2434

Μάκης Μηνδρινός

«Οδηγός» φόρμα και απόδοση (UPDATE)

Χαιρετώ! Αχώνευτο το βράδυ της Τετάρτης. Οχι γιατί χάθηκε ένα σημείο του 3.00 στο 94’. Σιγά, ούτε η πρώτη φορά ήταν, ούτε η τελευταία. Αλλά την ίδια ώρα που η Ιπσουιτς ισοφαριζόταν, στο Τορίνο είχαμε ένα σβηστό 0-0, με αποτέλεσμα να περάσουν και οι τρεις ισοπαλίες του Τσάμπιονς Λιγκ που αναφέραμε. Καλά έκαναν και πέρασαν, υπήρχε κόσμος που τις έπαιξε, έλαβα και μηνύματα.

Με μένα τα έχω, που δεν το πίστεψα περισσότερο το τρίξι για να το βάλω στο παιχνίδι μου. Και από την άλλη, ακόμα πιο εκνευριστικό και από την ίδια την ισοφάριση της Σέφιλντ, ήταν ο τρόπος που έγινε. Είσαι Ιπσουιτς, είσαι ομάδα του ΜακΚάρθι, είσαι μπροστά 2-1, για ποιό λόγο παλικάρια μου βγαίνετε όλοι μπροστά στο 93’; Για να βάλετε τρίτο; Πάρτε την ισοφάριση στην αντεπίθεση για να… ηρεμήσετε.

Ακουσον-άκουσον, ομάδα του ΜακΚάρθι να ισοφαρίζεται στο 94’ από αντεπίθεση! Υπό νορμάλ συνθήκες, στις ομάδες του ΜακΚάρθι που αγαπήσαμε, θα είχαν μπει και οι 11 μέσα στην περιοχή και… μπάπα-μπούπα! Πριν περάσουμε στα φρέσκα, υπενθυμίζω κάτι που λέμε συχνά-πυκνά. Όταν κυνηγάμε μεγάλα σημεία, οφείλουμε να έχουμε το νου μας στο live, στην κάλυψη.

Εδώ δίνουμε σημεία, παίζουμε πριν τα ματς, κατά τη διάρκεια του ματς όμως ο καθένας κάνει κουμάντο στο παιχνίδι του. Εγώ μπορεί να καλυφθώ και να πληρωθώ, δεν θα φανεί στην κάβα (εξάλλου, έχουμε πει, η κάβα είναι εδώ πιο πολύ για τη διαχείριση), το ίδιο πρέπει να κάνετε κι εσείς. Οπως μπορεί να παίξω και κάτι που θα προκύψει, όπως έγινε με την Τρούρο.

Μιλήσαμε για το ματς στη στήλη, είδα ότι τελικά έπαιζε κανονικά ο πρώτος σκόρερ της (έβαλε και γκολ), έπαιξα, ενημέρωσα σχετικά μέσω twitter. Εχασα, αλλά επίσης δεν φαίνονται στην κάβα. Όπως δεν θα υπήρχαν και τα κέρδη, αν κέρδιζα. Πάμε στο νέο κουπόνι. Το πρόγραμμα δεν είναι κακό, δεν είναι και σούπερ. Εχει ματς που αξίζει να ασχοληθούμε, αλλά όχι πολλά.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητα κακό. Επίσης, δεν έχει Βορρά και Νότο Νάσιοναλ Λιγκ, παίζουν ένα από τα Κυπελλάκια τους. Συμπαθάτε με, αλλά μ’ αυτό το FA Trophy δεν πρόκειται να ασχοληθώ. Πάμε, ξεκινώντας από Πρέμιερ Λιγκ, η οποία έχει και εμβόλιμη αγωνιστική μεσοβδόμαδα. Πρέμιερ Λιγκ * Αντιγράφω ένα κομμάτι των όσων έγραψα στη σημερινή KingBet: «Δευτέρα απόγευμα, έχοντας εικόνα από την προηγούμενη αγωνιστική, γίνονται οι πρώτες σκέψεις για τα ματς που ακολουθούν.

Η διαδικασία είναι να τσεκάρω «με το μάτι» τι έχει ενδιαφέρον, στη συνέχεια σε τι απόδοση θα το κρατούσα, και αμέσως μετά ξεκινάει η… ρουτίνα: άνοιγμα τιμών, ρεπορτάζ, ειδήσεις και τελική διαλογή. Ολα αυτά από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, που κλείνει η εφημερίδα. Τη Δευτέρα το απόγευμα, λοιπόν, σημείωσα Λέστερ, Πάλας, Μπόρνμουθ, Τσέλσι, Εβερτον και Μπέρνλι.

Το να σημειωθούν, έστω και ως αρχικές σκέψεις, τα 6 από τα 10 ματς της αγωνιστικής, συμβαίνει 4-5 φορές το χρόνο όλες κι όλες. Ακολούθησε το… ξενέρωμα: Λέστερ ήθελα στο 3.10+, είναι στο 2.70. Πάλας ήθελα στο 2.30+, είναι στο 2.00. Μπόρνμουθ ήθελα στο 3.10+, είναι στο 2.70. Τσέλσι ήθελα στο 3.30+, είναι όντως στο 3.30. Εβερτον ήθελα στο 4.50+, είναι στο 4.30. Και Μπέρνλι ήθελα στο 5.

50+ και είναι στο 6.00». Αυτά αναφέρω, μεταξύ άλλων, στο King England της KingBet για την Πρέμιερ Λιγκ. Οι μπουκ μας πρόλαβαν, με λίγα λόγια. Αυτό σημαίνει ή συμβιβαζόμαστε στις χαμηλότερες αποδόσεις, ή πάμε στο No Bet. * Λέστερ φαβορί σε εκτός έδρας ματς, δεν παίζω. Αλλά δεν αποκλείω το over, το οποίο για κάποιο λόγο είναι σε απόδοση αουτσάιντερ. Αποψινό το ματς.

* Πάλας στο 2.00 δεν παίζω σε καμία περίπτωση, ούτε με την Μπόρνμουθ θέλω να κάνω εκπτώσεις. * Μένουν Τσέλσι (ανέβηκε, είναι στο 3.50), Μπέρνλι (επίσης ανέβηκε, στο 6.50 πλέον) και Εβερτον (στο 4.75). Το παίρνω ανάποδα: Μπέρνλι και Εβερτον θέλω να τα ξαναδώ (παίζουν την Κυριακή). Η Εβερτον έφαγε ακόμα μία μεγάλη σφαλιάρα χθες, συντριβή εντός έδρας από την Αταλάντα, με τον Ανσγουορθ να τα… παίρνει κρανίο και να ζητάει εξηγήσεις από τους παίκτες του.

Θέλω να δω αντιδράσεις, είναι πολύ πρώιμα τα όσα έγιναν χθες. Από ήττα έρχεται και η Αρσεναλ χθες, στην Κολωνία, παίζοντας πάντως για μία ακόμα φορά με πολλές αλλαγές. Οι Λονδρέζοι είναι ισόβαθμοι με την Μπέρνλι, η οποία μπορεί να μην εντυπωσιάζει αλλά είναι σε εξαιρετικό μομέντουμ και θα έχει ξανά τον πρώτο της σκόρερ, Γουντ, ο οποίος δεν έπαιξε στο 2-0 επί της Σουόνσι.

Απλά η Αρσεναλ απέναντι στην Τότεναμ ήταν καλή και με κάποιο τρόπο παίρνει αυτό που θέλει στο συγκεκριμένο γήπεδο τα τελευταία χρόνια. Θα το ξαναδώ… Το Σάββατο στις 19:30 είναι το Λίβερπουλ – Τσέλσι. Γνωστά τα δεδομένα, δεν νομίζω ότι έχουμε να πούμε πολλά. Ακριβώς όμως επειδή τα δεδομένα είναι γνωστά, περίμενα το σετ περισσότερο ισορροπημένο.

Η Τσέλσι, αν θυμάστε, τέτοιο καιρό έκανε και πέρσι το ξεπέταγμά της: αρχές Οκτώβρη πέρσι άρχισε ένα σερί 13 νικών στο πρωτάθλημα, τώρα έχει 4 διαδοχικές χωρίς να δεχθεί γκολ, ένα σερί που ξεκίνησε 21/10. Τα 5 τελευταία χρόνια οι «μπλε» είναι αήττητοι στο «Ανφιλντ». Η Λίβερπουλ μεσοβδόμαδα μας έδειξε το κλασικό γνωστό της πρόσωπο: εντυπωσιακή για ένα ημίχρονο, αυτοκαταστροφική στο άλλο.

Μέχρι πέρσι είχε να υπερηφανεύεται για τις εξαιρετικές επιδόσεις της απέναντι στα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, αλλά φέτος το πρόσωπό της δεν είναι το ίδιο καλό. Αν εξαιρέσουμε το 4-0 επί της Αρσεναλ, έφαγε 5 από τη Σίτι, 4 από την Τότεναμ και ήταν… άνοστη στο 0-0 με τη Γιουνάιτεντ. Τσάμπιονσιπ * Ο καλύτερος με τον χειρότερο να παίζει, διπλό του 12.

00 δεν υπάρχει στην Τσάμπιονσιπ. Και στην προκειμένη, όντως η μία είναι η καλύτερη (Γουλβς), όμως η άλλη δεν είναι η χειρότερη (παλεύει πολύ η Μπόλτον στα τελευταία, 6 ματς αήττητη είναι – 5 – ισοπαλίες). Ακόμα και το Χ2 πλησιάζει τις 3.50 μονάδες. Είπαμε, όμως, η Γουλβς δεν είναι τυχαία πρώτη. Θέλει… άντερα η κόντρα της. * Πριν από τη διακοπή, το Νόριτς – Πρέστον θα ήταν εντελώς αδιάφορο στοιχηματικά κι ας επέστρεφε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο «Κάροου Ρόουντ» ο Αλεξ Νιλ (ανέβασε τη Νόριτς στην Πρέμιερ Λιγκ το 2015).

Τι άλλαξε στα δύο ματς μετά τη διακοπή; Στη Νόριτς τίποτα, το ντεφορμάρισμα συνεχίζεται, χωρίς νίκη στα 5 τελευταία (4 ήττες), ενώ στο «Κάροου Ρόουντ» που παραδοσιακά είναι το όπλο της, μετράει μόλις 2 νίκες φέτος (4 ισοπαλίες, 3 ήττες). Η Πρέστον, από την άλλη, μοιάζει να συνήλθε. Μετά το 0-0 με την ανεβασμένη Μπόλτον, έκανε σπουδαίο διπλό την Τρίτη στο Μπρίστολ.

Δεν νομίζω ότι είναι τυχαία η αντίδρασή της, καθώς αρχίζει να έχει επιστροφές σημαντικών παικτών. Στο 3.70 η Πρέστον μπορεί να συζητηθεί σοβαρά. Λιγκ 1 * Δεν είναι για 5.00 το διπλό των Ντονς στο Ντόνκαστερ: ούτε η Ντόνκαστερ είναι η πιο αξιόπιστη εντός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος (μόλις 2 νίκες), ούτε η Ντονς είναι τόσο χάλια για να προσφέρεται τόσο ψηλά.

Συμφωνούμε ότι θεματάκια και ότι δέχεται εύκολα γκολ, αλλά ίσως το ματς με Ντόνκαστερ της ταιριάζει… * Η Μπράντφορντ είναι φέτος μία από τις καλύτερες εκτός έδρας ομάδες της κατηγορίας. Τώρα παίζει στο γήπεδο της πρωτοπόρου Σριούσμπερι, η οποία έχει 2 ήττες στα 3 τελευταία. Πιθανότητες για διπλό, αλλά το 3άρι δεν το θεωρώ λάθος.

Είναι απλά νορμάλ. Λιγκ 2 * Το Καρλάιλ – Μόρκαμ είναι ύπουλο, με τη φιλοξενούμενη να έχει και εντυπωσιακή παράδοση. Ασχετο: ο καιρός έστρωσε τις τελευταίες ώρες και ο αγωνιστικός χώρος… άδειασε από τα νερά τα βροχής. Το λέω για όσους είδαν μια φωτό που ανέβασα χθες στο twitter με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, που ήταν πλημμυρισμένος.

* Υπό εξέταση το Λίνκολν – Πορτ Βέιλ. Και λέω υπό εξέταση, επειδή το διπλό κατρακύλησε! Κοντά στο 4.00 άνοιξε, τώρα είναι με το ζόρι στο 3.40. Αν ξανατσιμπήσει προς τα πάνω μπορεί να το δω πιο σοβαρά καθώς η Πορτ Βέιλ είναι επικίνδυνη στα εκτός και η Λίνκολν μοιάζει να έχει «μπουκώσει». * Είναι γνωστό πως η Σουίντον είναι καλύτερη εκτός απ’ ό,τι εντός έδρας.

Μόνο τρεις φορές πανηγύρισε στο γήπεδό της, ενώ μεσοβδόμαδα έχασε εκτός από την Γκρίμσμπι με ανατροπή (3-2). Η Νιούπορτ θεωρητικά είναι ντεφορμέ, αλλά σου δίνει την αίσθηση ότι την «ψήνει» μια καλή νίκη. Την προηγούμενη εβδομάδα 1-1 με την Ακρινγκτον, μεσοβδόμαδα έχασε στο τέλος από την Μπάρνετ. Υπουλο ματς, υπό συζήτηση το 3.75.

Νάσιοναλ Λιγκ * Κουτί της έκατσε της Γκάισλι η μεσοβδόμαδη αναβολή του αγώνα με την Φάιλντ, καθώς είχε ανάγκη από ανάσες. Τις πήρε, έτσι κι αλλιώς είναι βελτιωμένη αγωνιστικά μετά το ξεκίνημα, ενώ εντός έδρας έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις της φέτος. Η Σάτον δεν είναι εύκολη ομάδα, όμως ίσως είναι επηρεασμένη από την ήττα και την κακή εμφάνιση που έκανε στο μεσοβδόμαδο, κόντρα στην ουραγό Τορκί (0-1).

Ο άσος στο 4.20. Εκτός Αγγλίας * Δεν γίνεται να προσπεράσει κάποιος το ντέρμπι στη Γερμανία, το Ντόρτμουντ – Σάλκε. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όλα είναι υπέρ της Σάλκε. Αγωνιστική κατάσταση, κλίμα, κούραση, αποδόσεις, όλα! Ο Μποζ είναι με το ενάμιση βήμα στην έξοδο, η Ντόρτμουντ έχει μία νίκη στα 9 τελευταία (το… Μαγδεμβούργο), τρώει τουλάχιστον 2 γκολ στα 5 τελευταία στο πρωτάθλημα.

Η Σάλκε είναι 7 αήττητη (5-2-0), δεύτερη στη βαθμολογία, καλύτερη εκτός έδρας άμυνα στη Γερμανία. Μοναδικό αστεράκι; Ότι είναι ντέρμπι-κόλαση, και σε τέτοια ματς έχουμε δει να ανασταίνεται κόσμος και κοσμάκης. Προσωπικά, στο 4.33 δέχομαι να πάρω το όποιο ρίσκο. Πάμε να τα μαζέψουμε λίγο: από Πρέμιερ Λιγκ Τσέλσι (3.50), Εβερτον (4.75), Αρσεναλ (6.

50). Από Τσάμπιονσιπ Πρέστον (3.70) και… φάντασμα Μπόλτον (12.00). Από Λιγκ 1 Ντονς (5.00) και Μπράντφορντ (3.00). Από Λιγκ 2 Μόρκαμ (5.00), Πορτ Βέιλ (3.40), Νιούπορτ (3.75) και από Νάσιοναλ Λιγκ την Γκάισλι (4.20). Συν τη Σάλκε, που θα την ποντάρω σίγουρα. Τσέλσι αφήνω γιατί έχει και Χ. Εβερτον και Αρσεναλ είναι την Κυριακή, θα τα ξαναδώ. Πρέστον θέλω να παίξω.

Όλα τα άλλα είναι στην ίδια κατηγορία: ούτε τρελαίνομαι, ούτε τα σβήνω με τη μία. Λέω να μην χωθώ άλλο, εξάλλου μπορεί να παίξω και την Κυριακή κάποια από τα ματς της Πρέμιερ Λιγκ. Θα γίνει update, αν χρειαστεί. Κρατάω αυτά που κύκλωσα με τη μία, αυτά που μου άρεσαν περισσότερο. Και θα παίξω λίγο διαφορετικά, υπολογίζοντας και τα στατιστικά μου το τελευταίο διάστημα (πολλά Χ): θα πάρω καλύψεις και στα δύο σημεία, στο ασιατικό χάντικαπ: το -0.

25 της Πρέστον είναι στο 3.00 (ουσιαστικά μιλάμε για μισό draw no bet: αν έρθει Χ παίρνω τα μισά λεφτά που πόνταρα πίσω) και το ΑΗ 0 (draw no bet) της Σάλκε είναι στο 3.30. ΥΓ. Αν έπαιζα μια δυάδα over θα ήταν το αποψινό Γουέστ Χαμ – Λέστερ και το αυριανό Νιουκάστλ – Γουότφορντ. Και τα δύο σε απόδοση αουτσάιντερ, κακώς κατά τη γνώμη μου. UPDATE Ο Ανσγουορθ επειδή ξέρει πως λειτουργεί η Εβερτον εντός αλλά κυρίως εκτός αγωνιστικού χώρου, έκανε μετά τη συντριβή από την Αταλάντα τις δηλώσεις που έπρεπε να κάνει ώστε να τους κρατήσει όλους στην τσίτα.

Και οι παίκτες τον στηρίζουν, κάτι επίσης σημαντικό. Για τη Σαουθάμπτον τα έχουμε πει, παραμένει προβληματική και άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες για τον Πελεγκρίνο. Παίζω Εβερτον, στο AH 0 (draw no bet), στο 3.30. Χθες έπαιξα 70 μονάδες, γύρισαν οι 50. Στην Εβερτον βάζω 30 μονάδες, άρα είμαι στις -74 μονάδες. Twitter: @makismindrinos   Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (21/11): – 24 μονάδες Νέο υπόλοιπο (24/11): – 24 μονάδες Ποντάρισμα 25/11 Νόριτς – Πρέστον 2 -0.

25 ΑΗ (3.00): 40 μονάδες Ντόρτμουντ – Σάλκε 2 0 ΑΗ (3.30): 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 70 μονάδες Νέο υπόλοιπο: – 94 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος