41

Tzini

Ένας Μαροκινός στη Σαουδική Αραβία!

Καλησπέρα σας από τις αραβικές χώρες εν μέσω Ραμαζανιού! Βρισκόμαστε στο τέλος της πρώτης βδομάδας και μετά από τις πρώτες μέρες προσαρμογής ξανά μπαίνουμε σιγά σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Όχι όλοι ακόμα αλλά σιγά σιγά θα έρθουν και αυτοί (βλ. Αιγύπτιους). Από σημαντικά νέα είχαμε την κοινή συναινέσει απομάκρυνση του προπονητή της Wydad, μετά από τα σερί διαδοχικά κακά αποτελέσματα αλλά κυρίως το μη αναστρέψιμο άσχημο κλίμα έφερε τη λύση της συνεργασίας.

 

Αυτή την αγωνιστική θα πάνε με υπηρεσιακό στο Berrechid για ένα ματς ζωής και θανάτου για την παραμονή της. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελευταία θέση με 7 βαθμούς διαφορά από τη σωτηρία και να σας πω την αλήθεια πολύ δύσκολα να σωθεί. Θα το παλέψει όσο αντέξει αλλά οι αντίπαλοι της είναι καλύτεροι και η διαφορά των 7 βαθμών μεγάλη.

Θα πήγαινα στην κόντρα της Wydad αλλά θα το ήθελα σε καλύτερες τιμές. Στο 4,50 περίπου ο άσος που θα τον ήθελα τουλάχιστον μια μονάδα πάνω για να τον ποντάρω.

Πριν πάω και στα υπόλοιπα ματς του Μαρόκου θα σας αποκαλύψω ότι σήμερα θα βρίσκομαι στη Σαουδική Αραβία για χάρη της Al Ittihad και του φίλου μου του Μαροκινού Hamdallah! Η Al Ittihad του Gallardo κάνει πολύ καλά παιχνίδια από τότε που ήρθε και μπήκε στο κλίμα της και τις ιδιαιτερότητες της χώρας.

Μέσα στο 2024 έχει χάσει μόνο από την Al Hilal (3 φορές κιόλας σε πρωτάθλημα και Champions League) που είναι πραγματικά ασταμάτητη, και σε όλα τα άλλα παιχνίδια έχει νίκες. Από την άλλη έχουμε μια Al Fateh που δεν έχει καν νίκη μέσα στο 2024 (μέσα Μαρτίου φτάσαμε) παρόλο που σκόραρε σε όλα της τα παιχνίδια. Το διπλό στο 1,90 είναι μεγάλο όπως μεγάλο είναι και το διπλό με g/g στο 3,75 αλλά και το anytime του φίλου μου στο 2,60.

Ο Benzema θα απουσιάζει και ίσως αυτός είναι ο λόγος που έχουμε το διπλό σχετικά ψηλά αλλά η απουσία του δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο. Ο Hamdallah έχει πάνω από 20 γκολ φέτος σε όλες της διοργανώσεις ενώ ο Benzema είναι περίπου στα μισά. Το combo 2 & Hamdallah anytime είναι στο 3,60 και αποφασίζω με καρδία να πάω με τον Μαροκινό killer!

Επιστροφή στο Μαρόκο με το Mouloudia-Tetouan να έχει τραβήξει τη προσοχή του Tzini.

Εδώ έχουμε μια Tetouan που αποδίδει ξανά καλά με την έλευση του νέου προπονητή αλλά όπως λέει και ο Bill, ο μήνας του μέλιτος κάποια στιγμή φτάνει και στο τέλος του! Τις προάλλες ήρθε η πρώτη απρόσμενη ήττα εντός από τη Zemamra που προβλημάτισε. Η Mouloudia από την άλλη αδικείται από τις επιδόσεις της εκτός έδρας. Εντός έχει να χάσει από τον Οκτώβρη ενώ εκτός έχει μόνο ήττες μέσα στο 2024.

Είναι προτελευταία, ένα βαθμό κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στα τελευταία 4 ματς έχει 3 ήττες όλες εκτός έδρας φυσικά. Νομίζω αυτό το ματς το έχουν “σημαδέψει” στην ομάδα και κακώς είναι αουτσάιντερ. Ακολουθεί βδομάδα κυπέλλου στο Μαρόκο και καμιά από τις δύο ομάδες δε θα ήθελε να πάει με ήττα στη διακοπή γι αυτό και θα πάω με το combo 1X & g/g στο 2,87 αντί για τον απλό άσο στην ίδια τιμή.

Και κλείνουμε με ένα ωραίο ντερμπάκι αυτό μεταξύ Tanger και Agadir. Και οι ομάδες έχουν ένα βαθμό διαφορά μεταξύ τους και 3 και 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού αντίστοιχα.  Και εδώ πιστεύω ότι πρώτο μέλημα των ομάδων θα είναι να αποφύγουν την ήττα, ειδικά για τους φιλοξενούμενους που έρχονται από δύο ήττες δίχως να σκοράρουν.

Η Tanger από την άλλη, όπως λέει και ο τύπος στο Μαρόκο, ήταν αυτή που έβαλε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του πρώην προπονητή της Wydad αφού έφυγε μετά από το μεγάλο διπλό που έκαναν στην Καζαμπλάνκα. Παρά την νίκη όμως που ήταν ιδιαιτέρων συνθηκών, η Tanger ερχόταν από δύο ήττες που και κάπως έφτιαξε το κλίμα. Τα ματς μεταξύ Tanger και Agadir σχεδόν πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες και το γκολ γι αυτό και θα πάω με το ξερό Χ στο 3,00.

Ραμαζάνι έχουμε, διακοπή για κύπελλο προσεχώς, γιατί να κάτσουμε να σκοτωθούμε φαντάζομαι ότι θα σκέφτονται οι ομάδες μας!

Και πάμε σε ένα ακόμα trixie με το ξερό Χ εδώ, το combo με το φίλο μας τον Hamdallah και ένα ακόμα combo με τη συμπαθέστατη συμπολίτισσα της Berkane, Mouloudia!

ΥΓ

Στη φώτο της στήλης ο Hamdallah στη βράβευση από τον Fabio Capello για το Best Arab Player of the Year!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini