2506

Μάκης Μηνδρινός

Ξεκίνημα από σήμερα…

Χαιρετώ! Ωραιότατο το μεσοβδόμαδο, μια χαρά ήταν οι μικρές Αγγλίες. Δεν είναι μόνο αυτά που μας πλήρωσαν, είναι και τα κάμποσα ακόμα που συζητήσαμε αλλά δεν γινόταν να παιχτούν όλα (ξέρω, όμως, κάποιους που επέλεξαν άλλα σημεία από τα δικά μου και κέρδισαν). Στο τέλος της ημέρας το πρόσημο ήταν φυσικά θετικό. Χαίρομαι περισσότερο απ’ όλα για τις πολύ μικρές Αγγλίες γιατί, όπως έχω ξαναγράψει, το διάβασμα σ’ αυτές απαιτεί διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι ωραίο και απ’ ό,τι φαίνεται αποδοτικό. Προφανώς θα υπάρξουν και άσχημες περίοδοι, πάντα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό μας αυτό. Πριν περάσουμε στο νέο κουπόνι, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΞΗ: όσοι δεν έχετε προλάβει ή έχετε αμελήσει να δηλώσετε συμμετοχή, προλαβαίνετε ακόμα να το κάνετε, πηγαίνοντας στο κλασικό ποστ, στο forum (εδώ: http://www.

betsellers.com/forum/21343/sunaxe-athena-1692017). Ένα «παρών» γράφετε και τέλος, απλό είναι. Εχουμε κλείσει, έχουμε κάνει τα κουμάντα μας, όπως για να μην έχουμε προβλήματα της τελευταίας στιγμής καλό είναι να έχουμε ακριβή αριθμό ατόμων. Οσοι έχετε ξανάρθει γνωρίζετε για τον χαβαλέ που γίνεται, όσοι δεν έχετε ξανάρθει, με το καλό να σας δεχθούμε! Πάμε στα στοιχηματικά τώρα.

Υπενθυμίζω πως Νάσιοναλ Βορρά και Νότο δεν έχουμε το Σ/Κ, καθώς οι ομάδες συμμετέχουν στους πρώτους γύρους του Κυπέλλου (80 ματς έχει το Σ/Κ!). Θα ξαναπαίξουν το επόμενο Σ/Κ, 23 Σεπτέμβρη. Ηδη, πάντως, προκύπτουν ειδήσεις, όπως π.χ. η επιστροφή του Στιβ Κινγκ στον πάγκο της ουραγού του Νότου, Γουάιτχοκ, αλλά και η απομάκρυνση του Γκάρι Οουενς της Μπαθ προκειμένου να αναλάβει την Τορκί, στη Νάσιοναλ Λιγκ.

Πρέμιερ Λιγκ * Πιστεύω ότι σήμερα η Μπόρνμουθ θα κερδίσει την Μπράιτον. Παρά τις 4/4 ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν, το κλίμα παραμένει καλό, ο Χάουι ξέρει να συσπειρώνει παίκτες και κόσμο και έχω την αίσθηση ότι απόψε η Μπόρνμουθ θα κάνει την καλύτερή της φετινή εμφάνιση. Κόντρα, μάλιστα, σε μια ομάδα που θεωρητικά είναι εντελώς στα μέτρα της, όπως η Μπράιτον.

Αν έπαιζαν στην πρεμιέρα ο άσος δεν θα έφτανε καν στο 1.80, τώρα είναι στο 2.15. * Ντεμπούτο Χόγκσον στην Κρίσταλ Πάλας, στο εντός έδρας με τη Σαουθάμπτον. Είχαμε μιλήσει πολλές φορές για τον Ντε Μπουρ και πόσο δύσκολο ήταν αυτό που επιχειρούσε να κάνει στους Λονδρέζους. Στο τελευταίο, στο Μπέρνλι, ήταν η πρώτη φορά φέτος που… δεν τον ήθελε.

Αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα των πρώτων αγωνιστικών και να επιστρέψει στο 4-3-3 του Αλαρντάις, η Πάλας ήταν καλή, αλλά εκνευριστικά άστοχη με αποτέλεσμα να χάσει. Ο Ντε Μπουρ απολύθηκε, ο 70χρονος Χόγκσον ήρθε. Εχω την αίσθηση επιλέχθηκε ένα έμπειρος προπονητής προκειμένου να κάνει απλά μια καλή διαχείριση του καλού ρόστερ. Ούτε πειράματα, ούτε τίποτα.

Δεν αποκλείω να ξεκινήσει με το δεξί απέναντι στη Σαουθάμπτον, η οποία -όπως έχουμε ήδη πει πολλές φορές- δεν είναι καλά στο ξεκίνημα. Στο 3.00 ο άσος. * Μια σκέψη, πριν την αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν η κόντρα της Σίτι απέναντι στη Γουότφορντ, καθώς το διπλό δίνει 1.30 (9.00 ο άσος) κι ας πρόκειται για δύο αήττητες ομάδες. Η Γουότφορντ είναι μια χαρά ως τώρα, η δουλειά του Σίλβα φαίνεται με το καλημέρα.

Από την άλλη, πώς να κοντράρεις μια ομάδα που στα 2 τελευταία παιχνίδια της –και μάλιστα πολύ δύσκολα- κόντρα σε Λίβερπουλ και Φέγενορντ έβαλε συνολικά 9 γκολ; Σκέψη ήταν και πάει… * Το διπλό της Στόουκ στο Νιουκάστλ είναι στο 3.40. Κακώς, κατά τη γνώμη μου. Η Νιουκάστλ ναι μεν έρχεται από δύο σερί νίκες, αλλά βρήκε και τα έκανε: 3-0 την προβληματική Γουέστ Χαμ με καλή εμφάνιση και στο τελευταίο 1-0 τη Σουόνσι σε ματς με λίγες φάσεις, που ακριβώς πριν από το γκολ της, η Σουόνσι έχασε το… άχαστο να προηγηθεί.

Η Στόουκ μετά την ήττα από την Εβερτον στην πρεμιέρα, στρώνει. Οι νεοφερμένοι που ήρθαν τελευταίες ημέρες των μεταγραφών προσαρμόζονται και η Στόουκ ήταν καλή στα προηγούμενα, και μάλιστα σε πολύ δύσκολα ματς: 1-0 την Αρσεναλ, 1-1 στην έδρα της –αήττητης τότε- Γουέστ Μπρομ και 2-2 με τη Γιουνάιτεντ. Πιο ομάδα η φιλοξενούμενη, αν προηγηθεί ίσως αρχίσει πάλι η γκρίνια στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ».

* Και ένα εντυπωσιακό στατιστικό: ο μοναδικός προπονητής που δεν έχει κερδίσει ΠΟΤΕ ο Μουρίνιο (από 3 ματς και πάνω) είναι ο Ρόναλντ Κούμαν: σε 5 ματς, ο Ολλανδός έχει μία νίκη και 4 ισοπαλίες. Τσάμπιονσιπ * Στιγμιαία σκέψη ήταν η Σέφιλντ Γουένσντεϊ (στο 4.00), αλλά σε κάτι τέτοια ματς τον υπολογίζω ακόμα περισσότερο τον προπονητή της Κάρντιφ, Νιλ Γουόρνοκ, ο οποίος –ως γνωστόν- είναι δηλωμένος οπαδός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πάντα βρίσκει έξτρα κίνητρο όταν αντιμετωπίζει την Γουένσντεϊ.

* Αν η Μπέρτον δεν είχε μεσοβδόμαδα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λιγκ Καπ, θα πέρναγε στην… τελική ευθεία των επιλογών μου: παλεύει σε ένα δύσκολο πρόγραμμα, αντιμετωπίζει τη Φούλαμ που δεν έχει βρει ρυθμό και ο άσος κυκλοφορεί στο 4.50. Αλλά, είναι μεγάλη υπόθεση για την Μπέρτον να πηγαίνει στο «Ολντ Τράφορντ», ίσως δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένη.

* Η Μπρίστολ Σίτι προέρχεται από δύο σερί εκτός έδρας ματς σε διάστημα μίας εβδομάδας, κάνοντας μάλιστα σούπερ προσπάθεια σε Ρέντινγκ (1-0) και Γουλβς (3-3) και φτάνοντας τα 5 ματς αήττητη (1-4-0). Η Ντέρμπι ναι μεν έπαιξε μεσοβδόμαδα, αλλά Λιγκ Καπ, όπου έβαλε φουλ αναπληρωματικούς κόντρα στην Μπάρνσλεϊ (έχασε 3-2 αλλά δεν της… καίγεται καρφί!).

Θα είναι πιο ξεκούραστη αύριο, στο 3.00 το διπλό. Λιγκ 1 * Για τους Ντονς έχουμε μιλήσει αρκετές φορές, η ουσία είναι πως ακόμα έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Μια έτσι, μια αλλιώς είναι. Και όσο η κατάσταση είναι έτσι, υπάρχουν περιθώρια για να τους κοντράρουμε. Η Ροτσντέιλ δεν ξεκίνησε καλά, αλλά έκανε μια πολύ μεγάλη νίκη μεσοβδόμαδα, με ανατροπή, 2-1 την Ντόνκαστερ με 2 γκολ στα χασομέρια.

Εκτός δεν έχει νίκη, αλλά: στο Πόρτσμουθ έχασε 2-0 παίζοντας με 10 από το 21’. Κόντρα στην πρωτοπόρο και αήττητη Σριούσμπερι έχασε 3-2 ενώ προηγήθηκε, φέρνοντάς την στα όρια της. Και στο τελευταίο έμεινε στο 0-0 με την αήττητη εντός Σάουθεντ, παίζοντας πάλι με 10 από το 50’. Αυτά μου δείχνουν ότι το γυροφέρνει το διπλό… Στο 3.60 είναι η απόδοση.

* Μπέρι – Πλίμουθ, κοιτάζοντας τους αριθμούς, το λες και «κουτσοί-στραβοί». Προσωπικά, πάντως, δεν θεωρώ την Πλίμουθ κακή ομάδα, νομίζω ότι δεν είναι για τόσο χαμηλά και πως σταδιακά θα συνέλθει. Ηταν και άτυχη σε κάποια παιχνίδια της. Από την άλλη η Μπέρι τα τρώει για πλάκα, χάλια η άμυνά της, από τις χειρότερες του πρωταθλήματος.

Στο 3.20 το διπλό. * Στο Πόρτσμουθ – Φλίτγουντ το διπλό κυκλοφορεί στο 4.33. Δεν είναι καλά η Πόρτσμουθ (1 νίκη σε 6 ματς), πάντα έχει επιπλέον πίεση όταν παίζει εντός έδρας. Η Φλίτγουντ είναι καλά, 4 νίκες σε 6 ματς. Μπορεί να γίνει κουβέντα. * Το προφανές είναι η Νορθάμπτον. Η Σάουθεντ συμπλήρωσε 6 χωρίς νίκη (0-3-3), η Νορθάμπτον έκανε το δύο στα δύο με τον Χάσελμπαϊνκ στον πάγκο και τώρα έχει μπροστά της το πρώτο εκτός έδρας με τον Ολλανδό προπονητή.

Στο 4.00 κυκλοφορεί το διπλό. Λιγκ 2 * Η Μπάρνετ είναι σε καλό μομέντουμ. Μετά τις νίκες επί Σουίντον (εκτός, 4-1) και Κέμπριτζ (3-1), έχασε στο 94’ μεσοβδόμαδα από την πρωτοπόρο και αήττητη Εξετερ, έκανε όμως καλή εμφάνιση. Η Καρλάιλ έχει μπουκώσει, είναι 4 χωρίς νίκη (0-1-3) και προέρχεται από 2 σερί εκτός έδρας ματς σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Νάσιοναλ Λιγκ * Για τη Λέιτον τα λέμε σταθερά την τελευταία εβδομάδα: πρώτα την ακολούθησα κόντρα στην Μπόρεχαμ και έχασε, μετά μιλήσαμε για την κόντρα της απέναντι στη Χάλιφαξ και έχασε εύκολα (0-3). Ερχόμενη από 2 σερί ήττες υποδέχεται την Χάρτλπουλ, η οποία έχει στρώσει, είναι αήττητη στα 4 τελευταία (3-1-0). Στο 3.75 το διπλό. Εχοντας εικόνα, πάντως, από τα συγκεκριμένα ματς της Λέιτον, η αίσθηση είναι κάποια στιγμή θα ξεμπουκώσει άσχημα.

Είναι εκνευριστικά άστοχη, φτιάχνει πολλές ευκαιρίες σε κάθε ματς, όμως εμφανίζεται αναποτελεσματική. * Ξεφεύγει το 3.90 της Μέιντστοουν που είναι καλά, όμως πάω πάσο, γιατί καλά είναι και η Μάκλσφιλντ. * Η Χάλιφαξ, που έκανε το διπλό στην έδρα της Λέιτον μεσοβδόμαδα και είναι αήττητη εκτός έδρας (2-3-0, χωρίς να δεχθεί γκολ!) παίζει τώρα στην έδρα της Ντάγκεναμ (2 σερί ήττες) και το διπλό είναι στο 3.

75. Όταν άνοιξε, στο 4.50, ήταν τεράστιο λάθος. Στο 3.75-4.00 που έχει πέσει τώρα, είναι απλά λάθος. Η Ντάγκεναμ εκτός από 1-2 καλές στιγμές που είχε στο β’ ημίχρονο κόντρα στη Σάτον, δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο και άξιζε να χάσει, παρά το γεγονός ότι έφαγε το γκολ στο τέλος. Η Χάλιφαξ άξιζε το τρίποντο κόντρα στη Λέιτον, αλλά ήταν τυχαίο ότι δεν δέχθηκε γκολ, έφαγε πολλές φάσεις.

Εκτός Αγγλίας δεν έχω κάτι, δεν θέλω να μπλέξω ακόμα. Υπενθυμίζω τι έχουμε πει ως τώρα: Μπόρνμουθ (2.15), Πάλας (3.00), Στόουκ (3.40) από Πρέμιερ Λιγκ. Ντέρμπι (3.00) από Τσάμπιονσιπ. Ροτσντέιλ (3.60), Πλίμουθ (3.20), Φλίτγουντ (4.33) και Νορθάμπτον (4.00) από Λιγκ 1. Μπάρνετ (3.20) από Λιγκ 2 και Χάρτλπουλ (3.75), Χάλιφαξ (3.75). Δύσκολη η τελική διαλογή. Μπόρνμουθ, Ροτσντέιλ και Στόουκ θέλω σίγουρα να παίξω, ακολουθούν Ντέρμπι, Πλίμουθ, Μπάρνετ, Χάλιφαξ.

Μένω με τα τρία που μου αρέσουν περισσότερο και έκλεισα. Και, μάλιστα, θα πάω λίγο διαφορετικά απ’ ό,τι συνήθως. Θα παίξω σε σύστημα 2-3 αυτές τις τρεις (Μπόρνμουθ, Ροτσντέιλ, Στόουκ) και θα παίξω και μόνο του το μικρότερο (Μπόρνμουθ). Είναι προφανές ότι αυτό είναι το κλειδί. Αν κερδίσει απόψε η Μπόρνμουθ, είμαι ήδη κερδισμένος πριν ακόμα γίνουν τα αυριανά.

Και πάω για περισσότερα κέρδη με ένα από τα αυριανά. Αυτό είναι το ρίσκο που παίρνω, ότι αν δεν περάσει σήμερα η Μπόρνμουθ για να κερδίσω πρέπει να πάρω και τα δύο αυριανά, που δεν είναι εύκολο να γίνει. Προφανώς πιστεύω πολύ στην Μπόρνμουθ, γι’ αυτό και καταλήγω να παίξω έτσι. Από ‘κει και πέρα θα μπορούσα να τα κάνω όλα μονά, βάζοντας λίγες παραπάνω μονάδες.

Θα μπορούσα να βάλω κι άλλα από τα κομμένα στο παιχνίδι μου. Στόχος φέτος είναι τα 3-4 ματς όλο το Σ/Κ. Σπάω περισσότερο το κεφάλι μου να κάνω την τελική επιλογή, αλλά όσα περισσότερα είναι τα ματς, τόσα περισσότερα πρέπει να πιάσω για να βγω από πάνω. Και η μίζα δεν θέλω να ξεφεύγει φέτος, δεν θέλω να είναι πάνω από τις 100 μονάδες σε όλο το Σ/Κ.

Πάμε με περισσότερο… selectivity φέτος, που λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοι. Εξάλλου προς το παρόν μου βγαίνει. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (12/09): – 2 μονάδες Επιστροφές από 12/09: 180 μονάδες Νέο υπόλοιπο (15/09): 178 μονάδες Ποντάρισμα 15/09 Μπόρνμουθ – Μπράιτον 1 (2.15): 40 μονάδες ΜΚ Ντονς – Ροτσντέιλ 2 (3.

60) Νιουκάστλ – Στόουκ 2 (3.40) Επί 11 οι δυάδες, 2 μονάδες στην τριάδα. Σύνολο: 35 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 75 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 103 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος