920

Μάκης Μηνδρινός

Ένα σήμερα και ένα την Πέμπτη

Χαιρετώ! Οσες φορές και να ανέβουμε Θεσσαλονίκη, όσες μέρες και να μείνουμε, πάντα η αίσθηση φεύγοντας είναι «να ‘χαμε 1-2 μέρες ακόμα». Πάντα περνάμε καλά, φροντίζετε και εσείς γι’ αυτό, καλά να ‘μαστε να ανταμώνουμε! Οσους δεν μπορέσαμε να δούμε το Σάββατο το βράδυ στη σύναξη, ή στους καφέδες και τα φαγητά που προηγήθηκαν και ακολούθησαν, next time!

Στοιχηματικά πήγε καλά, τηρήθηκε μία μίνι παράδοση που έχουμε δημιουργήσει όποτε ανεβαίνουμε Θεσσαλονίκη, να πληρωνόμαστε.

Άλλες φορές λίγο, άλλες περισσότερο. Εγινε μια καλή χημεία το Σάββατο, Κυριακή δεν έπαιξα τίποτα, τη Δευτέρα στο τσακ ήμουν να βάλω την Κρίσταλ Πάλας, όπως λέγαμε και στην προηγούμενη στήλη. Για να κερδίσει ήταν η Πάλας, κρίμα που έσπασε στο 95’, ήξερα κάμποσους που την περίμεναν.

Πάμε στα φρέσκα. Εμβόλιμες αγωνιστικές στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, μαζί με ευρωπαϊκά.

Αν έπρεπε να διαλέξω μία λέξη για να χαρακτηρίσω το κουπόνι θα ήταν «ξενέρωτο». Πολύ λίγα πράγματα.

Στην Τσάμπιονσιπ λίγο τη Ντέρμπι είδα στο εντός με τη Λούτον, καθώς θεωρώ ότι είναι μια περίοδος που η Ντέρμπι γενικότερα παίζεται. Αλλά είναι αρκετά καλά και η Λούτον, η οποία προέρχεται από μεγάλο διπλό στο Μίλγουολ. Ηταν στο 3,00 ο άσος χθες, τώρα έχει τσιμπήσει λίγο, είναι στο 3,20.

Στη Λιγκ 1 το απόλυτο μηδέν. Στη Λιγκ 2 πάλι μπορούμε να μιλήσουμε για την Τρανμίρ, η οποία κέρδισε και μας πλήρωσε και προχθές. Σαφώς καλύτερη η Χάρογκεϊτ από την Καρλάιλ πάντως, γι’ αυτό και η απόδοση του διπλού δεν είναι στο 2,90 αλλά στο 3,50. Η Χάρογκεϊτ είναι μια καλή ομάδα της Λιγκ 2, αλλά η άποψή μου είναι ότι δεν είναι ομάδα πρωταθλητισμού.

Βρέθηκε στις πρώτες θέσεις μετά το καλό ξεκίνημα, όμως πλέον αρχίζει και βγάζει κούραση, χάνει πιο εύκολα βαθμούς. Παραμένει ψηλά αλλά δεν βγάζει τόση σιγουριά. Η Τρανμίρ έρχεται από τρεις σερί νίκες, έχει μακράν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (μόλις 4 γκολ έχει παθητικό) και είναι η κατάλληλη ομάδα για να μπλοκάρει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Τίποτα άλλο από την Αγγλία.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως, θα βάλω από σήμερα στο παιχνίδι μου τον Ολυμπιακό, ελπίζοντας ότι δεν θα έχει το μυαλό του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί στη Σούπερ Λιγκ. Οι μπουκ εξακολουθούν να αβαντάρουν τρελά την Αϊντραχτ, τα είχαμε πει και πριν από το ματς της πρεμιέρας με τη Φενέρ. Η Αϊντραχτ έχει προβλήματα φέτος και αυτό δεν είναι μόνο θεωρητικό, το βλέπουμε και στην πράξη! Χωρίς νίκη εντός έδρας φέτος, έρχεται από ήττα εντός κόντρα στη Χέρτα, ενώ μάλλον τυχαία έχει 4 βαθμούς στο Γιουρόπα Λιγκ.

Από τη Φενέρ γλίτωσε στις καθυστερήσεις (έχασε πέναλτι η τουρκική ομάδα), την Αντβέρπ τη νίκησε με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Δεν τρομάζει, κανένας λόγος να δίνει κάτω από 2,00 αυτός ο άσος.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει βγάλει μάτια γενικά φέτος, όμως στην Τουρκία πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, την καλύτερη φετινή. Και η άλλη όψη του νομίσματος λέει ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει βγάλει μάτια είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και με δύο στα δύο στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι πολύ δουλεμένη η ομάδα του Μαρτίνς και ακόμα κι όταν δεν είναι καλά, βρίσκει τρόπους να παίρνει αποτέλεσμα. Εκτός τόπου και χρόνου το 4,33 του διπλού, με βάση τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας.

Οπότε μεσοβδόμαδα θα παίξω Τρανμίρ και Ολυμπιακό. Είναι τα δύο ματς που για μένα ξεχωρίζουν μακράν των άλλων. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος