742

Μάκης Μηνδρινός

Ένα ξεκάθαρο σημείο

Χαιρετώ! Τελευταίες ημέρες του Απρίλη, λίγες αγωνιστικές έμειναν για να πέσει η αυλαία και της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Δεν μιλάω μόνο για την Αγγλία που σχεδόν έχει σφυρίξει λήξη στις μικρές κατηγορίες, αλλά γενικότερα, καθώς ουσιαστικά μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα της σεζόν.

Αν θέλετε να το πάμε ακόμα πιο συγκεκριμένα, στις 22 Μαΐου η τελευταία αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ, στην Ισπανία, στην Ιταλία και στη Γαλλία, στις 14 Μαΐου τελειώνει η Γερμανία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία.

Γενικά μέχρι τις 22 Μαΐου θα σφυρίξει λήξη παντού. Και όπως είθισται, η σεζόν θα ολοκληρωθεί με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 28 Μαΐου. Και καλό καλοκαίρι. Ηρεμο καλοκαίρι, χωρίς μεγάλες διοργανώσεις, αφού υπενθυμίζω ότι το Μουντιάλ θα διεξαχθεί Νοέμβρη-Δεκέμβρη.

Στα δικά μας, το Σάββατο έχουμε την τελευταία αγωνιστική της Λιγκ 1 Αγγλίας.

Μένουν δύο ακόμα σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 2, το φινάλε είναι την επόμενη εβδομάδα. Για την Πρέμιερ Λιγκ είπαμε ήδη. Μεσοβδόμαδα έκλεισαν σχεδόν όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν με τα εξ αναβολής ματς, υπάρχει ακόμα μία, την Τρίτη: Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και τελικός στην Τσάμπιονσιπ, καθώς οι δύο ομάδες διεκδικούν την απευθείας άνοδο.

Μια και ξεκινήσαμε από την Τσάμπιονσιπ, να πω στα γρήγορα ότι: η Φούλαμ εξασφάλισε την επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ (δικαιότατα και επιβεβαίωσε ότι είναι ο ορισμός του ασανσέρ). Μπόρνμουθ-Νότιγχαμ-Χάντερσφιλντ έχουν εξασφαλίσει τα πλέι οφ αλλά ακόμα διεκδικούν και την απευθείας άνοδο. Λούτον, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μίντλεσμπρο, Μπλάκμπερν και Μίλγουολ διεκδικούν τις δύο θέσεις που απομένουν για τα πλέι οφ, άλλες με περισσότερες πιθανότητες, άλλες με λιγότερες, άλλες με ελάχιστες.

Πίτερμπορο, Ντέρμπι και Μπάρνσλεϊ του χρόνου θα παίζουν στη Λιγκ 1.

Αν αξίζει κάτι στοιχηματικά; Για μένα αξίζει μόνο το διπλό της Χάντερσφιλντ στην Κόβεντρι, που αυτή τη στιγμή είναι στο 3,00. Η Κόβεντρι ελπίζει μόνο μαθηματικά στα πλέι οφ: με δύο αγώνες να της απομένουν: μέσα Χάντερσφιλντ, έξω Στόουκ. Ταβάνι της, κάνοντας το δύο στα δύο, είναι οι 69 βαθμοί, όσους δηλαδή έχει αυτή τη στιγμή η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που διατηρεί την 6η θέση.

Η διαφορά τερμάτων είναι +12 για τη Σέφιλντ, +2 για την Κόβεντρι. Και ανάμεσα σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Κόβεντρι βρίσκονται οι Μίντλεσμπρο, Μπλάκμπερν, Μίλγουολ και ΚΠΡ. Με λίγα λόγια, mission impossible.

Ουσιαστικά η Κόβεντρι έχασε τη δυνατότητα να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες τα πλέι οφ τις προηγούμενες αγωνιστικές: 0-0 με Γουέστ Μπρομ εκτός, 0-3 από Μπόρνμουθ εντός.

Γενικά είναι με μόλις μία εντός έδρας νίκη στα 6 τελευταία (τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες).

Πάμε και στη Χάντερσφιλντ: διεκδικεί ακόμα απευθείας άνοδο, καθώς είναι στο -3 από τη δεύτερη θέση, έστω κι αν έχει ένα ματς παραπάνω από τη δεύτερη Μπόρνμουθ. Είπαμε ήδη πως μεσοβδόμαδα έχει «κολασμένο» Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ, οπότε η Χάντερσφιλντ έχει ακόμα ελπίδες.

Μπορεί να μην είναι πολλές αλλά τις έχει. Στο φινάλε υποδέχεται την αδιάφορη βαθμολογικά Μπρίστολ Σίτι. Και έχει και φόρμα η Χάντερσφιλντ: τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε τελευταία, ενώ έχει τέσσερα διπλά στις έξι τελευταίες εξόδους της.

Το μόνο που απομένει για να «δέσει» όλο είναι να υπάρχουν το ιατρικό δελτίο: στα θετικά ότι οι σημαντικοί Κόλγουιλ και Ουόρντ (πρώτος σκόρερ, 13 γκολ) τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους, καθώς πήραν κανονικά μέρος στις τελευταίες προπονήσεις.

Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο τον Κορμπεραν που μίλησε πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου, είναι νοκ άουτ οι Τόμας (εξτρέμ, έχασε το τελευταίο και ήταν το πρώτο ματς που δεν έπαιξε φέτος) και Πίρσον (βασικός αμυντικός) . Επίσης, πολύ δύσκολα θα παίξει και ο μέσος Κορόμα (34 συμμετοχές), που δεν προπονήθηκε. Σε κάθε περίπτωση, σε σχέση με το προηγούμενο με την Μπάρνσλεϊ, έχει δύο καλές επιστροφές (Κόλγουιλ και Ουόρντ).

Με απουσίες αγωνίστηκε η Χάντερσφινλντ και στα προηγούμενα παιχνίδια της, που ήταν νικηφόρα. Στο 3,00, με αυτές τις συνθήκες και τέτοια εποχή, νομίζω το διπλό είναι μία ξεκάθαρη επιλογή.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, τίποτα ιδιαίτερο. Στη Λιγκ 1, είπαμε, τελευταία αγωνιστική. Γίνεται χαμός για πλέι οφ και άνοδο, ενώ ενδιαφέρον έχει και η παραμονή.

Ματς φωτιά τα Πλίμουθ – ΜΚ Ντονς, Τζίλιγχαμ – Ρόδεραμ, με τις τέσσερις ομάδες να «καίγονται», καθεμία για τους δικούς της λόγους. Στοιχηματικά δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα μπορεί να προκύψει στο live, όπως γίνεται πάντα στις τελευταίες αγωνιστικές.

Στη Λιγκ 2, κανένα ενδιαφέρον στην ουρά, καθώς Ολνταμ και Σκάνθορπ αποχαιρέτησαν.

Για την Ολνταμ είναι πολύ ιστορική η στιγμή, έγινε η πρώτη ομάδα που έχει παίξει Πρέμιερ Λιγκ, που πέφτει στη Νάσιοναλ. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Ολνταμ ήταν στα ιδρυτικά μέλη της Πρέμιερ Λιγκ το 1992, αλλά υποβιβάστηκε δύο χρόνια αργότερα και από τότε ξεκίνησε ο κατήφορος.

 Στην κορυφή Φόρεστ Γκριν και Εξετερ εξασφάλισαν την άνοδο και παίζουν απλά για τον τίτλο.

«Κόλαση» για την τρίτη θέση και την απευθείας άνοδο, αλλά και για τα πλέι οφ, όπου εμπλέκονται συνολικά 8 ομάδες (από τον 3η Νορθάμπτον έως την 10η Τρανμίρ). Ολα τα λεφτά το Σάλφορντ – Μάνσφιλντ της Δευτέρας, αλλά και εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά στοιχηματικά.

Η Πρέμιερ Λιγκ δεν βγάζει κάτι: η Νιουκάστλ είναι φορμαρισμένη και μπορεί να τη δυσκολέψει τη Λίβερπουλ, αλλά η ομάδα του Κλοπ (ανανέωσε το συμβόλαιό του) είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Γουλβς-Μπράιτον ένα ωραιότατο Χ, Γουότφορντ – Μπέρνλι θεωρητικά διπλό σε οριακή απόδοση αουτσάιντερ και τέλος.

Αυτά είναι όλα κι όλα. Θα τα πούμε και πιο αναλυτικά στις 16:00, στο betradio.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος