2260

Μάκης Μηνδρινός

«Γκίνια» και τραυματισμοί

Το χειρότερο σερί της τελευταίας διετίας τρέχει η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, η οποία έχει μείνει «μισή» εξαιτίας των πολλών τραυματισμών. Με φόντο τη δεύτερη θέση ρίχνονται στα αποψινά εξ αναβολής παιχνίδια Κάρντιφ και Ντέρμπι. ΚΑΡΝΤΙΦ – MΠΟΛΤΟΝ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 546 Γήπεδο: ΚΑΡΝΤΙΦ ΣΙΤΙ (26.828), ΚΑΡΝΤΙΦ Απόσταση (χλμ): 320 Στο πρωτάθλημα φέτος: Μπόλτον – Κάρντιφ 2-0 Σετ αποδόσεων: 1.

60 – 4.00 – 6.50 * 1-1-1 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο την Κάρντιφ. * Over εμφάνισαν οι 4/5 πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους (ανεξαρτήτως έδρας). * Μόνο το ένα από τα 20 τελευταία μεταξύ τους έληξαν ισόπαλα (ανεξαρτήτως έδρας). ΚΑΡΝΤΙΦ Ρεπορτάζ: Κινείται σε σταθερά θετικό πρόσημο τον τελευταίο μήνα (2-2-0). Μάλιστα, με νίκη στο επικείμενο ματς μπαίνει ξανά στην εξίσωση της απευθείας ανόδου (-4, με ματς λιγότερο).

Στις λεπτομέρειες έχασε το τρίποντο κόντρα στη Μίλγουολ (1-1). Προηγήθηκε με το… καλημέρα (3’ Χόιλετ), σε μία στιγμή αδράνειας ήρθε η ισοφάριση (40’), είχε ευκαιρίες μέχρι το φινάλε, αλλά δεν τις αξιοποίησε (της ακυρώθηκε γκολ στο 83’). «Μια διαιτητική απόφαση μας στέρησε τους τρεις βαθμούς στο τελευταίο παιχνίδι, κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές φέτος.

Αποτελούν παράμετρο του παιχνιδιού, οπότε δεν γίνεται να το προσπερνάμε συνέχεια. Αγωνιστικά, περιμένω ακόμα ένα σκληρό ματς, απέναντι σε μία ομάδα που ξέρει να αμύνεται πολύ καλά», το σχόλιο του ενοχλημένου Γουόρνοκ. Αγωνιστικά νέα: Ανεβάζουν στροφές, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμοι οι Γουόρντ (φορ, 18/4), Πελτιέ (μπακ, 21/0), Μπράισον (αμ.

χαφ, 13/1) και Κόνολι (μπακ, 1/0). Πιο αργά εξελίσσεται η αποθεραπεία του Γκούναρσον (χαφ, 12/0), έχει ακόμα δρόμο έως ότου να επιστρέψει. Bet Info: Διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα της Τσάμπιονσιπ (27 γκολ), διατηρώντας το μηδέν πίσω σε 11 περιπτώσεις φέτος. Ο Νιλ Γουόρνοκ ως μάνατζερ κατάφερε να κερδίσει μόνο μια φορά στις 7 τελευταίες συγκρούσεις του με αντίπαλο την Μπόλτον (1-3-3).

ΜΠΟΛΤΟΝ Ρεπορτάζ: Το 2018 έχει ξεκινήσει καλά για το σύνολο του Πάρκινσον (2-2-1). Μπορεί να μην παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο, όμως ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει και διατηρείται εκτός διακεκαυμένης ζώνης (+2). Κάτι ανάλογο συνέβη απέναντι στη Φούλαμ (1-1). Μπόρεσε να διαχειριστεί την «ψυχρολουσία» από το 0-1 (4’), σταδιακά ισορρόπησε την κατάσταση και ισοφάρισε στο 61’ με τον… ξεχασμένο Λε Φοντρ (πέρασε ως αλλαγή).

«Εχουμε κερδίσει την Κάρντιφ στην έδρα της μία φορά στο πρόσφατο παρελθόν, οπότε δεν θα έλεγα ότι απέχουμε πολύ. Σίγουρα, πρόκειται για μία από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας, ο Νιλ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Από την πλευρά μας θα πάμε εκεί για να κάνουμε το παιχνίδι μας και θα δούμε που θα μας βγάλει», η εκτίμηση του ήρεμου Πάρκινσον.

Δημιουργήθηκε θέμα μετά το τέρμα που σημείωσε ο Λε Φοντρ αναφορικά με το ότι ο Πάρκινσον ξεχνάει παίκτες στον πάγκο. Ο ίδιος τοποθετήθηκε, ξεκαθαρίζοντας ότι παίρνει απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές του το μάξιμουμ είτε στους αγώνες είτε στην προπόνηση. Αγωνιστικά νέα: Παραμένει αμφίβολος ο έμπειρος Νουν (χαφ, 16/0), που έλειψε και από το τελευταίο.

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αποθεραπεία του Μπάκλεϊ (χαφ, 16/2), δύσκολα θα δούμε σε ακόμα ένα τον Πράτλεϊ (χαφ, 22/2), καθώς οι ενοχλήσεις στο γόνατο παραμένουν. Αμφίβολος σε ακόμα ένα λόγω μυϊκού προβλήματος ο Γουίλμπραχαμ (φορ, 14/0), θα προστατευθεί ο Μπερκ (μπακ/χαφ, 14/1) προερχόμενος από ύπουλο τραυματισμό. Bet Info: Είναι η ομάδα με το μικρότερο ποσοστό κατοχής στη φετινή Τσάμπιονσιπ (39,9% μ.

ό). Under εμφάνισαν και τα εννέα τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα (7/9 no goal)! ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ. – ΝΤΕΡΜΠΙ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 547 Γήπεδο: ΧΙΛΣΜΠΟΡΟ (39.812), ΣΕΦΙΛΝΤ Απόσταση (χλμ): 75 Στο πρωτάθλημα φέτος: Ντέρμπι – Σέφιλντ Γουέν. 2-0 Σετ αποδόσεων: 3.40 – 3.10 – 2.20 * 1-4-2 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. * Οι 5/7 τελευταίες συναντήσεις τους στο «Χίλσμπορο» είχαν under και no goal.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ. Ρεπορτάζ: Υπάρχει βελτίωση στην απόδοσή της από τη στιγμή που ανέλαβε ο Λουχουκάι, αλλά αν δεν πάρει καμιά νίκη στο πρωτάθλημα θα μπλέξει σε περιπέτειες (0-4-3). Για την ισοπαλία κατέβηκε στο ντέρμπι με την Μπάρνσλεϊ και τα κατάφερε (1-1), σε ένα παιχνίδι όπου έκανε «μπαμ» η έλλειψη των βασικών επιθετικών της (μπροστά στο 18’ με πέναλτι, ισοφαρίστηκε στο 21’).

Βάσει αριθμών βρίσκεται στη χειρότερη αγωνιστική κατάσταση της τελευταίας διετίας. Παραμένει χωρίς τρίποντο στα 7 πιο πρόσφατα, αν πάμε ακόμα πιο πίσω έχει μόλις μία νίκη στα 15 τελευταία παιχνίδια (1-8-6), αποτέλεσμα αυτού να κατηφορίσει επικίνδυνα στη βαθμολογία (+6 από επικίνδυνη ζώνη). Αναζητώντας τα αίτια τούτης της κατηφόρας, κάποιος πρέπει να κοιτάξει προς το ιατρικό δελτίο, παρά προς το πρόσωπο του Ολλανδού μάνατζερ.

Καταρχάς καλείται να βγάλει ενδεκάδα από παίκτες οι οποίοι στο ξεκίνημα της σεζόν δεν υπολογίζονταν από τον πρώην Καρβαχάλ (βλ. Ματίας, Νιούχιου κ.ά) και δεν είναι σε επίπεδο να κάνουν τη διαφορά. Συγκεκριμένα 9 ποδοσφαιριστές έχουν τεθεί εκτός μάχης γι’ απόψε, οι έξι πρώτης γραμμής, μεταξύ αυτών ο βασικός στράικερ (Χούπερ-10 γκολ), ο βασικός γκολκίπερ (Γουέστγουντ) και οι βασικοί χαφ (Μπάναν-Λι).

Αγωνιστικά νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο χρήσιμος Πούντιλ (μπακ, 16/0). Ξεπέρασε την ίωση και γυρίζει ο αρχηγός Λούφενς (στόπερ, 16/0), προπονήθηκε κανονικά και ο Χαντ (μπακ, 19/0). Εκτός αποστολής συνεχίζουν Μπάτερφιλντ (χαφ, 18/0), Φαν Ακεν (στόπερ, 14/0), Φλέτσερ (φορ, 19/2), Χούπερ (φορ, 24/10), Λι (χαφ, 15/3), Χάτσινσον (μπακ/χαφ, 6/0), Φορεστιέρι (φορ, 2/0), Μπάναν (χαφ, 21/0) και Γουέστγουντ (γκολκίπερ, 18/0)! Bet Info: No goal εμφάνισαν τα 6/8 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, τα 3/5 πιο πρόσφατα μάλιστα έληξαν 0-0.

Αρνητική η πρόσφατη παράδοση με αντίπαλο την Ντέρμπι, αφού κατάφερε να την κερδίσει μόλις μια φορά στα 19 τελευταία μεταξύ τους (1-8-10, ανεξαρτήτως έδρας). ΝΤΕΡΜΠΙ Ρεπορτάζ: Εχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαχειριστεί ο Ρόουετ την πτώση από την 2η θέση μετά από ένα μήνα (και βάλε…). Η εμφάνιση του συνόλου του στο εντός έδρας ματς με τη Νόριτς (1-1) ήταν κατώτερη του μετρίου, με τον κίπερ Κάρσον να την κρατάει όρθια στο μεγαλύτερο κομμάτι (έπιασε και πέναλτι).

Πέρα από το δυνατό «μπάσιμο» (1-0 12’), δεν κρατάμε τίποτα άλλο, με πέναλτι στο 72’ ήρθε η ισοφάριση. Πάντως, το κοντέρ συνεχίζει να γράφει, το αήττητο έχει φτάσει στους 12 αγώνες (7-5-0), ενώ με διπλό απόψε επιστρέφει στην 2η θέση. Ο Ρόουετ εντόπισε κούραση στο σύνολό του και ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν αλλαγές: «Υπάρχει κόπωση και πρέπει να τη διαχειριστούμε διότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο με δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια.

Στόχος μας είναι η άνοδος, η Αστον Βίλα μας προσπέρασε και οφείλουμε να ανακτήσουμε τη θέση μας». Πέρα από την κούραση, αρχίζει και μεγαλώνει η πίεση με την πάροδο του χρόνου, κάτι που παραδέχτηκε επίσης ο Βρετανός μάνατζερ και η διαχείρισή της θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη.Το Σαββατοκύριακο δεν ακολουθεί παιχνίδι λόγω Κυπέλλου και επιστρέφει στη δράση την επόμενη Τετάρτη στην εμβόλιμη με το εντός κόντρα στη Λιντς.

Αγωνιστικά νέα: Δύο με τρεις αλλαγές σίγουρα προανήγγειλε ο Ρόουετ. Εκτός αποστολής σίγουρα ο χρήσιμος Γουίναλ (φορ, 17/6) και ο εφεδρικός Μίτσελ (γκολκίπερ), αμφότεροι χάνουν το υπόλοιπο της χρονιάς. Τσεκ για Τζόνσον (χαφ, 21/4), προπονήθηκε όλη την εβδομάδα χωρίς ενοχλήσεις και πήρε το «οκ» από το ιατρικό τιμ. Bet Info: Τα περισσότερα γκολ που δέχτηκε φέτος ήρθαν στο τελευταίο 15λεπτο των αγώνων της (9/23).

Διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα της Τσάμπιονσιπ, δεχόμενη 24 γκολ, επιτρέποντας μόνο 9 στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων της. πηγή: kingbet.net

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος