2394

Μάκης Μηνδρινός

Οι δύο ισοπαλίες και τα τρία που έρχονται

Με το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Αρσεναλ και την Τσέλσι ολοκληρώνεται η πρωτοχρονιάτικη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Τα άλλα δύο παιχνίδια που έδωσαν φέτος οι δύο ομάδες έληξαν ισόπαλα, ενώ ακολουθούν ακόμα τρία σε διάστημα 20 ημερών. Τα 6 τελευταία χρόνια η Τσέλσι έχασε μόνο μία στο «Εμιρεϊτς», προβλήματα στην άμυνα για τους γηπεδούχους.

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΤΣΕΛΣΙ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1938 Γήπεδο: ΕΜΙΡΕΪΤΣ (60.361), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ.): ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ Σετ αποδόσεων: 2.75 – 3.40 – 2.55 Α’ ΓΥΡΟΣ: ΤΣΕΛΣΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ 0-0 * Στο Σούπερ Καπ (06/08): Αρσεναλ – Τσέλσι 1-1 (4-1 πέν.) * Η Τσέλσι έχασε μόνο ένα από τα 6 τελευταία παιχνίδια της στην έδρα της Αρσεναλ για το πρωτάθλημα: πέρσι, με 3-0. Ειχαν προηγηθεί 2 νίκες των «μπλε» και 3 ισοπαλίες στα 5 προηγούμενα.

ΑΡΣΕΝΑΛ Ρεπορτάζ: Τέταρτη ισοπαλία σε 6 ματς, χάνει συνεχώς έδαφος στη μάχη για την τετράδα. Την Κυριακή έμεινε 1-1 εκτός έδρας με την Γουέστ Μπρομ. Τίποτα ιδιαίτερο η εμφάνισή της, δεν ήταν τόσο επιθετική όσο σε προηγούμενα ματς, ίσως επηρεάστηκε και από την απουσία του Οζίλ. Παρ’ όλα αυτά, προηγήθηκε με… σπόντα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του φορμαρισμένου Σάντσες (83’).

Εξι λεπτά αργότερα, ισοφαρίστηκε με αυστηρό πέναλτι (89’), με τον Βενγκέρ να είναι έξω φρενών με τον διαιτητή, Μάικ Ντιν, και μάλιστα κλήθηκε σε απολογία από την Ομοσπονδία. Το σημερινό είναι το πρώτο από τα τρία ματς που θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στο επόμενο 20ήμερο, καθώς ακολουθούν τα δύο παιχνίδια το Λιγκ Καπ (την Τετάρτη εκτός έδρας και στις 24/01 είναι η ρεβάνς).

Ο Βενγκέρ δήλωσε αισιόδοξος πως η ομάδα του θα ανταπεξέλθει παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έχουν προκύψει, ενώ εμφανίστηκε ανοικτός στο να γίνουν μεταγραφές για να καλυφθούν τα όποια κενά από τους τραυματίες. Ακολουθεί, την Κυριακή, εκτός έδρας ματς με τη Νότιγχαμ στο Κύπελλο. Στο μεταξύ, η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε και τα ονόματα των Οζίλ και Σάντσες αρχίζουν πάλι να ακούγονται, καθώς οι δύο παίκτες βρέθηκαν μία ανάσα από την έξοδο το καλοκαίρι.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Αγωνιστικά νέα: Νέοι τραυματίες οι βασικοί Κοσιελνί (στόπερ, 18/0) και Κολάσινατς (μπακ, 17/1), ο πρώτος έχει 30% πιθανότητες να παίξει, σύμφωνα με τον Βενγκέρ. Τεστ ετοιμότητας για τον Οζίλ (μέσος, 17/4, 5 ασίστ) που έλειψε. Πάλι έξω οι Ζιρού (φορ, 15/4), Ράμσεϊ (15/3, 6 ασίστ) και Μονρεάλ (αριστερός μπακ, 19/2).

Κανονικά διαθέσιμος ο Τζάκα (χαφ, 20/1). Bet info: Σκόραρε και στα 24 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Τον Οκτώβρη του 2016 έμεινε τελευταία φορά στο μηδέν στο «Εμιρεϊτς» (0-0 με Μίντλεσμπρο). Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Τσεχ – Κοσιελνί (ή Μερτεζάκερ), Μουστάφι, Τσέιμπερς – Μπεγερίν, Τζάκα, Γουίλσιρ, Νάιλς – Ιβόμπι, Σάντσες, Λακαζέτ   ΤΣΕΛΣΙ Ρεπορτάζ: Ο,τι ήθελε έκανε κόντρα στη Στόουκ, στο 23’ ήταν ήδη 3-0 μπροστά, το 5-0 δεν αφήνει πολλά περιθώρια ανάλυσης, εξάλλου η αντίπαλος έπαιξε με πιτσιρίκια στην άμυνα λόγω απουσιών.

Αξιοσημείωτο ότι η Τσέλσι είχε 5 διαφορετικούς σκόρερ: Ρούντιγκερ, Ντρινκγουότερ, Πέδρο, Γουίλιαν (με πέναλτι) και Τζαπακόστα. Εφτασε τις 10 νίκες στα 13 τελευταία (10-2-1), κρατώντας το μηδέν στα 8 και αν νικήσει σήμερα επιστρέφει στη 2η θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα, ο Κόντε έχοντας στο μυαλό του και το λονδρέζικο ντέρμπι με την Αρσεναλ, επέλεξε να δώσει ανάσες σε κάποιους βασικούς: δεν έπαιξαν λεπτό ο Αζάρ και ο Φάμπρεγας, ενώ οι Μόουζες, Καντέ και Μοράτα αντικαταστάθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

«Κλείνει με τον πιο όμορφο τρόπο ένα εξαιρετικό 2017 για μας. Για τους παίκτες, τη διοίκηση, τον κόσμο, για μένα προσωπικά, το 2017 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Τσέλσι. Δεν ήταν εύκολο στην πρώτη μου σεζόν να πάρω το πρωτάθλημα και ευχαριστώ τη διοίκηση που μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα», σχολίασε ο Κόντε. Το Σάββατο ακολουθεί νέο εκτός έδρας ματς, για το Κύπελλο, με τη Νόριτς και στα «καπάκια» (Τετάρτη, 10/01) έχει τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ πάλι με την Αρσεναλ (εντός).

Αγωνιστικά νέα: Πάλι έξω ο Λουίς (8/1) που πιθανότατα θα γυρίσει στο Κύπελλο. Ετοιμος ο Κρίστενσεν (στόπερ, 15/0) που έλειψε λόγω ίωσης στα 2 τελευταία. Bet info: Στα 4 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα νίκησε μόνο τη Χάντερσφιλντ (2 ισοπαλίες και μία ήττα). Πιθανή ενδεκάδα (3-5-1-1): Κουρτουά – Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Κρίστενσεν – Μόουζες, Καντέ, Μπακαγιόκο, Φάμπρεγας, Αλόνσο – Αζάρ – Μοράτα Πηγή: Kingbet.

net

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος