247

Tzini

Από πύρινη κόλαση… στην όαση του Κόλπου! (UPDATE)

Και μου το έλεγε ο Thassios, πέρνα από δω να περάσουμε ένα ΚΤΕΟ το χαλί σου να το δούμε, θα τα φτύσει με αυτό το δρομολόγιο Σαουδική Αραβία-Αφρική φέτος! Ε και να που είχε δίκιο και κλατάραμε με αποτέλεσμα να βγούμε off για λίγες μέρες. Μας έφτιαξε όμως ο άτιμος δεν έχω παράπονο και το σέρβις μας έκανε και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις μας κούμπωσε και είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ για τα φετινά πέρα δώθε!

Αυτό το ΣΚ ξεκινάμε και στο Μαρόκο με σχεδόν όλες τις ομάδες να έχουν αυξήσει τα μπατζετ τους και να έχουν ενισχυθεί (τουλάχιστον στα χαρτιά).

Χρόνο με το χρόνο το πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό, όπως φάνηκε και πέρσι, με τις ομάδες από το Rabat να κάνουν πολύ καλή χρονιά, η μία κατακτώντας τον τίτλο και η άλλη με την 3η θέση και το σπάσιμο στην ουσία της αυτοκρατορίας των ομάδων από την Casablanca, Wydad και Raja που τερμάτισαν στην 2η και 5η θέση αντίστοιχα. Οι υποχρεώσεις για το CAF Champions League και το Confederation Cup έχουν ήδη ξεκινήσει με τις ομάδες από το Rabat να συμμετέχουν στον πρώτο προκριματικό γύρο και τις υπόλοιπες να μπαίνουν στον επόμενο.

Οι μεταγραφές επίσης φτάνουν στο πικ τους με νέους παίκτες να υπογράφουν καθημερινά. Αυτή που αρχικά έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η Wydad, όμως η Raja είναι αυτή που φαίνεται να έχει ενισχυθεί περισσότερο προς το παρόν. Αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να μπούμε σε λεπτομέρειες, θα γίνει όμως σε επόμενες στήλες που θα έχουν ολοκληρωθεί και τα ρόστερ των ομάδων.

Το σκηνικό που έχει κάνει ντόρο όμως αυτές τις μέρες είναι γνωστός μας Warda, ο ντιμπιντάι, ο οποίος αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Raja! Μόλις υπέγραψε, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν το πόσο θα αντέξει άραγε;;; Και η απάντηση ήρθε μόλις 12 μέρες μετά. Τόσο την πάλεψε στην Casablanca, μάλλον θα κατάλαβε ότι οι Μαροκινοί δεν αστειεύονται και ότι αν είναι απλά ο κλασσικός εαυτός του θα έχει σοβαρά προβλήματα.

Αυτό που ανακοινώθηκε επίσημα είναι ότι ο Warda επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα προσαρμογής και ζήτησε να αποχωρήσει. Αυτό που κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι έγινε, είναι ότι ο Warda έφαγε πέσιμο από οπαδούς της Raja που τον πέτυχαν να ξενυχτάει σε μπαρ της πόλης! Κατάλαβε λοιπόν ότι δεν θα την παλέψει εκεί και είπε να την κάνει μία ώρα αρχύτερα!

Τιμές για την πρώτη αγωνιστική έχουμε μόλις σε δύο παιχνίδια που δεν έχουν να μας δώσουν κάτι, περιμένω όμως να ανοίξουν και τα υπόλοιπα που είναι πιθανό να έχουμε τα πρώτα λαθάκια.

Από κοντά και οι ρεβανς του πρώτου γύρου των διοργανώσεων CAF όπου και εκεί έχουμε τιμές μόλις σε 4 ματς από τα 40 περίπου.

Οπότε ξανά πάνω στο χαλάκι και ντουγρού για Τζέντα κάτι πήρε το αυτί μου για ένα παρτάκι του Neymar! Χαλαρά όμως γιατί πρέπει να το στρώσουμε κιόλας μη μας ξανακρεμάσει και γίνουμε ρεζίλι εκεί! Στο αφιέρωμα είχα γράψει ότι η AlHillal δεν έχει πει την τελευταία της λέξη στο μεταγραφικό… πανηγύρι της Σαουδικής και περίμενα να υπογράψει σίγουρα ένα μεγάλο όνομα.

Αυτοί όμως το παράκαναν λίγο! Μόλις μέσα σε 4 μέρες έκλεισαν Neymar, Bono και Mitrovic! Χθες κέρδισαν ευκολά με 0-4 κάνοντας ντεμπούτο ο Mitrovic που σκόραρε και φυσικά. Τη Δευτέρα θα υποδεχθεί την ομάδα Al Ettifaq του Gerrard και τα 13ρια του διπλού σίγουρα την αδικούν. Κρατάμε αρχικά το goalgoal εδώ στο 2,20 και βλέπουμε για την κόντρα.

Στο ενδιάμεσο η Al Ahly πήρε κι άλλον αμυντικό, τον Demiral από την Atalanta και πάει για τουλάχιστον άλλη μια μεγάλη μεταγραφή πέρα από τη διαφαινόμενη του Gabri Veiga που έχει προκαλέσει ντόρο με την επιλογή του καθώς προέρχεται από τρομερή χρονιά με τη Calta και θεωρείται από τα μεγάλα ταλέντα της Ισπανίας.

Έχουμε ξεκινήσει με ένα 3/3 στο πρωτάθλημα και το 25ρι της κατάκτησης έχει πέσει ήδη κάτω από το 10,00.

Η Al Ittihad του Benzema ξεκίνησε και αυτή με ένα 3/3 χωρίς να δεχθεί γκολ μάλιστα, παρά τις φήμες που υπάρχουν για τσακωμό του Benzema και τον coach Nuno Espirito Santos. Υπάρχει και μια παγωμάρα στις μεταγραφές εκεί προσπαθώντας να πείσουν τον Salah να μετακομίσει εκεί και μπροστά της έχει να αντιμετωπίσει την ομάδα του Δώνη! Η οποία Al Wehda στα 2 τελευταία της ματς κέρασε δύο τριάρες εντός και εκτός έδρας και εδώ θεωρώ ότι οι τιμές την αδικούν.

Το  goalgoal του αγώνα βρίσκεται στο 2,40+ ενώ ο άσος της στο 15,00+! Κρατάμε το goal-goal και εδώ για να γίνει μια ωραία δυαδούλα με την Al Hillal και βλέπουμε για την κόντρα!

Αυτή που ξεκίνησε στραβά δεν είναι άλλη από την Al Nassr του Ronaldo. Μας χάρισε μάλιστα και το πρώτο ταμείο της σεζόν με την ήττα της στην πρεμιέρα σημείο του 4,33 που έκλεισε κοντά στο 1,70 μάλιστα! Σήμερα παίζουν στην Al Fateh όπου θα ψάξουν τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ενισχύθηκαν καλά μάλιστα με τον Otavio από την  Porto και τον Laporte από την Manchester City. Ειδικά ο Laporte ήταν απαραίτητος μπας και σταματήσουν να δέχονται φάσεις τόσο εύκολα.

Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι δεν μπορεί ακόμα να υποστηρίξει τιμές φαβορί του 1,50 σε εκτός έδρας ματς απέναντι σε σχετικά καλή ομάδα. Το  goal-goal εδώ είναι αρκετά χαμηλότερα στο 1,70 όμως δεν μπορώ να μην κρατήσω την κόντρα της.

Και αυτό θα το κάνω με το κόμπο 1X & g/g στο 4,00 και θα γίνει ένα χαλαρό trixie με παρόμοια κόμπο στα άλλα δύο ματς της Δευτέρας. Εκεί, θα πάμε στο κόμπο +2 χάντικαπ με g/g (το πιάνουμε και με ήττα με ένα γκολ διαφορά) σε παραπλήσιες τιμές. Με πολύ χαλαρό ποντάρισμα πάντως, αναγνωριστικά bets κάνουμε ακόμα, πάντα όμως με κοινό παρονομαστή τα value bets.

Ένα trixie και μια δυάδα με τα g/g στα ματς της Δευτέρας με το σημερινό αλλά και το ντέρμπι της δευτέρας καλύπτονται και τηλεοπτικά από τον ΟΤΕ TV.

Με αυτά και με αυτά, το auto pilot καλά δούλεψε και φτάσαμε στην όαση της περιοχής Al Ahsa όπου εδρεύει η Al Fateh. Είναι παραθαλάσσια περιοχή και το πράσινο υπάρχει σε αφθονία σε αντίθεση με την Ελλαδίτσα μας.

Μόλις έβγαλα και φώτο να δείτε και σεις, ελπίζω να σας άρεσε και η καινουρια μου selfie που μπήκε στο site! Θα μου πείτε το βράδυ στο chat!

UPDATE

Να σας πω την αλήθεια, Δώνης και ο Gerrard με απογοήτευσαν. Ένα γκολάκι θα μπορόυσαμε να το είχαμε πετύχει σε κάθε ματς, ειδικά απο την ομάδα του Δώνη που έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες να προηγηθεί.

Μετά το γκολ που δέχθηκαν ήρθε και η κατάρρευση και ο διασυρμός αφού το παράτησαν εντελώς. Αν υπήρχαν πάντως αποδόσεις για πρώτη αποχώρηση μεγάλου προπονητή απο τη Σαουδική, αυτός θα ήταν ο Gerrard. Και αυτό διότι παρόλο που έχει έμπειρους παίκτες δεν έχει καταφέρει ακόμα να τους κάνει ένα αξιόλογο σύνολο, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους προπονητές.

Το πρόγραμμα αυτό το ΣΚ για τις χώρες που μας απασχολούν είναι αρκετά αδιάφορα αλλά έχω ξεχωρίσει δύο λαθάκια που θα παιχτουν σε μια δυάδα ρίσκου. Και αυτό γιατί αυτήν τη φορά θα συνδιαστούν οι νίκες των ομάδων με τα no goal. Θα το πάμε αντίστροφα απο την προηγούμενη δηλάδη, γιατί πολύ απλά εκεί εντωπίζεται η όποια αξία στα σημεία.

Αρχικά πάμε στο Monastir της Τυνησίας όπου έχουμε έναν άσσο του 1,75 που θεωρώ ότι είναι για 1,30.

Βέβαια είναι μόλις η 2η αγωνιστική γι αυτό και δεν θα πάω σε κάποιο μεγάλο ποντάρισμα σε μονό αν και η αξία του σημείου στα μάτια μου είναι μεγάλη. Και απο εκεί πάμε στη Σαουδική και στην αγαπημένη μας Al Ahly που συνεχίζει να πηγαίνει απο νίκη σε νίκη και μετά απο 4 αγωνιστικές η τιμή της για κατάκτηση έπεσε στο 5,00, όπως ακριβώς είχα γράψει στο αφιέρωμα.

Το σημερινό ματς το θεωρούσα λίγο δύσκολο αλλά αφού είδα την Al Fateh με την Al Nassr κατάλαβα κατευθείαν πόσο κακή ομάδα είναι. Πριν 10 μέρες ήταν το ματς και το σκορ 0-5 δίχως καν να κάνουν φάση. Κάτι τέτοιο περιμένω και σήμερα λοιπόν και θα πάω με τη δυάδα κόμπο νικών με no goal. Κοντά στο 8,00 η τιμή της μου κάνει για σήμερα. Στο Μαρόκο περιμένω να ανοίξουν τα ματς της αγωνιστικής, ενώ Αλγερία και Αίγυπτος δεν έχουν ακόμα ματς.

Νέα στήλη αύριο, θα τα πούμε και στο chat αργότερα το απόγευμα!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini