1391

Κώστας Ζαφείρης

Δεν θα το αφήσει έτσι…

Γεια χαρά σε όλους… Εχουμε μπροστά μας έναν Ιούλιο, κατά την διάρκεια του οποίου θα έχουμε τον χρόνο και την ευκαιρία – λόγω ξηρασίας από δράση – να δούμε λίγο πως διαμορφώνονται τα ρόστερ και οι συνθήκες στους μονομάχους της Ευρωλίγκας αλλά και φυσικά πως πάει το πράγμα στο NBA (το τζάμπολ της επανεκκίνησης θα γίνει στις 31/7).

Οσο για την Ισπανία, τελικά ο Τόκο Σενγκέλια έφυγε από την Βιτόρια με προορισμό την Μόσχα, με «κάτι» παραπάνω από αυτό που ονειρευόταν (την κούπα του πρωταθλητή της ACB), πληρώνοντας παράλληλα όσους είχαν ακολουθήσει την πρόταση για συμμετοχή της Μπασκόνια στον τελικό του τουρνουά της Βαλένθια.

Στη Γερμανία, η Αλμπα στο τουρνουά που έγινε στο Μόναχο έκανε επίδειξη δύναμης, καθάρισε για πλάκα όσους βρέθηκαν στον δρόμο της και επέστρεψε πανάξια μετά από 12 χρόνια στην κορυφή του γερμανικού μπάσκετμπολ.

Σπουδαίος ο Αϊτο Ρενέσες, «έφτιαξε» για άλλη μία φορά τις καριέρες των περισσότερων παικτών του, αυτή τη φορά με την δουλειά που έκανε στο Βερολίνο…

Πριν κλείσω την σημερινή στήλη, σημειώνω ένα ματς από την ισραηλινή λίγκα που μπήκε στο παιχνίδι μου και κατ’ επέκταση στο πινακάκι, εδώ στο betsellers.

Δεν είναι για μεγάλα ανοίγματα, αλλά νομίζω ότι αξίζουν πέντε μονάδες στο διπλό στο χάντικαπ της Μακάμπι Τελ Αβίβ την Δευτέρα το βράδυ στο κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι της κόντρα στην Χάποελ Χολόν (ματς για την 2η φάση του «ομίλου των νικητών»).

Αδιάφορη, αποδυναμωμένη και χωρίς τον προπονητή της (τον Στέφανο Δέδα) στον πάγκο η Χάποελ που το έχει κάνει ξεκάθαρο με όλους τους τρόπους ότι δεν έχει καμία φιλοδοξία για την… διαδικασία που τρέχει στο ισραηλινό πρωτάθλημα και σκέφτεται την επόμενη σεζόν.

Η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου (τραυματίας ο ψηλός Εϊσι, αμφίβολος ο σέντερ Χάντερ) χρειάζεται το… πολύ δύο νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια της β’ φάσης για να κλειδώσει και μαθηματικά την πρωτιά στο γκρουπ.

Η «ομάδα του λαού» προέρχεται από ήττα (92-90 από την Μακάμπι Ρισόν) κάτι που θεωρώ δεδομένο ότι ο Σφαιρόπουλος δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι…

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης