2419

Μάκης Μηνδρινός

Πρέμιερ Λιγκ μεν, αλλά…

Χαιρετώ! Χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους εορτάζοντες, είναι πολλοί και… μαζεμένοι μέσα στον Δεκέμβρη. Υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα έπονται! Και, βέβαια, από τη στιγμή που μπήκε ο Δεκέμβρης έχουμε ήδη πει ότι και οι δικοί μας ρυθμοί αλλάζουν. Προσαρμοζόμαστε σε εκείνους των Αγγλων, που παίζουν κάθε τρεις μέρες, έτσι, γιατί μπορούν, γιατί το «απαιτεί» η παράδοσή τους! Μάντσεστερ, Γιουνάιτεντ, μηδέν στα δύο, τελικά! Και, εντάξει, η μικρή (Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ) το πάλεψε, ελάχιστα απειλήθηκε, έμεινε πίσω στη μοναδική φάση που η άμυνά της αδράνησε, ισοφάρισε με πέναλτι, λίγο ήθελε να το πάρει κιόλας.

Εικόνες μοναδικές στο γήπεδο, καθώς ήταν ένα από τα πολύ λίγα ματς της κατηγορίας που… γλίτωσε από τον χιονιά. Σας είχα προϊδεάσει, πολύς κόσμος, παιδιά-μεγάλοι, βοήθησαν εθελοντικά ώστε να είναι σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος και –τηρουμένων των αναλογιών- όντως ήταν, παρά τη χιονόπτωση και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η βασική φωτό είναι λίγες ώρες πριν από τη σέντρα… Η μεγάλη Γιουνάιτεντ, δεν κατέβηκε σαν να παίζει «τελικό», όπως περίμενα. Προφανώς δεν έβλεπα… όνειρα, περιμένοντας τον Μουρίνιο να πάει να παίξει ανοιχτά κόντρα σ’ αυτή τη Σίτι, αλλά υπάρχει και μια μέση λύση. Αυτό το μπάπα-μπούπα α λα Γουέστ Μπρομ, σε εντός έδρας ματς, για μια ομάδα με τη δυναμική και το ρόστερ της Γιουνάιτεντ υποτιμά πάνω απ’ όλα τους οπαδούς του συλλόγου.

Όταν παίζεις ουσιαστικά το τελευταίο σου χαρτί για τον τίτλο (το παραδέχθηκε και ο Μουρίνιο ότι πλέον η διαφορά πολύ δύσκολα καλύπτεται), δεν γίνεται να είσαι τόσο παθητικός. Είναι σαν να παραδέχεσαι ότι ο αντίπαλος είναι όντως πολύ καλύτερος… Anyway… Χαλ και Χάντερσφιλντ έφεραν το ποντάρισμα πίσω, χαίρομαι πολύ που πολλοί προτίμησαν τη Λιντς για τρίτο στο τρίξι και όχι τη Γιουνάιτεντ που ήταν μια μέρα μετά.

Με λίγα λόγια, μία η άλλη το Σ/Κ για μένα. Πάμε στο μεσοβδόμαδο, στα δικά μας έχουμε τη δεύτερη εμβόλιμη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ υπάρχουν και οι επαναληπτικοί του 2ου γύρου του Κυπέλλου. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά. Πρέμιερ Λιγκ * Μια πολύ γρήγορη ματιά σε όλα τα ματς, σε μια κατά τη γνώμη μου αντιστοιχηματική εμβόλιμη αγωνιστική.

Τρία ματς σήμερα, επτά αύριο Τετάρτη. Μπέρνλι – Στόουκ: Αν έπρεπε να διαλέξω κάτι, άσος θα ήταν. Είναι τέτοια ευκολία με την οποία δέχεται γκολ η Στόουκ και από την άλλη τέτοια η σταθερότητα της Μπέρνλι, που το 2.30 φαντάζει νορμάλ. Παρ’ όλα αυτά, επειδή η Μπέρνλι δεν είναι… Σίτι, σε όποιο ματς και να γκελάρει προσωπικά δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση.

Πάλας – Γουότφορντ: Με σημείο δεν μπλέκω: 5 εντός αήττητη η Πάλας (τρεις ισοπαλίες) που γυροφέρνει τη νίκη αλλά… θέλει και τα παθαίνει (γνωστή η ιστορία με τον Μπεντέκε το Σάββατο), πάντα επικίνδυνη εκτός έδρας η Γουότφορντ. Να έρθει… 2-2, όπως τα τελευταία ισόπαλα εντός έδρας της Πάλας; Μπορεί. Όπως και να ‘χει, θεωρώ ότι είναι ένα πιθανό over.

Βέβαια, το λάθος των μπουκ διορθώθηκε, μέχρι χθες το over ήταν αουτσάιντερ: η Πάλας έχει 5/5 τελευταία εντός over, τα 5/6 πιο πρόσφατα εκτός της Γουότφορντ ήταν επίσης over. Χάντερσφιλντ – Τσέλσι: Εδώ υπάρχουν προϋποθέσεις κόντρας, καθώς η Χάντερσφιλντ αποδεδειγμένα είναι σκληρό καρύδι εντός έδρας, έχασε μόνο από τη Σίτι (στο τέλος) και από την Τότεναμ.

Θα πήγαινα πιο εύκολα στο τεράστιο 9άρι (έστω και με κάλυψη), αν η Τσέλσι δεν είχε χάσει από τη Γουέστ Χαμ το Σάββατο. Θα μου πεις «και τι σημαίνει αυτό, δεν μπορεί να ξαναχάσει;». Θεωρητικά μπορεί, δεν παίζει και ο Μοράτα. Πρακτικά, όμως, επί Κόντε, η Τσέλσι δεν έχει κάνει δύο σερί ήττες από μικρομεσαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ στον 1,5 χρόνο που είναι στον πάγκο της.

Πάντα βγάζει αντίδραση… Η απόδοση είναι μεγάλη και δεν λέω όχι σε όποιον το τολμήσει, προσωπικά δεν θα ασχοληθώ. Νιουκάστλ – Εβερτον: Και εδώ υπάρχουν προϋποθέσεις κόντρας, αν και δεν μπορώ να πω ότι… βγάζει μάτια το 3.20 του διπλού. Απλά η Νιουκάστλ είναι στη χειρότερή της φετινή φάση με 7 ματς δίχως νίκη (δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Μπενίτεθ μένει 7 σερί ματς χωρίς νίκη, η πρώτη ήταν όταν καθόταν στον πάγκο της… Εξτρεμαδούρα, πριν 20 χρόνια) και η Εβερτον αρχίζει και στρίβει.

Προσέξτε, όμως, αγωνιστικά δεν έχει στρίψει ακόμα. Από τότε που ανέλαβε ο Αλαρντάις κέρδισε σβηστά 2-0 την ανύπαρκτη εκτός έδρας Χάντερσφιλντ, ενώ πήρε τυχερό 1-1 από τη Λίβερπουλ. Μόνο με την… αύρα θα μπορούσαμε να παίξουμε Εβερτον, αλλά είπαμε, δεν μου κάνει κλικ η απόδοση. Σαουθάμπτον – Λέστερ: Κρίμα που παίζουν μεταξύ τους, είναι καλά και οι δύο.

Και υπάρχει η ιδιαιτερότητα του Πιέλ, ο οποίος μέχρι το καλοκαίρι ήταν στη Σαουθάμπτον και η αλήθεια είναι ότι δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο παρά την καλή σεζόν (τελικός Λιγκ Καπ, 8η στο πρωτάθλημα). Ο Γάλλος από τότε που ανέλαβε τη Λέστερ έχασε μόνο από τη Σίτι. Η δε Σαουθάμπτον, μπορεί να μην αποτυπώνεται στα αποτελέσματά της, αλλά είναι πολύ βελτιωμένη αγωνιστικά σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές που την κοντράραμε αρκετές φορές.

ΟΚ, θα μπορούσε να είναι λίγο πιο κάτω το διπλό από το 3.90 που κυκλοφορεί, αλλά πραγματικά δεν θέλω να μπλέξω με το ματς αυτό, ό,τι θέλετε έρχεται. Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι: Σαν να μην υπάρχει. Η Σίτι θα κάνει ροτέισον (ακολουθεί η Τότεναμ και προέρχεται από το ματς με τη Γιουνάιτεντ), αλλά η Σουόνσι δεν πείθει αυτή τη στιγμή για την… τεράστια μαγκιά.

Ενδιαφέρον να το δούμε, γιατί αυτό το Σίτι – Τότεναμ του Σαββάτου είναι ήδη σημειωμένο για μεγαλύτερη… εξέταση. Λίβερπουλ – Γουέστ Μπρομ: Σαν να μην υπάρχει, Νο2. Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ: Σαν να μην υπάρχει, Νο3. Τότεναμ – Μπράιτον: Σαν να μην υπάρχει, Νο4. Και στα τρία προηγούμενα βλέπω να κερδίζει το φαβορί, το πού θα πάει το σκορ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, οπότε είναι καθαρός τζόγος να κυνηγήσουμε παιχνίδι με γκολ.

Γουέστ Χαμ – Αρσεναλ: Δεύτερο σερί λονδρέζικο ντέρμπι για την Γουέστ Χαμ μετά από εκείνο με την Τσέλσι. Επιτέλους είδαμε μια σοβαρή και γεμάτη εμφάνιση από την ομάδα του Μόγιες, δίκαια κέρδισε τους «μπλε» (1-0). Η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο το συγκεκριμένο, καθώς ο άσος κυκλοφορεί στο 5.

25. Εξάλλου, η Αρσεναλ εκτός έδρας δυσκολεύεται φέτος, κέρδισε μόνο την Μπέρνλι στα χασομέρια και την Εβερτον. Το ζητούμενο για τη Γουέστ Χαμ είναι να σκοράρει από 2 γκολ και πάνω, γιατί θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο η προβληματική άμυνά της να κρατήσει το μηδέν σε δεύτερο σερί ματς κόντρα σε τέτοιες ομάδες. Θέλω να το ξαναδώ, αύριο είναι, προς το παρόν κάνω υπομονή.

Κύπελλο * Ένα ματς κοίταζα πιο σοβαρά, πριν από λίγο διάβασα ότι αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας: είναι το Καρλάιλ – Τζίλιγχαμ. Από η στιγμή που δεν έχει ματς, δεν έχει και ανάλυση, τα έσβησα αυτά που είχα γράψει, δεν υπάρχει λόγος να μείνουμε περισσότερο. * Για το Πίτερμπορο – Γουόκινγκ είχαμε μιλήσει αρκετά στο πρώτο μεταξύ τους, όπου είχαμε παίξει άσο Γουόκινγκ.

Εκείνο το 1-1 πόνεσε λίγο, αφού η εικόνα του ματς ήταν τουλάχιστον για 3-1 υπέρ της Γουόκινγκ, η οποία ήταν πραγματικά πολύ καλή. Ένας από τους βασικούς λόγους που είχαμε στηρίξει το ποντάρισμά μας τότε, ήταν η πολύ καλή έδρα που έχει η Γουόκινγκ σε συνδυασμό με το… αλλοπρόσαλλο της Πίτερμπορο. Το αλλοπρόσαλλο της Πίτερμπορο ισχύει και σήμερα, όχι όμως και η έδρα της Γουόκινγκ.

Δεν μπλέκω αυτή τη φορά. * Το Κρου – Μπλάκμπερν που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, πάει για αύριο (λόγω κακοκαιρίας). Και βλέπουμε… Τι παίζουμε μετά απ’ όλα αυτά; Από το ασιαστικό over 3 στο Κρίσταλ Πάλας – Γουότφορντ (στο 2.40) και το No Bet, επέλεξα τελικά το δεύτερο. Δεν υπάρχει λόγος να ζορίσω κάτι, αν και θα ξαναδώ το αυριανό Γουέστ Χαμ – Αρσεναλ, θα γίνει update αν χρειαστεί.

Κανονική στήλη την Παρασκευή, καλώς εχόντων των πραγμάτων… Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (09/12): -59 μονάδες Επιστροφές από 09/12: 83,7 μονάδες Νέο υπόλοιπο 12/12: 25 μονάδες

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος