2261

Μάκης Μηνδρινός

Δύο άσοι και δύο διπλά

Χαιρετώ! Μεσοβδόμαδη ήττα, δίκαιη μάλιστα. Η Κρόουλι έκανε κάμποσα λάθη και όταν παίζεις με την πρωτοπόρο (Λούτον), θα τα πληρώσεις. Στο Μπέρι – Σάουθεντ η φιλοξενούμενη ήταν ανώτερη, αλλά ήταν ματς του ενός γκολ σε κακό αγωνιστικό χώρο, δεν μπήκε το γκολ, πάμε παρακάτω. Φάση των «16» του Κυπέλλου και σχεδόν φουλ πρόγραμμα στις μικρές κατηγορίες.

Εννοείται πως δεν παίζουν πρωτάθλημα όσες συνεχίζουν στο Κύπελλο, γι’ αυτό σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 βλέπετε λιγότερα παιχνίδια. Πριν περάσουμε στις αναλύσεις, δυο λόγια για το Κύπελλο. Δεν είναι ίδια περίπτωση η φάση των «16» σε σχέση με τις προηγούμενες. Θυμάστε ίσως ότι στους προηγούμενους γύρους είχαμε «σημαδεμένες» για κόντρα τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς κουβαλούσαν βαρύ πρόγραμμα.

Τώρα, το πρόγραμμα ευνοεί τις μεγάλες, όχι τις μικρές. Οι μικρές είχαν εμβόλιμη αγωνιστική την Τρίτη και πολλές εξ αυτών παίζουν ξανά μεσοβδόμαδα. Αντίθετα, ακόμα και οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που είχαν ή έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, έχουν το περιθώριο ξεκούρασης. Παράδειγμα, η Τότεναμ έπαιξε την Τρίτη στο Τορίνο με τη Γιουβέντους και παίζει Κύπελλο την Κυριακή στο Ρότσντεϊλ.

Που σημαίνει, τέσσερις άδειες μέρες, μια χαρά επανέρχεται ο οργανισμός. Ιδια φάση και η Σίτι: έπαιξε Τρίτη στη Βασιλεία και Κύπελλο έχει τη Δευτέρα, στο Γουίγκαν. Η Τσέλσι, που την Τρίτη αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα, παίζει σήμερα με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Με λίγα λόγια, είναι από τις φάσεις του Κυπέλλου, που οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ ξεκινούν από θέση οδηγού.

Ετσι κι αλλιώς έτσι ξεκινούσαν, ακόμα περισσότερο τώρα που και το πρόγραμμα είναι μαζί τους… Κύπελλο * Το μοναδικό που κοίταξα πιο σοβαρά για κόντρα είναι η Μπράιτον, η οποία υποδέχεται την Κόβεντρι. Στη λογική ότι η Κόβεντρι είναι από τα καλά ονόματα της Φούτμπολ Λιγκ, διψάει για λίγη από τη λάμψη του παρελθόντος και φυσικά είναι μια καλή ομάδα της Λιγκ 2.

Νομίζω πως η δίψα της αποτυπώνεται και στα τελευταία αποτελέσματά της στο πρωτάθλημα: από τότε που έγινε γνωστό πως θα παίξει εκτός έδρας με ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ στο Κύπελλο, κέρδισε την Κέμπριτζ 3-1 εντός έδρας και αμέσως μετά έκανε τρεις σερί ήττες, με τελευταία το 2-1 από την Κόλτσεστερ την Τρίτη, όπου δέχθηκε το δεύτερο γκολ στο 88’.

Προφανώς οι δυσκολίες είναι δεδομένες: η Μπράιτον δείχνει να πατάει καλύτερα σε σχέση με πριν από ένα μήνα, τέσσερα ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις (2-2-0) και όσο κι αν η παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ είναι ο μεγάλος και μοναδικός στόχος της σεζόν, το πρόγραμμα τη βοηθάει να κατέβει με βασικούς στο αυριανό ματς. Από την άλλη, μιλάμε για μια ομάδα που δεν έχει εύκολο γκολ και που κόντρα σε κλειστές άμυνες δυσκολεύεται αρκετά.

Στο 11.00 είναι το διπλό, σε λογική fun bet ίσως μπορούμε να το ρισκάρουμε. * Λέστερ (μέσα με Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Τσέλσι (μέσα με Χαλ) που είναι σήμερα βλέπω να περνάνε εύκολα ή δύσκολα, το Γουέστ Μπρομ – Σαουθάμπτον έρχεται ό,τι θέλετε, η Μάντσεστερ Σίτι έχει δύσκολη έξοδο τη Δευτέρα στη Γουίγκαν, αλλά η φετινή Σίτι κάνει ό,τι γουστάρει, ενώ η Τότεναμ έχει ματς-παγίδα στο Ρότσντεϊλ.

Και αλλαγές να έχει παραμένει κάποια επίπεδα παραπάνω από τη Ρότσντεϊλ, όμως την τελευταία φορά που έπαιξε σε μικρό γήπεδο (με τη Νιούπορτ, στον προηγούμενο γύρο) δυσκολεύτηκε πολύ. Να δούμε λίγο ειδήσεις εδώ: πρώτον σε τι κατάσταση θα είναι ο αγωνιστικός χώρος, δεύτερον τι αλλαγές σκοπεύει να κάνει ο Ποκετίνο. * Μένει το Χάντερσφιλντ – Γιουνάιτεντ.

Εκεί, στο γήπεδο αυτό, υπέστη φέτος η Γιουνάιτεντ την πρώτη ήττα της σεζόν, τον Οκτώβρη. Γενικά η Χάντερσφιλντ ό,τι καλύτερο έχει επιδείξει φέτος είναι στα εντός έδρας. Από την άλλη, εξαιρετικά σπάνιο να χάσει ο Μουρίνιο δύο ματς κόντρα στην ίδια –μικρομεσαία- ομάδα μέσα στην ίδια σεζόν. Δεν νομίζω ότι θα κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα κι ας παίζει την Τετάρτη με τη Σεβίλλη.

Θεωρητικά υπάρχουν προϋποθέσεις κόντρας, προσωπικά δεν τρελαίνομαι όμως για τους λόγους που προανέφερα. Τσάμπιονσιπ * Σάντερλαντ – Μπρέντφορντ, με τον άσο να είναι στο 3.40. Εννοείται πως ακόμα δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πούμε ότι η Σάντερλαντ ξεπέρασε το ντεφορμάρισμα και ξεκινάει την αντεπίθεσή της για την παραμονή.

Από την άλλη, ματς όπως το μεσοβδόμαδο 3-3 με την Μπρίστολ Σίτι (εκτός έδρας μάλιστα) είναι ικανά να αποτελέσουν το turning point. Μιλάμε για ένα ματς που στο ημίχρονο η Σάντερλαντ έχανε 3-0 και η εικόνα ήταν πως θα χάσει 5 ή 6-0. Εβγαλε πολύ μεγάλο πείσμα στο β’, τα έδωσε όλα και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις όπου ισοφάρισε σε 3-3. Προφανώς αν θέλει να σωθεί πρέπει σιγά σιγά να αρχίσει να εκμεταλλεύεται την έδρα της.

Από την άλλη, σαν να κόλλησε η Μπρέντφορντ. Εκεί που έφτασε κοντά στην εξάδα, ήρθαν δύο ήττες (Νόριτς, Ντέρμπι) και μία ισοπαλία (Πρέστον) σε ματς που έπρεπε να κάνει την υπέρβαση και να δείξει ότι όντως μπορεί να διεκδικήσει με καλές πιθανότητες τα πλέι οφ. Προφανώς δεν ήταν εύκολοι οι αντίπαλοι, από την άλλη για μια ομάδα που παίζει επιθετικά, το να σημειώνει μόλις 4 γκολ στα 6 τελευταία παιχνίδια (τα 2 σε ένα ματς, απέναντι στην Μπόλτον) δείχνει ένα… σκάλωμα.

* Κακό σταύρωμα το Φούλαμ – Αστον Βίλα. Λιγκ 1 * Σε εξαιρετική κατάσταση η Μπρίστολ Ρόβερς η οποία αντιμετωπίζει τη Γουίμπλεντον εκτός έδρας. Για τη Γουίμπλεντον τα είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα που την κοντράραμε απέναντι στην Πλίμουθ. Τέσσερις σερί ήττες πλέον, η άμυνά της δέχεται πολύ εύκολα γκολ, εντός ζώνης υποβιβασμού.

Η Μπρίστολ Ρόβερς έχει πιάσει φόρμα. Στα 9 τελευταία έχει απολογισμό 5-3-1 και η ήττα ήρθε από την πρωτοπόρο Σριούσμπερι. Εκτός έδρας δε, έχει να χάσει από αρχές Δεκέμβρη (Τζίλιγχαμ), μετρώντας έκτοτε τρεις ισοπαλίες και δύο σερί νίκες (σε δυνατές έδρες, Οξφορντ και Ντόνκαστερ). Στο 2.90 το διπλό, αν καβατζάρει το 3.00 ακόμα καλύτερα. * Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που γίνεται με την Πλίμουθ! Πάλι αουτσάιντερ, αυτή τη φορά στην έδρα της Οξφορντ.

Ηταν σημειωμένο όσο το διπλό ήταν πάνω από 3.00, πλέον έπεσε στο 2.80. Τα δεδομένα δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε, γνωστά είναι πλέον, κάθε εβδομάδα με την Πλίμουθ ασχολούμαστε! Τέσσερις σερί νίκες, η μοναδική της ήττα από τις 25/11 και μετά ήταν από την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, Γουίγκαν. Η Οξφορντ πλέον μετράει 4 ήττες στα 5 τελευταία.

* Τουλάχιστον στην πρώτη διαλογή δεν μπορεί να μην είναι το διπλό της Νορθάμπτον στη Σκάνθορπ (στο 4.75): η Σκάνθορπ σταθερά ντεφορμέ με μόλις μία νίκη στα 7 τελευταία, σε όλα δέχθηκε γκολ. Εντός έδρας έχασε από Ρόδεραμ και Τζίλιγχαμ και έφερε Χ με Ντόνκαστερ στα 3 τελευταία. Η Νορθάμπτον έχει πολλά σκαμπανεβάσματα όχι μόνο στα αποτελέσματα, αλλά και στην απόδοσή της.

Αλλά έρχεται από εμφανισάρες εκτός έδρας: 3-1 στη Γουίμπλεντον, 1-1 στη φορμαρισμένη Μπλάκμπερν και 2-1 στη Μπράντφορντ. Το αρνητικό ότι δέχεται κι αυτή εύκολα γκολ. Λιγκ 2 * Τίποτα ιδιαίτερο. Αρχικές σκέψεις για Γέοβιλ, καθώς η Στίβενεϊτζ δεν είναι καλά, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι όντως η Γέοβιλ ανεβαίνει (3-1-0) ή αν βρήκε και τα έκανε (οι αντίπαλοί της το τελευταίο διάστημα ήταν εντελώς στα μέτρα της).

* Οσο η Γουίκομ ήταν αουτσάιντερ κόντρα στην Τσέλτεναμ αποτελούσε βασική επιλογή. Πλέον, είναι οριακό φαβορί (2.70). Θεωρητικά ακόμα παίζεται: η Γουίκομ είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην κατηγορία (6-1-0), είναι η δεύτερη καλύτερη επίθεση της Λιγκ 2, εκτός έδρας κέρδισε και τη Λούτον (μεταξύ άλλων). Η Τσέλτεναμ δεν είναι καλά, μόλις 2 νίκες στα 9 τελευταία εντός, δέχεται σταθερά γκολ.

Νάσιοναλ Λιγκ * Η Τρανμίρ έχει βρει ρυθμό, από τη γκρίνια και την αμφισβήτηση πλέον έχει βρεθεί εντός ζώνης πλέι οφ και βλέπει ακόμα και την πρωτιά! Ειδικά εντός έδρας είναι άκρως αποτελεσματική, δεν υπάρχει άλλη ομάδα με 11 εντός έδρας νίκες (σε 16 ματς), οι 8 μάλιστα είναι διαδοχικές. Προφανώς είναι το φαβορί απέναντι στην Μπρόμλι, αλλά όχι και 6.

00 το διπλό! Η Μπρόμλι είναι 4 βαθμούς πίσω από την Τρανμίρ με ένα ματς λιγότερο. Και εκτός έδρας είναι εξαιρετική (7-4-4). Στις 9 προηγούμενες εξόδους της έχασε μόνο τη μία! Θέλει… άντερα να κοντράρεις αυτή την περίοδο την Τρανμίρ αλλά το ματς αυτό είναι στην κατηγορία των πολύ ύπουλων. * Μικρές σκέψεις για Λέιτον, μεγάλο το 4.75 στην έδρα της Φάιλντ.

Λίγο πιο σφιχτή να ήταν η φιλοξενούμενη θα το ρίσκαρα πιο εύκολα. Μη ξεχνάμε, η Φάιλντ έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και μόλις 2 εντός έδρας ήττες… Βορράς * Εχει ματσάρες, μονομαχίες φορμαρισμένων και οι μπουκ προκαλούν. Παράδειγμα, το Μπρέικλι – Ντάρλινγκτον. Η Μπρέικλι είναι υποψήφια για απευθείας άνοδο και αήττητη εντός έδρας (10-4-0).

Η Ντάρλινγκτον πέρασε παρατεταμένη περίοδο κρίσης, αλλά τώρα πατάει ξανά καλά, είναι 5 ματς αήττητη. Πεντάρι δίνει το διπλό και ο… μπουκ σου πετάει το γάντι: «αν είσαι μάγκας παίξ’ το, κόντρα τη μοναδική εντός έδρας αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος». * Παρόμοιο το Κιντερμίνστερ – Χάρογκεϊτ. Τέταρτη η Κιντερμίνστερ, δεύτερη η Χάρογκεϊτ, αίμα κι άμμος.

Η Κιντερμίνστερ έχει να χάσει από τις 12/09 (!), η Χάρογκεϊτ έχει 9 διπλά (δεν υπάρχει ομάδα με περισσότερα) και σκόραρε και στα 15 εκτός έδρας παιχνίδια της. Το διπλό στο 3.80. Και το ερώτημα εδώ είναι το εξής: κοντράρεις μια ομάδα που είναι αήττητη από τις 12/09; * Κλείνουμε με το… στανταράκι, την ομάδα που είναι σχεδόν μονίμως στη στήλη από τον Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ.

Η Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ μπορεί να μην κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά με το 0-0 απέναντι στην Τσόρλι έμεινε για 12ο εντός έδρας ματς αήττητη. Το αυριανό με τη Στόκπορτ είναι ντέρμπι, έχει ήδη γίνει sold out. Η Στόκπορτ έχει μείνει στο -8 από την 7άδα, ενώ δέχθηκε γκολ σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της. Κακώς για μένα ο άσος είναι πάνω από το 3.

00 (3.10), τις δύο ομάδες χωρίζουν αυτή τη στιγμή μόλις 3 βαθμοί (έστω κι αν η Στόκπορτ έχει δύο ματς λιγότερα). Νότος * Εδώ δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Κάποιες μικρές σκέψεις για την Οξφορντ που ξέσπασε, αλλά ΟΚ, δεν μπορώ μόνο από ένα ματς να βγάλω συμπεράσματα. Και εδώ όπως και στον Βορρά κάποια ματς ενδέχεται να αναβληθούν λόγω καιρού.

Και πολλά από αυτά που θα γίνουν, θα διεξαχθούν σε… χωράφια. Η Σάντερλαντ σε μονό αποδεκτό και ένα σύστημα με Μπρίστολ Ρόβερς, Γουίκομ και Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ. Αυτό είναι το παιχνίδι μου. Εννοείται πως με το μίνιμουμ απ' αυτά, είμαι από πάνω. Αν δώ ότι βοηθούν τα τελευταία νέα σε κάποια από τα ματς Κυπέλλου, μπορεί να κάνω update.

Διαφορετικά τα λέμε ξανά την Τρίτη, όπου έχουμε πάλι ευρωπαϊκά, εμβόλιμη Τσάμπιονσιπ και διάφορα σκόρπια. Twitter: @makismindrinos   Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (13/02): 155 μονάδες Νέο υπόλοιπο (16/02): 155 μονάδες Ποντάρισμα 17/02 Μονό Σάντερλαντ – Μπρέντφορντ 1 (3.40): 30 μονάδες Σύστημα 2-3 Γουίμπλεντον – Μπρίστολ Ρόβ. 2 (2.90) Τσέλτεναμ – Γουίκομ 2 (2.

70) Γιουν. οφ Μάντσεστερ – Στόκπορτ 1 (3.10) * 12 μονάδες στη δυάδα και 4 στην τριάδα. Σύνολο: 40 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 70 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 85 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος