2093

Μάκης Μηνδρινός

Στα χαμηλά το μεγαλύτερο λάθος

Καλό μήνα! Ο Οκτώβρης δεν έκλεισε καλά (θα γίνει ο σχετικός απολογισμός, όπως έγινε και με τους προηγούμενους μήνες), αν και την Τρίτη θα μπορούσε να φέρει κάτι. Αναφέρομαι κυρίως στη Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ, η οποία ισοφαρίστηκε στο τέλος. Και η Νόριτς, πάντως, ήταν καλή (2-1) και η Μέιντστοουν πάλεψε (και έδωσε το ποντάρισμά μας).

Πάμε παρακάτω, φουλ πρόγραμμα έχουμε μπροστά μας, οπότε πάμε να περάσουμε στο παρασύνθημα.

 Πρέμιερ Λιγκ

Από σημεία το μόνο που είχα αρχικά σημειωμένο, πριν όμως δω αποδόσεις, ήταν το Χάντερσφιλντ – Φούλαμ της Δευτέρας. Η Χάντερσφιλντ δείχνει πως δεν μπορεί, 4 γκολ έχει βάλει όλα κι όλα, χωρίς νίκη ακόμα, απολύτως φυσιολογικά είναι στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Όχι ότι η Φούλαμ είναι σούπερ ουάου, αυτή πληρώνει κυρίως την τραγική αμυντική λειτουργία της. Η μία όψη λέει ότι παίζει κόντρα στη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος άρα θεωρητικά έχει περισσότερες πιθανότητες να κρατήσει για πρώτη φορά το μηδέν πίσω. Η άλλη όψη λέει «αν δεν σκοράρει η Χάντερσφιλντ κόντρα στη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, πότε θα το κάνει;».

Σε κάθε περίπτωση, η Φούλαμ όλο και κάτι έχει δείξει ως τώρα. Η Χάντερσφιλντ είναι πολύ κακή. Όλα αυτά, όμως, πάνε περίπατο βλέποντας την απόδοση στο 3.30. Όχι, τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας δεν θέλω να την ποντάρω εκεί. Για να υπάρχει μια σωστή βάση θα έπρεπε η απόδοση να είναι στο 3.70+.

* Τίποτα άλλο από σημεία, το πρόγραμμα δεν είναι καλό και μόνο αν το ρίξουμε στις… εμπνεύσεις και αποκλειστικά στις αποδόσεις θα μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη.

Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος. Στα over, δείτε λίγο το Κάρντιφ – Λέστερ, που είναι στο 2.10-2.20. Εχουμε στο μυαλό μας την Κάρντιφ όπως όλες τις ομάδες του Γουόρνοκ: σκληρή, ξύλο, όχι και τόσο θέαμα. Και όντως ξεκίνησε φέτος, τα τρία πρώτα της ματς ήταν under. Τα επόμενα όμως; Στα 7 επόμενα κοιτάξτε σκορ: 2-3, 4-1, 0-5, 1-2, 1-0, 4-2, 4-1! Καρά-over τα περισσότερα από αυτά.

Για τη Λέστερ το έχουμε πει πολλές φορές, παίζει παντού και πάντα ανοιχτά.

Τσάμπιονσιπ

Δύο σκέψεις, η πρώτη «παίζει» πάνω στην αλλαγή προπονητή της Ιπσουιτς. Για την ακρίβεια, στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Λάμπερτ, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο. Η Ιπσουιτς δεν έχει κερδίσει ακόμα εντός έδρας, ήταν αναμενόμενο ότι θα είναι δύσκολη η πρώτη σεζόν χωρίς τον Μικ ΜακΚάρθι (δεν τους άρεσε…), τώρα προσπαθεί να συμμαζευτεί μετά το κακό ξεκίνημα.

Και νομίζω ότι είναι βολικός αντίπαλος για τον Λάμπερτ η Πρέστον. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να τρέχουν ένα καλούτσικο σερί, όμως μιλάμε για τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας και μάλιστα εκτός έδρας έχει απολογισμό 0-2-5. Στο 3.40 ο άσος.

Η άλλη σκέψη είναι για το Ντέρμπι – Μπέρμιγχαμ. Αγωνιστικά είναι και οι δύο καλά.

Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει… χαμπάρι, αλλά η Μπέρμιγχαμ είναι πλέον 11 ματς αήττητη και από ‘κει που στην αρχή της σεζόν ήταν στα χαμηλά στρώματα, πλέον χτυπάει πλέι οφ. Σπάνια ευλογούμε τα γένια μας (είναι και μεγάλα…), αλλά για την Μπέρμιγχαμ και τις δυνατότητές τα είπαμε όταν δεν μπορούσε να σταυρώσει βαθμό! Από τη στιγμή λοιπόν που και οι δύο είναι καλά, κανονικά το ματς δεν ακουμπιέται.

Δεν ξέρω, όμως, μήπως η Ντέρμπι εμφανιστεί επηρεασμένη από τη σπουδαία προσπάθεια που έκανε μεσοβδόμαδα κόντρα στην Τσέλσι στο Λιγκ Καπ (με βασικούς έπαιξε). Θυμάστε, ίσως, ότι και την προηγούμενη φορά που έκανε υπερπροσπάθεια στο Λιγκ Καπ (αποκλείοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) στα «καπάκια» έχασε στο πρωτάθλημα από την Μπόλτον (1-0 εκτός).

Στο 4.00 το διπλό.

Λιγκ 1

Δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο, πολύ δύσκολη η αγωνιστική, δεν βοηθούν και οι αποδόσεις.

Λιγκ 2

Το δίλημμα «κοντράρω Λίνκολν εντός έδρας;» το είχα ήδη κάμποσες φορές φέτος. Και τώρα είναι ακόμα μία. Με απολογισμό 5-2-1 εντός έδρας προφανώς είναι ρίσκο να την κοντράρει κανείς, εξάλλου μιλάμε για την πρωτοπόρο της κατηγορίας.

Από την άλλη, έρχεται από τη μόλις τρίτη φετινή της ήττα (1-0 στο Κόλτσεστερ), συμπληρώνοντας έτσι τρία ματς χωρίς νίκη. Στα δύο πιο πρόσφατα εντός δεν κέρδισε: 2-2 με Καρλάιλ και 1-1 με Κέμπριτζ. Υποδέχεται τη Φόρεστ Γκριν, η οποία –για να τα λέμε όλα- περίμενα ότι κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει.

Δεν το έχει κάνει όμως. Αντίθετα, σε κάποια διαδοχικά μέτρια αποτελέσματα απάντησε με δύο σερί νίκες.

Και η τελευταία στη δύσκολη έδρα της Εξετερ. Η Φόρεστ Γκριν έχει εκτός έδρας απολογισμό 4-3-1 και αυτό που έχει δείξει ως τώρα είναι πως για να την κερδίσεις πρέπει να κάνεις εξαιρετικό ματς. Αν η Λίνκολν κάνει ένα εξαιρετικό ματς θα νικήσει. Αν, όμως, η εμφάνισή της είναι παρόμοια των προηγούμενων αγώνων της, θα έχει πρόβλημα.

Όλα τα παραπάνω τα έγραψα κατά τη διάρκεια της μεσοβδόμαδης μελέτης, έχοντας σχεδόν αποφασίσει να παίξω διπλό.

Τα δεδομένα από σήμερα το πρωί είναι διαφορετικά. Το 4.75-5.00 του διπλό έχει γίνει με το ζόρι 4άρι. Πολύ μεγάλη η πτώση, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

* Στο Κέμπριτζ – Γκρίμσμπι προφανώς υπάρχει λάθος στην απόδοση. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στους 15 βαθμούς και μπορεί στα χαρτιά η Κέμπριτζ να είναι καλύτερη, αλλά όχι τόσο καλύτερη για να βρίσκεται στο 5.

00 το διπλό. Από την άλλη φαίνεται και με γυμνό μάτι ότι η Κέμπριτζ είναι στο ανέβασμα.

Νάσιοναλ Λιγκ

Και εδώ δεν μπορούμε να πούμε ότι το πρόγραμμα είναι το ιδανικότερο. Δύο οι σκέψεις στα Ολντερσοτ – Μπρέιντρι και Χάρογκεϊτ – Τσέστερφιλντ. Αλλά κι αυτά έχουν «ναι μεν, αλλά…». Η Μπρέιντρι είναι φως φανάρι ότι συνέρχεται, δύο σερί νίκες, τρία αήττητη, ξεκολλάει σιγά σιγά από τις τελευταίες θέσεις και παίρνει τα πάνω της ψυχολογικά.

Από την άλλη, ναι μεν η Ολντερσοτ δεν είναι στην ιδανικότερη κατάσταση, δεν παύει όμως εντός έδρας να είναι αρκετά αποτελεσματική (5-2-2). Εχει μπει στα υπόψιν όμως, καθώς το 4.75 θεωρώ ότι είναι μεγαλούτσικο.

Επίσης, έχω την αίσθηση ότι η Τσέστερφιλντ γυροφέρνει μια καλή νίκη. Εφτασε πλέον τις 5 σερί ισοπαλίες και μάλιστα στις δύο τελευταίες είχε δύσκολο αντίπαλο (Ρέξαμ και Σάτον εκτός).

Είναι ένα τεστ χαρακτήρα αυτό για την Χάρογκεϊτ, που αντέδρασε στις δύο γκέλες με νίκη επί της Μπάροου (4-2), η οποία πάντως δεν είναι και κάνα θηρίο. Και στο πρώτο μέρος το σκορ ήταν 0-1. Αν δεν έβαζε αυτογκόλ η Μπάροου (με το οποίο έγινε το 1-1) δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα ξεκολλούσε τόσο εύκολα η Χάρογκεϊτ. Στο 4.00 είναι ένα σημείο που συζητιέται σοβαρά.

Εξάλλου, η Τσέστερφιλντ δεν περιμένω να δυσκολευτεί ιδιαίτερα με το πλαστικό της Χάρογκεϊτ, καθώς και στη Σάτον την προηγούμενη αγωνιστική, σε πλαστικό έπαιξε.

Νάσιοναλ Βορράς

Εδώ ίσως υπάρχει το σοβαρότερο λάθος σε όλη την Αγγλία. Η Μπρέικλι των 25 βαθμών σε 15 αγώνες υποδέχεται την Τσέστερ των επίσης 25 βαθμών αλλά σε 13 αγώνες.

Η Μπρέικλι των δύο νικών στα τέσσερα τελευταία στο πρωτάθλημα, υποδέχεται την μοναδική ομάδα (μαζί με την Ολτριγχαμ) που τρέχει σερί τριών διαδοχικών νικών και που είναι αήττητη 9 ματς (6-3-0). Το διπλό στο 5.25! Δεν ξέρω αν θα ‘ρθει (αν το ήξερα θα έκανα άλλη δουλειά!), ξέρω και… υπογράφω ότι η απόδοση είναι λάθος.

Ο αντίλογος λέει ότι η Τσέστερ πέτυχε τις 5 από τις 7 νίκες της εντός έδρας και ότι ο εκτός έδρας απολογισμός της είναι 2-2-2 (όχι ο καλύτερος δυνατός δηλαδή για μια ομάδα που διεκδικεί άνοδο).

Και ότι η Μπρέικλι εντός έδρας δεν είναι εύκολη ομάδα (4-2-1).

Μεσοβδόμαδα νίκησαν και οι δύο: Μπόστον – Μπρέικλι 1-3 και Τσέστερ – Αστον Γιουν. 4-1. Η Μπρέικλι προηγήθηκε 2-0 από στημένες φάσεις και ισάριθμα λάθη του αντίπαλου γκολκίπερ. Δεν τρέλανε κόσμο με την απόδοσή της. Η δε Τσέστερ έκανε περίπατο. Ρεπορταζιακά δεν προκύπτει κάτι τρομερό, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται σε αυτό το ματς το διπλό να είναι στο… Θεό!

Νάσιοναλ Νότος

Λίγο πιο προσεκτικά έψαξα το Τσέλμσφορντ – Ιστμπουρν Μπόρο, καθώς χτυπάει στο μάτι το 4.

33 του διπλού για μια ομάδα που είναι αήττητη εκτός έδρας (2-4-0). Για την ακρίβεια είναι η μοναδική αήττητη εκτός έδρας ομάδα της κατηγορίας. Και αντιμετωπίζει μια ομάδα εντελώς στα κυβικά της, όπου μάλιστα η Τσέλμσφορντ έχει κερδίσει μόλις μία φορά στο γήπεδό της ως τώρα (1-3-2), έχοντας τη χειρότερο εντός έδρας επίθεση του Νότου (5 γκολ σε 6 ματς).

Απλά είναι ένα παιχνίδι που έχει και πολύ Χ.

Στη σούμα. Στην Πρέμιερ Λιγκ μιλήσαμε για το over στο Κάρντιφ – Λέστερ και θα δω μήπως και τσιμπήσει η απόδοση του Φούλαμ τη Δευτέρα. Από Τσάμπιονσιπ Μπέρμιγχαμ (4.00) και Ιπσουιτς (3.40), τίποτα από Λιγκ 1, από Λιγκ 2 Γκρίμσμπι (5.00) και Φόρεστ Γκριν (4.00). Από Βορρά Τσέστερ (5.25) και από Νότο Ιστμπουρν Μπόρο (4.

33).

Προς το παρόν κρατάω δύο ματς και… βλέποντας και κάνοντας. Θα παίξω Ιπσουιτς (3.40) και Τσέστερ (3.75 το dnb) και θέλω να δω τι θα γίνει με τη Φόρεστ Γκριν (αν θα ξανατσιμπήσει προς τα πάνω) και με τη Φούλαμ (που είναι τη Δευτέρα). Για οτιδήποτε προκύψει, εδώ είμαστε!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος