1610

Μάκης Μηνδρινός

Διπλό στην Πρέμιερ, άσος στο Κύπελλο

Χαιρετώ! Κάτι βγήκε μεσοβδόμαδα, θα μπορούσε βέβαια τα πράγματα να είναι ακόμα καλύτερα στο Ιπσουιτς – Γουίκομ, αν αντί για επιστροφή πονταρίσματος παίρναμε όλο το σημείο. Το λέω γιατί η Γουίκομ αστόχησε σε πέναλτι στο 87’. Από την άλλη εδώ ξέρετε ότι τα λέμε όλα, πρέπει να προσθέσω λοιπόν ότι νωρίτερα η Ιπσουιτς ήταν αυτή που έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες, ενώ το πέναλτι δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι ήταν πέναλτι (ανατροπή υπήρχε, ίσως όμως ήταν εκτός περιοχής).

Όπως και να ‘χει, με το άνετο διπλό της Νότιγχαμ στο Λονδίνο βγήκε κέρδος, οπότε πάμε παρακάτω. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είδαμε εκπληξούλες, η Λίβερπουλ δεν κέρδισε, η Σίτι επίσης γκέλαρε, ενώ έσπασε και η Λειψία, που είχε πάρει κι αυτή ποντάρισμα. Και Ρεάλ είχαν παίξει πολλοί, η Τότεναμ κέρδισε με ανατροπή, γενικά δεν ήταν καλή αγωνιστική για τους μπουκ.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, θεωρώ ότι έκανε το ιδανικό πρώτο ημίχρονο, αλλά όπως έχει πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις, τα λάθη στη συγκεκριμένη διοργάνωση και ειδικά όταν παίζεις απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο, πληρώνονται ακριβά.

Για μένα εκεί κρίθηκε το ματς, στο γκολ της Τότεναμ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Εκεί αλλάζει εντελώς η ψυχολογία, οι Αγγλοι παίρνουν τα πάνω τους ενώ έως τότε είναι κάτι παραπάνω από κακοί.

Και φυσικά όσο περνούσε η ώρα, άρχιζε και η κατηφόρα, λογικό είναι, σε αγγλικό γήπεδο πρέπει να το περιμένεις αυτό.

Πάμε στα φρέσκα. Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονσιπ και λειψές αγωνιστικές σε Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο έχει το μενού. Συν βέβαια τον 2ο γύρο του Κυπέλλου. Υπενθυμίζω ότι στον 3ο, αρχές Ιανουαρίου, μπαίνουν και οι «μεγάλοι» (Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ).

Πρέμιερ Λιγκ

Εχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην Πρέμιερ Λιγκ, έτσι; Εχετε δει βαθμολογία; Δεύτερη η Λέστερ. Πέμπτη η Γουλβς. Εκτη η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Εβδομη η Μπέρνλι. Και μετά έρχονται Αρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ. Και την ίδια στιγμή Εβερτον και Γουέστ Χαμ (που ήταν φαβορί για να 7η και 8η θέση) είναι οριακά εκτός ζώνης υποβιβασμού και οι προπονητές τους ένα βήμα πριν από την έξοδο.

Ένα ματς μόνο μου αρέσει, Γουλβς – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Της Γουλβς της βγάζω το καπέλο για ένα λόγο. Γιατί είναι εκεί που είναι (5η) αθόρυβα. Γιατί σε ματς που δεν ήταν καλή μπόρεσε και πήρε αποτέλεσμα. Τα 7 από τα 13 της παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και τα 6 από αυτά ήταν 1-1! Δεν κερδίζει εύκολα, αλλά δεν χάνει και εύκολα. Τα προβλήματά της τα έχουμε αναφέρει κατά καιρούς: το ένα είναι ότι δεν είναι εύκολο να αντέξεις στο πρόγραμμα Πρέμιερ Λιγκ – Γιουρόπα Λιγκ αν δεν είσαι συνηθισμένος και όσο να ‘ναι επηρεάζεσαι.

Το άλλο είναι ότι, καθαρά αγωνιστικά, έχει θέμα όταν πρέπει να διασπάσει πολυπρόσωπες άμυνες. Αυτό το είχε και πέρσι. Την Πέμπτη με το 3-3 στην Μπράγκα σφράγισε την πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ.

Τώρα θα αντιμετωπίσει μια από τις καλύτερες άμυνες της Πρέμιερ Λιγκ, την ομάδα με τις περισσότερες καθαρές εστίες στο πρωτάθλημα και που μάλιστα είναι αήττητη εκτός έδρας (έστω και με 5 ισοπαλίες σε 6 ματς).

Και όχι σε τίποτα εύκολα ματς, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έπαιξε εκτός με Τότεναμ (1-1), με Γουέστ Χαμ (1-1), με Γουότφορντ (0-0), με Εβερτον (0-2), με Τσέλσι (2-2) και με Μπόρνμουθ (1-1). Θεωρώ ότι μπορεί να «κλέψει» και εδώ αποτέλεσμα. Στο 4,30 το διπλό, προφανώς έχει και Χ το ματς.

Τσάμπιονσιπ

Το πρώτο που σημείωσα για να το τσεκάρω καλύτερα ήταν το Μπρίστολ Σίτι – Χάντερσφιλντ.

Για διπλό. Στη λογική ότι οι γηπεδούχοι έχουν σκαλώσει τώρα τελευταία, δεν ικανοποιούν με την απόδοσή τους, τη στιγμή που η Χάντερσφιλντ κάνει αξιοσημείωτη προσπάθεια μετά την αλλαγή προπονητή. Κάθε κουβέντα πήγε περίπατο όταν είδα και τις αποδόσεις, το 3,50 στο διπλό είναι ο ορισμός της διαβασμένης απόδοσης, οπότε δεν ασχολούμαι παραπάνω.

Υπουλα θεωρώ ότι είναι και τα Μπέρμιγχαμ – Μίλγουολ και Τσάρλτον – Σέφιλντ Γουέν., αλλά ως εκεί. Αν και δεν έχω πρόβλημα να κοντράρω Μπέρμιγχαμ και Σέφιλντ, δεν με ψήνουν τόσο πολύ η Μίλγουολ (όταν παίζει εκτός έδρας) και η Τσάρλτον (που σταθερά αδικεί την εαυτό της).

Νάσιοναλ

Προϋποθέσεις για κόντρα υπάρχουν στο Μπόρεχαμ – Γουόκινγκ, αλλά είναι ένα παιχνίδι που έχει και πάρα πολύ Χ.

Περίεργο είναι και το Μπρόμλι – Γέοβιλ. Δύο ομάδες με κοινό στόχο την άνοδο, αλλά που το τελευταίο διάστημα έχουν τα θέματά τους. Η Μπρόμλι πήγαινε τρένο μέχρι ένα σημείο, μετά άρχισε να βγάζει κούραση με τις αλλεπάλληλες υποχρεώσεις που είχε. Παραμένει βεβαίως μια καλή ομάδα και στην έδρα της δεν χάνει εύκολα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τελικά το άφησα, συν ότι και η Γέοβιλ κάνει κοιλιά.

Μεγάλο το 3,75 καθώς πρόκειται για δύο ομάδες σχεδόν ισοδύναμες, όμως όταν υπάρχουν τόσα πολλά «ναι μεν αλλά» συνήθως κάνω πίσω.

Βορράς/Νότος

Και εδώ δεν έχω κάτι. Λίγο τη Γέλινγκ είδα στην έδρα της Ντόρκινγκ, αλλά κι αυτή είναι αναξιόπιστη. Αν το διπλό ήταν στο 4,00+ ίσως το κοιτούσα πιο σοβαρά. Στο 3,40 νομίζει δεν έχει νόημα να μείνουμε παραπάνω.

Κύπελλο

Η Μάλντον είναι η ομάδα που αγωνίζεται στη μικρότερη κατηγορία από αυτές που συνεχίζουν στο Κύπελλο. Νον Λιγκ, Ντιβίζιον 1, 8η κατηγορία! Προφανώς ζει το όνειρό της και απόψε στο εντός έδρας με τη Νιούπορτ όλα τα φώτα θα είναι πάνω της. Μέχρι εκεί όμως, δεν μπορούμε να συζητήσουμε στοιχηματικά.

Η Κινγκστόνιαν είναι ακόμα μία μικρούλα, που μάλιστα στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Μάκλσφιλντ, έστω και με τα προβλήματα και τις απουσίες που είχε η τελευταία. Τώρα υποδέχεται τη Φάιλντ, σε ένα ακόμα ιστορικό ματς γι’ αυτήν. Αν η Φάιλντ ήταν η ομάδα που βλέπαμε πριν από ένα μήνα ίσως έψαχνα την έκπληξη. Όμως, η Φάιλντ έχει αρχίσει να στρώνει με τον Μπέντλι στον πάγκο, οπότε το αφήνω.

Μία περίπτωση που μπορούμε να συζητήσουμε πιο σοβαρά είναι ο άσος της Ιστλι απέναντι στην Κρου. Τηλεοπτικό και αυτό, με την Ιστλι να είναι σε πολύ καλό μομέντουμ και να περιμένει πως και πως ένα από τα σημαντικότερα ματς της σεζόν. Από τις 24 Σεπτεμβρίου και μετά, ένα δίμηνο και δηλαδή, η Ιστλι έχασε μόνο από τη Ντόβερ, ανεξαρτήτως διοργάνωσης! Μιλάμε για 14 ματς, στα οποία έχει 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και την ήττα που προαναφέραμε.

Εντός έδρας από την έναρξη της σεζόν έχει επίσης μόλις μία ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, 1-2 από την Μπάρνετ στις 31 Αυγούστου, με το δεύτερο να το τρώει στις καθυστερήσεις και παίζοντας με 10 παίκτες.

Η Κρου; Νομίζω το έχουμε εξαντλήσει το θέμα! Μιλάμε γι’ αυτήν σχεδόν κάθε εβδομάδα, δεν έχει νόημα να πούμε και πάλι τα ίδια. Αρχίζει σιγά σιγά και χάνει έδαφος, ήταν κόντρα σε όλους και όλα αυτή η ξέφρενη πορεία που έκανε το προηγούμενο διάστημα.

Μεσοβδόμαδα έπαιξε για το 0-0 στη Φόρεστ Γκριν και το πήρε, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε ούτε ένα σουτ εντός στόχου. Στο 4,20 ο άσος, είναι οριακά ΟΚ.

Μια δεύτερη σκέψη είναι η Σόλιχαλ, η οποία υποδέχεται τη Ρόδεραμ τη Δευτέρα το βράδυ, σε ένα ακόμα τηλεοπτικό. Η Σόλιχαλ είναι καλά, πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα 6 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις.

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Νάσιοναλ Λιγκ, είναι καλά και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Και είναι και γι’ αυτήν πολύ σπουδαίο το συγκεκριμένο, απέναντι σε μια ομάδα που μέχρι πρόσφατα έπαιζε στην Τσάμπιονσιπ. Δεν είναι εύκολη αντίπαλος η Ρόδεραμ, από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν είναι στη Λιγκ 1. Όμως η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν προϋποθέσεις να σκεφτούμε την κόντρα.

Θα έπρεπε βέβαια να είναι λίγο παραπάνω από 4,20 η απόδοση. Μπορείς έως τη Δευτέρα να τσιμπήσει λίγο παραπάνω.

Κλείνω με το Ρότσντεϊλ – Μπόστον. Λιγκ 1 κόντρα σε Νάσιοναλ Βορρά, προφανώς το… εγχείρημα είναι δύσκολο. Γιατί όχι όμως, πρώτη φορά θα είναι; Η Ρότσντεϊλ έτσι κι αλλιώς είναι μια προβληματική ομάδα, με απουσίες, σκοράρει με το σταγονόμετρο, εντός έδρας έχει τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία.

Η φόρμα της στο πρωτάθλημα είναι πέντε σερί νίκες. Η Μπόστον κάνει πρωταθλητισμό στο Βορρά της Νάσιοναλ, είναι από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο μέσω των πλέι οφ. Μπορεί να θεωρείται ομάδα έδρας, αλλά και εκτός δεν τα πάει άσχημα με 2 νίκες στις τρεις τελευταίες εξόδους της στο πρωτάθλημα. Είναι το μοναδικό… φαντασματάκι που μπορώ να κοιτάξω πιο σοβαρά, με την απόδοση να είναι στο 8,00.

Στη σούμα. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ από Πρέμιερ Λιγκ, στην Τσάμπιονσιπ μόνο σκέψεις ανέφερα, ενώ από Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο δεν σημείωσα κάτι ιδιαίτερο. Στο Κύπελλο είπαμε για Ιστλι, Μπόστον και Σόλιχαλ. Τη Σόλιχαλ προς το παρόν την αφήνω, θα την ξαναδώ τη Δευτέρα. Το ίδιο και με την Μπόστον, που είναι την Κυριακή. Θα παίξω Σέφιλντ και Ιστλιχ και τις δύο με κάλυψη.

Τα υπόλοιπα τα λέμε ραδιοφωνικά, στις 17:00 (έως τις 19:00) μαζί με τον Βασίλη.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος