1295

Μάκης Μηνδρινός

Αυτή είναι η εποχή του κορωνοϊού

Χαιρετώ! Πρώτο σημείο της σεζόν που περνάει στο τέλος και μάλιστα με ανατροπή, ήταν αυτό της Κινγκς Λιν την Τρίτη (3-2). Ξέρω ότι οι περισσότεροι ούτε καν ασχολείστε με το να δείτε πως και τι έγινε, όμως εγώ επειδή έχω τη λόξα και πάντα θέλω να γνωρίζω πως έρχονται ή δεν έρχονται τα σημεία, έχω να δηλώσω ότι μια χαρά δίκαιο ήταν το διπλό και ας ήρθε στα χασομέρια.

Η Κινγκς Λιν δέχθηκε δύο γκολ από πέναλτι (το πρώτο συζητήσιμο), απάντησε με δύο ωραία μακρινά σουτ (το πρώτο ήταν γκολάρα με απευθείας φάουλ από πολύ πλάγια), είχε δοκάρι, αρκετές ευκαιρίες και στο τέλος δικαιώθηκε. Αυτά σε ένα κατά τ’ άλλα μάλλον αδιάφορο μεσοβδόμαδα, όπως είναι τα περισσότερα πριν και μετά από Εθνικές ομάδες.

Είχαμε και έναρξη σε Βορρά και Νότο Νάσιοναλ Λιγκ, αλλά ειλικρινά ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη με το τι γίνεται. Οι περισσότερες ομάδες είναι στα όρια τους οικονομικά, γενικά νομίζω δεν θα είναι εύκολο να τις διαβάσουμε φέτος…

Να πω πάντως ότι από τα ματς της πρεμιέρας στο Βορρά πέρασε μόνο ένα αουτσάιντερ (3-0 η Τέλφορντ την Μπρέικλι), αλλά στο Νότο είχε πιο πολύ ζουμί, με το διπλό της Τόρνμπριτζ στην Μπίλερικεϊ να ξεχωρίζει.

Όμως, κοιτάζοντας τις αποδόσεις τις αποδόσεις και στις δύο κατηγορίες το πιο σίγουρο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι και οι ίδιοι οι μπουκ δεν ξέρουν τι γίνεται, γι’ αυτό και τα σετ είναι τρομερά προσεκτικά. Δεν υπήρχαν μεγάλες αποκλίσεις στις αποδόσεις, δεν έβρισκες πολύ μεγάλα αουτσάιντερ κι ας υπήρχε –τουλάχιστον στα χαρτιά- διαφορά δυναμικότητας.

Anyway, πάμε στα φρέσκα.

Στοίχημα

Λίγα πράγματα, κουτσουρεμένες οι αγωνιστικές στις μικρές κατηγορίες λόγω των Εθνικών ομάδων. Το σημείο που μου αρέσει περισσότερο είναι το διπλό της Γουίγκαν στο Κρου. Πέρσι η Κρου μου… βούλωσε το στόμα, δεν μπόρεσα ουσιαστικά να την ψυχολογήσω ποτέ! Ανέβηκε και μαγκιά της, όμως στα πρώτα της ματς στη Λιγκ 1 βγάζει προβλήματα προσαρμογής.

Αγωνιστικά δεν πατάει πολύ καλά (μία νίκη, δύο ήττες), ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το παιχνίδι της με την Οξφορντ αναβλήθηκε καθώς υπήρχαν κρούσματα στην ομάδα της. Μετά από τεστ που έγιναν στην αρχή της εβδομάδας βρέθηκαν θετικοί ακόμα δύο παίκτες, πλέον είναι τέσσερις στο σύνολο, άπαντες μπήκαν σε καραντίνα.

Με τα έως τώρα δεδομένα, το ματς με τη Γουίγκαν θα γίνει.

Κι ας έχει απουσίες η Κρου λόγω του ιού. Γενικά θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτό, δεν γίνεται να αναβάλλονται συνέχεια ματς όταν υπάρχουν θετικά δείγματα, αλλιώς δεν θα τελειώσει ποτέ η σεζόν. Η Γουίγκαν υποβιβάστηκε από την Τσάμπιονσιπ έχοντας πολλά οικονομικά προβλήματα, έφτασε κυριολεκτικά μία ανάσα από την καταστροφή, όμως τελευταία στιγμή μπόρεσε να βρει λεφτά για να ξεκινήσει τη σεζόν, ενώ τώρα περιμένει το ΟΚ από τη Football League προκειμένου να προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών της σε Ισπανό επενδυτή (είναι μια κουβέντα από μόνη της οι νέοι επενδυτές που θέλουν να μπουν στη Γουίγκαν, καθώς από πίσω λέγεται ότι είναι διάφορα λαμόγια γνωστά στις μικρές κατηγορίες…).

Σε κάθε περίπτωση, έχει αρχίσει και φαίνεται φως στο τούνελ για τη Γουίγκαν, ενώ και αγωνιστικά στρώνει. Μετά τις δύο ήττες στο ξεκίνημα, ήρθαν δύο σπουδαία τρίποντα σε Πόρτσμουθ και απέναντι στη Ντόνκαστερ, πλέον έχει ψυχολογία. Βάζοντας στα ζύγι όλα τα παραπάνω, νομίζω ότι το 3,30 του διπλού παίζεται.

Στα υπόλοιπα, λίγο Μόρκαμ και λίγο Κόλτσεστερ στη Λιγκ 2 και λίγο Μπάρνετ στη Νάσιοναλ Λιγκ.

Για τις πιο μικρές τα είπαμε, υπομονή… Τα λέμε και στις 17:00, επιστροφή σε ραδιοφωνικούς ρυθμούς, έστω κι αν το πρόγραμμα δεν το λες και ιδανικό!

ΥΓ. Λίγο πριν κλείσω τη στήλη, βλέπω κρούσματα και στη Γουίγκαν. Δύο για την ακρίβεια. Ο ένας έτσι κι αλλιώς ήταν τραυματίας. Είπαμε, αυτή είναι η εποχή του κορωνοϊού, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτόν μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Δεν αλλάζει κάτι στη σκέψη μου πάντως, το διπλό μπαίνει στο παιχνίδι μου. ΟΚ, αν μέχρι αύριο βγουν άλλοι τέσσερις θετικοί (λέμε τώρα…), προφανώς το σημείο «καίγεται». Αλλά είναι ένα ρίσκο που ο καθένας αποφασίζει αν θα πάρει.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος