448

Μάκης Μηνδρινός

Στάση αναμονής

Καλημέρες! Η Χάντερσφιλντ αν και της αρκούσε ο ένας βαθμός, πήρε όλο το τρίποντο κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την Πέμπτη, εξασφαλίζοντας την παραμονή της στην Τσάμπιονσιπ. Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ιδανικά το «σχέδιο παραμονής» της Χάντερσφιλντ με τον Νιλ Γουόρνοκ στον πάγκο.

Ο έμπειρος προπονητής έγινε ακόμα και θέμα συζήτησης στη συνέντευξη Τύπου του Γκουαρντιόλα, με αφορμή το Σίτι – Λιντς και την επιστροφή ενός ακόμα πολύ μεγάλου ονόματος στα αγγλικά γήπεδα, του Σαμ Αλαρντάις, ο οποίος επιστρατεύτηκε για να σώσει τη Λιντς στο φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι ο Πεπ μίλησε με τα καλύτερα για όλους αυτούς, τον Γουόρνοκ, τον Χόγκσον ή τον Αλαρντάις, λέγοντας ότι έχουν το know how στο αγγλικό ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι είναι μεγάλοι σε ηλικία δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.

Πάμε στα φρέσκα, με την Πρέμιερ Λιγκ να έχει μπει στην τελική της ευθεία (28 του Μάη πέφτει η αυλαία) και τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας να ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα.

Για την ακρίβεια, την Κυριακή είναι η τελευταία αγωνιστική της Λιγκ 1 και τη Δευτέρα το φινάλε σε Τσάμπιονσιπ και Λιγκ 2. Και μετά ξεκινούν τα πλέι οφ.

Πάμε να δούμε επιγραμματικά τι έχουμε από το Νησί:

  • Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχει σενάριο που… υποβιβάζεται η Τσέλσι! Αν φυσικά χάσει και τα υπόλοιπα παιχνίδια της έως το φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ.

    Με συνδυασμό αποτελεσμάτων και 4/4 ήττες της Τσέλσι, οι «μπλε» μπορεί να πέσουν και να έχουμε αυτή τη βαθμολογία:

Προφανώς είναι ακραίο το σενάριο, αλλά δείτε τη βαθμολογία. Υποβιβασμός για Εβερτον και Τσέλσι, τις δύο ομάδες που προπόνησε φέτος ο Φρανκ Λάμπαρντ. Ο οποίος μετράει 10 σερί ήττες ως προπονητής της (6 με Τσέλσι, 4 με Εβερτον)… Τρομερά πράγματα!

  • Αν διάλεγα μια ισοπαλία από το πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ θα ήταν στο ντέρμπι Γουλβς – Αστον Βίλα.

  • Πάλι για κόντρα είναι η Τσέλσι, η Μπόρνμουθ βρήκε φόρμα στο κατάλληλο σημείο. Αλλά πλέον σώθηκε. Α, Τσέλσι και Μπόρνμουθ είναι αυτή τη στιγμή ισόβαθμες!
  • Μπράιτον – Εβερτον: Δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν κοντράρεται εύκολα εντός έδρας η Μπράιτον. Αλλά η Εβερτον παίζει τη ζωή της και έδειξε να έχει σφυγμό. Το 9άρι του διπλού είναι τεράστιο.

  • Φούλαμ – Λέστερ: Εδώ το διπλό είναι στο 2,60. Προφανώς θα έπρεπε να είναι λίγο παραπάνω, αλλά Μάη είμαστε. Προφανώς το κίνητρο παίζει ρόλο στις αποδόσεις. Η Φούλαμ είναι αδιάφορη, δεν πάει ούτε πάνω, ούτε κάτω, εκεί, στη μέση της βαθμολογίας θα τερματίσει. Η Λέστερ με την αλλαγή προπονητή έδειξε να κουνιέται, καλές εμφανίσεις, μπροστά της έχει θεωρητικά το πιο εύκολο ματς που έχει να παίξει ως το φινάλε.

    Αν δεν κερδίσει, έμπλεξε. Εχει να παίξει στα επόμενα, με Λίβερπουλ, Νιουκάστλ και Γουέστ Χαμ στο φινάλε. Είναι κρίσιμο το ματς με τη Φούλαμ, ακόμα περισσότερο με τις υπάρχουσες συνθήκες (δείχνει να έχει σβήσει η Φούλαμ).

  • Στην Τσάμπιονσιπ, γίνεται ο κακός χαμός για τα πλέι οφ, εγώ λέω να μπλέξω μόνο με το Μίντλεσμπρο – Κόβεντρι.

    Η Μπόρο θα είναι σίγουρα στα πλέι οφ και μάλιστα ως τέταρτη, η Κόβεντρι με ένα βαθμό εξασφαλίζει και αυτή τα πλέι οφ. Αν όμως χάσει, θα περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Υπάρχει δηλαδή ο κίνδυνος να μείνει εκτός εξάδας. Πιθανό Χ ημίχρονο στη λογική «βλέποντας και κάνοντας», αλλά πιθανό και το Χ γενικότερα, για να είναι σε κάθε περίπτωση σίγουρη ότι θα είναι στα πλέι οφ.

  • Στη Λιγκ 1 παίζεται μία θέση στα πλέι οφ μεταξύ Ντέρμπι και Πίτερμπορο, αλλά ενδιαφέρον έχει και η παραμονή, την οποία διεκδικούν ΜΚ Ντονς, Μόρκαμ και Κέμπριτζ. Μόνο η μία από αυτές τις τρεις θα σωθεί. Και παίζουν Κέμπριτζ – Φόρεστ Γκριν (η Φόρεστ Γκριν είναι τελευταία και υποβιβασμένη), Μπέρτον – ΜΚ Ντονς (η Μπέρτον αδιάφορη) και Εξετερ – Μόρκαμ (η Εξετερ αδιάφορη και παντελώς ντεφορμέ, με 6 σερί ήττες).

    Αν η ΜΚ Ντονς κερδίσει, σώζεται, ό,τι και να γίνει στα υπόλοιπα. Αγωνιστικά αλλά και βάσει απόδοσης, πάντως, μόνο Μόρκαμ θα έπαιζα, στο 2,70. Προφανώς οι τελευταίες αγωνιστικές είναι για live. Π.χ. εγώ να παίξω Μόρκαμ. Και αν οι Ντονς είναι π.χ. 0-2 ημίχρονο; Δεν θα βγάλει απογοήτευση η Μόρκαμ; Μπορεί να μη βγάλει, αλλά δεν μπορούμε να το ξέρουμε.

  • Στη Λιγκ 2 τίποτα. Νορθάμπτον (έξω με Τρανμίρ που είναι αδιάφορη) και Στόκπορτ (μέσα με υποβιβασμένη Χάρτλπουλ) παλεύουν για την απευθείας άνοδο. Η Νορθάμπτον βολεύεται και με το Χ (έχει 9 γκολ διαφορά από τη Στόκπορτ). Η Μάνσφιλντ έχει κάποιες λίγες ελπίδες για να μπει στα πλέι οφ: πρέπει να κερδίσει την αδιάφορη Κόλτσεστερ, να χάσει μία εκ των Μπράντφορντ (εντός με Λέιτον που είναι πρωταθλήτρια) ή Σάλφορντ (εντός με αδιάφορη Τζίλιγχαμ), αλλά και να καλυφθεί και μια διαφορά τερμάτων 3 και 4 γκολ αντίστοιχα.

    Δεν βγαίνει κάτι στοιχηματικά, εκτός του over στο Κόλτσεστερ – Μάνσφιλντ καθώς, είπαμε, πρέπει να καλύψει και διαφορά τερμάτων για να έχει ελπίδες για πλέι οφ.

Οπότε τι έχουμε; Λέστερ διπλό στο 2,60, Μόρκαμ διπλό στο 2,70 και Μίντλεσμπρο – Κόβεντρι Χ στο 3,60. Η Μόρκαμ, είπαμε, είναι για live την Κυριακή, δεν ξέρω αν έχει νόημα να ποντάρουμε από πριν.

Τα άλλα δύο είναι δευτεριάτικα, οπότε δεν θα μπουν από τώρα στο παιχνίδι μου, θα ανεβάσω πινακάκι τη Δευτέρα. Καλό Σ/Κ!

UPDATE

Οπως τα λέγαμε την Παρασκευή, δεν άλλαξε κάτι. Στο παιχνίδι μου μπαίνουν Λέστερ και η ισοπαλία στο Μίντλεσμπρο – Κόβεντρι. Τους λόγους τους ανέφερα παραπάνω. Λόγω της τελευταίας αγωνιστικής σήμερα, αλλά και λόγω των αγώνων της Σούπερ Λιγκ που (μάλλον) θα διεξαχθούν απόψε, το stream θα γραφτεί και θα ανέβει αύριο Τρίτη, το μεσημεράκι.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος