2370

Μάκης Μηνδρινός

Μόνο με Πρέμιερ Λιγκ

Χαιρετώ! Δεν ήταν κι άσχημα το Σ/Κ. Καταρχάς είχα επιστροφές, αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Για μένα η Πλίμουθ ήταν, μαζί με τη Νοτς Κάουντι, τα δύο καλύτερα σημεία του κουπονιού. Η Πλίμουθ είχε όλο το «πακέτο» και επιβεβαιώθηκε το διπλό της (πολλοί την έπαιξαν και σε απόδοση άνω του 4.00 που είχε φτάσει το Σάββατο), η Νοτς Κάουντι έμεινε στην ισοπαλία.

Και το τρίτο, η Γουότφορντ, χάθηκε (δικαιότατα) στο ένα γκολ. Τη Γουέστ Μπρομ απ’ ό,τι κατάλαβα (από τα μηνύματα) την έβαλαν κάμποσοι στο παιχνίδι τους και νομίζω αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος απ’ όλα, για μας εδώ στο betsellers. Όταν ξεκινούσαμε τη δουλειά μέσα απ’ αυτό το site, αυτός ήταν ο βασικός στόχος: μετά από κάποια χρόνια να παίζουμε άφοβα 4άρια, 5άρια, 8άρια, 10άρια, 15άρια, πάντα με το σωστό τρόπο.

Νομίζω πως τουλάχιστον ως προς αυτή την κατεύθυνση, κάναμε κάποια καλά βήματα. Το Κύπελλο θα μας απασχολήσει ξανά στο επόμενο μεσοβδόμαδο, όπου έχουμε τέσσερις επαναληπτικούς του 4ου γύρου. Και στις 17/02 διεξάγεται ο 5ος γύρος, για τον οποίο η κλήρωσε έγινε χθες. Προς το παρόν έχουμε μπροστά μας εμβόλιμη αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ και κάμποσα σκόρπια παιχνίδια από τις μικρότερες κατηγορίες.

Και μεταγραφές, βεβαίως-βεβαίως. Οι οποίες ολοκληρώνονται Τετάρτη βράδυ και οι Αγγλοι –πιστοί στις παραδόσεις- δίνουν κλασικά… πόνο τις τελευταίες ώρες. Απαντες φορτσάρουν για ενίσχυση, τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα. Πάμε να δούμε πρώτα αν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι στην Πρέμιερ Λιγκ και μετά θα δούμε λίγο και τις μικρότερες.

Πρέμιερ Λιγκ * Λονδρέζικο Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας απόψε και για να είμαι ειλικρινής μου έκατσε… κάπως ο άσος σε απόδοση αουτσάιντερ. Από την άλλη «ζυγίζω» τις σημαντικές απουσίες της Γουέστ Χαμ (κυρίως στα χαφ) και δεν το ζορίζω. Δεν αποκλείω, όμως, το over, που για κάποιο λόγο είναι σε απόδοση αουτσάιντερ (2.10). Οι δύο ομάδες τρώνε γκολ πανεύκολα, οι άμυνές τους καθόλου αξιόπιστες (ακόμα περισσότερο τώρα που έχουν και απουσίες), από την άλλη βρίσκουν τρόπους να σκοράρουν.

* Στα αποψινά Σουόνσι – Αρσεναλ και Χάντερσφιλντ – Λίβερπουλ, δεν έχω διάθεση να κυνηγήσω τις εκπλήξεις, κυρίως επειδή δεν με πείθουν τα ουτσάιντερ: η Σουόνσι ναι μεν είναι βελτιωμένη, αλλά έπαιξε με κάμποσους βασικούς στο Κύπελλο και η Αρσεναλ είναι ξεκούραστη. Η Χάντερσφιλντ δεν είναι καλά τελευταία, η άμυνά της δεν είναι τόσο «σφιχτή» όσο στο ξεκίνημα.

Παρ’ όλα αυτά εντός έδρας σκοράρει. Κι έτσι όπως είναι αμυντικά η Λίβερπουλ, δεν αποκλείω και σήμερα να βρει δίχτυα η Χάντερσφιλντ (το goal/goal στο 2.10). * Πολύ καλά διαβασμένο το αυριανό Εβερτον – Λέστερ: η Εβερτον δεν πατάει καλά, η Λέστερ είναι σε καλή κατάσταση, άνοιξαν ως φαβορί το διπλό. Εννοείται καμία αξία στο διπλό. Αντίθετα, επειδή η Λέστερ είναι γενικά μια ομάδα που δίνει ρυθμό στα παιχνίδια της δεν αποκλείω και εδώ το over, που είναι επίσης σε απόδοση αουτσάιντερ (2.

15). Η Εβερτον με τον Αλαρντάις δεν είναι τόσο επιθετική, αλλά είναι ξεκούραστη (δεν έπαιξε Κύπελλο), έχει πιο έτοιμους τους νεοφερμένους (Τοσούν, Γουόλκοτ), κακώς το over είναι πάνω από 2.00. * Σαουθάμπτον – Μπράιτον πιθανός άσος αλλά χαμηλός (1.75), Τσέλσι – Μπόρνμουθ και Σίτι – Γουέστ Μπρομ σαν να μην υπάρχουν, το Στόουκ – Γουότφορντ έρχεται ό,τι θέλετε (πιθανό Χ) και μένουν τα Νιουκάστλ – Μπέρνλι και Τότεναμ – Γιουνάιτεντ.

* Η Τότεναμ για κάποιο λόγο φέτος στα μεγάλα ματς δεν ήταν καλή, με εξαίρεση εκείνο το 4-1 επί της Λίβερπουλ. Στα άλλα παιχνίδια κόντρα στους «μεγάλους» έχασε και μάλιστα εύκολα. Γενικά έχει θεματάκια το τελευταίο διάστημα, ο Ερικσεν έρχεται από ίωση και δεν είναι στα καλύτερά του, ο Αλι είναι σταθερά ντεφορμέ, μόνο ο Κέιν είναι σταθερά καλός.

Το έχω ξαναγράψει σε παλαιότερη στήλη, για μένα τα προβλήματα άρχισαν όταν σε εκείνο το ματς με τη Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ χτύπησε ο Αλντερβάιρελντ. Από εκείνη τη στιγμή άλλαξε όλη η λειτουργία των Λονδρέζων: αρχικά πήγε στα στόπερ ο χαφ Ντάιερ κι έμεινε κενό στο κέντρο, μετά άλλαξε το σύστημα από 3-4-3 σε 4-2-3-1, αποτέλεσμα η Τότεναμ να μην μπορεί να βρει ρυθμό.

Ο Αλντερβάιρελντ είναι στο δρόμο της επιστροφής, θεωρώ όμως δύσκολο να ξεκινήσει αύριο. Η Γιουνάιτεντ δεν είναι σούπερ, κι αυτή έχει θέματα στα μεγάλα ματς φέτος, κυρίως λόγω της τακτικής του Μουρίνιο που κατεβάζει την ομάδα πολύ φοβισμένα σχεδόν σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Ο ερχομός του Αλέξις Σάντσες θα δώσει ποιότητα μπροστά, είναι άλλο να έχει τον Λίνγκαρντ άλλο τον Σάντσες.

Θεωρώ ότι θα βρει χώρους στο Γουέμπλεϊ η Γιουνάιτεντ και το 3.40 μπορεί να συζητηθεί. * Το Νιουκάστλ – Μπέρνλι για μένα είναι το πιο ενδιαφέρον ματς στοιχηματικά. Στη Νιουκάστλ μυρίζει… μπαρούτι. Υπενθυμίζω γρήγορα ότι ο Μπενίτεθ εναντιώθηκε δημόσια στη διοίκηση της ομάδας τον Αύγουστο επειδή υποσχέθηκε μεταγραφές μετά την άνοδο από την Τσάμπιονσιπ, αλλά οι προσθήκες ήταν λίγες και όχι από το πάνω ράφι.

Εξω φρενών με τη διοίκηση ήταν και ο κόσμος. Λίγες εβδομάδες μετά έγινε γνωστό ότι ο ιδιοκτήτης, Ασλεϊ, αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές του. Στόχος ήταν η μεταβίβαση να ολοκληρωθεί ως τα Χριστούγεννα. Υποψήφιοι επενδυτές βρέθηκαν, με κάποιους η συμφωνία ήταν πολύ κοντά, αλλά τελευταία στιγμή ο Ασλεϊ έκανε πίσω, με τους Μπενίτεθ και κόσμο να κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα.

Ο Ιανουάριος μπήκε, η ομάδα άρχισε να επηρεάζεται αγωνιστικά από την όλη κατάσταση, έσκασαν και απουσίες χωρίς να υπάρχουν καλές εναλλακτικές λύσεις και πλέον είμαστε μία ημέρα πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και η Νιουκάστλ έχει πάρει μόνο τον Κένεντι, δανεικό από την Τσέλσι. Καλός παίκτης, αλλά χρειάζονται κι άλλοι.

Το είπε και ο ίδιος ο Μπενίτεθ, που μάλιστα πριν μερικές μέρες απείλησε με παραίτηση αν δεν γίνουν οι μεταγραφές που θέλει! Πρώτος στόχος για την επίθεση ήταν ο Γιόργκενσεν της Φέγενορντ, αλλά η ολλανδική ομάδα ζητούσε περισσότερα από τα 15 εκατ. λίρες που πρόσφεραν οι Αγγλοι και ο Ασλεϊ έκανε πίσω. Χθες, ενώ υπήρχε καταρχήν συμφωνία με τον Στάριτζ και τη Λίβερπουλ για τον δανεισμό του διεθνή φορ, ο ίδιος προτίμησε την Γουέστ Μπρομ (έχει γεννηθεί στο Μπέρμιγχαμ και ήθελε να είναι κοντά στο σπίτι του).

Εξαλλοι και ο Μπενίτεθ και ο κόσμος, φορτισμένο το κλίμα. Προφανώς ως αύριο που είναι το ματς θα γίνουν κινήσεις (αλλά αν δεν ανακοινωθούν ως σήμερα το μεσημέρι δεν παίζουν αύριο), απλά προσπαθώ να μεταφέρω ένα γενικότερο κλίμα που επικρατεί στη Νιουκάστλ. Την ώρα, λοιπόν, που η Νιουκάστλ προσπαθεί σαν… τρελή για δύο μεταγραφές (ένας φορ σίγουρα και ένας μέσος), η ομάδα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της αγωνιστικά.

Με βασικούς πήγε στο Κύπελλο κόντρα στην Τσέλσι, έχασε πιο δύσκολα απ’ αυτό που δείχνει το σκορ (3-0). Γενικά, στα 15 τελευταία πρωταθλήματος νίκησε μόνο τα 2 (Γουέστ Χαμ εκτός, Στόουκ εκτός). Εντός έδρας είναι 7 ματς χωρίς νίκη, στα 4 τελευταία σκόραρε μόλις ένα γκολ. Την Τετάρτη υποδέχεται την Μπέρνλι, η οποία «μπούκωσε», έβγαλε κούραση μόλις έσκασαν οι σημαντικές απουσίες.

Συμπλήρωσε 7 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, παρ’ όλα αυτά διατηρείται στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας. Το θετικό είναι ότι πήρε ανάσες καθώς δεν έπαιξε το προηγούμενο Σ/Κ (έχοντας αποκλειστεί στο Κύπελλο), ενώ σε μια προσπάθεια να συσπειρωθεί και πάλι η ομάδα ενόψει των υπόλοιπων αγώνων του β’ γύρου, η διοίκηση ανανέωσε με τον περιζήτητο Σον Ντάιτς ως το 2022.

Όλα αυτά είναι καλά δείγματα (ξεκούραση, ανανέωση Ντάιτς), η Μπέρνλι έτσι κι αλλιώς είναι καλή ομάδα, είναι ένα διπλό του 3.20 που μας προσφέρεται στο 3.90. Υπόλοιπα * Στην Τσάμπιονσιπ, έκανα μικρές σκέψεις για Σάντερλαντ: ξεκούραστη, καλύτερη μετά την αλλαγή προπονητή, υψηλό το 3.90 αν αναλογιστούμε ότι αντίπαλος είναι η Μπέρμιγχαμ, προτελευταία στη βαθμολογία.

Και, μάλιστα, η Μπέρμιγχαμ έκανε μεγάλη προσπάθεια κόντρα στη Χάντερσφιλντ στο Κύπελλο (1-1), θα είναι αρκετά κουρασμένη. Η Σάντερλαντ, από την άλλη, όσες φορές την πίστεψα με απογοήτευσε. * Σε οριακή απόδοση φαβορί στέκεται η Νότιγχαμ (2.75), η οποία υποδέχεται την Πρέστον. Θα βρει το δρόμο της με τον Καράνκα στον πάγκο η γηπεδούχος, τη στιγμή που η Πρέστον δεν… πετάει κιόλας το τελευταίο διάστημα.

* Τίποτα στο Μπλάκμπερν – Γουόλσολ της Λιγκ 1. Στη Λιγκ 2, το μοναδικό που μπορούμε να δούμε πιο σοβαρά είναι το Λούτον – Γουίκομ (αν η Νιούπορτ δεν είχε το Κύπελλο με την Τότεναμ το Σάββατο, που έκανε υπερπροσπάθεια, θα τη σκεφτόμουν πιο σοβαρά κι αυτήν…). Η Γουίκομ είναι ξεκούραστη (δεν έπαιξε το Σ/Κ), έρχεται από 3 σερί νίκες (τέσσερις στα 5 τελευταία), εκτός έδρας είναι έτσι κι αλλιώς αρκετά αποτελεσματική.

Η Λούτον σαν να σκαλώνει, λογικό είναι, δεν γίνεται να πηγαίνει συνεχώς με πατημένο το γκάζι. Εχει πέσει στο 4.00 το διπλό, πολύ οριακή η απόδοση, μη ξεχνάμε ότι η Λούτον έχει εντός έδρας 11 νίκες σε 14 ματς, έχοντας σκοράρει 42 γκολ! * Στη Νάσιοναλ Λιγκ, είναι πολύ καλά διαβασμένο το Χάλιφαξ – Λέιτον, με φαβορί το διπλό. Αν ήταν στο 3.00+ το διπλό θα μιλούσαμε πολύ πιο σοβαρά.

* Σε Βορρά και Νότο έχει τρία ματς συνολικά, τίποτα ενδιαφέρον στοιχηματικά. Μιλήσαμε για δύο διπλά (Μπέρνλι και Γιουνάιτεντ) και γκολ (over σε Γουέστ Χαμ – Πάλας, Εβερτον – Λέστερ και goal/goal σε Χάντερσφιλντ – Λίβερπουλ) στην Πρέμιερ Λιγκ, για τη Νότιγχαμ στην Τσάμπιονσιπ και για τη Γουίκομ στη Λιγκ 2. Μπέρνλι θα παίξω, όποιος θέλει παίρνει κάλυψη.

Από ‘κει και πέρα θα πάω σε μια δυάδα που δεν συνηθίζω, ελάχιστες φορές έχετε δει over ή goal/goal στο παιχνίδι μου φέτος και… ελάχιστες θα παραμείνουν ως το τέλος της σεζόν (γέλια). Απλά είναι η συγκυρία τέτοια (ζευγαρώματα συν απόδοση) που λέω να τα ρίξω τα σημερινά. Δεν παίζω πολλά όπως βλέπετε, εννοείται πως αν περάσει είτε η δυάδα είτε το μονό, είμαι από πάνω.

Νέα στήλη κανονικά την Παρασκευή, θα μιλήσουμε και για μεταγραφές.  Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (27/01): 148 μονάδες Επιστροφές από 27/01: 100 μονάδες Νέο υπόλοιπο (30/01): 248 μονάδες Ποντάρισμα 30/01 Δυάδα Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας Over (2.10) Χάντερσφιλντ – Λίβερπουλ goal/goal (2.10) * 23 μονάδες Μονό Νιουκάστλ – Μπέρνλι 2 (3.

90): 25 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 48 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 200 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος