2429

Μάκης Μηνδρινός

Πέρασε από πιο δύσκολα

Χαιρετώ! Σε μια κλωστή πολλά από τα ματς του Σ/Κ, ανατροπές, πολλά γκολ στα χασομέρια, γενικά… χορτάσαμε. Λίγα πράγματα στοιχηματικά, οι ισοπαλίες έδωσαν πίσω σχεδόν όλο το ποντάρισμα το Σάββατο, η Εβερτον ήταν πολύ κατώτερη την Κυριακή από αυτό που περίμενα. Αυτό, όχι, δεν κρίθηκε σε μια κλωστή. Πανεύκολα κρίθηκε, η Σαουθάμπτον έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και η Εβερτον απλά παρακολουθούσε.

Περνάμε στα φρέσκα, από τα δικά μας έχουμε εμβόλιμη αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ και κάποια σκόρπια σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Νάσιοναλ Λιγκ. Πάμε να δούμε πρώτα τα ματς της Πρέμιερ, είναι τέσσερα σήμερα και άλλα έξι αύριο, Τετάρτη. Μια κουβέντα για το καθένα και με περισσότερες λεπτομέρειες αυτά που έχουν μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Πρέμιερ Λιγκ Μπράιτον – Πάλας: Αν έπρεπε να διαλέξω μια ισοπαλία σε όλο το πρόγραμμα αυτή θα ήταν. Σε καλό φεγγάρι και οι δύο, αγωνιστικά και μόνο μου κάνει ότι έχει πολύ Χ. Λέστερ – Τότεναμ: Δύσκολο ματς για την Τότεναμ, που σαν να βγάζει κούραση. Η Λέστερ είναι ομάδα που έχει ρυθμό στο παιχνίδι της και θεωρώ ότι μπορεί να φτάσει τους Λονδρέζους στα όριά τους.

Πιθανό goal/goal, όποιος θέλει να ρισκάρει πηγαίνει στην κόντρα της Τότεναμ. Γουότφορντ – Γιουνάιτεντ: Ενδιαφέρον παιχνίδι, από την άποψη ότι η Γουότφορντ είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν ως τώρα, παίζοντας μάλιστα και ωραία μπάλα. Και πετυχαίνει τη Γιουνάιτεντ σε μια περίοδο που ζορίζεται, δεν είναι τόσο φρέσκια όσο στο πρώτο τρίμηνο της σεζόν.

Είναι και το Σίλβα – Μουρίνιο που έχει ενδιαφέρον, έχουν καλές σχέσεις οι δυο τους, πολλές φορές ο Μουρίνιο μίλησε με τα καλύτερα για τον πρώην μάνατζερ του Ολυμπιακού και της Χαλ. Προϋποθέσεις κόντρας υπάρχουν, προσωπικά το αφήνω επειδή η Γουότφορντ εντός έδρας είναι παραπάνω από το… κανονικό ενθουσιώδης, παίζει ανοιχτά και η άμυνά της δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Θα ήθελα μια πιο σφιχτή ομάδα για να κοντράρω τη Γιουνάιτεντ. Γουέστ Μπρομ – Νιουκάστλ: Διαισθητικά λέω άσος. Επειδή η Γουέστ Μπρομ έβγαλε αντίδραση και διάθεση μετά την απομάκρυνση του Πιούλις. Ισως ισχύουν τελικά οι φήμες που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα ότι ο έμπειρος προπονητής είχε χάσει τα αποδυτήρια. Μετά το ματς ίσως υπάρξει και ανακοίνωση για τον νέο προπονητή της Γουέστ Μπρομ, πιθανότατα θα είναι ο Πάρντιου, πρώην της Νιουκάστλ και της Πάλας (μεταξύ άλλων).

Η Νιουκάστλ, εξάλλου, δεν είναι καθόλου καλά, έρχεται από διαδοχικές ήττες. Μπόρνμουθ – Μπέρνλι: Εδώ υπάρχει ξεκάθαρο λάθος στο διπλό (4.33). Η Μπέρνλι εκτός έδρας έχασε μόνο από τη Σίτι ως τώρα, πέρασε αλώβητη από τις έδρες των Τσέλσι, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Εβερτον και Σαουθάμπτον! Είναι μεγάλο το δείγμα για να πεις ότι ήταν μόνο τύχη (που όντως είχε και τύχη σε κάποια από αυτά τα ματς).

Στο τσακ έχασε από την Αρσεναλ την Κυριακή, γενικά είναι μια ομάδα που έτσι όπως έχει χτιστεί δεν είναι εύκολο να την κερδίσουν ομάδες «τύπου Μπόρνμουθ». Που, δηλαδή, δεν είναι τόσο σκληρές, που θέλουν να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Η Μπόρνμουθ ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα αυτά καθαυτά, που όντως είναι καλά το τελευταίο διάστημα, δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα με την απόδοσή της.

Και ειδικά στο τελευταίο στο Σουόνσι μάλλον τυχερή ήταν που έφυγε με το 0-0. Πέρασε από πιο δύσκολες έδρες η Μπέρνλι… Αρσεναλ – Χάντερσφιλντ: Δεν είναι τόσο αποτελεσματική εκτός έδρας η Χάντερσφιλντ για να μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε τη μαγκιά στο ματς αυτό. Τσέλσι – Σουόνσι: Σαν να μην υπάρχει. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου η απομάκρυνση του Κλέμεντ από τη Σουόνσι, κι ας τον στηρίζει –φαινομενικά- η διοίκηση.

Αν, μάλιστα, πάρει τον Πιούλις όπως διάβασα κάπου, θα είναι η καλύτερη επιλογή που έχει να κάνει με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Εβερτον – Γουέστ Χαμ: Για την Εβερτον είπαμε και παραπάνω, ήταν πολύ κακή στο Σαουθάμπτον. Δεύτερη σερί συντριβή μετά την 5άρα από την Αταλάντα. Γενικά μας… ψάρωσε ο Ανσγουορθ με τις δηλώσεις του, αποδεικνύεται πως δεν αρκεί μόνο το ψυχολογικό (όντως οι παίκτες τον θέλουν), πρέπει να έχεις και γνώσεις για να είσαι προπονητής.

Και φαίνεται πως ο Ανσγουορθ δεν το έχει το πακέτο. Οσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή και ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Κούμαν, τόσο καλύτερο για την ομάδα. Κάνει μπαμ, πλέον, ότι χρειάζεται άμεσα νέος προπονητής (το ρεπορτάζ λέει ότι επανήλθε στο προσκήνιο το όνομα του Αλαρντάις). Και ας μείνει ο Ανσγουορθ στο τιμ ως συνδετικός κρίκος με τα αποδυτήρια.

Δεν αποκλείω ο Μόγιες να κάνει την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Γουέστ Χαμ στο γήπεδο που πέρασε τα καλύτερά τους χρόνια ως προπονητής. Αλλά, προσωπικά, το 3.30 δεν με καλύπτει. Σίτι – Σαουθάμπτον: Η Σαουθάμπτον έρχεται από την καλύτερή της φετινή εμφάνιση αλλά προφανώς για να πάρεις αποτέλεσμα από αυτή τη Σίτι στο «Ετιχαντ», πρέπει να κάνει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών! Τίποτα.

Στόουκ – Λίβερπουλ: Η Λίβερπουλ έχει τη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα της κατηγορίας μαζί με την Εβερτον (16 γκολ παθητικό). Παρ’ όλα αυτά είναι και η Στόουκ χάλια πίσω, οπότε δεν αποκλείω οι «ρεντς» να επιστρέψουν στις νίκες. Νομίζω ότι παίζεται και το over 3,5 έτσι όπως αγωνίζονται οι δύο ομάδες. Τσάμπιονσιπ * Δύο ματς έχει: Ντέρμπι – Ιπσουιτς και Ρέντινγκ – Μπάρνσλεϊ.

Το 6άρι της Ιπσουιτς είναι μεγάλο, δεν είναι κάνα… μπάζο η ομάδα του ΜακΚάρθι. Από την άλλη, είναι καλά η Ντέρμπι, έρχεται από σπουδαίο διπλό στο Μίντλεσμπρο (3-0) και δεν έχω διάθεση να την κοντράρω αυτή την περίοδο. Στο Ρέντινγκ – Μπάρνσλεϊ νομίζω υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις για κόντρα. Η Ρέντινγκ από τον Αύγουστο και μετά κέρδισε εντός έδρας μόνο τη Νότιγχαμ, έχοντας στο ίδιο διάστημα 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Ο Σταμ παραμένει υπό πίεση και γενικά η Ρέντινγκ δεν είναι η περσινή ομάδα που έφτασε μία ανάσα από την άνοδο. Το ζήτημα είναι η Μπάρνσλεϊ. Ερχεται από δύο σερί εντός έδρας ήττες, όμως ήταν κόντρα σε καλές ομάδες (Κάρντιφ, Λιντς), ενώ γενικά φέτος είναι καλύτερη εκτός έδρας. Από τον Σεπτέμβρη και μετά, σε 6 εξόδους στο πρωτάθλημα, έχασε μόνο στην έδρα της πρωτοπόρου Γουλβς στα χασομέρια (2-1), έχοντας 2 νίκες και 3 ισοπαλίες στο διάστημα αυτό.

Εχει, βέβαια, μια σημαντική απουσία απόψε, αυτή του εξτρέμ Χέιμιλ. Στο 4.00 συζητιέται. Λιγκ 1 Αλλα δύο ματς εδώ: Τσάρλτον – Πίτερμπορο και Μπλάκπουλ – Μπλάκμπερν. Στο πρώτο δεν θέλω να μπλέξω, η Πίτερμπορο είναι ομάδα για το καλύτερο και το χειρότερο και δεν μπορώ να μαντέψω πως θα εμφανιστεί απόψε. Στο άλλο, χτυπάει κάπως το 4.20 της γηπεδούχου Μπλάκπουλ.

Καλή εντός έδρας, με τα γνωστά βέβαια προβλήματα με το ιδιοκτησιακό και τις συχνές αντιδράσεις του κόσμου. Εξτρα κίνητρο για τον προπονητή της, Μπόιερ, ότι αντιμετωπίζει την ομάδα που δούλεψε πολλά χρόνια, ξεκινώντας και την προπονητική του καριέρα. Το θέμα μου είναι ότι η Μπλάκμπερν είναι καλά. Δεν είναι μόνο ότι κερδίζει, είναι ότι πλέον έχει γίνει κυνική, παίρνει ματς με τη φανέλα της.

Οπότε περισσότερο θεωρητική η κουβέντα, δεν θα παίξω κάτι. Νάσιοναλ Λιγκ Ένα ματς στο πρόγραμμα, το Μπρόμλι – Ολντερσοτ. Σε καλό μομέντουμ και οι δύο, μάλλον σωστό το σετ (ελαφρύ αουτσάιντερ η γηπεδούχος), δεν αποκλείω την ισοπαλία. Ουσιαστικά δύο είναι εκείνα που μου αρέσουν περισσότερο: Μπέρνλι και Μπάρνσλεϊ. Μπέρνλι παίζω σίγουρα, Μπάρνσλεϊ λέω να το αφήσω γιατί έχει και μπόλικο Χ.

Το οποίο θα ήθελα να πληρωθώ, αν όντως έρθει. Όμως για να το πληρωθώ θα πρέπει είτε να πάρω απόδοση κάτω από το 2.00 πηγαίνοντας στο Χ2, είτε να πάω λίγο πάνω από το 2.00 στο ασιατικό +0.25 (2.10 για την ακρίβεια), όμως εκεί αν έρθει Χ θα το πληρωθώ στο 1.55. Οπότε το αφήνω και μένω μόνο με την Μπέρνλι. Νέα στήλη κανονικά την Παρασκευή, όπου εκτός από Πρέμιερ Λιγκμ, Τσάμπιονσιπ, Νάσιοναλ Βορρά/Νότο, έχουμε Κύπελλο και κάμποσα σκόρπια στις μικρές κατηγορίες.

Αν προκύψει κάτι τα λέμε είτε με update, είτε μέσω twitter. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (25/11): – 94 μονάδες Επιστροφές από 25/11: 50 μονάδες Ποντάρισμα 26/11: 30 μονάδες Νέο υπόλοιπο 28/11: – 74 μονάδες Ποντάρισμα 29/11 Μπόρνμουθ – Μπέρνλι 2 dnb (3.00): 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 30 μονάδες Νέο υπόλοιπο: – 104 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος