455

Μάκης Μηνδρινός

Σημεία από Πρέμιερ και Τσάμπιονσιπ

Χαιρετώ! Τα πιο ωραία από το μεσοβδόμαδο πρόγραμμα έγιναν την Πέμπτη. Πάρε το 2-2 στο Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (δείτε το stream της Δευτέρας και θα καταλάβετε), πάρε και ξύλο της αρκούδας στο Ρεάλ – Παρτίζαν.

Αναφέρω το μπασκετικό γιατί δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι ανάλογο στην Ευρώπη. Δεν μιλάω για Αμερική, εκεί τη δεκαετία του ’90 αυτά ήταν μέρος της καθημερινότητας.

Αλλά για Ευρωλίγκα, αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Περιμένοντας τις ανακοινώσεις για τις τιμωρίες, σκέφτομαι λίγο από την πλευρά της Παρτίζαν αυτό που έγινε.

Από το απόλυτο αουτσάιντερ που ήσουν στην αρχή της σεζόν, να φτάνεις Απρίλη και να είσαι η πιο hot ομάδα, ή έστω μία από τις πιο hot, και να κάνεις διπλό break στη Μαδρίτη απέναντι στο πολύ μεγάλο φαβορί, Ρεάλ.

Και ενώ είσαι ένα βήμα μακριά από το Final 4, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος ενός αγώνα που είσαι πάνω από 10 πόντους μπροστά, «τσιμπάς» όπως τσίμπησες στις προκλήσεις. Και δημιουργείται αυτό που δημιουργείται. Και όλα αυτά ενώ δεν έχεις καν εγγυημένο συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα! Τρομερά πράγματα.   

Πάμε στα φρέσκα, τα είπαμε και στην εκπομπή πριν από λίγο.

Ξεκινάω ανάποδα. Λιγκ 1 και Λιγκ 2 δεν έχω τίποτα. Προτελευταία αγωνιστική, δεν υπάρχει κάτι που αξίζει να ασχοληθούμε. Σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ όμως, κάτι έχουμε.

Μπράιτον – Γουλβς: Στο 6,50 το διπλό είναι τεράστιο. Η Μπράιτον έρχεται από κάκιστη εμφάνιση, τριάρα από τη Νότιγχαμ, σαν να ξεφούσκωσε μετά το Κύπελλο.

Η Γουλβς είναι καλά, τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε τελευταία και αήττητη τα τρία τελευταία χρόνια στο Μπράιτον. Θεωρητικά χρειάζεται 2-3 βαθμούς ακόμα για να καθαρίσει οριστικά με την παραμονή. Η απόδοση σηκώνει κάθε είδους κάλυψη.

Μάντσεστερ Γιουν. – Αστον Βίλα: Ξεκάθαρα σηκώνει κόντρα το ματς. Η Αστον Βίλα είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, από τότε που ανέλαβε ο Εμερι η Αστον Βίλα είναι πρωτοπόρος! Εντυπωσιακό πραγματικά.

Πλέον διεκδικεί ακόμα και την τετράδα και κομβικό ματς είναι αυτό με τη Γιουνάιτεντ. Η Γιουνάιτεντ δέχεται γκολ πολύ εύκολα και με κάθε τρόπο, τη στιγμή που η Αστον Βίλα έχει σκοράρει σε όλα τα ματς με τον Εμερι στον πάγκο.

Σέφιλντ Γιουν. – Πρέστον: Η Σέφιλντ έγινε η δεύτερη ομάδα της Τσάμπιονσιπ που εξασφαλίζει την άνοδο, μετά την Μπέρνλι.

Προφανώς υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να βγάλει χαλάρωση, τη στιγμή που η Πρέστον καίγεται, στην προσπάθεια που κάνει για τα πλέι οφ. Στο 4,20 το διπλό εδώ.

Στόουκ – ΚΠΡ: Η Στόουκ αδιάφορη βαθμολογικά, πέντε ματς χωρίς νίκη, γενικά έχει… σβήσει. Η ΚΠΡ έρχεται από μεγάλο διπλό στην έδρα της πρωτοπόρου Μπέρνλι, πρώτη νίκη με τον Εϊνσγουορθ στον πάγκο.

Θεωρητικά δεν έχει σωθεί ακόμα, είναι στο +4 και έχει 2 αγωνιστικές. Βέβαια, αν η Ρέντινγκ χάσει ή αν η Μπλάκπουλ δεν κερδίσει, η ΚΠΡ δεν χρειάζεται τίποτα. Όπως και να έχει πιστεύω ότι με τον Εϊνσγουορθ, η ΚΠΡ δεν θα μπει στη διαδικασία να ακούει τα άλλα ματς. Θα το κυνηγήσει και πιστεύω δεν θα χάσει. Στο 4,00 είναι το διπλό.

Σάντερλαντ – Γουότφορντ: Η Γουότφορντ κλείνει μια αποτυχημένη σεζόν, στη μέση της βαθμολογίας και μέσα στην απογοήτευση.

Η Σάντερλαντ είναι οριακά εντός ζώνης υποβιβασμού, οτιδήποτε άλλο εκτός από τη νίκη ίσως αποβεί καταστροφή. Νορμάλ άσος, έχει πέσει στο 1,70 από το 2,00 που ήταν χθες. Ασος και over ή άσος και over 1,5 μοιάζει ΟΚ.

Κάρντιφ – Χάντερσφιλντ: Η Χάντερσφιλντ είναι ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά με ένα ματς λιγότερο από τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Κρατάει την παραμονή στα χέρια της, και την οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Νιλ Γουόρνοκ, ο οποίος ανέλαβε και για να τη σώσει και όντως φαίνεται πως τα καταφέρνει. Η συγκυρία είναι τέτοια που η Χάντερσφιλντ μπορεί τώρα να αγκαλιάσει την παραμονή, αν περάσει από την έδρα όπου ο Γουόρνοκ άφησε το στίγμα του τα προηγούμενα χρόνια. Μεγάλο κεφάλαιο η Κάρντιφ για τον έμπειρο προπονητή, την οδήγησε και στην Πρέμιερ Λιγκ, τον λατρεύουν εκεί.

Επίσης η Κάρντιφ, μετά τη νίκη της κόντρα στη Ρόδεραμ την Πέμπτη, σώθηκε οριστικά. Στο 3,30 το διπλό.

Στη σούμα. Όλα μ’ αρέσουν, αλλά περισσότερο απ’ όλα η ΚΠΡ και η Χάντερσφιλντ. Και θα πάω με αυτά τα δύο. Μονά και δυάδα. Τα λέμε ξανά την Τρίτη! Καλό τριήμερο και να προσέχετε!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος