2480

Μάκης Μηνδρινός

Να… μετρήσουμε την πίεση

Καλό μήνα, καλό φθινόπωρο! Εχουμε μπροστά μας τη δεύτερη διακοπή της σεζόν για τις Εθνικές ομάδες, ακολουθεί ακόμα μία, τον Νοέμβρη. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις κατεβαίνουν οι σφυγμοί, το πρόγραμμα είναι πιο χαλαρό, και –παραδοσιακά πλέον- βρίσκουμε την ευκαιρία να ανέβουμε στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη σύναξή μας, να δούμε φιλαράκια και να περάσουμε καλά.

Όλα έτοιμα, λοιπόν, για το Σάββατο 7/10: το ραντεβού μας στα Λαδάδικα, στο «Τηγανιές και σχάρες». Οσοι δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή και θέλετε να έρθετε πηγαίνετε στο σχετικό ποστ στο forum (http://www.betsellers.com/forum/21468/sunaxe-ste-thessalonike-710) και δηλώστε το για να κάνουμε κι εμείς τα κουμάντα μας με το μαγαζί. Για τους παλιούς, θεωρώ δεδομένο το… check in.

Οσοι θέλουν να έρθουν για πρώτη φορά, μεγάλη μας η χαρά, πάντα θέλουμε να βλέπουμε φρέσκα πρόσωπα. Από Αθήνα θα ανέβουμε κάμποσοι, το σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε καλά! Πάμε στα δικά μας, τα καθαρά στοιχηματικά. Το Σ/Κ δεν έφερε κάτι πίσω, το μόνο καλό είναι ότι παίξαμε αρκετά χαλαρά για Σ/Κ. Δεν γίνεται να έρχονται συνέχεια νίκες, ίσα ίσα που η ήττα είναι πολύ πιο συχνή στο στοίχημα.

Το ζητούμενο είναι να… πονάει λίγο. Η Μπέρμιγχαμ ήταν η μεγάλη απογοήτευση, πέρασε και δεν ακούμπησε από το Χαλ. Η Μπρόμλι το πάλεψε, στα χασομέρια το έφαγε από την Τρναμίρ, αλλά και η Χέρενφεν το πάλεψε πολύ και θα μπορούσε στο 0-0 να προηγηθεί σε κάποια από τις κλασικές χαμένες ευκαιρίες της. Ολα στο πρόγραμμα είναι, προχωράμε… Τι έχουμε μεσοβδόμαδα; Λιγκ Τρόφι, Νάσιοναλ Λιγκ και κάποια ματς για τους προκριματικούς γύρους του Κυπέλλου, με ομάδες άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Το πιάνω ανάποδα: με Λιγκ Τρόφι δεν ασχολούμαι. Από τη στιγμή που οι ίδιοι οι προπονητές, οι παίκτες και οι οπαδοί (και φυσικά οι διοργανωτές) έχουν απαξιώσει τη διοργάνωση, δεν έχω κανέναν λόγο εγώ να την παίρνω στα σοβαρά. ΟΚ, αν ψαχτούμε ειδησεογραφικά μπορεί να προκύψει κάτι ενδιαφέρον. Όπως, για παράδειγμα, ότι η Γουέστ Μπρομ U23 θα έχει κάποιους από την πρώτη ομάδα στην αναμέτρηση με την Σριούσμπερι.

Το διπλό δίνει πάνω από 5.00, αλλά μοιάζει με… τυφλό χτύπημα, από τη στιγμή που δεν έχω δει ποτέ και δεν έχω ιδέα για το τι ομάδα έχουν τα πιτσιρίκια της Γουέστ Μπρομ. Γιατί, ΟΚ, μπορεί να έχει κάποιους από την πρώτη ομάδα, αλλά οι υπόλοιποι θα είναι πιτσιρίκια. Ο καθένας αποφασίζει, δεν λέω όχι σε όποιον πει «στο 5.25 δέχομαι το ρίσκο να παίξω Γουέστ Μπρομ U23».

Προσωπικά, λέω να μείνω αμέτοχος. Η Γουέστ Μπρομ είναι μόνο ένα παράδειγμα. Ισως και κάποιες άλλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ στείλουν κάποιους από την πρώτη ομάδα στη δεύτερη για τα σημερινά ματς, καθώς το Σ/Κ δεν υπάρχουν υποχρεώσεις. Πάμε στα υπόλοιπα. Νάσιοναλ Λιγκ * Σε καθοδική πορεία ο άσος της Τορκί απέναντι στην Μέιντενχεντ, τώρα είναι στο 2.

87. Είχαμε πει πριν 2-3 εβδομάδες ότι την Τορκί πρέπει να την παρακολουθήσουμε λίγο, καθώς ακούγονται καλά λόγια για τον προπονητή που πήρε από την Μπαθ. Οντως είναι βελτιωμένη αγωνιστικά, τη… γυροφέρνει την πρώτη της νίκη. Στο τελευταίο, λύγισε στο 91’ από την πολύ δυνατή εντός έδρας Ντάγκεναμ με αμφισβητούμενο πέναλτι και ενώ νωρίτερα είχε ευκαιρίες να προηγηθεί.

Γενικά όλα της τα τελευταία πήγαν στο όριο. Η δε Μέιντενχεντ, ξεκίνησε με 4 εκτός έδρας ματς χωρίς ήττα, αλλά στις 2 τελευταίες εξόδους της υπέστη ισάριθμες ήττες. Ερχεται από άνετη νίκη κόντρα στην Γκάισλι (3-0), σε ματς όμως που βρέθηκε 2-0 μπροστά στο 5’. Θα μπορούσε να βάλει και 6 γκολ μετά… Δεν νομίζω ότι η Τορκί θα παίξει τόσο ανοιχτά.

* Με προβληματίζει πολύ το Τρανμίρ – Λέιτον: δύο από τα φαβορί για άνοδο, που προς το παρόν είναι η μία χειρότερη από την άλλη και ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους. Ηδη έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τις συγκεκριμένες ομάδες, κυρίως τις κοντράραμε ως τώρα. Η Λέιτον προφανώς λυγίζει από την πίεση. Στο τελευταίο με την Φάιλντ δέχθηκε δύο γκολ από το πουθενά (σουτάρες έξω από την περιοχή), πίεσε στο β’, είχε ευκαιρίες, μείωσε, αλλά όσο περνούσε η ώρα τόσο μεγαλύτερη ήταν η πίεση και το 1-2 παρέμεινε.

Τώρα νομίζω ότι η Τρανμίρ θα έχει τη μεγαλύτερο άγχος, που παίζει στην έδρα της. Εντάξει, πιεσόμετρο δεν έχω, εμπειρικά μιλώντας… Καταλήγω στην απόδοση: δύο προβληματικές ομάδες, βράζουν στο ίδιο καζάνι, έχουν την ίδια πίεση, παρ’ όλα αυτά ο άσος είναι στο 1.65 και το διπλό στο 5.00! Το ερώτημα είναι «μπλέκεις»; Ξέρεις ότι πρόκειται για δύο προβληματικές ομάδες.

Σ’ αυτή την απόδοση, το σκέφτομαι σοβαρά. Την Τετάρτη το ματς, τηλεοπτικό. Κύπελλο * Απάντησα και σε ένα σχόλιο ενός φίλου, κάτω από την προηγούμενη στήλη, που με ρωτούσε για κάποια από τα παιχνίδια του Κυπέλλου που διεξήχθησαν το Σάββατο. Είναι σχεδόν αδύνατον να βρει κάποιος πληροφορίες για τις ομάδες που παίζουν κάτω από τις κατηγορίες που παρακολουθούμε.

Πιο πολύ για fun bet θα μιλούσαμε, παρά για οτιδήποτε άλλο. Σήμερα διεξάγονται οι ρεβάνς των αγώνων που έληξαν ισόπαλες το Σάββατο. * Εφτά ματς όλα κι όλα: Γιουν. οφ Μάντσεστερ – Στόκπορτ, Γκέινσμπορο – Λίμινγκτον, Οσετ – Νόρθγουιτς, Τέλφορντ – Στάφορντ, Στράτφορντ – Σκάρμπορο, Χάρλοου – Ιστ Θάροκ, Μπίλερικεϊ – Χάνγκερφορντ.

* Το μόνο που μου έκανε κλικ και μπήκα στη διαδικασία να το ψάξω λίγο παραπάνω είναι το Μπίλερικεϊ – Χάνγκερφορντ. Ο λόγος προφανής: η Μπίλερικεϊ αγωνίζεται στην 7η κατηγορία, η Χάνγκερφορντ στην 6η, αλλά ο άσος δίνει 1.60 και το διπλό 4.75. Σας πηγαίνω πίσω 2 μήνες, όταν μιλούσαμε για τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Ισως θυμάστε ότι την Μπίλερικεϊ την είχαμε αναφέρει: άλλαξε ιδιοκτήτης, μπήκαν πολλά λεφτά, μεταξύ άλλων έχει στο ρόστερ της τον Ζερμέν Πέναντ (με πέρασμα και από Λίβερπουλ, μεταξύ άλλων) και τον Πολ Κοντσέσκι (κι αυτός πέρασε από Λίβερπουλ), που πριν κάποια χρόνια θεωρήθηκε σπουδαίο ταλέντο και υποψήφιος για το αριστερό άκρο της άμυνας στην Εθνική Αγγλίας! Η Μπίλερικεϊ, λοιπόν, πηγαίνει… τρένο στην Ισθμιαν της 7ης κατηγορίας και στόχος είναι να ανέβει όσο γίνεται πιο γρήγορα στη Φούτμπολ Λιγκ.

Για την Χάνγκερφορντ τα έχουμε ξαναπεί: μια ομάδα που δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, έστρωσε στη συνέχεια και τώρα είναι οριακά κάτω από τη μέση της βαθμολογίας. Το Σάββατο, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 (η Μπίλερικεϊ ήταν καλύτερη στο β’, ισοφάρισε, είχε ευκαιρίες και να το πάρει), ενώ όποια περάσει θα αντιμετωπίσει την Μπράκλεϊ, ομάδα της 6ης κατηγορίας.

Προς το παρόν το αφήνω, αλλά ας έχουμε στο μυαλό μας την Μπίλερικεϊ για τους επόμενους γύρους του Κυπέλλου (αν περάσει απόψε…). Πολύ χαλαρό το μεσοβδόμαδο, λέω να ρίξω μόνο μια ψιλή στη Λέιτον, που παίζει την Τετάρτη. Αν η Τορκί έμενε πάνω από 3.00 πιθανότατα θα έπαιζα Τορκί, το ένστικτο λέει ότι θα έρθει η πρώτη νίκη στη σεζόν. Αλλά ομάδα με μηδέν νίκες ως τώρα, δεν θέλω να την ποντάρω κάτω από τις τρεις μονάδες.

Λέιτον, λοιπόν. Με τα γνωστά ρίσκα, που αναφέραμε παραπάνω. Στο 5.00 το διπλό, στο 3.50 το dnb. Νέα στήλη την Παρασκευή, πριν ξεκινήσουμε την… ανάβαση. Οτιδήποτε προκύψει, τα λέμε εδώ με update ή στο twitter. ΥΓ. Αύριο, Τετάρτη, θα ανέβει στο σαίτ της Kingbet, kingbet.net, ένα κείμενο με το τι έχουμε δει ως τώρα στην Πρέμιερ Λιγκ. Στοιχηματικό και αγωνιστικό… Νομίζω έχει ενδιαφέρον να ρίξετε μια ματιά.

ΥΓ1. Η φωτό είναι από την προαναγγελία του σημερινού αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στην Μπίλερικεϊ και την Χάνγκερφορντ, που αναφέραμε παραπάνω. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (30/09): 244 μονάδες Νέο υπόλοιπο (03/10): 244 μονάδες Ποντάρισμα 04/10 Τρανμίρ – Λέιτον 2 dnb (3.50): 25 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 25 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 219 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος