1235

Κώστας Ζαφείρης

Ανώτερη σε όλα-Update

Γεια χαρά σε όλους.

Δεκατρία ματς της Euroleague περιλαμβάνει το μενού από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή και η αλήθεια είναι ότι κανένα (τουλάχιστον για την ώρα) δεν μου κάνει «κλικ».

Η βάση στο παιχνίδι μου είναι από το (μπασκετικό) Τσάμπιονς Λιγκ και συγκεκριμένα από δύο γκρουπ. Από τον 8ο όμιλο (Μπούργος 1-1, Οστάνδη 1-1, Νταρουσάφακα 1-1, Μπρίντιζι 1-1) το παιχνίδι Μπούργος – Νταρουσάφακα και από τον 5ο (Περιστέρι 1-1, Ρίγα 1-1, Στρασβούργο 1-1, Ρίτας 1-1) η εκτός έδρας αποστολή της ομάδας των Δυτικών Προαστίων στη Γαλλία.

Θυμίζω, ότι το format της φετινής διοργάνωσης έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας (8 όμιλοι των τεσσάρων, η κάθε ομάδα θα παίξει 6 ματς, προκρίνονται οι δύο πρώτοι), κάτι που σημαίνει ότι κάθε αποτέλεσμα μετράει ειδικά σ’ αυτά τα δύο γκρουπ που γίνεται χαμός και όλα κρέμονται σε μία κλωστή.

Επαιξα από τώρα (με το όποιο κόστος υπάρχει – χτυπάω ξύλο να μην προκύψει καμιά απουσία) τον άσο από ημίχρονο της Μπούργος κόντρα στους Τούρκους.

Στα μάτια μου, οι κάτοχοι του τίτλου είναι ανώτεροι σε όλα και δεν πιστεύω ότι θα μπουν μπλαζέ στο παρκέ, ειδικά μετά την κυριακάτικη εντός έδρας ήττα τους (60-74) από την Ρεάλ για το πρωτάθλημα.

Στην αντίπερα όχθη, η «Ντάρου» (μία ζέστη, δύο… κρύο μέχρι τώρα στη σεζόν) ζει και πεθαίνει από τις… ορέξεις του Αμερικανού σκόρερ Αντριου Αντριους, όμως νομίζω ότι στην έδρα της Μπούργος θα χρειαστεί πολύ περισσότερα.

Θα δούμε το βράδυ της Τετάρτης αν θα τα βρει και από άλλους παίκτες της.  

Δεύτερο σημείο το διπλό του Περιστερίου. Η ομάδα του Πεδουλάκη τα έκανε μαντάρα το Σάββατο κόντρα στο Λαύριο (λίγο πριν το τζάμπολ η νίκη του έφτασε στο σημείο να… προσφέρεται στο 1,05), στη Γαλλία πήγε χωρίς ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα και αύριο «οφείλει» – και βάσει ποιότητας ρόστερ μπορεί – να διεκδικήσει τη νίκη και να δικαιολογήσει σε έναν βαθμό το οικονομικό άνοιγμα που κάνει φέτος…


Καλησπέρα σε όλους.



Από το «δεν με ψήνει τίποτα από Ευρωλίγκα» στη στήλη της Δευτέρας, έφτασα στις 8 το βράδυ της Πέμπτης να ρίξω στη μάχη 20 μονάδες: δυάδα το +7,5 της Βαλένθια μαζί με το +7,5 της Μακάμπι. Οι λαβωμένες «νυχτερίδες» – τουλάχιστον στα μάτια μου – είναι πολύ καλή και σούπερ… μπασκετική ομάδα (αδόκιμος ο όρος αλλά «κολλάει» στην προκειμένη περίπτωση) για να χάσουν με κάτω τα χέρια τρίτο κολλητό ματς στο σπίτι τους κι ας είναι απέναντί τους η σχεδόν πλήρης Εφές.


Την ίδια ώρα, ο Σφαιρόπουλος στην Μακάμπι προσπαθεί να πιαστεί από κάποιο μεγάλο αποτέλεσμα για να βρει ξανά την ηρεμία του. Διαχρονικός σεβασμός από την πλευρά μου στους Βάσκους και σε ότι αντιπροσωπεύουν όλα αυτά τα χρόνια, όμως το να προσφέρονται ως ξεκάθαρο φαβορί απόψε, νομίζω πως είναι λάθος.
Θα ξέρουμε γύρω στις 12 το βράδυ.


 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης