2426

Μάκης Μηνδρινός

Ο κακός δαίμονας και το «πρέπει»

Με δύο ματσάρες ανοίγει η αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ. Η Κάρντιφ του Νιλ Γουόρνοκ αντιμετωπίζει τον «κακό δαίμονα» της, Νόργουιτς, που ψάχνει αντίδραση μετά το αρνητικό σερί. Με πολλά σκαμπανεβάσματα η Λιντς, συνεχίζονται οι ατυχίες στην Αστον Βίλα. ΚΑΡΝΤΙΦ – ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 645 Γήπεδο: ΚΑΡΝΤΙΦ ΣΙΤΙ (26.

828), ΚΑΡΝΤΙΦ Απόσταση (χλμ): 443 Σετ αποδόσεων: 1.90 – 3.40 – 4.00 * 2-1-2 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο την Κάρντιφ. * Goal/goal και over εμφάνισαν τα 4/5 τελευταία μεταξύ τους επί ουαλικού εδάφους. * H Νόριτς επικράτησε και στις τέσσερις πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους (εντός-εκτός). ΚΑΡΝΤΙΦ Ρεπορτάζ: Συνεχίζει απτόητη το κυνήγι της Γουλβς! Φουλ κυνική και στο Νότιγχαμ (2-0), ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα με το απόλυτο των νικών (3/3).

«Καθάρισε» την παρτίδα από το α' μέρος (24' Χόιλετ, 38' Γουόρντ), στο β' έκλεισε καλά τους χώρους και το κράτησε με σχετική άνεση. Σταθερά σε πρώτο πλάνο η αψεγάδιαστη άμυνά της: 5/7 μηδέν παθητικό εσχάτως (5-1-1). «Ηταν μία υπέροχη εβδομάδα, για την ακρίβεια δεν μπορούσε να πάει καλύτερα. Δεν είναι εύκολο να κάνεις τρεις σερί νίκες σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα, οπότε κοιτάμε να απολαύσουμε τη στιγμή.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η χρονιά είναι μεγάλη, άπαντες όμως στην ομάδα στηρίζουν ο ένας τον άλλο, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι μπορούμε να αντέξουμε μέχρι το φινάλε», η εκτίμηση του ικανοποιημένου Γουόρνοκ. Ο έμπειρος μάνατζερ απέναντι στη Νόριτς έχει ένα από τα χειρότερα ποσοστά νικών ως προπονητής, κερδίζοντας μόλις τα 5 από τα 20 παιχνίδια που έχει δώσει.

Μάλιστα, στο ίδιο διάστημα αριθμεί 12 ήττες (μόνο Γουότφορντ και Ρέντινγκ τον έχουν κερδίσει περισσότερες φορές). Αγωνιστικά νέα: Εξέτισε και επιστρέφει στην αποστολή ο εφεδρικός Μπόγκλ (φορ, 5/2). Οριακά θα κριθεί η συμμετοχή του σημαντικού Μέντεζ Λανγκ (χαφ, 16/4), έχασε πάλι αρκετές προπονήσεις. Απουσίασε από το τελευταίο ο Γκούναρσον (χαφ, 12/0) λόγω μυϊκού θέματος και θα περάσει από τεστ ετοιμότητας.

Στα πιτς για ακόμα μια φορά ο ποιοτικός Ζοχόρε (φορ, 12/3), καθώς οι ενοχλήσεις δεν έχουν εξαλειφθεί πλήρως. Σταθερά εκτός Ρίτσαρντς (μπακ, 4/0), Καμπ (γκολκίπερ) και Χάρις (χαφ). Bet Info: Οι 7/9 τελευταίες αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα συνοδεύτηκαν από under. Διαθέτει με διαφορά την καλύτερη άμυνα της Τσάμπιονσιπ (13 γκολ), διατηρώντας το μηδέν πίσω σε 8 περιπτώσεις φέτος.

ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ Ρεπορτάζ: Η πρώτη μεγάλη κρίση της χρονιάς είναι γεγονός. Χωρίς νίκη ολοκληρώθηκε ο Νοέμβριος (0-2-4), γενικότερα από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά υπολειτουργεί, με τον Φάρκε να βρίσκεται στα σχοινιά. Μόνο στο α' μέρος στάθηκε καλά κόντρα στην Πρέστον (1-1). Προηγήθηκε με φαουλάρα του Μάντισον (34'), αλλά στην επανάληψη έπεσε αισθητά, έκανε αβίαστα λάθη και το πλήρωσε (70’).

«Πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και να γίνουμε πιο σοβαροί στα τελειώματα των φάσεων και στην αμυντική αντιμετώπιση, διότι ώρες ώρες παραείμαστε soft. Υπάρχουν αρκετοί τραυματισμοί που αλλοιώνουν το πλάνο, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. Ο Δεκέμβριος είναι απαιτητικός μήνας, αλλάς μας δίνει την ευκαιρία με ένα καλό σερί να ανέβουμε πάλι ψηλά», η αγωνιστική απαίτηση του Φάρκε.

Θέμα περί απομάκρυνσης του Γερμανού προπονητή δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, ωστόσο η γκρίνια στις τάξεις των οπαδών αρχίζει και εντείνεται. Ψάχνοντας να βρούμε την αιτία της «κοιλιάς», καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα κράμα τακτικών λαθών του Φάρκε (αλλάζει συχνά συστήματα τελευταία), απουσιών (έλειψαν 3-4 βασικοί) και κακής νοοτροπία των παικτών.

Αγωνιστικά νέα: Εκτός μάχης παραμένουν οι ενδεκαδάτοι Χάσμπαντ (μπακ, 14/0) και Γουότκινς (εξτρέμ, 12/0), με την επιστροφή τους να τοποθετείται από την επόμενη εβδομάδα. Προπονήθηκαν κανονικά Κλόσε (στόπερ, 13/1) και Τράιμπαλ (μέσος, 12/0), αμφότεροι ταξίδεψαν με την ομάδα, αλλά μόνο ο πρώτος θα ξεκινήσει βασικός. Νιώθει ενοχλήσεις στο πόδι ο έμπειρος Ζερόμ (φορ, 14/1) και το πιθανότερο είναι να μείνει στον πάγκο.

Εκτός αποστολής παραμένουν οι μακροχρόνιοι Τετέι (χαφ, 6/0) και Νέισμιθ (φορ, 2/0). Bet Info: Τα 11/15 πιο πρόσφατα παιχνίδια πρωταθλήματος συνοδεύτηκαν από under. Μακριά από το «Κάροου Ρόουντ» κατάφερε να διατηρήσει τρεις φορές απαραβίαστη την εστία της (σε όλες κέρδισε). ΛΙΝΤΣ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 646 Γήπεδο: ΕΛΑΝΤ ΡΟΟΥΝΤ (39.460), ΛΙΝΤΣ Απόσταση (χλμ): 190 Σετ αποδόσεων: 2.

65 – 3.10 – 2.85 * 2-1-0 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο τη Λιντς. * To 2000 χρονολογείται το πιο πρόσφατο διπλό! * Under εμφάνισαν τα 2/3 τελευταία μεταξύ τους στο «Ελαντ Ρόουντ». * Τηλεοπτικό. ΛΙΝΤΣ Ρεπορτάζ: Σύμφωνα με τον Κρίστιανσεν η προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο για την ομάδα του (2-0-1). Κατά το ήμισυ τα λεγόμενά του ευσταθούν, αφού πήρε δύο νίκες κόντρα σε ζόρικους αντιπάλους (Μίντλεσμπρο, Μπάρνσλεϊ) και παρέμεινε κοντά στην εξάδα.

Το έτερο ήμισυ λέει ότι τα πάνω-κάτω στην απόδοσή της συνεχίζονται, προκαλώντας σύγχυση στην εξέδρα. Αψεγάδιαστη η εμφάνισή της στο ντέρμπι με την Μπάρνσλεϊ (2-0). Ηλεγξε απόλυτα τον ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε και ουσιαστικά «καθάρισε» την παρτίδα με τα τέρματα των Σάιθ (23’) και Αλιόσκι (45+4’). Στο δεύτερο έριξε ταχύτητα, έδωσε περισσότερα μέτρα στην αντίπαλο, ωστόσο δεν απειλήθηκε ποτέ σοβαρά.

Στα αξιοσημείωτα –για αρνητικό λόγο- της έως τώρα παρουσία της το γεγονός ότι ηττήθηκε στις 4/5 συναντήσεις της με τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα αυτή τη στιγμή. Για ένα σύνολο που διεκδικεί άνοδο αυτό είναι ανησυχητικό στοιχείο, διότι για να ανέβεις χρειάζεσαι και μεγάλα αποτελέσματα, ειδικά στην Τσάμπιονσιπ. Αγωνιστικά νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο Βιέιρα (χαφ, 9/0).

Ελλειψαν στα δύο πιο πρόσφατα και θα μείνουν εκ νέου εκτός οι βασικότατοι Ντάλας (εξτρέμ, 13/2) και Λασόγκα (φορ, 10/5), γι’ αμφότερους γίνεται αγώνας δρόμου να προλάβουν το επόμενο. Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και δεν αποκλείεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα ο Ο’Κέιν (χαφ, 18/0). Bet Info: Τα 7/8 πιο πρόσφατα παιχνίδια της συνοδεύτηκαν από over, και στα οκτώ υπήρξε τουλάχιστον ένα γκολ στο α’ ημίχρονο.

Διατηρεί θετική παράδοση με αντίπαλο την Αστον Βίλα, αφού στις 9 τελευταία συναντήσεις τους ηττήθηκε μόλις μια φορά (4-4-1). ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ Ρεπορτάζ: Εξαργυρώνει στον απόλυτο βαθμό την αγωνιστική σοβαρότητά της και την ουσία που έχει στο παιχνίδι της, εδραιώνοντας την παρουσία της στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας (5-1-1). Στο… ρελαντί ξεπέρασε το εμπόδιο της Ιπσουιτς (2-0), με τον Αντόμα να σκοράρει πάλι δις, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις (σημείωσε τα 5/6 τελευταία γκολ της Βίλα).

Ετσι, και αυτή, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την περασμένη εβδομάδα (3/3 νίκες), ωστόσο δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός από τον Μπρους, που θέλει το σύνολό του να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό στο κρίσιμο εορταστικό πρόγραμμα (5/7 ματς στο διάστημα αυτό με ομάδες της πρώτης 10άδας). Πέρα από τη καλή βαθμολογική συγκομιδή και τη δουλειά που έχει γίνει από τον Μπρους, φέτος φαίνεται πολύ πιο ώριμη και σαν ομάδα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που στράβωσε ένα παιχνίδι και δεν το παράτησε -σε αντίθεση με πέρσι που την έπαιρνε από κάτω- ενώ και οι αντιδράσεις της μετά από «γκέλα» δεν έχουν καμία σχέση. Αγωνιστικά νέα: «Φρέσκο» πρόβλημα ο Γέντινακ (χαφ, 6/0), χτύπησε στον ώμο στο τελευταίο και εκτιμάται ότι θα χάσει περίπου ένα μήνα. Εκτός μάχης παραμένουν οι βασικοί Κοτζιά (φορ, 8/1), Τέρι (στόπερ, 16/0) και Χόγκαν (φορ, 14/0).

Οι δύο τελευταίοι σημειώνουν σημαντική πρόοδο στην αποθεραπεία τους, κανείς όμως δεν θα γυρίσει πριν τα μέσα Γενάρη. Μακροχρόνια απουσιάζει ο Γκριν (εξτρέμ, 5/1). Bet Info: Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο α’ ημίχρονο, επιτρέποντας μόλις πέντε γκολ. Και τις δύο τελευταίες φορές που επισκέφτηκε το «Ελαντ Ρόουντ» μήνα Δεκέμβριο ως προπονητής ο Μπρους, ηττήθηκε (2015-Χαλ, 2016-Αστον Βίλα).

πηγή: kingbet.net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος