695

Editorials

Απολογισμοί, μαθήματα, ξεκούραση!

Καλό μήνα! Καλό καλοκαίρι δεν λέω ακόμα, παρότι Ιούνιος. Εξάλλου, λίγοι, ελάχιστοι κάνουν διακοπές Ιούνιο, αφήστε που τυπικά θερινό ηλιοστάσιο θα έχουμε στις 21 του μήνα!

Γιά εμάς εδώ, εννοώ τους παίζοντες στοίχημα, η σωστή ευχή είναι “καλή ξεκούραση”. Ξεκούραση μυαλού, ξεκούραση τσέπης, γενικά επιβάλλεται μιά αποτοξίνωση.

Οπως ακριβώς την ζητάνε και οι ποδοσφαιριστές. Οταν παίζεις σερί 10 μήνες, το χειρόφρενο χρειάζεται. Είδα χθες δηλώσεις του Ντε Μπρόινε, η κεντρική ιδεά ήταν “συγγνώμη, ποιό Nations League τώρα;”. Και έχει δίκιο. Οταν έχεις παίξει 50-60 ματς, είναι αγγαρεία.

Αυτό θα έπρεπε να ισχύει λοιπόν και γιά εμάς ως παίκτες στοιχήματος. Πόσοι το εφαρμόζουν; Ουτε οι μισοί.

Οι περισσσότεροι παίζουν ότι κινείται, ότι πετάει, ότι κολυμπάει, non stop. Τα αποτελέσματα γνωστά…

Επί προσωπικού λοιπόν, μιάς και ο καθένας είναι υπεύθυνος γιά τη τσέπη του: Τα δικά μου κιτάπια έκλεισαν. Σφραγίστηκαν. Οπως λένε στα καταστήματα κάθε βράδυ, τύπωσα Ζ, των…δεκάμηνων συναλλαγών μου. Ξεκίνησα τη σαιζόν αρχές Αυγουστου (με μικρό διάλειμμα πέρυσι αφού 11 Ιουλίου είχε τελειώσει το EURO) και την έκλεισα προ ημερών, την Κυριακή, όταν έγινε το μπαράζ Χάτερσφιλντ-Νότιγχαμ.

Τα ξέρετε. Σάββατο η Ρεάλ ξανά πρωταθλήτρια, μιά μερα μετά η Νότιγχαμ ανέβαινε στην Premier League.

Κανονικά πέρυσι έπρεπε να έχουμε κενό καλοκαίρι (το Euro να γίνει το 2020) και τώρα να έχουμε Μουντιάλ, αλλά ελέω covid-19 το Euro έγινε πέρυσι και το Μουντιάλ ελέω…Κατάρ, θα γίνει το Νοέμβρη! Αμα το κάνανε τώρα, θα πέφτανε κάτω σαν τα κοτόπουλα από τη ζέστη.

Κοινώς: Εχουμε μεγαλύτερο κενό ξεκούρασης τώρα σε σχέση με πέρυσι, αλλά έρχεται καυτή σαιζόν η οποία και θα ξεκινήσει νωρίτερα και θα έχει χειμωνιάτικο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Ο λόγοι που αξιοποιώ αυτό το Editorial, ένα κείμενο δημόσιο γιά όλους, γιά τον απολογισμό της σαιζόν, είναι πολλοί. Πάρτε το ως…free lesson. Να δούνε άπαντες (κυρίως όσοι είναι εκτός site, γιατί οι εντός…με ξέρουν καλά) και πως σκέφτομαι και πως κινούμαι στη σαιζόν και πως λειτουργεί το Betsellers, την γενικότερη φιλοσοφία του.

Αλλά και γιά να σας προτρέψω να κάνετε τα ανάλογα. Μην παίζετε ασταμάτητα (ότι σας ταίζουν), να είστε επιλεκτικοί, όχι σε μικρές αποδόσεις, εξειδίκευση, βασικό να έχετε αρχείο, πειθαρχία, υπομονή, να κάνετε απολογισμο και…λίγα έγραψα.

Σήμερα ας πούμε, έχει ματς. Και ένα ματς πλέι οφ γιά Μουντιάλ (Σκωτία-Ουκρανία) και το διηπειρωτικό Ιταλία-Αργεντινή και ένα μπαράζ ισπανικό (Τενερίφη-Λας Πάλμας) και από αύριο θα έχουμε φουλ Εθνικές ελέω Nations League.

Η εθνική μας παίζει με τη Βόρεια Ιρλανδία. Θα το δω φυσικά. Θα παίξω; ΟΧΙ.Ετσι έμαθα. Να προτείνω ότι παίζω. Οχι ότι θέλουν οι μπουκ. Πάμε λοιπόν στον προσωπικό μου απολογισμό:

Ηταν μια εξαιρετική σαιζόν. Εξαιρετική. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Δεύτερη σερί με άψογα κέρδη, χωρίς άγχη, ούτε…παραγγελία να την έκανα. Και ουσιαστικά, καλύτερη και από την (σούπερ) περσινή.

Πέρυσι η κάβα του site (που έχω ξαναπεί, είναι διαφορετική από την δική μου γιατί εγώ μετράω μονά με flat bet στο excel μου ενώ το μηχάνημα μετράει στήλες), έγραψε 209 μονάδες καθαρού κέρδους πριν το Euro. Μετά ανέβηκε κι άλλο με το Euro. Σημάσια έχει το πριν. Τέλη Μάη πέρυσι, έλεγε το ταμπλό 209.

Σημείωση αναγκαστική γιατί πολλοί που τα διαβάζετε αυτά τώρα δεν είστε συνδρομητές: Παίζουμε με μονάδες 1 ως 10 (βασικά 10 που είναι max bet δεν έχουμε δώσει ποτέ).

Ο μέσος όρος είναι πχ 10-14 γιά μιά μέρα. Κάπου εκεί. Και ξεκινάμε με μηδέν. Που σημαίνει ότι αν κάνετε την αναγωγή, το 209 το περσινό είναι σούπερ. Αν σε άλλα site παίζουν (όπως και στο Betselllers πριν γίνει συνδρομητικό) με κάβα αρχίκή πχ 3000 μονάδες και παίζουνε δεκαπλάσια (δηλαδή 100-140 σε μιά μέρα) είναι σαν να είχα πέρυσι 2090 μονάδες κέρδους! Ή αν παιζουνε πενταπλάσια, δηλαδή 50-80 μονάδες σε μιά φουλ μέρα, αν έκανα το αντίστοιχο θα είχα κάπου 1040 μονάδες.

Νομίζω είναι κατανοητό λοιπόν το μέγεθος της επιτυχίας. Ολα είναι αναλογικά.

Για να κλείσω με το πέρυσι: Η κάβα έγραψε τόσα, αλλά στο δικό μου το excel δεν ήμουν τόσο καλά. Εκεί που τα μετράω όλα με μιά μονάδα flat ως μονά αποδεκτά, πέρυσι έγραψα 140 εύστοχα σημεία σε σύνολο 472, ένα εύστοχο ανά 3,37 δηλαδή. Με μέσο όρο απόδοσης την περσινή σαιζόν το 4,20.

Και κατέληξα με ROI 98,68% και -6,22 μονάδες! Γιατί το ταμπλό έγραψε σούπερ κέρδη; Μα γιατί είπαμε. Μετράει στήλες το μηχάνημα. Και πέρυσι ευστόχησα σε δύο patent και ένα trixie! Οπότε το μηχάνημα είδε σούπερ κέρδη 209 μονάδες και Yield 16,23%.

Επιστρέφω στο φέτος. Στα τωρινά. Είναι προφανές ότι έμενα ως Billara με απασχολεί πρωτίστως το excel μου. Εκεί βλέπω ανά μήνα (ναι, κάνω κάθε μήνα απολογισμό στη στήλη μου εντός Betsellers) που πατάω.

Και το βλέπουνε προφανώς και οι φίλοι συνδρομητές. Εκεί είναι ο καθρέφτης. Ο απόλυτος κριτής. Τα patent, τα trixie, τα yankee είναι θέμα χημείας. Οταν όλα καταγράφονται όμως ως μονά, δεν υπάρχει χημεία. Είσαι εσυ και τα νούμερα.

Ιδού λοιπόν δύο εικόνες: Το ΤΕΛΙΚΟ φετινό excel μου στη μιά και το ταμπλό του Betsellers στην άλλη φαίνεται και του Μάκη Μηνδρινού, αλλά θα κάνει εκείνος δικό του απολογισμό, τα έχει πάει εξίσου εξαιρετικά μην πω και καλύτερα, απλως δείχνει μικρότερο κέρδος επειδή παιζει σχεδόν πάντα μονά και ποτέ σύστημα).

Τι βλέπετε; Στο excel τα νούμερα λένε:

407 σημεία. ΑΥΤΑ έπαιξα φέτος Αυγουστο με Μάιο, το δεκάμηνο. Ευστόχησα στα 128 από αυτά, άρα 31,45% ευστοχία, περίπου ένα σημείο ανά τρία έβρισκε κέντρο. Μέσος όρος απόδοσης; Το 4,38!! Οι μονάδες κέρδους; +37,51. Και το ROI στο 109,22%! Συγγνώμη, αλλά…δεν περιγράφω άλλο.

Τι να ζητήσω παραπάνω; Μερικές αράδες πριν, παρέθεσα τα περσινά. Κάντε τη σύγκριση: Λιγότερα σημεία αλλά μεγαλύτερος μέσος όρος απόδοσης, μεγαλύτερη ευστοχία, καλύτερο κέρδος και σούπερ ROI!

Στην 2η φωτό, τι λέει το μηχάνημα; Λέει 180 μονάδες καθαρού κέρδους και yield 16,78. Λιγότερο κέρδος από πέρυσι. Γιατί; Γιατί φέτος έκανα “μόνο” δύο trixie.

Ευστόχησαν 100% δύο συστήματα, αντί τρία πέρυσι. Σόρυ, αλλά -το έγραψα και παραπάνω- εγώ τη σαιζόν τη μετράω με το excel. Και το excel αυτό το…έχω λατρέψει (γέλια).

Κρατήστε όποιο πινακακι θέλετε. Δεν αλλάζει εξάλλου και πολύ η ουσία. Και τα δύο δείχνουν τα ίδια. Εξαιρετική σαιζόν με εξαιρετικό κέρδος.

Πάμε στα επί μέρους;

Απ΄τα 407 σημεία, τα 190 ήταν εγγλέζικα.

Περίπου τα μισά. Εκεί ήταν πάντα τα όπλα μας, η βάση μας, εκεί παίζουμε πάντα την καλύτερη μπαλίτσα.

Πρώτο σημείο ήταν πέρυσι 6/8 το Μπόλτον-ΜΚ Ντονς 1. Και ήταν άστοχο. Ευστόχησε το αμέσως επόμενο, Πρέστον-Χαλ 2, ένα διπλό του 3,30. Τελευταίο ήταν την Κυριακή, το ματς στο Γουέμπλει, Χάτερσφιλντ-Νότιγχαμ 2. Ηρθε 0-1.

Απ’ τα 407 σημεία -ή μάλλον από τα 128 εύστοχα- τα ΕΠΤΑ τα πληρώθηκα με πρώιμη πληρωμή.

Μεγάλη υπόθεση. Ηταν μεγάλα σημεία, προηγηθηκαν 0-2 ή 2-0 και μετά στράβωσαν στα 90′ μεν, αλλά εγώ είχα τα λεφτά στην τσέπη. Μεγάλο όπλο στις μεγάλες απόδοσεις η πρώιμη πληρωμή.

Μεγαλύτερή απόδοση σε εύστοχο μπετ; Το 15,00 στο 2-2 σκορ του Σίτι-Λίβερπουλ. Υπήρχε όμως κι ένα 6,50 (Μάντσεστερ-Μίντλεσμπρο στο FA CUP, πρόκριση Μίντλεσμπρο στις 4/2), ένα διπλό Γουέστ Μπρομ-Πρέστον 0-1 που έδινε 6,00 (στις 26/1), κι άλλο 6αρι απόδοσης σε ένα Λίνκολν-Χάρτλπουλ στο κύπελλο (4/12), ένα μεγάλο combo του 6,50 στο Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ (3/5), αλλά κι ένα ακόμα 6αρι σε ένα διπλό Αλκμάαρ-Τβέντε (στις 1/3).

Τα δύο trixie φέτος έγραψαν 16/4 (στα γενέθλια μου…κέρασα) και στις 22/1. Το πρώτο καλό ταμείο έγινε 23/8, ενώ οι καλύτεροι μήνες ήταν μακράν ο Γενάρης (με το εξωπραγματικό ROI 154,06%), o Μάρτης μετά με το απίθανο 132,64%). Χειρότερος ήταν ο Νοέμβρης (83,42 ROI), ουσιαστικά από Δεκέμβρη και μετά πάτησα το γκάζι και έγινε γλέντι.

“Λατρεμένη” ομάδα γιά κόντρα η Λέιτον, έσπασα το ρεκόρ μου όσο παίζω, επτά φορές σερί μας την εδιναν φαβορί, επτά σερί την κόντραρα με απόλυτη επιτυχία.

Μετά ήταν η…Γιουνάιτεντ. Γιά υπέρ της μπετ, λατρεία η Φράιμπουργκ (παραλίγο να την “βγάλω” τετράδα), η οποία μου έδωσε και ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση σκορ ταμεία. Αουτσάιντερ που κερδίζει εκτός έδρας με 0-6 από…ημίχρονο, δεν βρίσκεις κάθε μέρα (5/12 με Γκλάντμπαχ). Δεύτερη λατρεμένη γιά μπετ υπέρ της, η Ζυρίχη. Πρωταθλήτρια βγήκε, φουλ αουτσάιντερ μας την έδιναν οι μπουκ, πάντα τέτοια λάθη να κάνουν.

Τέλος, να αναφέρω ότι από τα 407 σημεία μόλις τα 41 ήταν κάτω του 2,20 (!!), αυτά παιζόντουσαν πάντα δυάδες, συνήθως ήταν κάποια ψηλά over ή g/g. Μικρότερο ήταν…ένα και μοναδικό του 1,70. Ποτέ δεν έχω παίξει σημείο κάτω του 1,70 εδώ και καμιά δεκαπενταριά χρόνια. Απ’ τα 41 αυτά, ήταν μόλις….οκτώ κάτω του 2,00! Και συνολικά ευστόχησαν τα 22.

Λίγο πάνω από τα μισά. Αρα τα κέρδη δεν ήρθαν από εδώ…

Ιδού λοιπόν πριν κλείσουμε, μερικές ακόμα φωτογραφίες της χρονιάς. Χρονολογικά τις βάζω, το πρώτο καλό ταμείο, τα δύο trixie, ένα ακόμα απόλυτο αρχές Δεκέμβρη. ΟΛΑ εδώ, στο Betsellers δεν κρύβουμε και δεν παραποιούμε τίποτα ποτέ. Οι συνδρομητές το ξέρουν αυτό, ας το μάθουν και οι υπόλοιποι.

Και αν σας έβαζα κι άλλες φωτό, θα…τρομάζανε κάποιοι, θα ζαλιζόντουσαν, σας το υπογράφω. Δεν το κάνω γιατί ο καθένας θα κάνει απολογισμό γιά τη δική του στήλη. Πάντως κάτι απόλυτα και από τον Thassio έχουν γίνει και κάτι τρελλά σερί από τον Ζαφείρη στο μπάσκετ (αν δεν κάνω λάθος ας πούμε, είχε 100% όλο τον Οκτώβρη του 2021 σε πάνω από 15 σερί μπετς).

Επιστρέφω στα δικά μου, στον απόλογισμό μου.

Τι παρατηρείτε;

Οπως βλέπετε, ξέρω ανά ημέρα, ανά μήνα, ανά σαιζόν, ανά απόδοση, ανά πρωτάθλημα, ακόμα και ανά ομάδα, ΠΟΥ βρίσκομαι. Αυτο εξασφαλίζεται ΜΟΝΟ με κιτάπια, με αρχείο. Και με μηνιαίο (και ετήσιο φυσικά) απολογισμό σε excel. Ο οποίος γίνεται ΚΑΙ όταν χάνουμε. Γιατί και οι ήττες είναι διδακτικές. ΔΕΝ κρύβουμε-μαγειρεύουμε κάβες και δεν “καταπίνουμε” απολογισμούς όταν χάνουμε.

Βασικό (και) αυτό. Οποιον διαβάζετε οπουδήποτε, να το θυμάστε αυτό. Γιατί οι μισοί και βάλε tipsters (ο Θεός να τους κάνει), κραυγάζουν όταν κερδίζουν και…εξαφανιζόλ όταν χάνουν. Εδώ στο Betssellers παρά την απίθανη αυτή χρονιά που τώρα βλέπετε, κάναμε…6 πόστ στο Facebook και στο twitter! Μετρημένα έξι, ένα κάθε ενάμισι μήνα (και γιά πραγματικά μεγάλες νίκες σαν αυτές που βλέπετε στις φωτό, όχι…γιά δυαδούλες της οκκάς)!

Κάπου εδώ κλείνει ο απολογισμός 2021-2022.

Ο δικός μου απολογισμός. Και το λέω αυτό γιατί τουλάχιστον τρεις tipsters μας θα παραμείνουν στις επάλξεις και το κατακαλόκαιρο, ΔΕΝ σταματάει η ζωή στο Betsellers και οι απολογισμοί τους θα γίνουν σε ενάμισι μήνα! Τεράστια τουρνούα ιπποδρόμου σε Ασκοτ, Γιόρκ, Επσομ και αλλού άρα ο Skotostrious έχει…ψωμάκι, ο Thassios με τις λατίνες του και τα ειδικά του από MLS, Περού, Βραζιλία και αλλού, όπως και το Tzini με τις αφρικάνες του που καλοπληρώνουν! Αρα μπορεί εγώ και ο Μάκης να παίρνουμε ανάσες, σύντομα και ο Ζαφείρης με το μπάσκετ, αλλά στο Betsellers δεν ξαποσταίνουμε ποτέ όταν έχουμε αντικείμενο.

Οπως το έγραψα στην αρχή, εξειδίκευση. ΑΥΤΗ είναι η διαφορά. Εγώ που δεν εχω ιδέα από Μαρόκο ή από άλογα, δεν τολμώ να γράψω/προτείνω/παίξω.

Οι μεγάλες Λίγκες θα ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα. 5-6/8 Γερμανία-Premier League-Γαλλία και 12-13/8 Ισπανία και Ιταλία. Η δική μου η σαιζόν θα ξεκινήσει κανονικά στις…30/7, όταν μηδενίσουν οι κάβες οι φετινές.

Γιατί τότε θα ξεκινήσουν οι “μικρούλες” της Αγγλίας, το…ψωμοτύρι μου. Το επόμενο δίμηνο προφανώς και θα είμαι chat συχνά, προφανώς και θα βλέπω μπάλα (όπως όλες τις μέρες τούτες εδώ), προφανώς θα ελέγχω τα πάντα (μεταγράφες κλπ), προφανώς και θα δινω με τις στήλες μου ιδέες στους συνδρομητές. Ομως δεν θα παίζω. Ούτε θα προτείνω.

Η ξεκούραση και η πειθαρχία που λέγαμε.

Νομίζω τα κάλυψα όλα με πάνω από 2000 λέξεις και κάμποσες φωτογραφίες “αναμνηστικές”. Οποιαδήποτε απορία από τους μη συνδρομητές ευχαρίστως να την απαντήσω στο [email protected] . Mάλλον όχι, δεν τα κάλυψα όλα. Ξέχασα κάτι βασικό!

Ενα τεράστιο ευχαριστώ ΚΑΙ γιά φέτος, προσωπικό ευχαριστώ.

Σε όλους. Το Betsellers τον Σεπτέμβρη θα κλείσει 11 χρόνια, θα μπει στον 12ο του χρόνο. Επτά ως ελεύθερο site και τρία ως συνδρομητικό, θα μπεί στην 4η συνδρομητική του σαιζόν σε μερικούς μήνες. Και το ευχαριστώ δεν είναι μόνο γιά την εμπιστοσύνη. Είναι γιά την ΠΑΡΕΑ. Οσοι δεν είναι μέλη/συνδρομητές δεν νοιώθουν τι λέω τώρα. Τα μέλη ξέρουν καλά πως περάσαμε και φέτος.

Με τα μέλη λοιπόν τα…λέμε μέσα. Με τα μη μέλη; Πότε δεν είναι αργά να έρθετε στην παρέα, χαμένοι δεν θα βγείτε!

***Μερικές βασικές υπενθυμίσεις/οδηγίες: Τα ήδη μέλη στα οποία έχει λήξει/λήγει σύντομα η συνδρομή τους, τώρα πλέον να πατάνε το κουμπί «ανανέωση». Τα στοιχεία τους υπάρχουν ήδη. Τυχόν νέα μέλη, πατάνε «εγγραφή».

Από εκεί και πέρα, η διαδικασία είναι η ίδια για όλους: Οσοι πληρώνετε με κάρτα χρεωστική/πιστωτική απλώς κινείστε και πληρώνετε μέσω του περιβάλλοντος της Viva Wallet χωρίς καμιά χρέωση εξτρά και άμεσα ενεργοποιείται η συνδρομή χωρίς δική μας παρέμβαση. Οσοι όμως πληρώνετε με τραπεζική κατάθεση (σε κατάστημα ή με e-banking), παρακαλούμε ΑΜΕΣΑ να μας στέλνετε το καταθετήριο-απόδειξη με μια φωτό (ακόμα και print screen αν είναι μέσω e-banking) στο [email protected]. ΒΑΣΙΚΟ αυτό, για να γίνεται άμεσα η ενεργοποίηση λογαριασμού από εμάς πριν καν δούμε την κατάθεσή σας.

Παλαιότερα Editorials