1168

Μάκης Μηνδρινός

Ένα και βλέπουμε…

Χαιρετώ! Το έκανε πολύ εύκολο για τη Σάλφορντ η Κέμπριτζ την Τρίτη. Αστεία λάθη στην άμυνα, ο στόπερ Οκεντίνα «χάρισε» δύο γκολ, τον ακολούθησε ο γκολκίπερ Μπέρτον, 3-0, end of story. Προφανώς όταν κοντράρεις μια καλή ομάδα και αήττητη εντός έδρας, περιμένεις πιο σοβαρή αμυντική συμπεριφορά.

Δες εδώ:

Πάμε στα φρέσκα. Συνεχίζουμε σε φουλ ρυθμούς, μπάλα παντού, το μοναδικό… αποκούμπι μας είναι όλους αυτούς τους μήνες. Ελεγα όλο αυτό το διάστημα υπομονή και ψυχραιμία να φύγει αυτό το πράγμα, να περάσει, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Αλλά πλέον, ποια υπομονή; Ο κόσμος έχει αρχίσει να τρελαίνεται και όχι άδικα. Εχει χαθεί η μπάλα, δεν ξέρουν ούτε αυτοί τι θέλουν και τι να ζητήσουν πλέον. Ειδικά ορισμένα πράγματα και αποφάσεις σε κάνουν να απορείς και να τρελαίνεσαι. Μην επεκταθώ, ας μην ξεφύγουμε από τα δικά μας.

Πρέμιερ Λιγκ

Πολύ ενδιαφέρον το Λέστερ – Λίβερπουλ, με τον άσο να είναι 3,45-3,50.

Αγωνιστικά αυτή τη στιγμή είναι μάλλον ισοδύναμες. Η Λέστερ αντέχει στα ψηλά, η Λίβερπουλ με τα γνωστά προβλήματα, πλέον στόχος είναι η τετράδα και όχι ο τίτλος. Στα υπόλοιπα, προφανώς το 8,50 της Τότεναμ στην Μάντσεστερ Σίτι χτυπάει στο μάτι. Λες και παίζει με την Μπέρνλι η Σίτι. ΟΚ, είναι καλά, είναι φορμαρισμένη, έχει βρει ρυθμό, αλλά δεν θα παίξει και μόνη της! Οποιος παίζει μόνο αποδόσεις, προφανώς πρέπει να δει αυτή τη κόντρα.

Περίεργο και το Αρσεναλ – Λιντς, με το διπλό να αγγίζει το 4,00. Με την Αρσεναλ βέβαια δεν βγάζεις εύκολα άκρη. Εκει που λες ότι στρώνει, σκάνε δύο σερί ήττες και… άντε πάλι από την αρχή! Υπουλο το Εβερτον – Φούλαμ αλλά το έχουν πάρει χαμπάρι και οι μπουκ. Κανονικά στο ματς αυτό, με την Εβερτον να διεκδικεί τετράδα και τη Φούλαμ εντός ζώνης υποβιβασμού και με ένα διπλό, θα έπρεπε το διπλό να είναι στο 5,00+.

Αλλά είναι στο 4,00.

Υπόλοιπα

Στην Τσάμπιονσιπ το βασικό σημείο που έχω κρατήσει είναι η κόντρα της Νόριτς, απέναντι στη Στόουκ. Εννοείται ότι η Νόριτς είναι μια καλή ομάδα και ένα από τα φαβορί για την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Αν το παιχνίδι ήταν πριν κάνα μήνα ή δίμηνο, δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία σκέψης.

Όμως ακριβώς επειδή γίνεται τώρα, νομίζω μπορούμε να αναφέρουμε 2-3 δεδομένα που έχουν προκύψει. Η Νόριτς, λοιπόν, με την ήττα από τη Σουόνσι την προηγούμενη αγωνιστική συμπλήρωσε τρεις αγωνιστικές δίχως νίκη. Και, μάλιστα, χωρίς καν να σκοράρει στο διάστημα αυτό. Σαν να έχει κολλήσει λίγο.

Η ήττα αυτή από τη Σουόνσι την έριξε από την κορυφή μετά από καιρό, πλέον την κούρσα την οδηγεί η Μπρέντφορντ.

Εντός έδρας έχει μόλις μία ήττα φέτος και αήττητη στα 12 τελευταία (8-4-0), αλλά είχε απώλειες στα 2 από τα 4 πιο πρόσφατα (1-1 με ΚΠΡ και 0-0 με Μίντλεσμπρο).

Η Στόουκ είναι κι αυτή από τις πιο ποιοτικές ομάδες της κατηγορίες και από τα φαβορί για τα πλέι οφ. Εκτός έδρας είναι αήττητη 9 ματς, μετρώντας βέβαια 6 σερί ισοπαλίες. Στα 6 από τα 9 δεν δέχθηκε καν γκολ.

Καταλήγω στην απόδοση, θεωρώ ότι τα 4,75 ξεφεύγουν με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Στα υπόλοιπα, ουσιαστικά τίποτα … Μόνο τη Ντόνκαστερ είδα λίγο πιο σοβαρά, στο Σάντερλαντ. Οσο περίεργο κι αν φαίνεται, η Σάντερλαντ έχει μόλις τέσσερις εντός έδρας νίκες φέτος στο πρωτάθλημα! Καλύτερη είναι εκτός απ’ ό,τι εντός. Και δεν τη λες ούτε φορμαρισμένη, ίσα ίσα οι εμφανίσεις της το τελευταίο διάστημα περισσότερο προβληματίζουν παρά οτιδήποτε άλλο.

Η Ντόνκαστερ μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, προερχόμενη από πέντε σερί νίκες. Προηγήθηκε και στο Φλίτγουντ αλλά έφαγε την ανατροπή. Μένει να δούμε αν ήταν παρένθεση. Στο 3,80 το διπλό.

Μόνο με Στόουκ θα πάω και με κάλυψη στην ισοπαλία, η οποία «παίζει» πολύ όπως βλέπετε και από τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Δεν είναι καλό το πρόγραμμα, δεν θέλω να το ζορίσω κιόλας γιατί είμαι ντεφορμέ, συνεχίζω συντηρητικά μέχρι να γυρίσει και μετά βλέπουμε. Αν αλλάξει κάτι θα γίνει update, διαφορετικά θα λέμε την Τρίτη. Υπενθυμίζω, επιστρέφουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις μεσοβδόμαδα.

Να προσέχετε!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος