1329

Μάκης Μηνδρινός

Δύο άσοι αουτσάιντερ

Καλό μήνα και καλή σεζόν να έχουμε. Με υγεία πάνω απ’ όλα. Να φύγει αυτό που μας έχει σκάσει  εδώ και κάνα 7μηνο και να μην ξανάρθει. Μέχρι να φύγει, να βρεθούν τα εμβόλια και να τα ξεπεράσουμε όλα, οφείλουμε να προσαρμοστούμε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Υπομονή λοιπόν, δεν είναι εύκολο, αλλά δεν μπορεί να γίνει και κάτι άλλο.

Πάντα κάθε Σεπτέμβρης είναι ιδιαίτερος.

Μπαίνουν οι στόχοι της σεζόν, αλλαγές, είναι ο μήνας που γίνονται οι περισσότερες ανακατατάξεις. Στο betsellers, ήδη είδατε κάποιες αλλαγές, καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας το τζίνι (…). Τι, πως, γιατί, από πού κι ως πού και ό,τι άλλα ερωτήματα έχετε θα απαντηθούν εν καιρώ… Για τον Thassio δεν έχω να πω πολλά, τον ξέρουμε, τον ξέρετε, τον έχετε γνωρίσει και στις συνάξεις που κάνουμε στη Θεσσαλονίκη, γενικώς είναι δικό μας παιδί.

Το μόνο που έχω να τους ευχηθώ είναι υπομονή και γερά στομάχια!

Πάμε στα του Σ/Κ. Μπροστά μας έχουμε Εθνικές ομάδες και αν διαβάσατε έστω και τις πολύ βασικές ειδήσεις που κυκλοφορούν, θα καταλάβατε ότι το Nations League ξεκινάει προβληματικά. Πολλοί παίκτες δεν ταξίδεψαν για λόγους ασφαλείας, άλλοι επειδή προετοιμάζονται για την έναρξη της σεζόν με τους συλλόγους τους, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που έφτασαν μέχρι τις τελευταίες φάσεις του Τσάμπιονς ή του Γιουρόπα Λιγκ και τώρα παίρνουν ανάσες.

Προσωπικά έτσι κι αλλιώς δεν ασχολούμαι σοβαρά με Εθνικές ομάδες, ένας επιπλέον λόγος τώρα που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω. Οπότε, πάμε στο κυρίως μενού του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Πρώτος γύρος, πήραμε μια γεύση και την προηγούμενη εβδομάδα, όπου διεξήχθησαν τα πρώτα ματς. Μην περιμένετε ακόμα έτοιμες ομάδες, σαν πρόβα τζενεράλε τα βλέπουν οι περισσότερες ομάδες ενόψει της σεζόν που ξεκινάει σε μία εβδομάδα.

Η φιλοσοφία δεν αλλάζει, απλά είναι λογικό το διάβασμα των αγώνων να είναι δυσκολότερο από την άποψη ότι υπάρχουν ομάδες που έχουν να παίξουν κάνα εξάμηνο επίσημο ματς, υπάρχουν άλλες που θα κατέβουν με πολλές απουσίες λόγω Εθνικών ομάδων, συν αυτό που λέγαμε τις προάλλες. Ότι δηλαδή η σεζόν φέτος συμπυκνώνεται πολύ, τα οικονομικά δεδομένα στα Κύπελλα δεν είναι ίδια, οπότε ένας Θεός ξέρει ποιος θα κυνηγήσει περισσότερο προκρίσεις.

Λιγκ Καπ

Εμείς θα στηριχθούμε όπως πάντα στη γενικότερη φιλοσοφία των προπονητών έτσι όπως τους έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια, θα προσθέσουμε και τα ειδησεογραφικά, θα βάλουμε φυσικά έμπνευση και θα καταλήξουμε εκεί που καταλήγουμε πάντα: στην απόδοση.

Δεν έχει νόημα να εξετάσουμε κάθε ματς ξεχωριστά, είναι και πολλά άλλωστε.

Στα γρήγορα αναφέρω ότι στην αρχική διαλογή ξεχώρισα Πλίμουθ, Εξετερ, Μπρίστολ Ρόβερς, Ντονς, Νιούπορτ, Γουίμπλεντον, Τσέλτεναμ, Κόλτσεστερ και Σάλφορντ. Για διάφορους λόγους στην τελική διαλογή πέρασαν μόνο η Πλίμουθ και η Νιούπορτ: Πλίμουθ – ΚΠΡ και Νιούπορτ – Σουόνσι, δύο άσοι.

Το Νιούπορτ – Σουόνσι είναι ντέρμπι. Ομάδες της Ουαλίας και οι δύο, αλλά προφανώς διαφορετικό το επίπεδο.

Πέρα από τα κλασικά, ότι δηλαδή πρόκειται για δύο ομάδες που τις χωρίζουν δύο κατηγορίες, είναι διαφορετικές οντότητες ούτως ή άλλως, άλλη βάση οπαδών, άλλα μεγέθη. Ο μεγάλος αντίπαλος της Σουόνσι είναι η Κάρντιφ, δεν πολυασχολείται με τη μικρούλα Νιούπορτ. Από την άλλη, για τη Νιούπορτ είναι ιδιαίτερο να αντιμετωπίζει ομάδα της Ουαλίας και να γνωρίζει ότι έχει την ευκαιρία –έστω και για λίγο- να δείξει ότι μπορεί να υπολογίζεται κι αυτή.

Την εποχή που είμαστε, πριν καν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις των ομάδων στο πρωτάθλημα, δεν έχει νόημα να μιλάμε για «ματς της χρονιάς» και τέτοια πράγματα. Απλά στη ζυγαριά για το ποια από τις δύο έχει ένα μικρό κίνητρο επιπλέον για να νικήσει, νομίζω ότι υπερέχει η Νιούπορτ. Υπολογίζουμε επίσης ότι η Σουόνσι έχει πολλές απουσίες λόγω διεθνών και ότι η Νιούπορτ είναι μια ομάδα που παραδοσιακά κυνηγάει πορείες στα Κύπελλα, ειδικά από το 2017 που ανέλαβε ο Φλιν.

Θυμάμαι μία πρόκριση επί της Μίντλεσμπρο, μία επί της Λέστερ, πέρσι έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά του Τρόφι. Στο 4,50 ο άσος.

Στο άλλο, το σετ είναι σαφώς πιο προσεκτικό, ο άσος της Πλίμουθ είναι στο 3,30. Μιλάμε για δύο ομάδες που έχουν μία κατηγορία διαφορά. Και μάλιστα η Πλίμουθ είναι νεοφώτιστη στη Λιγκ 1. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν υποψίες (μόνο τέτοιες μπορεί να έχουμε αυτή τη στιγμή), ότι ενδέχεται να είναι λίγο πιο έτοιμη από την αντίπαλό της.

Η ΚΠΡ επηρεάστηκε από την πανδημία και έχασε δύο από τους καλύτερους παίκτες της, τον εξτρέμ Εζε που πήγε στην Κρίσταλ Πάλας (14 γκολ) και τον φορ Χάτζιλ (13 γκολ). Ψάχνεται ακόμα μεταγραφικά, ενώ θυμίζω ότι πέρσι είχε μία από τις χειρότερες άμυνες της Τσάμπιονσιπ και από τις πιο ασταθείς ομάδες γενικότερα. Η Πλίμουθ κάνει προσεκτικές κινήσεις, στόχος της δεν είναι απλά να παραμείνει στη Λιγκ 1 αλλά και να κοιτάξει προς τα πάνω.

Η απόδοση δεν είναι ιδανική, αλλά νομίζω ότι μπορεί να περάσει ο άσος.

Δύο σημεία μου αρέσουν περισσότερο. Δύο άσοι, της Νιούπορτ και της Πλίμουθ. Είμαστε ακόμα σε περίοδο… προετοιμασίας, δεν παίζουμε σοβαρό στοίχημα, η στοιχηματική σεζόν ανοίγει ουσιαστικά την επόμενη εβδομάδα με τη σέντρα στις εγγλέζικες κατηγορίες (Νάσιοναλ Λιγκ και κάτω ξεκινούν τον Οκώβρη).

Τα λέμε και ραδιοφωνικά, στις 16:30.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος