48

Κώστας Ζαφείρης

Για να μην γίνουν οι ψιχάλες καταιγίδα

Γεια χαρά σε όλους.

Τα ‘φερε έτσι η ζωή, που η φετινή ανίκητη Ρεάλ κολυμπά εδώ και ένα δεκαήμερο σε όχι και τόσο ήρεμα νερά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βγει στο άψε σβήσε δημοσίευμα από έγκυρο ισπανικό μέσο ενημέρωσης (Marca), το οποίο υποστηρίζει ότι ο Τσους Ματέο είναι υπό καθεστώς έντονης αμφισβήτησης με το μέλλον του να είναι στην καλύτερη για τον ίδιο αβέβαιο.


Όλα αυτά εξαιτίας των διαδοχικών ηττών στην Ευρωλίγκα (δεν αμφισβητείται η πρωτιά της Ρεάλ στην κανονική περίοδο, οπότε μικρό το… βαθμοθηρικό σκέλος της γκρίνιας), αλλά και της έντονης φημολογίας για το μέλλον βασικών παικτών της.
Τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στα αποδυτήρια και ταυτόχρονα στα γραφεία των διοικούντων, με αποτέλεσμα ο Ματέο να έχει χάσει σε έναν βαθμό τον έλεγχο και ίσως και την ψυχραιμία του.


Δεν είναι και λίγο να διαβάζεις καθημερινά ότι ο Ταβάρες και ο Χεζόνια το πιο πιθανό είναι να χαιρετήσουν το καλοκαίρι (φαβορί ο Κροάτης), να γνωρίζεις ότι ο Μούσα ίσως λοξοκοιτάζει προς το ΝΒΑ (έχει opt-out το καλοκαίρι για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετμπολ του πλανήτη) και ότι οι Γιουλ, Σέρχι και Ρούντι (ίσως) διανύουν την τελευταία τους σεζόν.


Και μπορεί στην Ευρωλίγκα όλα αυτά να μην «φαίνονται» στον βαθμολογικό πίνακα, όμως στο ισπανικό πρωτάθλημα, η Ρεάλ και όσοι την αποτελούν, δεν έχουν το περιθώριο για να προβληματίζονται με τα παραπάνω, πολύ απλά γιατί η Μάλαγα αυτή τη στιγμή και για την ακρίβεια από το βράδυ του Σαββάτου σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας, κολλημένη στον σβέρκο των Μαδριλένων, που ψάχνουν να βρουν το κουμπί του restart για να μην γίνουν οι… ψιχάλες, καταιγίδα.


Αντίπαλος της Ρεάλ το μεσημέρι της Κυριακής η πάντα τίμια και φιλόδοξη Τενερίφη.
Μάλιστα, οι νησιώτες είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένοι το τελευταίο διάστημα (7/8 νίκες στα τελευταία της ACB), ενώ και στο Basketball Champions League συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Στο πρωτάθλημα, ο στόχος της ομάδας του Τσους Βιντορέτα δεν είναι άλλος από την 8άδα και τα πλέι οφ.


Για να το κλείσω, η Ρεάλ είναι η… Ρεάλ και στην κατάσταση που είναι το μόνο που δεν θέλει είναι να χωθεί ακόμη πιο βαθιά στην εσωστρέφεια.
Πολύ καλή η Τενερίφη, με άξιο οδηγό εντός παρκέ τον σπουδαίο Βραζιλιάνο πλέι μέικερ Μαρθελίνιο Χουέρτας, όμως οι Μαδριλένοι είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν αντίδραση.
Από ‘κει και πέρα, κράτησα μια δυάδα με πίστη σε Μπασκόνια και Μπρίντιζι, που για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια χρειάζεται τη νίκη, έχοντας πάντως και οι δύο πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Βαρέζε, αντίστοιχα – επίσης έχουν σοβαρό κίνητρο.


Πιστεύω, όμως, ότι και οι δύο θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

Καλό ξημέρωμα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης