55

Κώστας Ζαφείρης

Δεν υπάρχει επιστροφή

Γεια χαρά σε όλους.

Η παρένθεση με την διακοπή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και της Euroleague λόγω των εθνικών, έκλεισε, με πολλές ομάδες να υποδέχονται ξανά τους διεθνείς παίκτες που είχαν υποχρεώσεις με τις χώρες τους, οπότε αυτό είναι ένα στοιχείο που σίγουρα δεν μπορεί να αφαιρεθεί από την εξίσωση. Δηλαδή, το κατά πόσο γύρισαν όλοι στο 100%, χωρίς τραυματισμούς, ενοχλήσεις και πάει λέγοντας…
Η αλήθεια είναι πως έκανα αρκετές σκέψεις για διάφορα ματς, όμως τελικά κατέληξα σε ένα από την ιταλική Lega A.


Το απόγευμα, η Μπρίντιζι παίζει για την… ζωή της. Υποδέχεται την Κρεμόνα και με τα περιθώρια πλέον να έχουν στενέψει για τα καλά, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα χωρίς υπερβολή είναι υποχρεωμένη να φύγει από το παρκέ με το ροζ φύλλο.
Με μόλις 4 νίκες σε 20 αγωνιστικές (10 έμειναν για το φινάλε της κανονικής περιόδου), η Μπρίντιζι (3-7 εντός) παραμένει κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας (δύο νίκες μακριά από την 14η Τρεβίζο που είναι ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη), ενώ προέρχεται από τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.


Από την άλλη, η Κρεμόνα (2-8 εκτός) είναι δεδομένο ότι κάνει (πολύ) καλύτερη σεζόν από το αναμενόμενο (ρεκόρ 9-11), σε σημείο που ελπίζει για τα πλέι οφ (μία νίκη κάτω από την 8άδα).
Στο διάστημα της διακοπής, ο Ντράγκαν Σάκοτα προχώρησε σε νέες βελτιωτικές κινήσεις, ενισχύοντας την ομάδα του σε περιφέρεια και ρακέτα, με δύο σχετικά έμπειρους παίκτες, τον πόιντ γκαρντ Ουάσινγκτον (Σάμσουνσπορ) και τον ψηλό Α.

Σμιθ.
Την ίδια ώρα, στην Κρεμόνα ο κόουτς Κάβινα έχει δύο σημαντικά ερωτηματικά (Ειντριαν, Γκόλντεν) τα οποία αφορούν την ρακέτα της ομάδας του.
Καταλήγοντας και βάζοντάς τα όλα κάτω, πήγα με την Μπρίντιζι και με το τεράστιο κίνητρο που έχει για τη νίκη.
Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα (ειδικότητά του αυτές οι αποστολές) έχει ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα στο ρόστερ της το τελευταίο δίμηνο, προσθέτοντας ποιότητα.


Αν δεν τα καταφέρει (ούτε) σήμερα η Μπρίντιζι, ίσως το πράγμα μετά να μην έχει επιστροφή για την ομάδα από το όμορφο λιμάνι της Νότιας Ιταλίας.

Καλό ξημέρωμα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης