχουν. Και τώρα όχι μόνο δεν παίζει πρώτος-τελευταίος, παίζει πρώτος-όγδοος. Δεν διαφωνώ ότι η Γουλβς είναι η καλύτερη και πιο σοβαρή ομάδα του πρωταθλήματος, όμως ο προπονητής της Ιπσουιτς, Μικ ΜακΚάρθι, τα ξέρει καλά τα κατατόπια εκεί, ήταν μορφή για τη Γουλβς και την ανέβασε στην Πρέμιερ Λιγκ.

Και όταν λέμε τα ξέρει, τα ξέρει: δεν έχει χάσει ποτέ από την πρώην ομάδα του, τρεις νίκες και έξι ισοπαλίες σε 9 ματς. Στο δε «Μολινό», η Ιπσουιτς έχει να χάσει από το 2006 (μία νίκη και πέντε ισοπαλίες έκτοτε). Το αρνητικό, εκτός από το γεγονός ότι η Γουλβς είναι σε φάση που δεν κοντράρεται εύκολα και ξέρουμε ότι είναι «θηρίο» για την κατηγορία, ότι η Ιπσουιτς έχει χάσει φέτος την κυνικότητα που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Θυμάστε, ίσως, τι γράφαμε μετά από εκείνο το μεσοβδόμαδο ματς με την Σέφιλντ Γουένσντεϊ, όπου ισοφαρίστηκε στα 95’ σε αντεπίθεση. Ποτέ ομάδα του ΜακΚάρθι στο παρελθόν, δεν θα έτρωγε γκολ σε αντεπίθεση στο 95’ σε ματς που ήταν μπροστά στο σκορ. Anyway, ξαναλέω, η απόδοση είναι αυτή που σε βάζει «αναγκαστικά» στο τρυπάκι… * Είναι χιλιοειπωμένη η ιστορία με τον Ιαν Χόλογουεϊ και την Μπρίστολ Ρόβερς.

Αυτή είναι η μεγάλη του αγάπη, εκεί τελείωσε την ποδοσφαιρική και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. Είναι επίσης πασίγνωστο ότι λατρεύει να μισεί την Μπρίστολ Σίτι, μεγάλη αντίπαλο των Ρόβερς. Ως γηπεδούχος δεν έχει χάσει ποτέ από την Μπρίστολ Σίτι, μετρώντας 3 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 6 ματς. Η ΚΠΡ έτσι κι αλλιώς είναι ομάδα έδρας, ενώ αντέδρασε μετά από ένα κακό σερί στο προηγούμενο, επικρατώντας 2-1 στο Μπέρμιγχαμ.

Το ερώτημα είναι η Μπρίστολ Σίτι. Τα έδωσε όλα την Τετάρτη, πήρε τεράστια νίκη-πρόκριση επί της Γιουνάιτεντ στο Λιγκ Καπ, ίσως εμφανιστεί άδεια. Αγωνιστικά, πάντως, στα τελευταία της παιχνίδια ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Το θέμα μου εδώ είναι η απόδοση. Ανοιξε πάνω από 3.00 ο άσος και εκεί θα ήταν ιδανικά να ξαναφτάσει. Τώρα είναι στο 2.

90. Λιγκ 1 * Την ώρα που η Σριούσμπερι αρχίζει σιγά σιγά να βγάζει κούραση (κάτι απόλυτα φυσιολογικό), μετρώντας μόλις 2 νίκες στα 6 τελευταία, η Πόρτσμουθ έχει πάρει φόρα! Εχει διαδοχικές νίκες, βρήκε ψυχολογία και πλέον πλησίασε σε απόσταση βολής τις θέσεις των πλέι οφ. Δεν είναι κάνα μεγάλο λάθος η απόδοση του διπλού (2.90), αλλά το μομέντουμ ευνοεί τη φιλοξενούμενη.

Λιγκ 2 * Παρόμοιο ματς με το Γουλβς – Ιπσουιτς που αναλύσαμε παραπάνω είναι το Λούτον – Γκρίμσμπι. Η Λούτον πάει τρένο, πρώτη και καλύτερη ως τώρα, δυνατή εντός έδρας με επίθεση φωτιά. Από την άλλη, η Γκρίμσμπι διεκδικεί πλέι οφ, δεν είναι μπάζο. Και συμπλήρωσε 4 ματς αήττητη, στο δε τελευταίο πήρε 0-0 εκτός έδρας απέναντι στη δυνατή Νοτς Κάουντι.

Στο 6.00 ήταν χθες το διπλό, στο 5.50 τώρα… Νάσιοναλ Λιγκ * Η Λέιτον άλλαξε προπονητή και δείχνει σημάδια ζωής, με δύο σερί νίκες: μία με πειστικότατη εμφάνιση στο πρωτάθλημα απέναντι στην –πρωτοπόρο τότε- Σάτον (4-1) και άλλη μία στο Τρόφι, με την μικρούλα Χάρινγκι, εκτός έδρας (2-1). Ετσι κι αλλιώς είναι μια ομάδα με καλό υλικό, ψάχνει τώρα ένα καλό σερί που θα της αποβάλει το άγχος και την πολύ μεγάλη πίεση που είχε το προηγούμενο διάστημα.

Τη Μέιντστοουν την έχω στη λίστα με τις… επικίνδυνες ομάδες της Νάσιοναλ Λιγκ. Κυρίως, όμως, όταν παίζει εκτός έδρας: εκτός έχει 6 νίκες, εντός μόλις τρεις. Και μπορεί να κέρδισε εύκολα την Τόρκι στο Τρόφι με 4-0, όμως στο πρωτάθλημα φαίνεται να έχει κολλήσει: 2 ήττες (με ισάριθμες τεσσάρες, 4-0) και 2 ισοπαλίες. Στο 3.40 το διπλό. Βορράς * Λίγο τη Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ είδα (ξανά!).

Γράψαμε πρόσφατα πως από τότε που άλλαξε προπονητή δείχνει καλά σημάδια και με κάποια καλά αποτελέσματα που είχε ξέφυγε λίγο από την επικίνδυνη ζώνη. Τώρα πηγαίνει στην έδρα της Σπένιμουρ, η οποία έρχεται από δύο διαδοχικές ήττες. Λίγο πιο πειστική να ήταν εκτός έδρας η Γιουνάιτεντ, θα έβλεπα πιο ζεστά το 4.50 του διπλού. Νότος * Κακό πρόγραμμα, τίποτα ιδιαίτερο.

Αν κάποιος ψάχνει over, ας κοιτάξει το ασιατικό over 3 στο Οξφορντ Σίτι – Χάμπτον (2.02). Πάμε στη σούμα. Οπως βλέπετε, πολύ συγκεκριμένες οι επιλογές, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Εβερτον θα παίξω, Μπέρνλι λέω να το αφήσω αν και –ξαναλέω- οι αποδόσεις την αδικούν. Αν δεν είχε τις απουσίες στην άμυνα, θα έπαιζα Μπέρνλι. Μετά έχω δύο παρόμοια ματς, Ιπσουιτς και Γκρίμσμπι, που παίζουν με δύο θηρία (Γουλβς και Λούτον).

Μου μοιάζει αδιανόητη η απόδοση στην Ιπσουιτς, οπότε θα ρίξω ψιλούλια. Παίζω και Λέιτον από Νάσιοναλ Λιγκ, κρατάω και τη δυάδα ΚΠΡ, Πόρτσμουθ. Μπορεί να έχω 5 ματς στο παιχνίδι μου αλλά, όπως βλέπετε στα πονταρίσματα, παίζω λίγα. Λίγκα και καλά, θέλω να πιστεύω! Το μίνιμουμ να περάσει, είμαι στα λεφτά μου. Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλά Χριστούγεννα, με υγεία και χαμόγελα.

Υγεία πάνω απ’ όλα, τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη-τρίτη-τέταρτη μοίρα. Να περάσετε καλά, να προσέχετε οι ταξιδιώτες, να βρείτε χρόνο να είστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα όσο γίνεται περισσότερο. Με το καλό να τα ξαναπούμε από βδομάδα! ΥΓ. Εχει φυσικά και το Ρεάλ – Μπαρτσελόνα, αύριο το μεσημεράκι (για εμπορικούς λόγους το έβαλαν νωρίς νωρίς).

Αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα πατάει καλύτερα αγωνιστικά, ενώ έχει και καλή παράδοση στο «Μπερναμπέου» στο πρωτάθλημα, με 6 νίκες στα 9 τελευταία της εκεί. Από την άλλη, για τα ντέρμπι τα έχουμε πει: μια κατηγορία μόνα τους! Φόρμες κ.λπ. πάνε περίπατο. Συν ότι, για να μιλήσω λίγο με την κλασική ελληνική καφενειακή λογική, «λέτε να αφήσουν την Μπάρσα να φύγει 14 βαθμούς μπροστά μήνα Δεκέμβρη;».

Δεν ξέρω, για μένα δεν πιάνεται το ματς. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (19/12): 17 μονάδες Νέο υπόλοιπο 22/12: 17 μονάδες Ποντάρισμα 22/12 Μονά Εβερτον – Τσέλσι 1 (6.00) 1 dnb (4.00): 20 μονάδες Γουλβς – Ιπσουιτς 2 dnb (7.00): 10 μονάδες Μεϊντστοουν – Λέιτον 2 (3.40): 30 μονάδες Δυάδα ΚΠΡ – Μπρίστολ Σίτι 1 (2.80) Σριούσμπερι – Πόρτσμουθ 2 (2.

90) * 15 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 75 μονάδες Νέο υπόλοιπο: – 58 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος