1204

Μάκης Μηνδρινός

Ακόμα κι αυτό είναι διαφορετικό φέτος

Χαιρετώ! Χρόνια πολλά και καλά σε όσους γιόρταζαν τις προηγούμενες ημέρες. Φώτηδες, Φωτεινές, Ράνιες και φυσικά οι Γιάννηδες και οι Ιωάννες. Ειδικά οι Γιάννηδες πάρα πολλοί. Να σας χαιρόμαστε όλους!

Εφυγε και η εορταστική περίοδος, δεν πολυπήραμε χαμπάρι φέτος αλλά, είπαμε, ζούμε την ιστορία εδώ και ένα χρόνο με όλη αυτή την κατάσταση.

Εμείς, εδώ, στα δικά μας, στα ποδοσφαιρικά, στα στοιχηματικά, συνεχίζουμε κανονικότατα. Ελάχιστες οι χειμερινές διακοπές φέτος στα πρωταθλήματα, δεν υπάρχει χρόνος, υπενθυμίζω ότι θεωρητικά έχουμε και Euro το καλοκαίρι. Θεωρητικά γιατί απλά δεν γίνεται να μιλάς αυτή την εποχή με σιγουριά για κάτι που είναι σε 6 μήνες…

Anyway! Σήμερα ξεκινάει ο τρίτος γύρος του Κυπέλλου Αγγλίας, ο περιβόητος τρίτος γύρος, ο οποίος όμως κι αυτός φέτος είναι διαφορετικός απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Καταρχάς τα παιχνίδια δεν έγιναν το πρώτο Σ/Κ του Ιανουαρίου όπως τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, οι ομάδες δεν κουβαλούν το πολύ κοπιαστικό εορταστικό πρόγραμμα. Πολύ απλά επειδή το εορταστικό πρόγραμμα ήταν… κυριλέ φέτος, με αγωνιστικές κάθε 3-4 ημέρες. Θα μου πεις, παίζουν σχεδόν ασταμάτητα κάθε 3-4 μέρες εδώ και μήνες. Ισχύει, η κόπωση αφορά όμως όλες τις ομάδες.

Βάλτε ότι δεν έχουμε κόσμο (πάντα ο κόσμος παίζει ρόλο, ειδικά όταν οι μικρές ομάδες υποδέχονται τις μεγάλες), βάλτε και ότι τα ματς είναι νοκ άουτ (παράταση και πέναλτι, σε περίπτωση ισοπαλίας).

Από ‘κει και πέρα, οφείλω να υπενθυμίσω όσα λέμε πριν από κάθε τέτοια διοργάνωση, ως προς τον τρόπο προσέγγισης των αγώνων ώστε να βγουν κάποια σημεία.

Κοιτάζουμε, λοιπόν, στόχους ομάδων: όσες έχουν συγκεκριμένους στόχους στο πρωτάθλημα συνήθως κάνουν μεγάλο ροτέισον. Κοιτάζουμε το πρόγραμμα πριν και μετά το Κύπελλο. Εξετάζουμε τη συμπεριφορά των προπονητών: υπάρχουν πολλοί που αφήνουν επίτηδες σε δεύτερη μοίρα τα Κύπελλα. Τσεκάρουμε ποια ματς έχουν τηλεοπτικές μεταδόσεις, καθώς συνήθως η τηλεόραση δίνει επιπλέον κίνητρο στους «μικρούς», όμως όπως είναι η φάση φέτος χωρίς κόσμο, όλα τα ματς μπορούμε να τα δούμε τηλεοπτικά.

Φέτος προέκυψε και ο παράγοντας κορωνοϊός που πρέπει να εξεταστεί.

Μέχρι τώρα, λοιπόν, σχεδιάζουν να παίξουν με πολλούς παίκτες από την U23 λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην πρώτη ομάδα: η Αστον Βίλα (σήμερα με τη Λίβερπουλ), η Ντέρμπι (εκτός με Τσόρλι), η Μίντλεσμπρο (εκτός με Μπρέντφορντ) και η Σέφιλντ Γουένσντεϊ (εκτός με Εξετερ).

Γι’ αυτό και τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις στοιχηματικές και όσα υπάρχουν είναι με… κορωνοϊκές αποδόσεις. Επίσης, αναβλήθηκε το Σαουθάμπτον – Σριούσμπερι λόγω των πολλών κρουσμάτων στη φιλοξενούμενη.

Κύπελλο

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω λοιπόν, στην αρχική διαλογή έχω: Μπόρεχαμ (6,50), Ντόνκαστερ (4,55), Μπρίστολ Ρόβερς (4,33), Ντονς (4,80), Στίβενεϊτζ (6,30), Τρανμίρ (5,90), Κρόουλι (9,00), Νιούπορτ (6,85).

Προφανώς δεν γίνεται να παιχτούν όλα, είναι ματς που πιστεύω ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη το αουτσάιντερ και είναι για μονά αποδεκτά.

Αυτά που μου κάνουν περισσότερο είναι η Μπόρεχαμ, η Μπρίστολ Ρόβερς και η Νιούπορτ. Η Κρόουλι είναι φαντασματάκι προφανώς, όμως ο Μπιέλσα όσα καιρό είναι στο Νησί κατεβάζει πάντα αλλαγές.

Ξεκαθαρίζω εδώ ότι αν ένας προπονητής κάνει ροτέισον δεν σημαίνει αυτόματα ότι η ομάδα του θα χάσει. Πολλά «δεύτερα» μεγάλων ομάδων είναι καλύτερα από τα «πρώτα» των μικρότερων και κάποιες φορές βγάζουν και δίψα για να αποδείξουν πράγματα. Ξέρουμε, όμως, ότι όση δίψα και να έχεις, στον αθλητισμό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ο αγωνιστικός ρυθμός.

Οσο καλός παίκτης και να είσαι αν δεν έχεις αγωνιστικό ρυθμό δεν είναι εύκολο να παίξεις όπως θες.

Η Μπρίστολ Ρόβερς υποδέχεται τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία γράφει αρνητική ιστορία στην Πρέμιερ Λιγκ και ακόμα δεν έχει νίκη (δύο ισοπαλίες όλες κι όλες). Αν θέλει να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες που έχει για παραμονή θα πρέπει να κερδίσει την Τρίτη τη Νιουκάστλ, σε ένα ματς «τελικό» γι’ αυτήν.

Δεν θα μου κάνει εντύπωση λοιπόν, αν έχει περισσότερο το μυαλό της εκεί. Οι Ρόβερς αυτή την περίοδο είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, με τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα στη Λιγκ 1.

Η Μπόρεχαμ είναι επίσης σε καλή αγωνιστική κατάσταση στη Νάσιοναλ Λιγκ, με τέσσερις διαδοχικές νίκες και την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας.

Πρόκληση το ματς με τη Μίλγουολ, η οποία είναι σταθερά ασταθής και με την Μπόρνμουθ να ακολουθεί την Τρίτη, δεν ξέρω πόσο δυνατά θα κυνηγήσει το Κύπελλο.

Οσο για τη Νιούπορτ, την έχουμε συζητήσει ξανά φέτος, είναι ομάδα που κάνει καλές πορείες στα Κύπελλα τα τελευταία χρόνια, ειδικά εντός έδρας είναι πολύ αποτελεσματική. Στα συν ότι είναι ξεκούραστη και ότι ο αγωνιστικός χώρος είναι… χωράφι, πιθανότατα η Μπράιτον θα δυσκολευτεί περισσότερο.

Η Μπράιτον, η οποία παλεύει για την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ και την Τετάρτη αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι…

Παίζω, λοιπόν, Μπόρεχαμ και Μπρίστολ Ρόβερς για αρχή, δύο άσους. Και πιθανότατα θα παίξω και Νιούπορτ, αλλά αυτό είναι την Κυριακή, θα γίνει update αν και εφόσον. Βάλτε έμπνευση, είναι απαραίτητη στα Κύπελλα.

Είναι περίεργη η περίοδος, μην τα ξαναλέμε.

Στην Αγγλία ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει πολύ τις υποχρεώσεις των ομάδων το τελευταίο διάστημα, είναι στο χειρότερο σημείο η φάση. Μην κοιτάτε μόνο τα κρούσματα αυτά καθαυτά. Υπολογίστε ότι κλείνουν προπονητικά κέντρα σε κάποιες ομάδες που έχουν κρούσματα, ότι παίκτες προπονούνται μόνοι τους, γενικά δεν είναι τόσο απλό… Και προφανώς όλο αυτό επηρεάζει το αγωνιστικό κομμάτι και κατ επέκταση το στοιχηματικό.

Φιλιά, να προσέχετε!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος