1077

Κώστας Ζαφείρης

Για την Μπούργος – Update (17/5)

Καλησπέρα σε όλους.

Το ξέρετε πως δεν συνηθίζω να αναφέρομαι σε νίκες, όμως για την Μπούργος αξίζει μία μικρή παρένθεση και ίσως ένα ταξίδι τα προσεχή χρόνια. Ούτως ή άλλως πολύ δύσκολα στην Ισπανία θα βρεις μέρος που θα γυρίσεις και θα πεις «δεν μου αρέσει».
Η ομάδα του 52χρονου κόουτς Χοάν Πεναρόγια έκανε το back-to-back στο BCL και πλήρωσε ξανά.

Όπως πέρυσι. Με πειστικές εμφανίσεις και γενικότερα με έναν τρόπο που μόνο υπερήφανους κάνει τους πιστούς φιλάθλους της (προ πανδημίας, σχεδόν πάντα γεμάτο το γήπεδό της).
Αλλωστε, είναι μία πόλη στη Βόρεια Ισπανία περίπου 180.000 κατοίκων. Η παρέα του 31χρονου «κίλερ» Βίτορ Μπενίτε από το Σάο Πάουλο της Βραζιλίας (MVP του Final 8), είναι όντως η υπερηφάνεια τους κι ένας λόγος για να χαμογελούν.

Και πώς να μην είναι… Ξέρεις ότι θα μπει στο παρκέ και θα τα δώσει όλα, θα παίξει τα ρέστα της. Με σχέδιο και ψυχολογία νικητή. Το έχει αποδείξει αυτό στα (μαζεμένα) μεγάλα ραντεβού που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια, από την στιγμή δηλαδή που ξεπετάχτηκε.
Αντί επιλόγου ένα σαββατιάτικο.
Η Καρσίγιακα δοκιμάζεται το μεσημέρι στην έδρα της Τουρκ Τέλεκομ, στο 2ο παιχνίδι της σειράς (προηγείται 1-0, στις 2 νίκες η πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της τουρκικής λίγκας).


Η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα απέδειξε (και) στο BCL (έφτασε μέχρι τον τελικό) ότι είναι μία πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα. Ο Σαρίτσα είναι «γάτος», κάνει σχεδόν πάντα καλές επιλογές ξένων παικτών και γενικά έχει δημιουργήσει ένα σκληροτράχηλο σύνολο που συνήθως… αρνείται να χάσει.
Αναμφισβήτητα η Τουρκ Τέλεκομ έχει ταλέντο και παίκτες που μπορούν στη μέρα τους να σε «σκοτώσουν», όμως πήγα με την καλύτερη και (πιο σοβαρή) ομάδα.




Καλησπέρα σε όλους.

Σήμερα, Δευτέρα βράδυ, κρίνονται δύο εισιτήρια για την ημιτελική φάση των πλέι οφ σε δύο λίγκες.
Το ένα στο ζευγάρι Προμηθέας – Περιστέρι (1-1) και το άλλο στην Τουρκία, στη Σμύρνη και στη μάχη της Καρσίγιακα με την Τουρκ Τέλεκομ (επίσης στο 1-1).
Επαιξα τη νίκη των Πατρινών γιατί νομίζω ότι δεν θα την πατήσουν ξανά στο σπίτι τους από μία ομάδα που είναι επιεικώς μέτρια όλη τη σεζόν, έχει αλλάξει τρεις προπονητές αλλά και ουκ ολίγους παίκτες κατά την διάρκεια της χρονιάς, όπως επίσης άσο έπαιξα και στο τούρκικο.


Η Καρσίγκακα με πλήγωσε το Σάββατο, όμως δεν πιστεύω ότι η διαδρομή της στο φετινό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί απόψε.
Πρώτα και κύρια γιατί είναι καλύτερη ομάδα από την Τουρκ Τέλεκομ και δεύτερον γιατί οι φιλοξενούμενοι ενώ έχουν ποιότητα στο ρόστερ τους, δείχνουν σοφτ στα κρίσιμα.

Καλό βράδυ.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης