708

Κώστας Ζαφείρης

“Αμαρτία” δεν έχει… (update στο πινακάκι – 25/5)

Γεια χαρά σε όλους.
Ακούγεται τετριμμένο, όμως στη συγκεκριμένη περίσταση «κολλάει» απόλυτα.
Η μεγάλη στιγμή για τις 4 ομάδες που έβαλαν στη βαλίτσα τους το εισιτήριο για το Final Four του Βελιγραδίου, έφτασε.
Ο Ολυμπιακός, η Εφές, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ έχουν πλησιάσει στην πηγή και στο τριήμερο που έχουμε μπροστά μας, θα δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να πιουν το νέκταρ της επιτυχίας και να σηκώσουν την κούπα στην Stark Arena.


Στις 19 του περασμένου Αυγούστου μπήκε στο πινακάκι το πρώτο ποντάρισμα της σεζόν (κατάκτηση Εφές) και περίπου ένα δεκαήμερο αργότερα (27/8)… τοποθετήθηκε και η «κάλυψη» (κατάκτηση Μπαρτσελόνα).
Σ’ αυτό το διάστημα των 9 μηνών που διανύσαμε έγιναν πολλά σε όλα τα μέτωπα, όμως – στο καθαρά στοιχηματικό κομμάτι – οι Τούρκοι και οι Καταλανοί έφτασαν στον προορισμό τους, με την ομάδα του Αταμάν να μπαίνει στον «πόλεμο» ως κάτοχος του τίτλου και τους μπλαουγκράνα ως το πρώτο φαβορί.


Τώρα, όμως, στην εξίσωση έχουν προστεθεί κι άλλα (σημαντικά) δεδομένα: ποιος μπορεί να ξεγράψει τον Ολυμπιακό; Η ερώτηση είναι ρητορική. Κανένας.
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (αξίζει συγχαρητήρια ο Ελληνας κόουτς για το βραβείο του καλύτερου προπονητή της σεζόν στη διοργάνωση, το άξιζε και δικαίως θα το βάλει σε περίοπτη θέση στο σπίτι του) μόνο άμαθη δεν είναι σε τέτοιες καταστάσεις.


Ο Ολυμπιακός έχει καταπιεί μεγαθήρια στο παρελθόν σε Final Four, ενώ τώρα στο Βελιγράδι έχει μαζί του πάνω από 10.000 φιλάθλους, που με αυτοκίνητα και αεροπλάνα ταξίδεψαν για την πρωτεύουσα της Σερβίας.
Την ίδια στιγμή, οι Πειραιώτες είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, έχουν ψυχολογία… τούμπανο, γεμάτο οπλοστάσιο και το πιο σημαντικό: την βαριά φανέλα τους.

Οπότε, όποιος (ακόμα και τώρα) «ακολουθήσει» τους «ερυθρόλευκους» ποντάροντας πάνω τους, «αμαρτία» δεν έχει. Αυτή είναι η αλήθεια.
Επίσης, ποιος μπορεί να κοιτάξει με λοξή ματιά όποιον βάλει τα χρήματά του στη Ρεάλ;
Μάλλον, κάποιος που υπάρχει το ενδεχόμενο να αγνοεί ότι οι Μαδριλένοι έχουν στην τροπαιοθήκη τους 10 κούπες, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.


Εν κατακλείδι, ανέβασα στο πινακάκι το παιχνίδι μου, πατώντας πάνω στη διαίσθηση που έχω για το πώς θα κυλήσουν τα ματς.
Όλα αυτά τα χρόνια τα μάτια μας έχουν δει πολλά σε τέτοιου τύπου τουρνουά – που οι κόποι μιας σεζόν ή ακόμη και χρόνων κρίνονται σε 40 λεπτά.
Για να δούμε τι θα συμβεί τα προσεχή 24ωρα στο ταλαιπωρημένο – από όσα έχει ζήσει και περάσει – αλλά (πάντα) όμορφο Βελιγράδι…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης