1381

Editorials

“Αχ μωρή Γουίκομ τι χαρά μου έδωσες…”

Εμείς οι παλιοί στον χώρο του στοιχήματος, μεγαλώσαμε με τον Γιώργο Παρασκευά. Απ’ τον μεγάλο Κύπριο “γκουρού” μάθαμε ότι μάθαμε. Οσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε κιόλας, μπήκαμε σταθερά σε μιά φιλοσοφία όχι μόνο στοιχηματική. Οταν έφυγε απ τη ζωή το 2006 πονέσαμε σαν να χάναμε δικό μας άνθρωπο…

Χθες βράδυ πιστεύω ότι ο Γιώργος Παρασκευάς θα τα πήρε χοντρά αν έχει κουμάρι εκεί ψηλά στον ουρανό.

Επαιζε η Γουίκομ. Κέρδισε η Γουίκομ. Ανέβηκε στην Championship η Γουίκομ! Ο Παρασκευάς έχει αφήσει δεκάδες ατάκες πίσω του, αξέχαστες. Μιά από αυτές ήταν η περιβόητη “αχ μωρή Γουίκομ”…

Μπράβο μωρή Γουίκομ λοιπόν χθες. Δεν έμεινες με το “αχ”. Πρώτη φορά στην ιστορία της στην Championship. Μιά ομάδα που πρωτομπήκε στο φούτμπολ Λιγκ μολις το 1993 (έχοντας στον πάγκο μιά τεράστια μορφή τον Μάρτιν Ο’Νιλ), μιά ομάδα που διοικείται από τους ίδιους τους οπαδούς της απ΄το 2012, μιά ομάδα με ένα γηπεδάκι 9,5000 θεατών το οποίο δεν μαζεύει πάνω από 5,500 (και θυμίζει λίγο Λιβαδειά, με δάση και λόφους τριγύρω του), μιά ομάδα που το 2014 σώθηκε από την επιστροφή της στα ερασιτεχνικά την τελευταία αγωνιστική, μιά ομάδα που το 17-18 ανέβηκε στην Λιγκ 1 και πέρυσι γλύτωσε οριακά με μόλις τρία ποντάκια από τη ζώνη! Και τέλος, μιά ομάδα που φέτος όταν έγινε η διακοπή λόγω covid-19 ήτα εκτός πλέι οφ ανόδου αλλά με το σύστημα βαθμολόγησης που εφαρμόστηκε, επειδή είχε ματς λιγότερο, μπήκε σε αυτά! Και χθες, στο αδειο Γουέμπλει πήρε το εισιτήριο.

Μοιάζει λίγο με παραμύθι…

Λόγω Παρασκευά της έχω μιά αδυναμία της Γουίκομ. Ισως ακόμα της έχω επειδή ειναι Wanderers, όπως ειναι και η αγαπημένη μου Μπόλτον. Ισως επειδή την κουμαντάρουν οι φίλαθλοί της. Ισως επειδή έχει στον πάγκο της τον μακροβιότερο τεχνικό από 91 ομάδες στις τέσσερις “μεγάλες” κατηγορίες.

Πίσω του είναι οι Χάουι (Μπόρνεμουθ) και Ντάις (Μπέρνλι), αλλά ο Γκάρεθ Εϊνσγουορθ κρατάει τα σκήπτρα, σε 2 μήνες θα κλείσει 8 χρόνια στον πάγκο των “καρεκλάδων” (από τις 24/9/2012). Και τέλος, ίσως επειδή έχει στο ρόστερ της τον 38χρονο (και κάτι ψιλά) Αντεμπάγιο Ακινφένουα.

Και καλά, γιατί τέτοια αδυναμία στον Εϊνσγουορθ ή στον Ακινφένουα; Γιατί δεν είναι τυχαίοι. Δεν είναι απλά “ένας προπονητής” και “ένας ποδοσφαιριστής”. Είναι μορφές. Θέλετε cult; Μπορεί. Αλλά αυτό λατρεύουμε. Οχι τον παίκτη-ρομπότ, όχι τον προπονητή-κομπιούτερ. Ο Εϊνσγουορθ παιδί του Μπλάκμπερν με μάνα επαγγελματία τραγουδίστρια, αν δεν ήταν παίκτης (εξτρέμ καλό) ή προπονητής θα ήταν τραγουδιστής.

Βασικά…είναι. Και μπάντα έχει (Cold Blooded Hearts) και από παίκτης ακόμα είχε κάνει συγκρότημα με συμπαίκτες του τότε στην Γουίμπλεντον! Μακρυμάλλης, αυτό που λέμε αλάνι, γνήσιος ροκάς. Που θα πας βραδάκι σε εγγλέζικη παμπ και θα τον δεις live.

Αμ ο Ακινφένουα; Παρατσούκλι “the beast”. Μη ρωτάτε γιατί. Αμα δείτε φωτό θα καταλάβετε, αν και όλοι τον ξέρετε πλέον. Οταν εμείς όμως πριν από 15 και βάλε χρόνια τον πρωτοείδαμε, τρομάξαμε! Παίζει αυτός μπάλα; Κι όμως παίζει. Και καλά. Και τα παστελώνει τα γκολάκια του. Και όσο θωρηκτό είναι, τόσο cool τύπος είναι.

Νιγηριανής καταγωγής, με πατέρα μουσουλμάνο και μάνα χριστιανή. Κάποτε του είπαν “δεν μπορείς να παίξεις μπάλα έτσι όπως είσαι”. Ο Ακινφένουα γέλασε. Και μετά τον τελικό χθες το θυμήθηκε και το σχολίασε σε ένα απολαυστικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=geFU0y6f-y0&feature=youtu.

be&fbclid=IwAR2wsL2qEuybIO8oAlBEvphu7bYF4Jj8tqz3qg3PqIukPnH7KD_RtbmZJ6Y

Δείτε τις φωτό. Κυρίως δείτε την συνέντευξη του Ακινφένουα μετά το ματς με την Οξφορντ. Θα καταλάβετε πολλά. Ο μόνος που δεν χρειαζόταν να δει τίποτα -ήξερε ήδη- ήταν ο Παρασκευάς. Ο οποίος χθες βράδυ θα μονολογούσε “αχ μωρή Γουίκομ, τι χαρά μου έδωσες”….

Προσφορές και δώρα!

Σήμερα δεν παίζω κάτι.

Τα είδα, τα άφησα, δεν μ’αρέσει κάτι. Αύριο νέα στήλη. Θυμίζω όμως ότι η προσφορά γιά δύο μήνες δώρο σε όποιον ανανεώσει ή κάνει νέα συνδρομή “τρέχει” ακόμα (οι έξι μήνες γίνονται οκτώ/οι δώδεκα γίνονται δεκατέσσερις) και θα υφίσταται ως τις 26 Ιουλίου! Οπότε περιμένουμε και όσους δεν ήρθαν ακόμα στην παρέα μας.

Και αν δεν το έχετε ήδη μάθει, κάναμε κι άλλο δωράκι! Σε πάρα πολλά μέλη τελειώνει η συνδρομή τους τον Αύγουστο. Κλασικά κάθε χρόνο γίνονται πολλές εγγραφές με το ξεκίνημα της σαιζόν. Ε, φέτος θα τον παρατείνουμε “λίγο” τον Αυγουστο (γέλια). Ολα τα “αυγουστιάτικα” μέλη μας (και είστε πολλοί), θα πάρουν ένα μηνα εξτρά συνδρομής.

Λήγει πχ η συνδρομή σου 10/8; Θα λήξει 10/9! Να κάνουν ολοι καλοκαιράκι και να πάρουν μιά ανάσα. Οπότε μην “βιαστείτε” να ανανέωσετε οι “αυγουστιάτικοι”, κάντε το όταν με το καλό γυρίσετε απ΄τα μπάνια σας (γέλια). Αυτοί που πρέπει να βιαστείτε είστε οι εκτός Betsellers, γιατί η προσφορα +2 μήνες σε κάθε ανανέωση/νεα συνδρομή λήγει τέλος Ιουλίου!

Υπενθυμίζω κάποιες βασικές οδηγίες για τις εγγραφές/ανανεώσεις: Τα ήδη μέλη που είχε λήξει η συνδρομή τους, τώρα πλέον να πατάνε το κουμπί «ανανέωση».

Τα στοιχεία τους υπάρχουν ήδη. Τυχόν νέα μέλη, πατάνε «εγγραφή». Από εκεί και πέρα, η διαδικασία είναι η ίδια για όλους: Οσοι πληρώνετε με κάρτα χρεωστική/πιστωτική απλώς κινείστε και πληρώνετε μέσω του περιβάλλοντος της Viva Wallet χωρίς καμιά χρέωση εξτρά και άμεσα ενεργοποιείται η συνδρομή χωρίς δική μας παρέμβαση. Οσοι όμως πληρώνετε με τραπεζική κατάθεση (σε κατάστημα ή e-banking), ΑΜΕΣΑ να μας στέλνετε το καταθετήριο-απόδειξη με μια φωτό (ακόμα και print screen αν είναι μέσω e-banking) στο [email protected]. ΒΑΣΙΚΟ αυτό, για να γίνεται άμεσα η ενεργοποίηση λογαριασμού από εμάς!

Παλαιότερα Editorials