794

Μάκης Μηνδρινός

Ένα σύστημα από τις Αγγλίες

Χαιρετώ! Μετά από ένα ήσυχο μεσοβδόμαδο, όπου δεν υπήρχε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχηματικά στην Αγγλία. Περίμενα την Τότεναμ στο Λιγκ Καπ για τα μακροχρόνια, αλλά εκεί η πρόκριση χάθηκε περισσότερο στο πρώτο ματς παρά στο δεύτερο. Οπότε ενημερώθηκαν ως χαμένα τα μακροχρόνια του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Μεγάλο κουπόνι στην Αγγλία μετά από πολύ καιρό, μόλις δύο οι αναβολές έως τώρα: Μπάρνσλεϊ – Μπλάκπουλ στην Τσάμπιονσιπ και Ολνταμ – Λέιτον Οριεντ στη Λιγκ 2.

Ισως υπάρξουν 1-2 ακόμα, αλλά γενικά φαίνεται να μπαίνουμε και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς, με την υποσημείωση βέβαια ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή τα δεδομένα να αλλάξουν, καθώς κρούσματα εξακολουθούν να υπάρχουν. Απλά είναι λιγότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Δεν έχω πολλά να πω για το πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας, είναι νομίζω πολύ συγκεκριμένες οι επιλογές: από την Πρέμιερ Λιγκ προφανώς οι μπουκ αδικούν την Τσέλσι στο ντέρμπι κορυφής με τη Σίτι και η αξία ξεκάθαρα είναι στα δεξιά.

Από ‘κει και πέρα, όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως η Σίτι εντός έδρας δεν κοντράρεται εύκολα, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Στο εξάποντο της Νιουκάστλ με τη Γουότφορντ, οι πάμπλουτοι γηπεδούχοι έχουν μια χρυσή ευκαιρία να πάρουν επιτέλους μία νίκη και να ανασάνουν βαθμολογικά. Ιδανικός αντίπαλος αυτή τη στιγμή η Γουότφορντ, η οποία το τελευταίο διάστημα είναι απλά κακή! Οι μπουκ δεν είναι χαζοί, ξέρουν ότι η Νιουκάστλ θα πάρει παιχνίδι, οπότε αναμενόμενα ο άσος είναι κάπου στο 2,00.

Κι εγώ άσο θα έπαιζα αν μου έβαζες μαχαίρι στο λαιμό, αλλά μαχαίρι δεν υπάρχει, οπότε…

Από την Τσάμπιονσιπ η μοναδική ξεκάθαρη επιλογή είναι η Νότιγχαμ, που παίζει με τη Μίλγουολ εκτός έδρας. Προφανώς το να κοντράρεις εντός έδρας τη Μίλγουολ έχει πάντοτε ρίσκο, ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκονται οι Λονδρέζοι. Αλλά, ΟΚ, σε αυτή τη φάση δέχομαι να πάρω το όποιο ρίσκο.

Η Νότιγχαμ, παρά τις δύο διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, πήρε τεράστια νίκη-πρόκριση επί της Αρσεναλ στο Κύπελλο, μία νίκη που είναι ικανή να της δώσει τεράστια ώθηση. Ούτως ή άλλως με τον Κούπερ στον πάγκο είναι πολύ ανεβασμένη αγωνιστικά, πλησιάζει στα πλέι οφ και παρά το γεγονός ότι Μίλγουολ και Νότιγχαμ είναι σχεδόν ισόβαθμες αυτή τη στιγμή, αν κάποια από τις δύο σου βγάζει μεγαλύτερη σιγουριά ότι θα διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες τα πλέι οφ, αυτή είναι ξεκάθαρα η Νότιγχαμ.

Στο 3,20 το διπλό, μπαίνει στο παιχνίδι μου.

Η Λιγκ 1, κλασικά πράγματα φέτος, τίποτα. Στη Λιγκ 2, τρεις οι σκέψεις: Το Νιούπορτ – Χάρογκεϊτ, στη λογική ότι η Νιούπορτ δεν θα έχει κόσμο στο πλευρό της και ούτως ή άλλως δεν πατάει καλά αγωνιστικά. Το 4,20 του διπλού χτυπάει στο μάτι, βέβαια πρέπει να πούμε ότι ούτε η Χάρογκεϊτ είναι καλά, δεν πείθει ιδιαίτερα.

Αν η απόδοση ήταν πιο χαμηλά δεν θα το κοιτούσα, αλλά στο 4,20 μπαίνει στην αρχική διαλογή και βλέπουμε.

Το άλλο είναι το Μπράντφορντ – Σάλφορντ. Οι γηπεδούχοι κάθε φορά που πάνε να κάνουν το κάτι παραπάνω, επιστρέφουν στη μετριότητα. Και αν δεν αλλάξει κάτι πολύ άμεσα, η Μπράντφορντ δύσκολα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τα πλέι οφ φέτος.

Η διαφορά της από τα πλέι οφ δεν είναι μεγάλη (-6), αλλά αφενός έχει περισσότερα ματς, αφετέρου δεν δείχνει ικανή να τρέξει ένα καλό σερί και να χωθεί στην 7άδα. Αντίθετα, η Σάλφορντ που επίσης δεν είναι αυτή τη στιγμή στα πλέι οφ (-4) δείχνει πιο αποφασισμένη. Και είναι σίγουρα καλύτερα και αγωνιστικά. Μοιάζει λίγο με το Μίλγουολ – Νότιγχαμ το ματς.

Στο 3,60 το διπλό.

Τέλος, το Μπρίστολ Ρόβερς – Χάρτλπουλ. Τα είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα για τη Χάρτλπουλ, ήταν το μοναδικό που με πλήρωσε στο Κύπελλο, νίκησε 2-1 την Μπλάκπουλ. Είναι σε καλό φεγγάρι, ξεκάθαρο αυτό. Με την αλλαγή προπονητή δεν έγινε ομαδάρα, αλλά πατάει καλύτερα. Απέκλεισε την Μπόλτον στο Τρόφι, απέκλεισε την Μπλάκπουλ στο Κύπελλο, πήρε βαθμολογική ανάσα στο πρωτάθλημα, γενικά είναι καλά.

Θέλω να παίξω Χάρτλπουλ, αλλά ακόμα δεν έχω απάντηση στην ερώτηση «η Μπρίστολ Ρόβερς είναι για κόντρα;». Δεδομένα δεν τρομάζει. Από την άλλη, τελευταίο της ματς στο πρωτάθλημα ήταν 11/12, πάνω από ένας μήνας. Επαιξε στο Κύπελλο την προηγούμενη εβδομάδα και έχασε 2-1 από την Πίτερμπορο. Δεν ξέρω πως θα εμφανιστεί, ειλικρινά. Αλλά στο 4,20 νομίζω αξίζει το ρίσκο.

Όπως βλέπετε είναι μετρημένα κουκιά. Νότιγχαμ, Σάλφορντ, Χάρτλπουλ. Ζόρικα και τα τρία για τους λόγους που εξηγήσαμε. Θα πάω σε ένα τρίξι. Πολύ χαλαρό. Και αν προκύψει κάτι άλλο βλέπουμε. Τα λέμε και ραδιοφωνικά στις 16:00!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος