556

Μάκης Μηνδρινός

Αξία σε άσους

Χαιρετώ! Ωραία πραγματάκια είδαμε το Σ/Κ, τα είπαμε και με τον Βασίλη στο νέο Vidcast. Ειδικά η Κυριακή ήταν να αράζεις καναπέ και να λιώνεις στη μπάλα. Από την άνετη –όπως εξελίχθηκε- νίκη της Ρεάλ στο κλάσικο, μέχρι το… ελληνικό ντέρμπι του «Άνφιλντ», όπου περίσσευε το πάθος και η ένταση και είδαμε (και ακούσαμε) πράγματα που δεν είναι συνηθισμένα για Αγγλία.

Στοιχηματικά, είναι δεδομένο ότι είμαι σε περίοδο ντεφορμαρίσματος. Η Κρίσταλ Πάλας δεν έχασε στο Λέστερ, αλλά συμβιβάστηκε με τον βαθμό και δεν έδειξε διατεθειμένη να πατήσει το γκάζι και το 0-0 περισσότερο αδικεί τη Λέστερ που το πάλεψε λίγο παραπάνω, παρά την Πάλας. Όσο για την ΚΠΡ, το Σάββατο βρήκε να πραγματοποιήσει την ίσως χειρότερη φετινή της εμφάνιση!

Προχωράμε, οι αγωνιστικές είναι διαδοχικές, θα στρίψει, είναι βέβαιο αυτό.

Μεσοβδόμαδα έχουμε εμβόλιμες σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ, έχει επίσης κανονικό πρόγραμμα Ισπανία και σχεδόν παντού Κύπελλα. Πάμε να δούμε τα δικά μας.

Πρέμιερ Λιγκ

Δύο ματς σήμερα, Μπράιτον – Νότιγχαμ και Πάλας – Γουλβς. Η Γουλβς παραμένει με υπηρεσιακό και επιτέλους κέρδισε προχθές, 1-0 τη Νότιγχαμ. Δεν ξέρω αν θα πάρει αποτέλεσμα στο Λονδίνο από την Πάλας, αν όμως έπαιζα κάτι θα ήταν μια ξερή ισοπαλία.

Στο Μπράιτον – Νότιγχαμ προφανώς οι γηπεδούχοι είναι φαβορί, όμως σαν να μη πατούν πολύ καλά τελευταία και το 1,40 που κυκλοφορεί ο άσος χτυπάει άσχημα στο μάτι. Από την άλλη, θα μου πεις, ποια Νότιγχαμ; Μπορείς να εμπιστευθείς αυτή τη Νότιγχαμ; Η αλήθεια είναι πως δεν έχει αφήσει πολλά περιθώρια. Ναι, είναι τεράστιο το 8άρι, αλλά πέρα από την απόδοση δεν έχω να πατήσω κάπου αλλού για να παίξω Νότιγχαμ.

Οπότε No Bet στα σημερινά.

Αύριο, νομίζω ότι παίζεται ο άσος της Μπόρνμουθ, στο 2,70 με τη Σαουθάμπτον. Δεν με απασχολεί σε αυτή τη φάση ότι η Μπόρνμουθ στην αρχή της σεζόν ήταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Εγώ αυτή τη στιγμή βλέπω μια ομάδα με ψυχολογία, έξι ματς αήττητη, έστω και με τέσσερις ισοπαλίες στο διάστημα αυτό. Ο Στίβενς το πάει καλά ως υπηρεσιακός, προέρχεται από καλή εμφάνιση στο Φούλαμ (2-2) και γενικά είναι σε καλή περίοδο.

Σε αντίθεση με τη Σαουθάμπτον, η οποία βρίσκεται εντός ζώνης υποβιβασμού και είναι η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που δέχθηκε γκολ σε όλα της τα παιχνίδια. Στο δε τελευταίο με τη Γουέστ Χαμ, όπου διακόπηκε σερί τεσσάρων ηττών (1-1), ήταν πολύ τυχερή που πήρε το βαθμό.

Το Μπρέντφορντ – Τσέλσι δεν έχει κάτι, στο Νιουκάστλ – Εβερτον συμφωνώ με τον Βασίλη ότι η όποια αξία κρύβεται στο under (η Νιουκάστλ έχει την καλύτερη άμυνα στην Πρέμιερ Λιγκ και η Εβερτον μετράει 7/10 under), που είναι σε απόδοση αουτσάιντερ.

Θεωρώ ότι δεν θα χάσει η Τότεναμ στο Ολντ Τράφορντ, αλλά το σετ είναι δίκαιο, ενώ πολύ ύπουλο είναι το Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ. Προφανώς δεν είναι εύκολο να κοντράρεις Λίβερπουλ μετά από δύο δυνατά αποτελέσματα με Ρέιντζερς (περισσότερο για την έκταση του σκορ) και Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και η Γουέστ Χαμ δεν είναι κάνα μπάζο. Προσοχή μεγάλη εδώ…

Στα της Πέμπτης, κακώς η Φούλαμ είναι αουτσάιντερ στο εντός έδρας ματς με την Άστον Βίλα.

Μπορεί η Λονδρέζα να συμπλήρωσε τρία ματς δίχως νίκη, αλλά ειδικά εντός έδρας δεν είναι εύκολη ομάδα. Αν δεν ήταν και τόσο… αφελής, θα έκανε σίγουρα περισσότερες ζημιές. Αφελής με την έννοια ότι παίζει πάντα ανοιχτά, ανεξαρτήτως αντιπάλου, και αρκετές φορές είναι κάτι που το πληρώνει. Το θέμα είναι ότι η Αστον Βίλα δεν πατάει καθόλου καλά, ακόμα και στα ματς που παίρνει αποτελέσματα δεν είναι καλή και είναι κρίμα γιατί έχει καλό υλικό.

Κάπου το έχει χάσει ο Τζέραρντ…

Επίσης, μπορεί να συζητηθεί και το διπλό της Λιντς στο Λέστερ, με την απόδοση βέβαια να έχει πάρει την κάτω βόλτα. To 3,60 έχει γίνει 3,00, η διαφορά είναι μεγάλη, σε βαθμό τέτοιο που το διπλό γίνεται No Bet. Πάντως η Λέστερ προφανώς δεν είναι καλά, τη στιγμή που η Λιντς προέρχεται από καλό δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Άρσεναλ.

Τσάμπιονσιπ

Το πρωτάθλημα της τρέλας. Δείτε βαθμολογία. Η Μπέρνλι είναι πρώτη με περισσότερες ισοπαλίες από νίκες. Η Μπλάκμπερν είναι Πέμπτη με μηδέν ισοπαλίες και περισσότερες ήττες από την ουραγό Κόβεντρι. Η Ρέντινγκ είναι έκτη με -5 διαφορά τερμάτων. Η Πρέστον είναι 13η έχοντας τη χειρότερη επίθεση αλλά και την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας.

Ο πρώτος με τον πέμπτο έχουν 1 βαθμό διαφορά και ο πρώτος με τον 14ο έχουν 6 βαθμούς διαφορά. Τρομερά πράγματα…

Στοιχηματικά να συνεχιστεί το σερί της Μπλάκμπερν; Μιλάμε οι τύποι το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο: από τις 20/08 και μετά πηγαίνουν εναλλάξ με ήττες-νίκες. Όχι 3 ή 4 ματς, μιλάμε για 11 παιχνίδια! Στο τελευταίο η Μπλάκμπερν πέρασε 2-1 από το Μίντλεσμπρο, τώρα είναι η σειρά της ήττας! Πέρα από την πλάκα, υποδέχεται τη Σάντερλαντ, έχουμε μιλήσει γι’ αυτήν, είναι από τις καλές ομάδες της κατηγορίας, προφανώς έχει το ύψος, το 3,40 συζητιέται.

Απλά είναι αυτό, είναι τόσο αλλοπρόσαλλη ομάδα η Μπλάκμπερν που πραγματικά είναι ζαριά.

Οπότε που καταλήγουμε; Μπόρνμουθ, Φούλαμ και λίγο Σάντερλαντ. Μια δυάδα θα κάνω με Μπόρνμουθ και Φούλαμ, χαλαρή. Και that’s all. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή, με νέα στήλη και ραδιόφωνο.

Υπενθυμίζω, έχουμε στον αέρα φρέσκο vidcast και podcast.

Και την Πέμπτη θα βγει νέο podcast για Μουντιάλ!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος