2597

Μάκης Μηνδρινός

Ο τελικός είναι για fun bets

Καλημέρα, καλό μήνα, καλό καλοκαίρι! Παραδοσιακά με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ συνήθως κλείνει και η σεζόν, φέτος δεν έχουμε και Euro ή Μουντιάλ για να τραβήξει κάνα μήνα παραπάνω. Εχουμε του χρόνου όμως, γι’ αυτό και τα πρωταθλήματα θα επαναρχίσουν νωρίς φέτος, αρχές Αυγούστου θα είμαστε στις… επάλξεις! Μέχρι να φύγουμε για διακοπές (αρχές Ιουλίου) όλο και κάτι θα βρίσκουμε να λέμε, είτε στοιχηματικό είτε μεταγραφικό είτε ο,τιδήποτε.

Η κάβα, όμως, θα κλείσει, εξάλλου θα αρχίσουμε σιγά σιγά και τον απολογισμό, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Εγραψα χθες στο σάιτ της KingBet την άποψή μου για τον τελικό, το κείμενο είναι το εξής: Ο τελικός των… άκρων Εχω βρεθεί σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ στο εξωτερικό: το 2003, στην… ποδοσφαιρική πανδαισία του Μάντσεστερ, Μίλαν – Γιουβέντους 0-0 (το πήρε η Μίλαν στα πέναλτι) και το 2015 στο Βερολίνο, Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους 3-1.

Τον φετινό τελικό τον είχα σταμπαρισμένο για να πάω, μου άρεσε ως ιδέα το ταξίδι στην Ουαλία, είναι ένα ταξίδι που δεν το κάνεις εύκολα. Για κάποιο λόγο που ακόμα δεν έχω προσδιορίσει ποιος ακριβώς είναι, δεν έκλεισα ποτέ εισιτήριο. Καλύτερα! Ολα για κάποιο λόγο γίνονται σ’ αυτή τη ζωή. Δεν θα άντεχα να δω ξανά Γιουβέντους από κοντά σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να το κάνω ακόμα… χειρότερο: ειδικά με αντίπαλο τη Ρεάλ! Ως φίλος της Ρόμα και της Μπαρτσελόνα, καταλαβαίνετε πώς περίπου νιώθω για τη Γιούβε και τη Ρεάλ… Αν, όμως, πάμε στο καθαρά ποδοσφαιρικό, πρόκειται για έναν δικαιότατο τελικό. Κοτζάμ Μπάγερν και Ατλέτικο απέκλεισε η Ρεάλ, ολόκληρη Μπαρτσελόνα η Γιούβε. Είναι, όντως, οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Πέρσι, σε μια παρόμοια μίνι ανάλυση του τελικού (Ρεάλ – Ατλέτικο), είχα σταθεί περισσότερο στον παράγοντα Κασεμίρο. Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Βραζιλιάνος από τότε που ανέλαβε τη Ρεάλ ο Ζιντάν. Τον έβαλε στην ενδεκάδα ο Γάλλος, αυτόματα απελευθερώθηκαν Μόντριτς-Κρόος (μέχρι να αναλάβει ο Ζιντάν έπαιζε είτε ο ένας είτε ο άλλος το ρόλο του 6αριού) και αυτό ήταν –τότε- το κλειδί για να φτάσει μια μετριότατη Ρεάλ ως τον τελικό.

Φέτος η Ρεάλ δεν είναι μετριότητη, είναι η πιο πλήρης ομάδα στην Ευρώπη, κατά διαστήματα έπαιξε ωραία μπάλα και γενικά είναι μια ομάδα που… δεν ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει! Δεν θα σταθώ καθόλου στο Ρονάλντο, που έτσι κι αλλιώς είναι μια κατηγορία μόνος του κι αυτό το ξέρουν και οι… πέτρες. Πέρα από τον Ρονάλντο και την τριάδα «φωτιά» της μεσαίας γραμμής, Κασεμίρο-Κρόος-Μόντριτς, η Ρεάλ φέτος εμφανίζει ακόμα δύο πολύ σημαντικά όπλα: μπακ και πάγκος.

Ο Μαρσέλο είναι ίσως ο καλύτερος αριστερός μπακ του κόσμου (11 ασίστ φέτος), ο Καρβαχάλ είναι μέσα στους τρεις καλύτερους δεξιούς μπακ (8 ασίστ). Ο δε πάγκος της, είχε περισσότερο ενεργό ρόλο από ποτέ: Ασένσιο, Ισκο, Μοράτα, Χάμες, Κόβασιτς, Λούκας Βάσκεθ θα ήταν βασικότατοι στο 90% των υπόλοιπων ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη, η Γιουβέντους δεν έχει την ποιότητα του ρόστερ της Ρεάλ, ούτε του ρόστερ του 2015 που έφτασε στον τελικό του Βερολίνου και λύγισε από την Μπαρτσελόνα.

Ολοι, όμως, ξέρουν 100% το ρόλο τους και ανασταλτικά μιλάμε για την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Κάθε ιταλική ομάδα που… σέβεται τον εαυτό της έχει αρχές και ειδικά σε μεγάλα παιχνίδια αυτές οι αρχές έχουν φορές πολλές φορές την επιτυχία. Εκεί πιστεύω ότι θα κριθεί το ματς… Αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να «παγώσει» το ρυθμό της Ρεάλ, είναι η Γιούβε.

Το έδειξε και στα διπλά μεταξύ τους ματς, πριν από δύο χρόνια. Πολλοί θα σταθούν στα αστέρια των δύο ομάδων, Ιγκουαΐν-Ρονάλντο ή Ντιμπάλα-Μπέιλ, εγώ περιμένω με μεγαλύτερο ενδιαφέρον μία άλλη κόντρα, αυτή ανάμεσα στους Βραζιλιάνους Μαρσέλο και Ντάνι Αλβες, στο ένα άκρο του γηπέδου. Είναι τόσο καταλυτική η παρουσία τους φέτος, που δεν αποκλείω η δική τους μονομαχία να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς.

Το ρεπορτάζ λέει ότι υπάρχει περίπτωση ο Αλβες να παίξει ως εξτρέμ και όχι ως μπακ, κάτι που αν τελικά επιβεβαιωθεί, το θεωρώ πολύ έξυπνη κίνηση από πλευράς Αλέγκρι. Με τον Αλβες μόνιμα ψηλά, θα αναγκαστεί ο Μαρσέλο να είναι πολύ προσεκτικός και να μειώσει τα ανεβάσματά του, οπότε η Ρεάλ ίσως χάσει ένα από τα βασικά όπλα στη δημιουργία του παιχνιδιού της.

Μεγάλο το ενδιαφέρον, λοιπόν, στα δεξιά της Γιούβε-αριστερά της Ρεάλ. Για να το κλείσουμε, μπορεί για μένα οι δύο ομάδες να μπαίνουν στην κατηγορία «αντιπαθητικές», από ‘κει και πέρα όμως, θέλω λίγο παραπάνω Γιούβε για κατάκτηση. Για ενάμιση λόγο: ο ένας είναι ο μέγας Μπουφόν, ο άλλος… μισός είναι ο αγαπημένος μου Αλβες.

Κατάκτηση Γιούβε, λοιπόν, κοντά στο 2.00. Το καλοκαίρι αυτό χτυπάει στον παλμό των μεγάλων τουρνουά τένις!TENNIS SUMMER TOUR (21+)   Αυτό είναι το κείμενο, αυτή είναι η άποψη που έχω για τον τελικό. Στοιχηματικά, ορθώς η Ρεάλ είναι το φαβορί, είναι η ομάδα που όταν φτάσει στον τελικό συνήθως το παίρνει. Δεν είναι τυχαίο το 11 κατακτήσεις σε 14 τελικούς, είναι εντυπωσιακό το ποσοστό.

Και από την άλλη, η Γιούβε είναι η ομάδα που έχει χάσει τους περισσότερους τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ/Πρωταθλητριών: 6 και 4 διαδοχικούς! Αυτή τη στιγμή, όμως, με τα σημερινά δεδομένα, θεωρώ ότι η Γιουβέντους είναι από τις λίγες ομάδες που μπορούν να ματσάρουν τα όπλα της «βασίλισσας». Γι’ αυτό και επέλεξα κατάκτηση Γιουβέντους.

Είτε στο 90λεπτο, είτε στην παράταση είτε στα πέναλτι. Η… έμπνευση λέει ότι θα έχουμε παράταση, άρα ισοπαλία. Και σκορ 1-1. Και σκόρερ Πιάνιτς. Τελικός είναι, ο καθένας μπορεί ελεύθερα να πει τη… λαλακία του, την έμπνευσή του. Εξάλλου, πρόκειται για δύο ομάδες που τις ξέρουν όλοι καλά. Λάθη δεν πρόκειται να βρούμε σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Οποιος θέλει αράζει με τις πίτσες, τα σουβλάκια και τις μπύρες και τον παρακολουθεί χωρίς στοιχηματικό… άγχος, όποιος θέλει ρίχνει κάνα ψιλό για να έχει και στοιχηματικό ενδιαφέρον η βραδιά. Σε κάθε περίπτωση, ο τελικός ΔΕΝ προσφέρεται για… ρεφάρισμα από τη χασούρα της σεζόν ή για να παίξεις ό,τι με κόπο κέρδισες το προηγούμενο 10μηνο.

Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Στα υπόλοιπα, εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, σχεδόν τίποτα. Φινάλε στην Τουρκία, με την Μπουρσασπόρ να είναι κοντά στον υποβιβασμό έτσι όπως τα έκανε. Ιστορική ομάδα, αλλά πλέον θέλει μόνο νίκη για να σωθεί. Δεν αποκλείω να την πάρει, αλλά η απόδοση δεν λέει κάτι. Στη Β’ Ισπανίας δεν είδα κάτι ενδιαφέρον πέρα από κάποιες πιθανές ισοπαλίες, στη Σουηδία ρεπορταζιακό διπλό είναι της Τζουργκάρντεν (κοινή έδρα με Χάμαρμπι, η οποία έχει απουσίες), αλλά είναι καλά διαβασμένο.

Και νομίζω από ‘δω και πέρα πρέπει να έχουμε λίγο παραπάνω το μάτι μας στην ουραγό της Β’ Σουηδίας Γκέφλε, που άλλαξε προπονητή, φέρνοντας τον παλιό της Ντάλκουρντ, είναι καλή περίπτωση ο τύπος… Τι παίζουμε; Fun Bet στο Τσου Λου: 1-1 σκορ (5.50), anytime σκόρερ Πιάνιτς (7.00) και Γιούβε στα πέναλτι (11.00). Εμπνευση είναι, την αναφέρω επειδή έριξα κάτι ψιλά.

Νέα στήλη Τρίτη ή Τετάρτη, μπαίνουν οι Εθνικές ομάδες της επόμενη εβδομάδα. Αρχική κάβα (06/08): 5.000 μονάδες Προηγ. υπόλοιπο (30/05): 4.917 μονάδες Μονό Γιουβέντους – Ρεάλ: 1-1 Α.Σ. (5.50): 15 μονάδες Μονό Γιουβέντους – Ρεάλ: Anytime Πιάνιτς (7.00): 10 μονάδες Μονό Γιουβέντους – Ρεάλ: Γιούβε στα πέναλτι (11.00): 7 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 32 μονάδες Νέο υπόλοιπο (02/06): 4.

885 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος