518

Μάκης Μηνδρινός

Έχει και Αγγλία…

Χαιρετώ! Τα είπε όλα ο Βασίλης που με πρόλαβε, για το τι είδαμε την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ. Ανέφερε όλα τα στατιστικά που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης.

Όσο έγραφα έβλεπα το Ουαλία – Ιράν, ένα ματς που ξεκάθαρα έπρεπε να πάρει το Ιράν και δικαίως το πήρε, έστω και στα χασομέρια.

Αυτό σημαίνει… θρίλερ την τελευταία αγωνιστική, καθώς το Ιράν θα παίζει για δύο αποτελέσματα και οι ΗΠΑ θα θέλουν μόνο νίκη. Εκτός αν πάρουν αποτέλεσμα απόψε με την Αγγλία. Δεν το νομίζω…

Μπορεί να… έτριβα τα μάτια με την εμφάνιση που έκαναν οι ΗΠΑ στο πρώτο ημίχρονο με την Ουαλία, που ήταν εξαιρετικοί, όμως έβγαλαν αυτή την απειρία και την αφέλεια που έχει κάθε νεανική ομάδα.

Κατά τ’ άλλα, είδαμε Ισπανία και Βραζιλία σε καλή κατάσταση, ήταν ίσως οι πιο πειστικές ομάδες της πρεμιέρας. Και αμέσως μετά Αγγλία και Γαλλία. Είναι ένα Μουντιάλ που έχει εκπλήξεις, όμως δεν σημαίνει πως ό,τι είδαμε την πρώτη αγωνιστική, θα το κουβαλούν οι ομάδες και στη συνέχεια. Πολλά πράγματα αλλάζουν, ανεξάρτητα από το τι έγινε στην πρεμιέρα.

Επίσης, οφείλω, να το πω και αυτό, μου άρεσε πολύ ο Καναδάς. Ισως επειδή δεν τον είχα δει και ποτέ, ήταν από τις ομάδες που με εξέπληξαν ευχάριστα.

Πάμε να δούμε τα ματς. Σε λίγο ξεκινάει Κατάρ – Σενεγάλη, το διπλό στο 1,70 θεωρώ πως είναι τίμιο και μπορεί να μπει σε μια δυάδα. Όπως τίμιο θεωρώ και τον άσο της Ολλανδίας απέναντι στον Ισημερινό, στις 18:00.

Στο 1,80. Συμφωνώ με τον Βασίλη στο 1+over1,5 της Ολλανδίας. Μια χαρά είναι θεωρώ.

Στο βραδινό Αγγλία – ΗΠΑ δεν βλέπω έκπληξη, αλλά δεν βλέπω και άνετη νίκη της Αγγλίας. Στο 2-0; Στο 2-1; Κάπου εκεί.

Στα του Σαββάτου, τίποτα το Τυνησία – Αυστραλία, οι Τυνήσιοι ήταν αρκετά καλοί απέναντι στη Δανία και οι Αυστραλοί δεν ήταν τόσο κακοί όσο δείχνει το 4-1 από τους Γάλλους.

Απλά αποφάσισαν να παίξουν ανοιχτά και το πλήρωσαν. Επιθετικά όμως, είχαν τις φάσεις τους.

Πολωνία – Σαουδική Αραβία αν έπαιζε κάτι θα ήταν άσος. Πέφτει, στο 1,70 είναι τώρα. Οι Πολωνοί θα είναι υποψιασμένοι, δεν θα την πατήσουν όπως οι Αργεντινοί. Το Γαλλία – Δανία είναι πολύ ύπουλο και θέλω πολύ να το δω, ενώ για το Αργεντινή – Μεξικό επίσης δεν έχω να πω πολλά, η Αργεντινή προφανώς είναι το φαβορί, πιστεύω θα κερδίσει και θα είναι ένα ματς με γκολ.

Κυριακή, το Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα σαν να μην υπάρχει. Όντως, η Κόστα Ρίκα είναι κακή. Στα υπόλοιπα τρία όμως, μπορεί να γίνει κουβέντα. Καταρχάς συμφωνώ με τους μπουκ για το Ισπανία – Γερμανία. Ίσως, μάλιστα, εγώ τον άσο να τον έδινα χαμηλότερα από το 2,30 που τον βρίσκουμε. Εκεί, στο 2,10. Η Ισπανία ΟΚ, βρήκε και τα έκανε. Βλέπεις όμως μια ομάδα που είναι φουλ δουλεμένη, πλήρης, πολύ γρήγορη και με φρεσκάδα.

Η Γερμανία ακόμα και στο διάστημα που ήταν καλή, στο πρώτο ημίχρονο με την Ιαπωνία, δεν σε έπειθε. Οπότε ναι, ο άσος της Ισπανίας παίζεται.

Στα άλλα δύο όμως, κοιτάζω το αουτσάιντερ. Και στο Βέλγιο – Μαρόκο και στο Κροατία – Καναδάς. Από τα podcast που κάναμε και με τον Βασίλη, είχα εκφράσει τις… ανησυχίες μου σχετικά με το Βέλγιο και την Κροατία.

Ότι δηλαδή δεν τις περίμενα τόσο καλές σε σχέση με τα προηγούμενα μεγάλα τουρνουά. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, ούτε το Βέλγιο έπεισε ούτε η Κροατία. Αντίθετα, ήταν καλύτερο το Μαρόκο απ’ ό,τι περίμενα και για τον Καναδά εκφράστηκα ήδη. Στο 3,90 το Μαρόκο, στο 3,60 ο Καναδάς.

Τα δευτεριάτικα είναι νωρίς, τα ξαναβλέπουμε τότε.

Κύπελλο

Πάμε και στην Αγγλία, όπου έχουμε Κύπελλο.

Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου, αρχίζουν και σοβαρεύουν τα πράγματα καθώς βρισκόμαστε έναν γύρο πριν τον περιβόητο τρίτο, όπου μπαίνουν και οι μεγάλοι της Πρέμιερ Λιγκ και της Τσάμπιονσιπ, οπότε τα έσοδα εκτοξεύονται. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι δεδομένο ότι όλες οι ομάδες, μικρότερες ή μεγαλύτερες, θα κυνηγήσουν την πρόκριση.

Είναι σημαντικά για τις περισσότερες από αυτές τα οικονομικά οφέλη.

Πάμε στο πρόγραμμα. Κλασικό ύπουλο κυπελλικό είναι το τηλεοπτικό Κινγκς Λιν – Στίβενεϊτζ νωρίς το Σάββατο, αλλά το πήραν χαμπάρι και οι μπουκ και ο άσος έχει πέσει στο 3,60. Είναι χαμηλός, η Κινγκς Λιν είναι ομάδα του Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ και η Στίβενεϊτζ παίζει δύο κατηγορίες πιο πάνω.

Οπότε θα ήθελα μεγαλύτερη απόδοση για να το δω πιο σοβαρά.

Το Ακρινγκτον – Μπάρνετ σηκώνει κουβέντα, καθώς η Μπάρνετ είναι στην καλύτερή της κατάσταση από την αρχή της σεζόν, μπήκε στα πλέι οφ της Νάσιοναλ Λιγκ και έχει στρώσει αμυντικά (σε σύγκριση με το ξεκίνημα της σεζόν). Η Ακρινγκτον έχει ξεκάθαρα βασικό στόχο την παραμονή στη Λιγκ 1 και πραγματοποιεί μια σεζόν που είναι στο όριο.

Προφανώς δεν πρόκειται να παρατήσει το Κύπελλο, θέλει τα χρήματα. Όμως, έπαιξε μεσοβδόμαδα, τις καλύτερες εμφανίσεις της το τελευταίο διάστημα τις έκανε εκτός και όχι εντός έδρας και πετυχαίνει μια πιο φρέσκια ομάδα, που είναι και σε καλό φεγγάρι. Στο 5,25 το διπλό.

Είναι επικίνδυνο αλλά άκρως υποψιασμένο από τους μπουκ το Κέμπριτζ – Γκρίμσμπι (μόλις 3,10 το διπλό), ενώ επίσης ύπουλο είναι το Τσάρλτον – Στόκπορτ.

Διαφορά μιας κατηγορίας έχουν οι δύο ομάδες, έχω την αίσθηση όμως ότι η Τσάρλτον είναι σε φάση για κόντρα, τέσσερα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, έχασε και από την Πλίμουθ μεσοβδόμαδα στο Τρόφι, γενικά το βλέπεις ότι δεν πατάει καλά. Από την άλλη η Στόκπορτ, που πριν από την έναρξη της σεζόν ήταν Νο1 φαβορί για άνοδο από τη Λιγκ 2 στη Λιγκ 1, η αλήθεια είναι ότι δεν έχει δικαιώσει τις προβλέψεις.

Πραγματοποιεί μια μέτρια σεζόν, όμως η ποιότητά της είναι δεδομένη και αν εξαιρέσει κανείς την ήττα από την πρωτοπόρο Λέιτον Οριεντ, είναι σε αρκετά καλή κατάσταση με 6 νίκες και μία ισοπαλία στα 7 τελευταία (συν την ήττα από τη Λέιτον), σε όλες τις διοργανώσεις. Στο 3,50 το διπλό.

Στη σούμα. Μ’ αρέσουν περισσότερο από την Αγγλία η Μπάρνετ και η Στόκπορτ.

Και από Μουντιάλ, Ισπανία-Μαρόκο-Καναδάς. Αλλά αυτά είναι την Κυριακή, οπότε λέω να περιμένω και να κάνω ένα update την Κυριακή. Μένω προς το παρόν με τα εγγλέζικα και βλέπουμε.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος